Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد سالاری» رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به مبارزه با فساد در حوزه شهری اظهار داشت: امروز شورای پنجم به عنوان یک نهاد عمومی و تشکل مردم نهاد از نهادهای پیشگام مبارزه بنیادی و اساسی  با مبارزه با فساد و رانت شده است. شورا در این دوره با اتخاذ رویکرد شفافیت به منظور فسادزدایی و رانت زدایی توانسته است، اقدامات بسیار خوبی را رقم بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شورای شهر تهران تصمیم گرفت، قراردادهای بسیار گسترده‌ای که هر روز و هر ماه در سطح شهرداری تهران اعم از معاونت‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌ها، نواحی و مناطق ۲۲ گانه ثبت و نوشته می‌شود و اعداد و ارقام قابل توجهی نیز در این قراردادها منعقد می‌شود‌، مبتنی بر فراخوان و مزایده‌ باشد، در حالی که در دوره مدیریت شهری گذشته اکثرا با ترک تشریفات همراه بوده است. 

سالاری با اشاره به بررسی قرارداد پیشین شهرداری که با ترک تشریفات منعقد شده است،  تصریح کرد: برای مثال در برخی از مناطق شهرداری تهران که رقم جمع‌آوری پسماند آن ۱۵۰ میلیون تومان بوده است، این رقم در ماه بعد و در یک فراخوان به همان پیمانکار با ۳ میلیارد تومان پیشنهاد داده می‌شود تا با همان روند قبلی کار را انجام دهد، این اقدام مفهوم مشخصی دارد. اگر این را به باقی قراردادهایی که در شهرداری تهران نوشته می‌شد، تعمیم دهیم، متوجه میزان تخلفاتی که در ثبت قراردادها وجود داشته، می‌شویم در نتیجه نهاد شورا و شهرداری در این زمینه گام محکمی برداشته است. 

او در خصوص مبارزه با فساد در حوزه معماری و شهرسازی گفت: در این حوزه مجموعه‌ای از تصمیم‌گیری‌های مبنایی در مبارزه با فساد اخذ شده است، ‌از جمله لغو مصوبه برج باغ‌ها که از مهمترین‌ آنها بوده است و یا نظارت بر فرایند تصمیم‌گیری در حوزه معماری و شهرسازی که با اجرای آن بیش از ۷۰ درصد تخلفات این حوزه در مناطق ۲۲ گانه کاهش یافته است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی به تعیین حدود اختیارات شوارهای معماری و مناطق اشاره کرد و گفت: تصمیمی که شورای شهر تهران به عنوان یک تصمیم تاریخی گرفت و از مصادیق عینی مبارزه با فساد، رانت و شهرفروشی و توجه عمومی به جایگاه حقوق عمومی در شهر بود، تدوین حدود اختیارات شوراهای معماری مناطق مبتنی بر قوانین بود و از این به بعد در چارچوب شوراهای معماری مناطق موضوع فساد و رانت ناشی از امضاهای طلایی را شاهد نخواهیم بود و در حوزه‌های دیگر نیز این رویکرد در حال دنبال است.

سالاری ادامه داد: موضوع فساد و رانت در سطوح مختلف مدیریت شهری عجین شده است و قطعا برای آنکه بتوانیم در حوزه مقابله با آنها به جایگاه بهتری برسیم، فاصله زیادی داریم، باید مبارزات بیشتری را داشته باشیم. 

او با تاکید بر اینکه ریشه‌کن شدن فساد و رانت به یک تحول اساسی و بنیادی در باور عمومی جامعه نیازمند است، ادامه داد: تا زمانی که از منظر عموم جامعه، ‌نگاه مبتنی بر ترجیح منافع شخصی به جای منافع عمومی تغییر نکند، مبارزه با فساد و رانت در کشور ریشه‌کن نخواهد بود. 

سالاری ادامه داد: با توجه به پیشرانی جامعه مدنی و همراهی رسانه‌ها به عنوان رکن چهارم دموکراسی، می‌توان به روزهای خوبی در آینده امید داشت.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه شهرسازی هوشمندسازی فرآیندها به کاهش فساد می‌انجامد، تصریح کرد: در حوزه شهرسازی و معماری وضعیت بهتر شده است، اگرچه که هنوز راه طولانی را در پیش داریم و برای ریشه کن کردن فساد و رانت در حوزه شهرسازی، الزاما شهرداری تهران باید نسبت به هوشمندسازی کامل سامانه تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی،‌ سامانه معماری و شهرسازی و سامانه فرآیند صدور پروانه اقدام و بستر نظارت همگانی اقدام کند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی ادامه داد: شهرداری تهران باید سعی کند تا ارائه خدمات حوزه شهرسازی و معماری مبتنی بر قانون و شهروندمحور تعریف شود به نحوی که واسطه‌ها، دلال‌ها و امضاهای طلایی در این حوزه حذف شود، چرا که تا زمانی که نتوانیم سامانه هوشمند را به صورت کامل و سیستمی تعریف کنیم و قوانینی که در این سامانه بارگزاری می‌شود، تفسیر پذیر باشند، این اتفاق رخ نخواهد داد. 

او تاکید کرد: این رویکرد در شهرداری در پیش گرفته شده، اما تا زمانی که این اتفاق صورت نگیرد، شاهد تداوم فساد و رانت در این حوزه خواهیم بود. ‌شهرداری تهران و معاون معماری و شهرسازی وعده داده‌اند، در این زمینه همه اهتمام خود را داشته باشند و ما نیز با همه ظرفیت خودمان و بدون هیچ تعارفی با شهردار و معاون معماری و شهرسازی این رویکرد را ادامه می‌دهیم و بسیار خوشحالیم که این روزها  این قبیل رویکردها از سوی رسانه‌ها مورد حمایت و پشتیبانی قرار می‌گیرد. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شورای شهر شهرداری تهران فساد رانت تخلف پسماند هوشمندسازی محمد سالاری معماری و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۰۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زاکانی: اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران می رسد | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی بین المللی دارد

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، علیرضا زاکانی در گفتگوی ویژه خبری تلویزیون درباره قرارداد شهرداری تهران با چین در حوزه واردات واگن و اتوبوس برای حمل و نقل عمومی تهران توضیحاتی داد که مهمترین بخش های آن را در زیر می ‌خوانید:

* ۶۶ درصد رفت و آمد تهران با حمل و نقل شخصی است و ما در زیر ساخت دچار عقب افتادگی تاریخی هستیم. ما در داخل هر ظرفیتی بود دنبال کردیم و ۳ هزار اتوبوس داخلی قرارداد بستیم از ۱۱ هزار دستگاهی که تهران نیاز داشتیم. ما ۱۸۸۰ اتوبوس تحویل گرفتیم که ۸۶۰ دستگاه آن کار می کرد الان ۲۱۰۰ اتوبوس فعال داریم که در چند روز آینده به ۲۴۰۰ دستگاه می رسد.

* ۷۲ هزار تاکسی در تهران داشتیم که فرسوده بود یا ۶ هزار ون داشتیم که برای ۱۵ سال پیش بود. در مترو نیز یک عقب افتادگی جدی داریم لذا موضوع توسعه زیرساختهای شهر از جمله مترو بود.

* ما قراردادی که در دوره قبل راکد مانده بود را زنده کردیم و خرید واگن را آغاز کردیم. در سفرمان به چین با شرکت مربوطه قرارداد را از ۲۴ ماه به ۱۲ ماه تبدیل کردیم که ۱۲ ماه به نفع ما شد. همچنین تکنولوژی بوژی که در ایران نبود را که ۸۸ میلیون دلار خریداری کرده بودند را با ۷ و نیم میلیون یورو به ما دادند و مکلف شدند که توسعه واگن سازی ما را دنبال کنند. با این قرارداد ۲۵ میلیون یورو به صرف ایران عمل کردیم.

* ۷۹۱ واگن قرارداد بستیم و نمونه آن در خرداد ماه در چین تحویل خواهد شد و اواخر سال باید قطار تحویل ایران شود. مردم بدانید اتفاق بزرگی در کشور می افتد و در شهرداری و دولت خدمات بزرگی رخ خواهد داد.

* ۱۱۳ واگن داخلی هم قرارداد بستیم که اولین رام آن در حال تست است و افتخار ماست که داخلی سازی کردیم و ۲۸۰ واگن نیز مجدد قرار داد بستیم که مجموعا ۱۱۸۴ واگن می شود. در کنار افتتاح ایستگاه های بیشتر واگن نیز وارد می شود که مردم معطل نشوند.

* خطوط جدید به غیر از ۷ خط قدیمی فعال هستند و خط ۸ و ۹ و ۰ و ۱۱ در حال ساخت هستند.

* چین دو ویژگی دارد که منبع مالی و تکنولوژی خوبی است و ما می خواستیم از این دو مورد استفاده کنیم. در حوزه حمل و نقل دیدیم که قیمت ها ارزان تر و کیفیت بالاتر است. شما جای ما باشید چه می کنید؟ ما به چین گفتیم که باید با شهرداری تهران شریک شوید و در واردات و تکنولوژی و شراکت با شهرداری تهران همکاری کنید و گفتیم که باید با ما شریک شوید که قبول کرد. در کنار اینکه ۳ هزار اتوبوس از داخل خریدیم که گفتند تحویل آن تا ۳ سال طول می کشد.

* ما ۵۰۰ دستگاه اتوبوس با ۲۷۳ هزار یورو قرارداد بستیم و پیش پرداخت دادیم که ۱۰۰ دستگاه امسال و ۴۰۰ دستگاه سال آینده به ما می‌دهند. ۲ هزار دستگاه دیزل هم داخل خریداری کرده بودم که عمده هزینه را پرداخت کردیم که آنها هم در حال تحویل هستند. ۵۰۰ دستگاه برقی داخل نیز ۱۰۰ دستگاه آن امسال و ۴۰۰ دستگاه سال آینده می آید.

* وقتی ما آنجا رفتیم دیدیم قیمت‌ها بسیار متفاوت است، آمدیم گفتیم ما داخل هرچه داخل تعهد کردیم می خریم اما اعلام کردیم با قیمت قبلی نمی خریم و باید با قیمت به روز به ما تحویل دهند. پذیرفتند که با قیمت پایین تر به ما اتوبوس بدهند. ما نمی توانستیم نیاز مردم کشور را گروگان بگیریم و بگوییم حتما باید از داخل تهیه کنیم.

* ما خودروهایی را از خارج خریدیم که کیفیت عالی داشته باشند. نکته مهم دیگر این بود که اتوبوس های داخلی ما نیز ۴۴ هزار یورو زیر قیمت تهیه شد. در همان رفتن و آمدن ما در ۵۰۰ دستگاه اتوبوس، از ۳۱۶ هزار یورو، قیمت را به ۲۷۳ هزار یورو کاهش دادیم. این سود را برای شهرداری تهران و مردم تهران نگه داشتیم.

* در خرید خارجی، گام اول ما کسب رضایت آنها برای تامین مالی بود. آنها پذیرفتند که برای ما یوزانس سه ساله با قیمت بسیار خوب انجام دهند. اولین بار بود که چینی ها با ایرانی تفاهم یوزانس می کردند. یک میلیارد و چهل میلیون یورو یوزانس برای اتوبوس، ون و تاکسی برقی کردند.

* بانک شهر بانک عامل ما این قرارداد بود. بعد از این گروه چینی به ایران آمد. به آنها گفتیم قیمت بیاورند. بر اساس قیمت آنها، میزان یوزانس به یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون یورو افزایش یافت. پس از آن تیم کارشناسی برای بررسی و انتخاب بهترین خودروها به چین رفت. پس از آن ما بر اساس نتایج مطالعات تیم کارشناسی به چین رفتیم، آنجا کارخانه های مختلف محصولات خود را آوردند، وارد رقابت شدند و در این رقابت بهترین محصولات با بهترین قیمتها انتخاب شد.

* شرکت ساختمانی که عنوان شده تامین کننده مالی ماست و یوزانس ۳ ساله برای ما می گیرند که همه آن برای مردم ما شیرینی است. آنها ۲۵۰۰ اتوبوس و ۱۰ هزار ون باید تا پایان سال به ما تحویل دهند. تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی بین المللی دارد.

ادامه دارد....

کد خبر 848550 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها علیرضا زاکانی شهردارى تهران ایران و چین شهردار

دیگر خبرها

  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • بررسی روند امحا و دفن زباله در ۴ شهر فارس
  • چگونه سرمایه‌گذاری ۲هزار میلیارد تومانی در حوزه پسماند شکل گرفت؟
  • قرار است در پارک‌های تهران هتل بِروید یا چرخه رانت‌خواری بچرخد؟/ «شهرداری همان هتل نیمه‌کاره را بسازد، چرا می‌خواهد هتل جدید بسازد؟»
  • زاکانی: اولین نمونه قطار چینی در خرداد به تهران می رسد | تمام قراردادهای ما ضمانت بانکی بین المللی دارد
  • موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»