Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه ادب ــ دبیر سابق پویش کتابخوانی «کتاب و زندگی» گفت: انتخاب کتاب ضعیف در یک پویش خطای آن محسوب می‌شود و می‌تواند آسیب‌زا باشد و به ترویج کتاب کمک نمی‌کند.

حسین شاهمرادی، دبیر سابق پویش کتابخوانی «کتاب و زندگی» و مدیر سابق مرکز رسانه‌ای شیرازه در گفت‌وگو با ایکنا درباه پویش کتاب و زندگی گفت: برای برگزاری این پویش از یک جمع حدود صد نفری از فعالان حوزه کتاب اعم از ناشر، نویسنده، کتابفروش، کتابدار و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نظرخواهی می‌شد و سپس در شورایی بررسی و تصمیم‌گیری و کتاب انتخاب می‌شد. 

وی درباره چگونگی انتخاب این افراد در نظرسنجی افزود: هر پویشی هویت و اساسنامه‌ای دارد و مشخص است که می‌خواهد چه کتاب‌هایی و چه موضوعاتی را پوشش دهد، در هیچ جای دنیای نخواهید یافت که پویشی اجرا شود و ادعا کند همه نگاه‌ها را پوشش می‌دهم، بنابراین این ادعا عوام‌فریبانه خواهد بود، زیرا اگر به جایزه جلال هم توجه کنید اساسنامه‌ای داشته و براساس آن همه کتاب‌ها را مورد توجه قرار نمی‌دهد؛ بنابراین اینکه ما بخواهیم در یک پویش کتابخوانی همه نگاه‌ها را پوشش دهیم، غیرممکن است.

شاهمرادی ادامه داد: هر کدام از کتاب‌هایی که در پویش کتابخوانی حضور داشته، چند ۱۰ هزار نسخه از آن‌ها فروش رفته است، بنابراین توانسته مخاطب خود را پیدا کند و از این جهت هیچ مشکلی وجود نداشته است. به عنوان مثال در پویش کتاب «من زنده‌ام» از یک نوجوان ۱۴ ساله تا پیرزن ۸۰ ساله شرکت کرده بودند.

جایزه انگیزه‌ای برای کتاب‌نخوان‌ها

وی در ادامه با بیان اینکه پویش‌های کتابخوانی روش مناسب و مؤثری در ترویج کتاب و کتابخوانی بوده است، گفت: هدف در یک پویش، خوانده شدن کتاب مورد نظر است و این امر می‌تواند به روش‌های گوناگونی رخ دهد و شیوه‌های انگیزشی متفاوتی داشته باشد و این نیروی انگیزشی می‌تواند جایزه مادی یا معنوی و ... باشد، بنابراین چندان عجیب نیست و در ابتدای راه نیاز است برای کتابخوان شدن جامعه آن‌ها را انگیزه‌مند کرد و وقتی این هدف محقق شد، دیگر نیازی به جایزه نخواهد بود.

دبیر سابق پویش‌های کتابخوانی درباره اعتقاد کسانی که پویش را عامل مرگ کتاب و به پایان رسیدن آن می‌دانند، بیان کرد: این مسئله کاملاً اشتباه است و نیاز به تحلیل هم ندارد و کافی است هر یک از کتاب‌ها را از ناشر پیگیری کنید که پس از پویش‌ها چه اتفاقی برای آن‌ها افتاده است، به عنوان مثال کتاب «من زنده‌ام» قبل از پویش یک میزان مشخصی از فروش را داشت، در پویش کتابخوانی «کتاب و زندگی» ۲۱۰ هزار نسخه فروش داشت و پس از آن نیز ۶۰۰ هزار نسخه را رد کرد و یا کتاب «دختر شینا» در پویش، حدود ۶۰ هزار نسخه فروش رفت و در حال حاضر نیز این کتاب هر ماه، یکی دو چاپ از آن‌ها فروش می‌رود.

کتاب ضعیف در پویش نداشتیم

شاهمرادی درباره ضعف محتوایی برخی از کتاب‌های پویش‌ها گفت: در همه دوره‌هایی که پویش کتابخوانی «کتاب و زندگی» را برگزار کردیم، برخی معتقدند بودند کتاب مورد نظر پویش ضعیف است و برخی نیز معتقد بودند این کتاب محتوای غنی و خوبی دارد. اما به طور کلی، برگزارکنندگان یک پویش بنا ندارند یک کتاب ضعیف را انتخاب کنند، باید ببینید این کتاب با چه معیار و ملاکی انتخاب شد است و بعد مقایسه کنید وقتی کتاب در ایام پویش ۲۰ هزار نسخه می‌فروشد و بازخورد‌های متفاوتی دارد، نشان می‌دهد که این کتاب مورد اقبال مخاطبان بوده است؛ از این رو در دوره‌هایی که «کتاب و زندگی» برگزار شده، کتاب ضعیف نداشتیم.

اگر به طور کلی در پویش کتابخوانی کتاب ضعیف انتخاب شود، می‌توان آن را خطای پویش دانست. وقتی می‌خواهید مخاطب را به کتابخوانی ترغیب کنید، درست است که در آن کتابخوان‌ها هم شرکت می‌کنند، اما بخش عمده‌ای از کتابنخوان‌ها مخاطب آن هستند و اگر در انتخاب کتاب دچار خطا شوید، اثر معکوس خواهید گرفت

وی افزود: اگر به طور کلی در پویش کتابخوانی کتاب ضعیف انتخاب شود، می‌توان آن را خطای پویش دانست. وقتی می‌خواهید مخاطب را به کتابخوانی ترغیب کنید، درست است که در آن کتابخوان‌ها هم شرکت می‌کنند، اما بخش عمده‌ای از کتابنخوان‌ها مخاطب آن هستند و اگر در انتخاب کتاب دچار خطا شوید، اثر معکوس خواهید گرفت و به هدف اصلی پویش که ترویج کتاب و کتابخوانی است، نخواهید رسید.

شاهمرادی یادآور شد: هدف نهایی پویش‌های کتابخوانی ترویج مطالعه در جامعه و افزایش سرانه مطالعه است که در این راستا اغلب پویش‌های کتابخوانی مسیر درستی را طی کرده‌اند، اما ظهور آثار آن را در بلندمدت می‌توان دید که چه اندازه توانسته اثرگذار باشد و ناشران و کتابفروشان نیز می‌توانند براساس الگوی پویش‌ها و یا شکل‌های دیگری از تبلیغ کتاب اقدام کنند، زیرا با تبلیغ است که می‌توان کتاب‌ها را به جامعه معرفی کرد، وگرنه بسیاری از آثار خوب دیده نخواهند شد.

گفت‌وگوی ایکنا با عباسعلی محمدآبادی، دبیر فعلی پویش «کتاب و زندگی» را اینجا بخوانید.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: پویش کتابخوانی کتاب و زندگی کتابخوانی کتاب نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۸۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»

«شمع محفل» پنجمین دفتر از مجموعه «قله‌ها به آسمان نزدیکترند» به قلم محمدعلی عباسی اقدم است که به زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی اختصاص یافته است. این کتاب همزمان با برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، رونمایی می‌شود.

کتاب روایت سبک زندگی و تلاش‌های علمی و عملی عالم عامل و وارسته‌ای است که قریب چهل سال در عرصه سیاست حضور موثر و مفیدی داشت و در «بن بست» ها و بزنگاه‌های دشوار دوران مبارزه با رژیم پهلوی، نقش‌آفرینی و گره‌گشایی کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تمام وقت و انرژی خود را در عرصه دشوار تعلیم و تربیت مصروف داشت که حیاتی‌ترین و مهمترین نیاز کشور را تربیت نیرو و در یک کلام «انسان سازی» می‌دانست.

«شمع محفل» روایت فرازهایی کوتاه از زندگی بلند عالم ناشناخته‌ای است که با برپایی جلسات تفسیر قرآن و اخلاق در مسجد جامع تهران در طول چهل سال متوالی، فصل نوینی در ترویج معارف الهی رقم زد. «شمع محفل» پنجمین دفتر از مجموعه «قله ها به آسمان نزدیکترند» از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی در ۲۹۶ صفحه چاپ و منتشر می‌شود. «اقیانوس آرام»، «آن مرد بی نهایت»، «کرشمه ماه» و «بهشتی در این حوالی» از دیگر کتاب‌های این مجموعه است.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری کتاب ایران

دیگر خبرها

  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • وقتی «علی خاوری» ابراهیم هادی زمانه شد
  • تهران قدیم | تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل/ عکس
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»
  • آموزش درس زندگی به دانش آموزان در مدرسه‌ای در یزد
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز
  • جهش اقتصادی را باید با مشارکت مردم محقق کرد
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • ورود چهره‌های جدید و احتمال شکل‌گیری جریانات نوپا در مجلس