Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، روزی که مارکس از سرشت تعیین‌کننده زیر بنا سخن گفت تا همین امروز تفکیکی قاطع میان مرزهای علوم اقتصادی و سیاسی و اجتماعی دشوار بلکه غیرممکن می‌نماید. چه مناسبات تولید خود می‌تواند مناسبات قدرت که مورد مطالعه سیاست است را متعین کند و خود این مناسبات تولید به نوبه خود تحت تاثیر افق‌های فرهنگی و جمعی مردم قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه دیگر رویای تحلیل صرف و تک رشته‌ای امور تقریبا به سراب می‌ماند.

دکتر دینی ترکمانی در کتاب خود با عنوان "اقتصاد ایران؛ رکود تورمی و سقوط ارزش پول ملی" تلاش کرده با اتخاذ رویکرد بینا رشته‌ای و براساس امتزاج افق‌های مطالعات "اقتصاد توسعه انتقادی" و " اقتصاد سیاسی رادیکال" چهارچوبی نو و متفاوت از رسم مالوف برای تحلیل مفاهیمی چون رکود تورمی و سقوط ارزش پول ملی ایران ارائه دهد.

کتاب در پرتو این مبانی نظری و بر اساس اسلوب روش‌شناختی "واقع گرایی انتقادی" همّ خود را معطوف تبیین و نقد جدی "نظریه مقداری پول" کرده و می‌کوشد تا آن را به چالش کشیده و مبنای جدید برای آن ارائه دهد. این کتاب که شامل سخنرانی‌ها و مقالات مولف در نهادهای اجرایی و مجلات اقتصادی کشور است، در ده فصل منتشر شده است.

فصل اول کتاب در مقام چهارچوب نظری کل کتاب نشان می‌دهد که تبیینی دگراندیشانه از اقتصاد سیاسی ایران و ظرفیت جذب ضعیف آن می‌تواند مبنایی تازه برای اقتصاد ایران فراهم آورد. فصل دوم با بررسی و مقایسه تطبیقی سیاست ارزی و ایران و چین نشان می‌دهد که چگونه در غیاب ظرفیت جذب قوی سیاست‌های دستکاری در ارزش پول ملی به کسری بودجه‌های سرسام‌آور منتج می‌شوند. در فصل سوم مولف می کوشد تا رکود تورمی ایران را از منظر ظرفیت جذب توضیح دهد. فصل چهارم با مقایسه دیدگاه برآمده از "اجماع واشنگتنی" و رویکرد کینزی کمبریجی می‌خواهد تا رجحان نظری تبیین دوم را در مورد تحلیل ساختاری رکود-تورمی نشان دهد. در فصل پنجم ضمن انتقاد از فروکاهیدن علل افزایش قیمت ارز به مساله "تورم انباشته" درصدد تبیینی غیرتحویل‌گراینه برمی‌آید. مولف در این فصل بر آن است تا نشان دهد که چگونه بدون تورم انباشته هم می‌توان منتظر بحران‌های ارزی شدید بود. فصل ششم این کتاب به بررسی دو تفسیر متفاوت از "نظریه برابری در قدرت خرید" را در مورد مساله کلان اقتصاد ایران بحث می‌کند. فصل هفتم با استناد به مجادله پیش آمده بر سر سیاست‌های ارزی و پولی بانک مرکزی در فضای رسانه‌ای کشور نشان می‌دهد که نوسان نرخ ارز را الزاما نمی‌توان به نوسان تورم نسبت داد. فصل هشتم ضمن مرور ریشه‌های ساختاری رکود تورمی در مورد علل پایین بودن ظرفیت جذب سخن به میان می‌آورد. در نهایت فصل نهم و پایانی کتاب ضمن بررسی بسته سیاستی دولت روحانی آن را به جهت بی‌اعتنایی به مسائل و راهکارهای ساختاری سیاست اقتصاد ایران مورد نقد قرار می‌دهد.

کتاب"اقتصاد ایران؛ رکود تورمی و سقوط ارزش پول ملی" نوشته دکتر علی دینی ترکمانی، عضو هیئت علمی موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی" در 316 صفحه از سوی نشر علم منتشر شده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تورم لیبرالیسم رکود نشر علم رکود تورمی ارزش پول ملی افزایش قیمت ارز نوسانات ارزی نئولیبرالیسم مارکس اجماع واشنگتن ظرفیت جذب موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۲۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب؛ حجت‌ الاسلام عابدین رستمی در خطبه های عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع مومنان و نمازگزاران با دعوت آنان به تقوای دینی و خداترسی و پرهیزکاری و مسیر حق و توحید اظهار داشت: به گفته پیامبر عظیم الشان اسلام صلی الله علیه و آله وسلم ملاک برتری انسانها تقواست و آنچه که انسانها را ارزش می دهد فقط و فقط تقواست.

وی گفت: به فرموده پیامبر اکرم صلی الله هیچ کس بر کس دیگری ارجحیت و برتری ندارد نه عرب بر عجم و نه عجم بر عرب نه سفید پوست بر سیاه پوست و تنها ملاک برتری انسانها تقوای آنان است و آنچه انسان را به خدا نزدیک می کند.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی بیان کرد: کسی کرامت و برتری دارد که با تقوا باشد مهاجرت دو گونه است هجرت نخست هجرتی است گه از گناهان دوری کند و از سیئات و گناهان و چیزهایی که ارزش‌های انسان را کم کند هجرت کند و مهاجرت دوم دور شدن از گناه و حرکت به سمت پروردگار و دوری از وسوسه های شیاطین است.

وی افزود: کسی که ایمان داشته باشد خیر و شر و آبروی و ثروت و سلامت و اقتصاد او در دستان پروردگار متعال است و فکر این فرد شکست ناپذیر و خلل ناپذیر است .

خطیب نماز جمعه شهرستان قروه در ادامه خطبه های این هفته با تبریک هفته کار و کارگر گفت: نیروی کار و کارگر موتور محرکه اصلی اقتصاد هر جامعه ای است جامعه ای که بخواهد مایحتاج خود را تامین کند و بحران‌های اقتصادی خود را پشت سر بگذارد و متکی به درون خود باشد باید به کار و کارگر بها دهد هم در حوزه وضع قوانین و هم در حوزه حمایت‌ها و پشتیبانی ها و هم در حوزه هویت بخشی جامعه کارگران باید کوشا باشد.

حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: کارگری که در اسلام یک هویت ذاتی و اصیل دارد یک ابزار تولیدی نیست بلکه بر خلاف دیدگاه غرب و تمدن غیر اسلامی، کارگر یک ابزار تولید نیست و چرخ دنده نیست که بچرخد و خروجی آن برای دیگران باشد کارگر اصالت ذاتی و ارزش و بنای ذاتی دارد  بطوری که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم آنقدر به کارگر بها و ارزش می دادند خم می شدند و  دست کارگر را می بوسیدند و این پیام را در تمام دنیا منتشر کردند که این ارزش و عزت واقعی کارگر است و جامعه کارگری وابسته به ما نیست بلکه ما وابسته به آنان هستیم اگر این اصل خودش را در قانون و اجرا نشان دهد این جامعه جامعه ی بالنده ای می شود.

وی خاطر نشان کرد: در سال جهش تولید با مشارکت مردم باید نواقص مربوط به جامعه کارگری را جبران کنیم چه در حوزه سیاستگذاری و چه حوزه اجرایی و چه در حوزه حمایت و پشتیبانی باید حقوق جامعه کارگری حفظ شود.

حجت الاسلام  رستمی در پایان افزود: مطالبات جامعه کارگری که مشکلات بیشتر جامعه کارگران است بیمه و امنیت شغلی کارگران است که باید حفظ شود .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است
  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است
  • کتاب کامبوزیا خط مقاومت در ایران را نشان می‌دهد
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی
  • تاثیر تثبیت بر انتظارات تورمی