Web Analytics Made Easy - Statcounter

ترور قاسم سلیمانی، فرمانده ارشد نظامی ایران، به معنای حذف یک دشمن خطرناک آمریکاست اما از طرف دیگر می‌تواند امنیت نیروهای آمریکایی را در خاورمیانه و فراتر از آن، به مخاطره بیندازد.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، حماقت ترامپ در ترور جنایت‌آمیز سردار حاج قاسم سلیمانی در فرودگاه بین‌المللی بغداد، با وحشت آمریکایی‌ها و بازتاب‌های وسیع در محافل رسانه‌ای غرب مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفان والت سردبیر فرن پالیسی در این زمینه نوشت: فقط تصور کنید ما چه واکنشی نشان می‌دادیم اگر دشمنی، یک عضو ستاد مشترک، یک معاون وزیر امور خارجه یا مدیر اطلاعات ملی را ترور می‌کرد؟
روزنامه نیویورک تایمز هم تاکید کرد: مقامات آمریکایی در انتظار حملات تلافی‌جویانه ایران از جمله حملات سایبری و اقدامات میدانی علیه منافع و نظامیان آمریکا هستند. برخی مناطق گردشگری اسرائیل هم بسته شده است.
شبکه الجزیره در گزارشی گفت: ترور سلیمانی و المهندس، یک نقطه عطف در خاورمیانه است که انتظار می‌رود واکنش تلافی‌جویانه شدید ایران و نیروهای تحت حمایت آن را علیه اسرائیل و آمریکا در منطقه درپی داشته باشد. آمریکا به تمام اتباع خود دستور داده فورا عراق را ترک کنند.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نوشت: کشته شدن سلیمانی عامل مهمی در تشدید درگیری‌ها بین واشنگتن و تهران است. این تنش‌ها یکی پس از دیگری به دنبال خروج دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای ایران در سال 2015 و اعمال تحریم‌ها روندی رو به رشد داشته است. این حادثه می‌تواند امنیت سربازان آمریکایی در عراق، سوریه و فراتر از آن را به خطر بیندازد. در دو دهه گذشته، سلیمانی شبکه‌ای از متحدان مقتدر و مسلح را تشکیل داده که از جنوب لبنان تا نزدیک اسرائیل مستقر هستند. جو بایدن  نامزد دموکرات انتخابات آمریکا با انتقاد از ترور سلیمانی می‌گوید ترامپ با این کار «دینامیت را به روی جعبه‌ای از بنزین و آتش انداخته است.»
سی‌ان‌ان گزارش داد: ترور سلیمانی عامل مهمی در تشدید بحران‌های منطقه‌ای است که تهران را علیه آمریکا در منطقه قرار داده است.
وال استریت ژورنال هم با نگرانی نوشت: دونالد ترامپ دستور ترور ژنرال قاسم سلیمانی را صادر کرده است. وی فرمانده جناح خارجی سپاه پاسداران بود و انتظار می‌رود ترور او تنش بین واشنگتن و تهران را به حداکثر رسانده و بحران‌های موجود در خاورمیانه را گسترش دهد.
نشریه پولیتیکو تصریح کرد: ترامپ با ترور قاسم سلیمانی، قمار خطرناکی را مرتکب شد. ترور قاسم سلیمانی، فرمانده ارشد نظامی ایران، به معنای حذف یک دشمن خطرناک آمریکاست اما از طرف دیگر می‌تواند امنیت نیروهای آمریکایی را در خاورمیانه و فراتر از آن، به مخاطره بیندازد. به فرض اینکه سلیمانی دشمن آمریکا بود، اقدام ترامپ، تشدید تنش به روشی پرریسک در یک زمین بی‌ثبات است که می‌تواند آتش آن به جان سربازان آمریکایی و متحدانش در غرب آسیا و حتی فراتر از آن بیفتد. خبر کشته ‌شدن ژنرال قاسم سلیمانی، مخصوصاً اینکه چنین اتفاقی در خاک عراق رخ داده باشد، امواج شوک را در همه جهان منتشر کرد. ژنرال پترائوس به دولت آمریکا هشدار داده از این پس باید منتظر واکنش خطرناک در عراق، و احتمالاً در سوریه و حتی سایر منطقه باشد.
پولیتیکو ابراز تعجب کرده که حتی برخی از اعضای ارشد دولت ترامپ نیز تا چندی پیش از اینکه چنین حملاتی در دستور کار باشد، خبر نداشتند:«من نمی‌توانم باور کنم. نگرانی فوری من این است که واکنش ایران چیست؟ آیا منطقه آتش خواهد گرفت؟» این را یک مقام دولتی گفته و اضافه کرده «ما هم‌اکنون در وضعیت خطرناکی قرار داریم. من فکر نمی‌کنم آنها بر ترور یکی از بزرگانشان چشم ببندند».
شبکه فاکس نیوز گفت: بسیاری از دموکرات‌ها می‌پذیرند که در آمریکا هیچ کس بابت کشته شدن سلیمانی عزاداری نخواهد کرد اما همین‌ها نگرانند تشدید تنش، آمریکا را در سراشیبی مناقشه‌ای جدید و خطرناک در خاورمیانه قرار خواهد داد.
شبکه سی‌ان‌ان گفت: ایران احتمالا در تنگه هرمز و خلیج‌فارس به آمریکا ضربه می‌زند.
ریچارد هاس رئیس ‌شورای روابط خارجی آمریکا تصریح کرد: ایران به فشارهای اقتصادی آمریکا، به شکلی نظامی پاسخ داده است. اکنون به نظر می‌رسد ما نیز فشار نظامی را به این ترکیب اضافه کرده‌ایم. ما می‌توانیم انتظار حملات ایران را داشته باشیم و احتمالا این امر، خروج ایران را از برجام سرعت می‌بخشد.
وی افزود: هیچ ابتکار دیپلماتیکی با هدف تعدیل رفتار ایران نیز وجود ندارد. این بسیار بد و حتی فاجعه‌بار و خطرناک است که دولتی که قصد داشته حضور آمریکا را در خاورمیانه کم کند، مجموعه اقداماتی را شروع کند که ما را بیشتر در این منطقه بکشاند آن هم در شرایطی که ما با چالش‌هایی از جانب چین، کره شمالی در آسیا و روسیه در اروپا مواجه هستیم.
جیمز کلاپر مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا گفت: به هیچ وجه فکر نمی‌کنم که ایران، این ترور را بی‌پاسخ بگذارد. پس از این حمله، آمریکایی‌ها در منطقه در خطر هستند. این ترور، اوضاع منطقه را به‌شدت مختل خواهد کرد.
مشاور مرکل صدر اعظم آلمان هم معتقد است: ایران از جایی که آمریکا انتظارش را ندارد پاسخ خواهد داد. ترور فرمانده قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، رهبر شبه‌نظامیان عراق، احتمالاً اقدام تلافی‌جویانه‌ ایران را در پی داشته باشد اما نه لزوما در جایی که آمریکا انتظارش را دارد. از نظر سیاسی و استراتژیک، این اقدام ایران می‌تواند موقعیت آمریکا در عراق را به خطر بیندازد و یا حتی حضور آنها را به پایان برساند.
روزنامه انگلیسی گاردین می‌نویسد: رهبر ایران هشدار داده است بابت ترور سردار سلیمانی انتقام سختی صورت خواهد گرفت.
تحلیلگر نشریه آلمانی فوکوس، سردار ایرانی را از شناخته‌شده‌ترین افراد طی جنگ عراق و سوریه و چهره‌ای اثرگذار بر جریان‌های عراقی خواند که در عین حال نقشی کلیدی و بی‌نظیر در طراحی جنگ با داعش داشت.  وی افزود: سلیمانی مورد احترام همه ایرانی‌ها بود. سیاستمداران اصلاح‌طلب که معمولاً منتقد سیاست‌های نظام هستند نیز مورد تقدیر و احترام قرار گرفته بود. سلیمانی استراتژیست نابودی تروریسم داعش بود
شموئیل کاردلیو تحلیلگر نظامی اطلاعاتی رژیم صهیونیستی هم نوشت: از جایی ضربه خواهیم خورد که اصلا فکرش را هم نکرده باشیم. ایرانی‌ها بسیار هوشمند و استراتژیک هستند. دهه‌ها هنر نبرد در سایه را آموخته‌اند و از جایی حمله می‌کنند که حتی به فکر ما هم نخواهد رسید. یادآور می‌شود متحدان کشورمان در عراق و لبنان و یمن و... برای ضربه زدن به پایگاه‌های حیاتی آمریکا اعلام آمادگی کرده‌اند.

منبع: کیهان

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: آمریکا قاسم سلیمانی شهادت قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۲۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذهن آمریکااندیش

قضایای برخورد پلیس آمریکا با اعتراضات دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی به جنایات اسرائیل در غزه، بهانه‌ای شده است تا برخوردهای صورت‌گرفته با دانشجویان، اساتید و دانشگاه ایرانی در سالیان گذشته و امروز، توجیه شود. چند نکته را درخصوص این مسأله باید روشن کرد.

یک. ارزش‌های انسانی و از جمله مهم‌ترین‌های آن‌ها نظیر آزادی و عدالت، جهان‌شمول هستند و ربطی به آمریکا ندارند. اگر در اسناد شکل‌گیری ایالات متحده آمریکا به ارزشی نظیر آزادی اشاره شده، دلیل آمریکایی بودن این ارزش‌ها نیست. قدمت این ارزش‌ها به اندازه تاریخ بشر، و حداقل تاریخ فلسفیدن و اندیشه‌ورزی درباره انسان و جهان اجتماعی و سیاسی است.

دو. آمریکایی‌ها به بهانه نقض آزادی و حقوق بشر در کشورهای دیگر، این کشورها را تحریم کرده یا به آن‌ها حمله کرده‌اند. آمریکایی‌ها و بقیه غرب در موارد متعدد با کشورهای ناقض حقوق بشر و از جمله دیکتاتورترین‌ها روابط داشته و کنار آمده‌اند، و با دیگرانی به همین دلایل ستیز کرده‌اند. این گزاره‌ها درست است. اما از این گزاره‌ها نمی‌توان نتیجه گرفت که خواست مردم و متفکران کشورها برای تحقق آزادی و جلوگیری از نقض حقوق بشر در کشورشان، خواسته‌ای آمریکایی است و چنین ارزش‌هایی از اساس غلط یا توهم هستند. هیچ تناقضی بین سرزنش کردن آمریکا برای نقض حقوق بشر و آزادی در کشور خودش یا کشورهای دیگر، و در همان حال مطالبه آزادی و رعایت حقوق بشر در کشور خود وجود ندارد.

سه. اصالت بنیان‌های اجتماعی و فلسفی آزادی، حقوق بشر، دموکراسی و توسعه همه‌جانبه، برآمده از تحقق بخشی از آن‌ها در غرب نیست. کشورهای غربی توانسته‌اند زودتر از بقیه کشورها، به صورت‌ها و ابعادی از این‌ها دست یابند. بنیان‌های فلسفی برخی نیز در آرای متفکران یونانی-غربی صورت‌بندی شده است. این به معنای وجود دلایلی برای نفی این ارزش‌ها یا از اساس دروغین یا بیگانه خواندن آن‌ها نیست.

چهار. من هیچ متفکر جدی نمی‌شناسم که اهمیت ارزشی نظیر آزادی را به آمریکایی یا غربی بودن آن ربط داده باشد. نسل چند دهه گذشته متفکران جدی ایرانی نگفته‌اند چون آمریکا فلان گونه است پس ما هم باشیم. متفکران جدی که من می‌شناسم و خوانده‌ام، آزادی، دموکراسی و توسعه را از منظر نسبت آن با بهروزی ملت ایران ارزیابی کرده‌اند. اتفاقا ادبیات اندیشه اجتماعی و سیاسی (بالاخص مکاتب انتقادی که در ایران هم پرطرفدار هستند) مملو از نقدها بر دموکراسی، مدل‌های مختلف توسعه، و تهدیدهای آزادی و ارزش‌های انسانی در همه کشورها و از جمله غرب است.

پنج. گروهی در ایران تلاش می‌کنند یک آمریکا-غرب خیالی (صرفاً دارای ابعاد مثبت) بسازند، بعد آن‌را به منتقدان سیاست و حکمرانی در ایران نسبت داده و آن‌ها را طرفدار چنین آمریکا-غرب خیالی جلوه دهند، و سپس با فروریختن آن با عبارت‌های کلیشه‌ای از جنس «اینو چی می‌گید؟»، منتقدان را بی‌اعتبار کنند.

شش. گروهی که در بند پنج ذکر کردم، دارندگان ذهن_آمریکااندیش هستند. هویت‌شان را از ستیز با آمریکای واقعی یا خیالی می‌گیرند که خود ساخته‌اند و منتقدان را به دوست داشتن آن متهم می‌کنند. ذهن آمریکااندیش با ضدآمریکایی بودن تعریف می‌شود، هویت می‌یابد و به حرکت درمی‌آید. همه چیز را هم در خدمت آن قرار می‌دهد. معیار خوبی و بدی در نسبت با آمریکا تعریف می‌شود. اگر آمریکایی نباشد (در ساحت اندیشه) این ذهن از کار می‌افتد، فلج می‌شود و اعتبارش را از دست می‌دهد. سخن ایجابی مستقلی برای گفتن ندارد.

من نمی‌دانم دیگران چگونه می‌اندیشند، مسئول اندیشه و عمل دیگران هم نیستم. اما آمریکا برای من، در عرصه عمل، در نسبت با مانع یا کمک برای توسعه ایران تعریف می‌شود. آمریکا، نه فی‌نفسه بلکه از آن جهت که ظرفیت تحریم و ضربه زدن به منافع ایران را دارد، و در مناسبات دیگری ممکن است کمکی به توسعه و حل مسائل ایران باشد، اهمیت دارد. اما منبع ارزش‌ها و الگوی عمل نیست. در ساحت اندیشه هم، یک «مورد تاریخی» قابل بررسی مقایسه‌ای برای شناخت و تحلیل جامعه‌شناختی است.

آمریکا یا هر کشور دیگری، برای من، الگو، معیار ارزیابی ارزش‌ها یا درست و غلط کنش دولت‌ها و پلیس نیست. من هویتم را از آمریکااندیشی، ضدیت با آمریکا یا نزدیک شدن به آن نمی‌گیرم، و به این جهت فکر می‌کنم آمریکاستیزان ایدئولوژیک ایرانی، بیش از امثال من ذهن، روح و هویت‌شان به بود و نبود آمریکا گره خورده است. آمریکا در عمق جان ذهن آمریکااندیش نشسته است و بیرون از دایره آمریکا نمی‌رود.

بیشتر بخوانید:

همان را بگویید که ما خوش‌مان بیاید
رئیسی در چاهی افتاده که برای دولت روحانی کنده بودند /از مداح تا فعال سیاسی اصولگرا قیمت دلار را مسخره می‌کردن و حالا خود مضحکه شده اند
واکنش یک جامعه‌شناس به سخنان مهدی چمران درباره ساخت مسجد در پارک/ «برای اصول‌گرایان هیچ اعتراضی واقعیت ندارد»

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902072

دیگر خبرها

  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • حملات داعش در عراق شروع شد
  • ذهن آمریکااندیش
  • اهدای پیراهن قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران به موزه دفاع مقدس استان کرمان
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد