Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه 99 با رفع تعهد ارزی برخی صادرکنندگان موافقت کرده است، گفت: امیدواریم این پیشنهاد در صحن علنی مجلس هم تصویب شود.

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره موافقت کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه 99 با حذف رفع تعهد ارزی و بازگشت ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان محصولات کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی گفت: مشکلی که بعد از وضع رفع تعهد ارزی در صادرات ایجاد شد، استرداد مالیات بر ارزش افزوده است که برگشت آن منوط به رفع تعهد ارزی و بازگشت ارز حاصل از صادرات شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به تعیین مهلت رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان سال 97 تا پایان دی‌ماه 98 توسط بانک مرکزی افزود: عملا استرداد مالیات بر ارزش افزوده از سه ماهه پایانی سال 97 تاکنون به صادرکنندگان مسترد نشده است در حالی که در ماده 34 قانون رفع موانع تولید آمده است که مالیات بر ارزش افزوده یک ماه بعد از صدور باید به صادرکنندگان برگشت داده شود.

وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی کشور هم نتوانسته گزارش دقیقی از بانک مرکزی داشته باشد، اظهار داشت: موضوع مذکور یکی از معضلاتی بود که در بودجه 98 وجود داشت و کماکان صادرکنندگان با آن دست به گریبان هستند.

لاهوتی اظهار داشت: لذا اتاق بازرگانی پیشنهاد حذف استرداد مالیات بر ارزش افزوده از رفع تعهد ارزی را در کمیسیون تلفیق مطرح کرده است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: این پیشنهاد با این منطق ارائه شد که بانک مرکزی یک دستگاه حاکمیتی است و برای وصول مطالبات و بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی نیازی به نگه داشتن مالیات بر ارزش افزوده ندارد، زیرا مالیات بر ارزش افزوده منابع مالی یک واحد تولیدی است که در صورت انباشت و بلوکه شدن آن موجب توقف و از کار افتادن چرخه تولید آن واحد می‌شود.

لاهوتی با بیان اینکه در حال حاضر این اتفاق افتاده و منابع عظیمی از واحدهای تولیدی تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده بلوکه و مسترد نشده است، گفت: بنابراین اتاق بازرگانی به دنبال حذف این بند از بودجه بود که استرداد مالیات بر ارزش افزوده منوط به رفع تعهد ارزی نشود و به همین دلیل موضوع در کمیسیون تلفیق مجلس مطرح شد که این پیشنهاد به صورت کامل پذیرفته نشد.

وی اضافه کرد: بنابراین پیشنهاد معافیت کالاهای کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی مطرح شد که با رای اکثریت در کمیسیون تلفیق تایید شد.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران تاکید کرد: البته این به آن معنا نیست که قطعا این موضوع در صحن علنی مجلس شورای اسلامی پذیرفته و یا در بودجه ابلاغ می‌شود.

لاهوتی با بیان اینکه بانک مرکزی مخالف استرداد مالیات بر ارزش افزوده از رفع تعهد ارزی است، گفت: با حذف استرداد مالیات بر ارزش افزوده از رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی محصولات کشاورزی دیگر صادرکنندگان این بخش نگران زمان بازگشت ارز حاصل از صادرات نخواهند بود و این کار باعث حمایت از صنایع کشاورزی و صادرات محصولات این بخش می‌شود.

وی با بیان اینکه بازگشت ارز حاصل از صادرات خدمات فنی و مهندسی زمان‌بر است افزود: حذف ارزش افزوده از رفع تعهد ارزی برای برخی کالاها یک گام مثبت در جهت صادرات اما منوط شدن استرداد مالیات بر ارزش افزوده به رفع تعهد ارزی به معنای بلوکه کردن منابع مالی تولیدکنندگان است.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: لذا از نمایندگان مجلس می‌خواهیم تا بحث استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان از بحث رفع تعهد ارزی از هم تفکیک شود.

لاهوتی گفت: به نظر می‌رسد بانک مرکزی برای الزام بازگشت ارز حاصل از صادرات ابزارهای دیگری مانند قطع تسهیلات بانکی صادرکنندگان و سایر روش‌های قانونی دیگر را در اختیار داشته باشد و نیاز نیست که استرداد مالیات بر ارزش افزوده را منوط به رفع تعهد ارزی کند.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع: فارس

کلیدواژه: رفع تعهد ارزی مجلس صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۰۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه این شمش طلا در مرکز مبادله | سه گروه امکان عرضه شمش طلا دارند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اصغر بالسینی افزود: از دی ماه ۱۴۰۲ که عرضه شمش طلای صادرکنندگانی که بابت رفع تعهد ارزی خود شمش طلا وارد کشور کرده بودند در مرکز مبادله آغاز شد تاکنون نزدیک به ۳ تن شمش طلا مورد معامله قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: عرضه شمش‌ها در مرکز مبادله در یک مسیر دقیق، روشن، شفاف و در یک فرآیند قیمت گذاری مبتنی بر عرضه و تقاضا صورت گرفته و بلافاصله منابع ریالی صادرکنندگان هم به حساب آن‌ها واریز شده است که این موضوع سبب رضایت صادرکنندگان و از سوی دیگر متقاضیان شمش طلا که رسته‌ها و صنوف عمده تولیدکنندگان مصنوعات در کشور هستند شده است چرا که دسترسی این گروه به منابع شمش طلا افزایش پیدا کرده است.

بالسینی اظهار کرد: حالا این امکان با موافقت بانک مرکزی به وجود آمده است که از این به بعد تولیدکنندگان شمش طلا در داخل کشور هم این فرصت را داشته باشند که شمش طلای خود را در مرکز مبادله عرضه کنند. همانطور که می‌دانید تولید داخلی شمش طلا داریم و این تولید داخلی در کنار شمش طلای وارداتی که در قالب رفع تعهد ارزی است می‌تواند به تقویت بخش عرضه شمش در اقتصاد کشور کمک کند و نهایتا این مسئله هم سبب خواهد شد مصرف کنندگان نهایی دسترسی خوبی به شمش طلا داشته باشند.

وی بیان کرد: دومین دسترسی که اکنون داده شده این است که سایر واردکنندگان که شمش طلا وارد می‌کنند ولی رفع تعهد ارزی بر گردن آنها نیست هم می‌توانند شمش طلای وارداتی خود را در مرکز مبادله عرضه کنند. بنابر این سه گروه عمده عرضه کننده در مرکز مبادله خواهیم داشت.

جزئیات برگزاری نوزدهمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله | زمان و مبلغ ضمانت

او گفت: به عبارتی سه گروه عرضه کننده شمش طلا در مرکز مبادله شامل واردکنندگان شمش طلا که بابت رفع تعهد ارزی خود شمش وارد می‌کنند، دومین گروه تولیدکنندگان داخلی شمش طلا و سومین گروه هم واردکنندگان شمش طلا که رفع تعهد ارزی ندارند هستند با توجه به مکانیزم شفاف حراج‌ها و کشف نرخ مبتنی بر عرضه و تقاضا شرایطی به وجود آمده که استقبال خوبی برای عرضه و حراج شمش در مرکز مبادله صورت گرفته است که در نهایت این مسئله به نفع مجموعه فعالان صنف طلا و از سوی دیگر تولیدکنندگان خواهد بود.

کد خبر 849244 برچسب‌ها بانک مرکزی قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران مرکز مبادله ارز و طلا

دیگر خبرها

  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی
  • مخالفت انجمن تجارت الکترونیک با دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی اینترنتی
  • دریافت مالیات بر ارزش افزوده از تاکسی‌های اینترنتی، غیرقانونی است
  • ۳۱ اردیبهشت ماه آخرین مهلت رفع تعهد ارزی سال ۱۴۰۱
  • عرضه این شمش طلا در مرکز مبادله | سه گروه امکان عرضه شمش طلا دارند
  • خبر جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان/ تکلیف متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مشخص شد
  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • تمدید مهلت تکمیل اظهار نامه مالیاتی