Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@03:55:49 GMT

چند راهکار ساده برای خداحافظی با فراموشی

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۶۰۷۷۴

چند راهکار ساده برای خداحافظی با فراموشی

 به خاطر سپاری و یادآوری مطالب، علائم، آدرس و ... همواره جز دغدغه‌های جاری همه افراد است. بسیاری از شما ممکن است تاکنون روش‌های مختلفی را برای تقویت حافظه خود امتحان کرده باشید که در دوره‌ای از زمان موثر بوده‌اند، اما پس از مدتی کارآیی خود را از دست داده‌اند و این امر سبب ناامیدی و ادامه چالش شما با معضل فراموشی شده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در همین رابطه در ادامه چند راهکار مختلف برای تقویت حافظه ارائه شده است که می‌تواند شما را در بازیابی و تقویت حافظه‌تان یاری دهد.

ترسیم یک نقشه ذهنی

تحقیقات نشان می‌دهد که ایجاد یک نقشه ذهنی یک تقویت کننده بسیار خوب برای مغز است. مثلا در لندن رانندگان، برای اخذ گواهینامه، باید نام ۲۵ هزار خیابان و ۲۰ هزار علائم رانندگی را به خاطر بسپارند. اما مسئله تنها فراگیری مهارت‌های جدید جغرافیایی نیست. متخصصان مغز و اعصاب دانشگاه لندن دریافتند که کپک‌ها دارای هیپوکامپ قابل توجهی هستند که مناطقی از مغز (حافظه‌ها) را ذخیره و سازمان می‌دهند.

در این روش نقشه‌ای را از محله خود، مکان‌های رفت و آمد یا منطقه آشنا دیگری به‌طور کامل از حفظ ترسیم کنید، سپس، هر بار که از مکان جدید بازدید می‌کنید یا مسیری متفاوت را به سمت خانه امتحان می‌کنید، به نقشه اضافه کنید، این تمرین را چند بار در ذهن تکرار کنید.
مسائل ریاضی ساده را تمرین کنید

هر روز چند مسئله ریاضی ساده را در ذهن خود حل کنید، هیچ مداد، کاغذ یا ماشین حسابی مجاز نیست. سعی کنید همزمان قدم بزنید یا آشپزی کنید.

طعم مواد غذایی یا ادویه‌جات را به خاطر بسپارید

پخت و پز یکی از راه‌های تقویت حافظه است. تهیه و خوردن غذا نواحی مختلف مغز مربوط به بو، لمس، بینایی و طعم را فعال می‌کند. به‌علاوه، استفاده از حواس می‌تواند حافظه شما را بهبود بخشد. در یک مطالعه، بزرگسالانی که به یک سری تصاویر نگاه می‌کردند حافظه بهتری نسبت به کسانی که هیچ بویی را حس نمی‌کردند، داشتند.

طعم تمام گیاهانی را که مصرف می‌کنید، به خاطر بسپارید؛ تمام گیاهان، ادویه‌جات و ترشی‌جات را در نظر بگیرید. برخی از این غذا‌های سالم را در ذهن خود سرو کنید.

تعریف یک داستان با جزئیات

داستان پردازی یک محرک ذهنی عالی است، به شما کمک می‌کند تا روی جزئیات مهم تمرکز کنید، و بعد‌ها با سهولت وقایع مهم زندگی را به یاد بیاورید. از آن به عنوان درمانی برای بیماری آلزایمر نیز استفاده شده است. هر شب قبل از خواب، وقایع روز را در ذهن خود مرور کنید. سعی کنید جزئیات تمام لحظات را به یاد بیاورید، از همان لحظه‌ای که از خواب بیدار شدید تا زمانی که به تخت‌خواب می‌روید.

ثبت نام در یک کلاس جدید

صرف نظر از سن، کارشناسان بر این باورند که ادامه یادگیری در طول زندگی می‌تواند از پیری روانی جلوگیری کرده و حافظه شما را تقویت کند. چه کلاس آشپزی باشد و چه کلاس ریاضی، فرقی نمی‌کند. در یک کلاس جدید ثبت نام کنید که چیز جدیدی را به شما یاد می‌دهد.

