Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@22:37:38 GMT

۱۰ نشانه سلامت ویژه بانوان

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۴۶۵۸۴

نفخ شکم که بیش از یک هفته ادامه دارد می تواند یکی از نشانه های اولیه سرطان تخمدان باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛شناسایی برخی علائم که به مشکلات سلامت بالقوه جدی اشاره دارند، آسان است. به عنوان مثال، سینه درد، تب بالا، و خونریزی همگی نشانه هایی از بروز مشکلی جدی در بدن هستند که سلامت و بهزیستی انسان را تحت تاثیر قرار می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما بدن شما می تواند به روش های ظریف‌تری نیز نسبت به بروز مشکل هشدار دهد. برخی زنان ممکن است با این نشانه ها آشنایی نداشته یا آنها را نادیده بگیرند، در شرایطی که نباید این گونه باشد.

تورم یا تغییر رنگ پستان

تورم پستان می تواند شرایطی عادی باشد. زنان بسیاری پیش از دوره های قاعدگی یا طی بارداری این شرایط را تجربه می کنند. با این وجود، اگر با تورمی غیرعادی یا جدید مواجه هستید، بهترین اقدام مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط است. تورم سریع یا تغییر رنگ (لکه های بنفش یا قرمز) پستان ممکن است نشانه هایی از سرطان پستان التهابی باشند.

سرطان پستان التهابی نوعی نادر از سرطان پستان پیشرفته است که به سرعت بروز می کند. البته، عفونت های پستان نیز می توانند موجب علائمی مشابه شوند. مراجعه به پزشک در صورت مواجهه با تغییر رنگ یا اندازه پستان اهمیت دارد.

نفخ شکم

نفخ شکم یکی از علائم شایع قاعدگی است. برخی حساسیت های غذایی نیز می توانند برای یک یا دو روز موجب احساس نفخ شوند. با این وجود، نفخ شکم که بیش از یک هفته ادامه دارد می تواند یکی از نشانه های اولیه سرطان تخمدان باشد.

از دیگر علائم سرطان تخمدان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- احساس پری و سیری سریع پس از خوردن مقدار کمی غذا

- دشواری در غذا خوردن

- نیاز مکرر به دفع ادرار

- کمبود مداوم انرژی

- خونریزی پس از یائسگی

- خونریزی یا ترشحات غیر طبیعی از واژن در زنانی که در مرحله پیش یائسگی قرار دارند

این علائم ممکن است به راحتی نادیده گرفته شوند. بسیاری از موارد سرطان تخمدان تا زمانی که به مراحل پایانی خود می رسند، شناسایی نمی شوند. اگر با نفخ پایدار یا غیرعادی شکم مواجه هستید برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.

مدفوع خون آلود یا سیاه رنگ

رنگ مدفوع با توجه به غذاها و داروهای مصرفی شما می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، مکمل های آهن و داروهای اسهال ممکن است موجب سیاه شدن مدفوع شوند.

در موارد جدی، مدفوع سیاه رنگ می تواند نشانه ای از خونریزی در قسمت بالایی دستگاه گوارش باشد. همچنین، مدفوع قهوه ای مایل به قرمز یا خون آلود می تواند به خونریزی از قسمت پایینی دستگاه گوارش اشاره داشته باشد. اینها نشانه هایی هستند که باید مورد توجه قرار گرفته و برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه شود.

خونریزی ممکن است به دلایل زیر شکل بگیرد:

- هموروئید

- زخم ها

- دیورتیکولیت

- بیماری التهابی روده

- سرطان

- بیماری های دیگر دستگاه گوارش

تنگی نفس غیرمعمول

کمبود نفس پس از بالا رفتن از تعداد زیادی پله یا دویدن غیرعادی نیست. اما تنگی نفس پس از انجام فعالیتی سبک می تواند از نشانه های اولیه یک مشکل جدی ریوی یا قلبی باشد. در صورت مواجهه با تنگی نفس بدون دلیلی مشخص، بهترین اقدام مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط است.

ایسکمی کرونری (Coronary Ischemia) یکی از دلایل احتمالی تنگی نفس است. این شرایط به کمبود جریان خون در عضله قلب به واسطه یک انسداد نسبی یا کامل در سرخرگ اشاره دارد. انسداد ممکن است به یک حمله قلبی منجر شود.

در صورت تجربه تنگی نفس همراه با علائم زیر بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید:

- احساس درد یا ناراحتی در سینه

- حالت تهوع

- سبکی سر

خستگی مداوم

همه ما هر از گاهی به واسطه کمبود خواب یا دلیلی دیگر خستگی شدید را تجربه می کنیم. اما خستگی مداوم ممکن است به یک مشکل زمینه ای جدی اشاره داشته باشد، از این رو، برای بررسی دقیق شرایط باید به پزشک مراجعه کنید.

از جمله شرایطی که می توانند موجب احساس خستگی مداوم شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- افسردگی

- نارسایی کبد

- کم خونی

- سرطان

- سندرم خستگی مزمن

- نارسایی کلیوی

- بیماری قلبی عروقی

- بیماری تیروئید

- آپنه خواب

- دیابت

کاهش وزن بدون دلیلی مشخص

اگر در رژیم غذایی خود تغییراتی ایجاد کرده یا ورزش می کنید، کاهش وزن مساله ای غیرعادی نیست. اما کاهش وزن بدون دلیلی مشخص می تواند نگران کننده باشد. در صورت مواجهه با این شرایط باید برای بررسی دقیق و شناسایی دلیل آن به پزشک مراجعه کنید.

از دلایل احتمالی کاهش وزن ناخواسته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- سرطان

- اچ‌آی‌وی

- بیماری سلیاک

- دیابت

- بیماری قلبی

- بیماری تیروئید

رشد مو روی صورت یا سینه

رشد موی زائد روی صورت تنها یک نگرانی در مورد زیبایی نیست. رشد موی زائد روی صورت و سینه زنان معمولا به واسطه افزایش سطوح آندروژن ها (هورمون های مردانه) رخ می دهد. این می تواند نشانه ای از سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع‌ترین اختلال هورمونی بین زنان در سن باروری است. از علائم دیگر مرتبط با این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- آکنه بزرگسالی

- چاقی

- قاعدگی های نامنظم

- فشار خون بالا

مشکلات مزمن معده

مشکلات گاه و بیگاه معده نباید دلیلی برای نگرانی باشند. با این وجود، مشکلات مزمن معده می تواند نشانه ای از ابتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر باشد. از دیگر علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- درد و کرامپ های شکم

- اسهال

- یبوست

سندرم روده تحریک‌پذیر در زنان نسبت به مردان شایع‌تر است. علائم این شرایط ممکن است با یک ناراحتی معده یا مصرف یک وعده غذایی نامناسب اشتباه گرفته شود. اما اگر به طور منظم این علائم را تجربه می کنید باید به پزشک مراجعه کنید. سندرم روده تحریک‌پذیر از طریق ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی قابل درمان است. دارو نیز می تواند به تسکین علائم کمک کند.

علائم معده گاهی اوقات می توانند نشانه ای از مشکلات سلامت جدی دیگر نیز باشند. در صورت تجربه مشکلات مداوم در دستگاه گوارش برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.

خونریزی از واژن پس از یائسگی

یائسگی در میانسالی و پس از توقف تخمک‌گذاری در زنان رخ می دهد. این شرایط با توقف چرخه های ماهانه قاعدگی همراه است. یائسگی به زمانی گفته می شود که دوره های قاعدگی برای حداقل یک سال متوقف شده باشند.

برخی زنان پس از یائسگی همچنان علائمی مانند گرگرفتگی و خشکی واژن را تجربه می کنند. اما خونریزی از واژن پس از یائسگی می تواند یک نشانه هشدار دهنده باشد و باید بلافاصله برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید. خونریزی از واژن پس از یائسگی هرگز شرایطی عادی محسوب نمی شود و می تواند نشانه ای از یک مشکل سلامت جدی، از جمله موارد زیر باشد:

- فیبروئید رحمی

- اندومتریت

- سرطان

سکته مغزی و حمله ایسکمی گذرا

همه افراد بزرگسال باید با علائم یک سکته مغزی یا یک حمله ایسکمی گذرا آشنا باشند. حملات ایسکمی گذرا گاهی اوقات به عنوان «مینی سکته مغزی» نیز شناخته می شوند. برخلاف یک سکته مغزی، حمله ایسکمی گذرا موجب آسیب دائمی به مغز نمی شود. با این وجود، یک سوم افرادی که یک حمله ایسکمی گذرا را تجربه می کنند، بعدا دچار سکته مغزی خواهند شد.

از علائم یک حمله ایسکمی گذرا یا سکته مغزی که به صورت ناگهانی ظاهر می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- ضعف، اغلب در یک سمت بدن

- سستی عضلانی، اغلب در یک سمت بدن

- سردرد

- سرگیجه

- از دست دادن بینایی، در یک یا هر دو چشم

- دشواری در تکلم

اگر با هر یک از این علائم مواجه هستید باید بلافاصله در پی دریافت کمک پزشک باشید. دریافت سریع‌تر کمک می تواند خطر عوارض جانبی بلند مدت را کاهش دهد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۶۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عاصمه قاسمی، مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده در بازدید از مجتمع ابوالفتوح رازی(ویژه مادران) واحد یادگار امام خمینی شهرری با اشاره به نگاه ویژه دانشگاه آزاد اسلامی به موضوع اشتغال، تحصیل و تدریس زنان در این مجموعه، نقش بانوان را در تعلیم و تربیت اجتماعی تشریح کرد.

وی از مجتمع ابوالفتوح رازی واحد یادگار امام خمینی شهرری به‌عنوان تنها دانشکده مختص مادران در دانشگاه آزاد اسلامی یاد کرد و با تأکید بر نقش مهم بانوان در تعلیم و تربیت اجتماعی عنوان کرد: مدیریت کلان دانشگاه آزاد اسلامی به مسئله امور زنان و خانواده نگاه ویژه‌ای دارد و موضوع تعلیم و تربیت اجتماعی یکی از موضوعات مهم در دانشگاه است و یکی از پایه‌های آن بانوان هستند؛ بنابراین باید نقش خود را در پیشبرد تعلیم و تربیت اجتماعی به خوبی ایفا کنند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده افزود: زنان به‌خصوص زنان دانشگاهی در سه طیف دانشجویی، استادی و کارمندی باید علاوه بر اثرگذاری از طریق ارتباط صحیح و درست در ترویج سبک زندگی دینی تلاش کنند.

قاسمی با بیان اینکه خانواده موضوعی مهم و جدی در سطح جامعه است، ادامه داد: معتقدیم بهتر شدن شرایط زنان و شرایط خانواده موجب تغییرات مثبت در شرایط جامعه می‌شود.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه زنانی که در عرصه علم فعالیت دارند جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند، تأکید کرد: معلمان و استادان زن نقش بسیار مهم و سازنده‌ای در جامعه دارند. سهم بانوان استاد در شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی، فرهنگ‌سازی، هویت‌بخشی به نسل نو، آینده‌سازی، مصونیت‌بخشی به جامعه در برابر همه آسیب‌های تهدید کننده و توسعه کشور بسیار مهم می‌باشد.  

وی خاطرنشان کرد: هویت زن امروز جامعه ایرانی فارغ از جنسیت، هویّتی مبتنی بر کرامت انسانی بوده و قرار است در چشم‌انداز سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و با تعریف این هویت، دوشادوش مردان در اثرگذاری اجتماعی، تربیتی و فرهنگی در دو نهاد خانواده و جامعه نقش‌آفرینی کند.

مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده با بیان اینکه بانوان علاوه بر خانواده در جامعه هم اثربخش هستند، اظهار کرد: بانوان می‌توانند هم خودآگاهی و هم آگاهی‌بخشی را افزایش دهند. زن ایرانی یک هویت اجتماعی سیاسی دارد که در کنش اجتماعی تأثیرگذار است و در طول این چند دهه شاهد یک انسجام اجتماعی بوده‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • علائم و نشانه‌های مالاریا را بشناسید
  • علائم و نشانه‌های مالاریا (اینفوگرافی)
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • نشانه‌ها و علائم بیماری کبد
  • افزایش استعفای پرستاران سلامت مردم را نشانه گرفته است
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان