Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@00:02:54 GMT

بزرگترین مانع توسعه کسب‌ و کارهای نوپا

تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۴۸۰۵۹

بزرگترین مانع توسعه کسب‌ و کارهای نوپا

مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح تکاپو با اشاره به موانع و محدودیتهای پیش روی کسب و کارهای نوپا بر لزوم بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات و دستورالعمل‌های حاکم بر فضای کسب و کار تاکید کرد.

محمد عبده ابطحی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه کسب و کارهای نوپا با کسب و کارهای سنتی متفاوت است، گفت: کسب و کارهای نوپا اکثرا در حوزه‌هایی فعالیت می‌کنند که مبتنی بر فناوری‌های نوین است و ماهیت آنها با کسب و کارهای سنتی منطبق نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قوانین و مقررات و ساختار صدور مجوز کشور، اغلب بر پایه کسب و کارهای سنتی شکل گرفته و انطباق آن با کسب و کارهای جدید با چالش‌های متعددی روبه‌رو است و این امر فارغ از اینکه برخی کسب و کارهای سنتی، با ظهور شرکت‌های نوپا در معرض نابودی قرار می‌گیرند، تضاد منافع را بین کسب و کارهای سنتی و نوین تشدید می‌کند.

وی ادامه داد: در کشور ما ساختار سیستم اداری جهت توسعه یک حوزه کسب و کار، بر پایه رابطه بین دولت و بخش خصوصی شکل گرفته و به این معناست که به طور معمول رابطه‌ای از جنس پیمانکار، مشاور، مجری و کارفرما بین دولت و بخش خصوصی ایجاد شده و ابزار اصلی دولت برای پشتیبانی از کسب و کارها نیز در قالب صدور مجوز و پرداخت وام است اما اساساً بسیاری از کسب و کارهای جدید از دل بخش خصوصی بیرون آمده و محصولات و خدمات آنها برای عموم مردم عرضه می‌شود لذا ساختار اداری قبلی که برای نوع دیگری از روابط ایجاد شده، نمی‌تواند پاسخگوی توسعه این نوع کسب و کارها باشد.

بزرگترین مانع توسعه کسب وکارهای نوپا چیست؟

به اعتقاد مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح تکاپو، برای توسعه کسب و کارهای نوپا، ابزار وام و مجوز کارایی لازم را ندارد و ابزارهای دیگر در حوزه تأمین مالی نظیر سرمایه خطرپذیر، توسعه شبکه‌های کسب و کار، پشتیبانی از شکل‌گیری و توسعه بنگاه‌ها، توسعه بازار، شکل‌دهی و حضور در زنجیره‌های ارزش ملی و بین‌المللی، تربیت نیروی انسانی ماهر و موارد مشابه مورد نیاز است.

ابطحی بزرگترین مانع برای توسعه کسب و کارهای نوپا را رویکرد سنتی و غیرکارآمد سیستم اداری و قوانین و مقررات کشور دانست و گفت: کمبود و یا ناکارآمدی نهادی پشتیبان کسب و کار مورد نیاز نظیر شتابدهنده، مرکز نوآوری، صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر، مراکز تحقیق و توسعه و عدم بلوغ زیست‌بوم فعالیت این نوع کسب وکارها است.

پیشنهاد ایجاد سیستم خوداظهاری به جای صدور مجوز

وی پیشنهاد کرد به جای صدور انواع مجوز یک سیستم خوداظهاری و رجیستری در کشور ایجاد شود که اغلب کسب و کارها بتوانند با ثبت خود در این سیستم و اخذ کد مالیاتی،‌ شروع به فعالیت کنند و در مقابل قوانین و مقررات و ساختار حاکمیتی بیشتر در جهت تنظیم چارچوب فعالیت این کسب و کارها و نظارت بر فعالیت آنها اقدام کند.

به گفته مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح تکاپو، عمر بسیاری از فناوری‌ها و ایده‌ها بسیار کوتاه شده و چنانچه یک کسب و کار نتواند به سرعت ایده خود را به بازار عرضه کند،‌ احتمال اینکه یک رقیب همان ایده را پیاده کرده و امکان فعالیت را از او سلب کند وجود دارد، به همین دلیل نمی‌توان یک کسب و کار نوپا، به ویژه در حوزه‌های فناورانه را ماهها در دالان‌های صدور مجوز سرگردان کرد.

بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات حاکم بر فضای کسب و کار

ابطحی خاطرنشان کرد:یکی از الزامات این حوزه بازنگری و اصلاح قوانین، مقررات و دستورالعمل‌های حاکم بر فضای کسب و کار و در کنار آن کمک به شکل‌گیری شبکه‌هایی از شرکت‌های پیشرو این حوزه برای تدوین استانداردهای کاری از دل بخش خصوصی (نظیر تجربه سایر کشورها) است. در این راستا، فعالیت‌هایی در ذیل شورای عالی اشتغال و شورای عالی فضای مجازی شروع شده که امیدواریم با توجه به الزامات عصر حاضر که عصر ورود به انقلاب چهارم صنعتی و دگرگونی عظیم تمامی بخش‌های اقتصادی است، بتوان در زمانی معقول به تنظیم چارچوب قوانین و مقررات و رگولاتوری این حوزه اقدام کرد.

به گزارش ایسنا،کارشناسان معتقدند یکی از موانع پیش روی کسب‌وکارهای نوپا، جوان و آنلاین که در حال شناساندن خود به‌ عنوان یک صنعت جدید به جامعه و حاکمیت هستند،‌ نبود قوانین مرتبط به آنها است و چنانچه قوانینی هم از قبل وجود داشته باشد بعضا توسط بخشهای اجرایی کشور یا مسئولان مرتبط به شکل سلیقه‌ای اعمال می‌شود.در سالهای گذشته تلاشهای بسیاری برای شناسایی قوانین و مقررات مخل کسب و کار صورت گرفته که به نتیجه نرسیده است. آبان ماه امسال نمایندگان مجلس تشکیل هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار در وزارت امور اقتصادی و دارایی را به تصویب رساندند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اشتغال کسب وکارهای نوپا فضای مجازی کسب و کارهای آنلاین وزارت اقتصاد شورای عالی اشتغال شورای عالی فضای مجازی هیات مقررات زدایی مجلس شورای اسلامی طرح تکاپو مشاغل سنتی خدمات کارآفرینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۸۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، اتریش خواستار تلاش‌های تازه‌ای برای تنظیم استفاده از هوش مصنوعی در سیستم‌های تسلیحاتی شد که می‌تواند به اصطلاح «ربات‌های قاتل» ایجاد کنند. این در حالی است که اتریش یک کنفرانس را برگزار کرده است که هدف آن احیای بحث‌های متوقف شده درباره استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی بود.

با پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی، سیستم‌های تسلیحاتی که می‌توانند بدون مداخله انسان کشتار کنند، به ما نزدیک‌تر می‌شوند و چالش‌های اخلاقی و قانونی را به وجود می‌آورند که اغلب کشور‌ها می‌گویند باید به زودی به آنها رسیدگی شود.

الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش در نشست سازمان‌های غیردولتی و بین المللی و همچنین نمایندگان ۱۴۳ کشور جهان گفت: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این لحظه بدون اقدام بگذرد. ​​اکنون زمان توافق بر سر قوانین و هنجار‌های بین المللی برای تضمین کنترل انسانی است.

وی در سخنرانی افتتاحیه کنفرانسی با عنوان «انسانیت بر سر دوراهی سیستم‌های تسلیحاتی خودمختار و چالش مقررات» گفت: حداقل اطمینان حاصل کنیم که عمیق‌ترین و گسترده‌ترین تصمیم درباره اینکه چه کسی زندگی می‌کند و چه کسی می‌میرد، در دست انسان‌ها باشد و نه ماشین‌ها.

سال‌ها بحث در سازمان ملل به نتایج ملموسی نرسیده است و بسیاری از شرکت‌کنندگان در کنفرانس دو روزه در وین گفتند که روزنه اقدام به سرعت در حال بسته شدن است.

میرجانا اسپولیاریک، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ، در یک میزگرد در این کنفرانس گفت: عمل کردن و اقدام بسیار سریع بسیار مهم است.

او افزود: آنچه امروز در زمینه‌های مختلف خشونت می‌بینیم، شکست‌های اخلاقی در مواجهه با جامعه بین‌المللی است؛ و ما نمی‌خواهیم با سپردن مسئولیت کنترل خشونت، به ماشین‌ها و الگوریتم‌ها، چنین شکست‌هایی را تسریع کنیم.

هوش مصنوعی در حال حاضر در میدان جنگ استفاده می‌شود. دیپلمات‌ها می‌گویند هواپیما‌های بدون سرنشین در اوکراین طوری طراحی شده اند که وقتی فناوری پارازیت سیگنال ارتباط آنها را با اپراتورشان قطع می‌کند، راه خود را به سمت هدف خود بیابند.

آمریکا گفت که در حال بررسی گزارش مبنی بر استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی برای کمک به شناسایی اهداف بمباران در غزه است.

ژان تالین، برنامه‌نویس نرم‌افزار و سرمایه‌گذار فناوری، گفت: ما قبلاً دیده‌ایم که هوش مصنوعی اشتباهات انتخابی را به روش‌های بزرگ و کوچک انجام می‌دهد، از تشخیص نادرست سر طاس داور به‌عنوان توپ فوتبال گرفته تا مرگ عابران پیاده بر اثر عدم تشخیص خودروهای خودران.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارهای عمرانی در بشاریات رشد سه برابری داشته است
  • کارهای عمرانی در بشاریات در دولت سیزدهم رشد سه برابری داشته است
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • ورود چهره‌های جدید و احتمال شکل‌گیری جریانات نوپا در مجلس
  • بررسی بخشنامه های بانک مرکزی در نشست کمیته رعایت قوانین و مقررات
  • بلینکن: فهرستی از کارهای لازم برای اسرائیل را تهیه می‌کنم
  • واکنش وکیل زنجانی به نقض حکم اعدام موکلش
  • وضع مقررات برای استفاده تسلیحاتی از هوش مصنوعی
  • بازار کاسبی‌های جدید زیر پل‌های تهران
  • شکایت سپاهان و نساجی رد شد