امتحان یک ورزش جدید

پمپاژ قلب شما می‌تواند باعث تحرک مغز شما شود. فعالیت‌های ورزشی که ذهن و بدن شما را به حرکت وامی‌دارد مانند یوگا، گلف یا تنیس، با بهبود عملکرد مغز و سطح انرژی مرتبط است. برای یادگیری ورزشی که قبلا انجام نداده‌اید، ثبت نام کنید و در مورد قوانین و رویه‌ها مطالعه کنید.

مهارت‌های حرکتی خوب خود را به چالش بکشید

مانند یادگیری ورزشی یا ثبت نام در کلاس جدید و تسلط بر فعالیتی که به هماهنگی چشم نیاز دارد، می‌تواند مغز شما را فعال و سالم نگه دارد. سرگرمی جدیدی را انتخاب کنید که نیاز به استفاده از دستان دارد، مانند بافتنی، نقاشی، یا مونتاژ یک پازل؛ و چه بهتر که هنگام انجام این کار آدامس بجوید. مطالعه نشان داده که جویدن آدامس در حین انجام کار می‌تواند حافظه را بهبود بخشد.

شماره تلفن‌ها را حفظ کنید

یک جلسه کوتاه آموزش مغز می‌تواند تفاوت بزرگی در حافظه شما ایجاد کند. کارشناسان معتقدند با به چالش کشیدن مغز با حل معما، می‌توانید از سلول‌های مغزی خود محافظت کرده و اتصالات بین آن‌ها را تقویت کنید. دوستان خود را با حفظ شماره تلفن‌هایشان تحت تأثیر قرار دهید. برای این کار می‌توانید، هر عدد ۱۰ رقمی را به سه بخش تقسیم کنید، با این راه به یادآوردن شماره‌ها بسیار آسانتر است.

یادگیری یک زبان خارجی

مطالعات نشان می‌دهد که یادگیری چیزی جدید و پیچیده در مدت زمان طولانی می‌تواند از پیری مغز محافظت کند. نه تنها تمرینات گوش دادن و شنوایی محرک‌های ذهنی بزرگی هستند بلکه یادگیری یک زبان جدید همچنین می‌تواند خطر ابتلا به اختلالات شناختی را کاهش دهد.

سرعت پردازش خود را افزایش دهید

براساس تحقیقات منتشر شده در مجله Frontiers in Aging Neuroscience، یادگیری واکنش و پردازش امور با سرعت بسیار زیاد می‌تواند از زوال عقل جلوگیری کند. PQRST، یک روش پنج مرحله‌ای برای پردازش سریع اطلاعات نوشتاری طولانی است. برای این کار سؤالاتی را در مورد نکات اصلی بپرسید، آن را دوباره مرتب کنید، پاسخ سوالات خود را مطالعه کرده و حافظه خود را بسنجید.

مطالب را با صدای بلند تکرار کنید

تحقیقات می‌گوید خواندن اطلاعات با صدای بلند می‌تواند شانس یادآوری را افزایش دهد. در مطالعه‌ای که در مجله Memory منتشر شده است، افرادی که اطلاعات مکتوب را با صدای بلند می‌خوانند، ۵ تا ۱۵ درصد بهتر می‌توانند مطالب را به خاطر بسپارند. برای به یاد آوردن کاری که اخیراً انجام داده، شنیده یا خوانده‌اید، آن را با صدای بلند تکرار کنید. با انجام این کار مطالب در ذهن شما فرو می‌رود.

انرژی ذهنی خود را ذخیره کنید

انرژی مغزی با ارزش را از بین نبرید و سعی کنید به خاطر بیاورید که کلید‌های خود را کجا گذاشته‌اید و یا زمان تعیین وقت بعدی پزشک‌تان چه موقع است. با از بین بردن حواس پرتی‌های غیر ضروری، می‌توانید انرژی خود را بر روی اطلاعات جدیدی که واقعاً می‌خواهید به خاطر داشته باشید متمرکز کنید. برای این کار یک تقویم داشته باشید و روی آن مواردی را که اغلب فراموش می‌کنید تعیین کنید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فراموشی تقویت حافظه پیشگیری از آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۰۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!

نتایج تحقیقات تازه نشان داده است که خوردن دراز مدت وعده‌های غذایی پرچرب و شیرین می‌تواند منجر به بروز اختلالات پایدار در حافظه شود.

به گزارش یورونیوز، در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی داشتن رژیم غذایی ناسالم و مصرف غذا‌های فرآوری‌شده را با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر در افراد در سنین بالاتر مرتبط دانسته‌اند. یکی از یافته‌های دیگر چنین مطالعاتی این بود که این نوع غذا‌ها اغلب بر حافظه تأثیر می‌گذارند، حتی اگر تنها گهگاهی مصرف شوند.

پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در آمریکا از خود پرسیدند که با توجه به نتایج تحقیقات پیشین، اگر افراد از سنین جوانی رژیم غذایی ناسالم داشته باشند این شیوه زندگی چه نتایجی را می‌تواند برای آن‌ها در بر داشته باشد؟

برای یافتن پاسخ، یک تیم تحقیقاتی شماری از موش‌ها را از سن ۲۶ تا ۵۶ روزگی تحت رژیم غذایی حاوی غذا‌های پرچرب و شیرین قرار داد.

این بازه سنی برای موش‌ها مشابه دوران نوجوانی در انسان‌ها است؛ زمانی که مغز به طور قابل توجهی در مرحله رشد قرار دارد. گروه دیگری از موش‌های صحرایی در همین سن به جای آن غذای سالم خوردند تا دانشمندان بتوانند تفاوت آن‌ها را بهتر دریابند.

بعد از این بازه زمانی در آزمایش‌های حافظه مشخص شد موش‌هایی که رژیم غذایی ناسالم داشتند، نمی‌توانستند اشیاء جدید را در صحنه‌ای که چند روز قبل کاوش کرده بودند شناسایی کنند. حتی اگر یک شیء آشنا کمی از جای خود تکان خورده بود.

این در حالی بود که گروه دیگر موش‌ها، که از غذای سالم تغذیه کرده بودند، در شناسایی محیط جدید خود مشکلی نداشتند.

اسکات کانوسکی، عصب‌شناس در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در این باره می‌گوید: «آنچه که ما در تحقیقاتمان می‌بینیم این است که اگر موش‌ها با رژیم غذایی ناسالم بزرگ شوند، حافظه شان اختلالات پایدار پیدا می‌کند.»

مشکلات حافظه برای موش‌های گروه اول حتی زمانی که به مدت ۳۰ روز به غذای سالم روی آوردند (یعنی مدت معادل دوره بزرگسالی در انسان‌ها)، ادامه داشت.

آنا هیز، نویسنده ارشد و محقق تغذیه در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، با اشاره به تخریب نقش یک انتقال‌دهنده عصبی کلیدی در مغز حیوانات به نام «استیل کولین» گفت: «سیگنال موسوم به استیل کولین سازوکاری است که به موش‌ها کمک می‌کند تا رویداد‌ها را رمزگذاری کرده و به خاطر بسپارند. این روند مشابه حافظه اپیزودیک در انسان‌ها است که به ما امکان می‌دهد تا رویداد‌های گذشته خود را به خاطر بسپاریم. به نظر می‌رسد که این سیگنال در حیواناتی که با رژیم غذایی چرب و شیرین رشد کرده‌اند، اتفاق نمی‌افتد.»

محققان می‌گویند تطابق دادن کامل نتایج این آزمایش با انسان‌ها دشوار است و باید هنوز تحقیقات بیشتری در این خصوص انجام شود.

دیگر خبرها

  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • CPU چیست؟ به زبان ساده و نحوه کار
  • کاپیتان استقلال فراموشی را تمرین می‌کند
  • گوشی Vivo Y36s در کنسول گوگل پلی مشاهده شد
  • کاپیتان استقلال فراموشی را تمرین می‌کند (عکس)
  • خداحافظی سلنا گومز با ۴۳۰ میلیون کاربر از اینستاگرام
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • پرسپولیس به توانایی فراموشی نیازمند است!
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند