Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت نفت عراق اعلام کرد: کارکنان آمریکایی شرکت‌های نفتی خارجی مقیم عراق در حال ترک این کشور هستند.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، بسیاری از کارکنان آمریکایی کمپانی‌های نفتی در شهر بصره در جنوب عراق از روز جمعه این کشور را ترک کردند. این اتفاق پس از حمله آمریکا به سردار سلیمانی فرمانده ارشد نیروهای ایران در عراق اتفاق افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعاتی پس از ترور قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه و "ابو مهدی مهندس" نایب رئیس نیروی حشدالشعبی عراق، سفارت آمریکا در بغداد خواهان خروج فوری تمامی شهروندان خود از عراق شد.

بسیاری از کارمندان شرکت‌های خارجی نفتی عراق در حال ترک این کشور هستند/ عکس: رویترز

مقامات عراقی اعلام کردند که خروج شهروندان آمریکایی هیچ تاثیری روی تولید یا صادرات نفت نخواهد گذاشت.

 ساعاتی پس از حمله آمریکا و شهادت سردار قاسم سلیمانی قیمت نفت جهانی روندی صعودی یافت و تا پایان روز در نوسان بود. بنا بر گزارش پایان روز جمعه رویترز، قیمت  هر بشکه نفت دریای برنت با افزایش 3.6 درصد (حدود 2.35 دلار  افزایش) به 68.60 دلار رسید.

این در حالیست که نفت در اوایل همین روز قیمت 69.50 دلاری را تجربه کرد. با این اوصاف قیمت نفت از اواسط ماه سپتامبر گذشته و پس از حملات علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی به بالاترین میزان خود رسید.

براساس گزارش تولید اوپک، عراق اینک با تولید 4.62 میلیون بشکه نفت در روز دومین قطب بزرگ در میان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است.

مقامات یک شرکت نفتی در اوایل روز جمعه اعلام کردند که انتظار خروج ده‌ها کارگر غیرعراقی خود به خارج از این کشور را دارند.

یک شاهد از فرودگاه بصره به رویترز گفت: ده‌ها کارگر خارجی و چندین شهروند آمریکایی در مقابل گیت "چک بلیط" صف کشیدند. او اوضاع را آرام توصیف کرد.

برخی از این شهروندان خارجی ساکن عراق با خطوط هوایی "فلای دبی" به دبی می‌روند و برخی دیگر در مقابل کانتر "قطر ایرویز" تجمع کردند.

سخنگوی شرکت "بی. پی" که میادین نفتی و بسیار عظیم "رومایلا" در جنوب بصره را مدیریت می‌کند، از اظهار نظر در این مورد خودداری کرد. رومایلا از ماه آوریل گذشته بیش از 1.5 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرده است.

گروه انرژی ایتالیای "انی" Eni در باره میادین نفتی "زبیر" گفت: همه چیز در این میدان نفتی در حال پیشرفت منظم قرار دارد. آنها همچنین اعلام کردند که شرایط کنونی را به طور مرتب رصد می‌کنند. میدان نفتی زبیر از سال 2018 روزانه حدود 475 میلیون بشکه تولید کرده است.

گروه انرژی "اکسون موبایل" آمریکا نیز از اظهار نظر در مورد خروج کارمندان آمریکایی خود خودداری کرد. این گروه اعلام کرد که تولید نفت در منطقه "قرنه غربی 1" در جنوب عراق و در نزدیکی مرزهای ایران ادامه می‌یابد.

سخنگوی این گروه نیز اعلام کرد: ما از نزدیک شرایط منطقه را رصد می‌کنیم.

شرکت "اکسون‌موبیل" در ماه می گذشته نیز حدود 60 کارمند خارجی خود را پس از حمله به نزدیکی تاسیسات نفتی از "قرنه غربی" خارج کرد. کارمندان این شرکت 2 هفته بعد از آن اتفاق و با توافق دولت برای ایجاد امنیت بیشتر به محل کار خود بازگشتند.

"ایان برایانت" مدیرعامل شرکت نفتی "پکر پلاس" کانادا در این باره گفت: بیش از هر زمان دیگری نگران امنیت کارمندان خود در عراق هستم. او اضافه کرد که نگران گیر افتادن شهروندان کانادا، آمریکا و انگلیس در هر ناآرامی است.

"جنل" تولید کننده نفت در منطقه کردستان در شمال عراق نیز اعلام کرد: تولید نفت در این شرکت‌ها به صورت عادی ادامه می‌یابد. مقامات این شرکت نیز در مورد خروج کارگران از کردستان عراق اظهار نظر نکردند.

شرکت "گلف کی استون پترولیوم" در کردستان عراق نیز از ادامه فعالیت های مرسوم خود خبر داد. آنها نیز از رصد وقایع منطقه خبر دادند و اعلام کردند که ،رایندهای روزمره وکاریشان در میدان نفتی "شیخان" مانند همیشه ادامه می‌یابد.

شرکت نفتی DNO نروژ نیز تا کنون به این سوال پاسخ نداده است.

____________________________________________

بیشتر بخوانید:

عراق: خروج کارمندان نفتی آمریکا بر تولید نفت تاثیری نخواهد داشت تفاهم نامه عراق با شرکت آمریکایی برای برداشت گاز سردار قاسم سلیمانی به شهادت رسید/پنتاگون: به دستور ترامپ بود (+عکس و فیلم)

____________________________________________

لینک کوتاه: asriran.com/002xtm

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کارگران خارجی شرکت های نفتی ترک عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۳۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟

زهرا اکرمی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه قیمت‌گذاری دستوری برای تن ماهی و رب گوجه حذف شده، گفت: در سال جاری کنسروها، از جمله تن ماهی هنوز گران نشدند، اما بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند که هنوز کاملاً تایید شده نیست و برای تعیین قیمت‌ها باید منتظر رفع شدن برخی ابهامات از جمله تثبیت دستمزد‌ها ماند.

به گزارش اکونگار، جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار در رابطه با متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری در اسفندماه سال قبل، نشان می‌دهد که کنسرو تن ماهی با افزایش ۱۱۱.۶ درصدی قیمت نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱، صدرنشین افزایش قیمت بوده است.

افت شدید تولید تن ماهی

به طور کلی صنایع کنسرو از سال ۱۴۰۰ به بعد که تن ماهی و رب گوجه فرنگی مشمول قیمت‌گذاری دستوری شدند، با مشکلات متعدد مواجه بودند؛ چراکه با وجود افزایش قیمت ماهی تن و در مواردی سایر هزینه‌های تولید، دولت به آن‌ها مجوز افزایش قیمت نمی‌داد. این مشکل تاجایی پیش رفت که منجر به کاهش تولید تن ماهی شد. در مجموع در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۵۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو ماهی تولید شد، اما انجمن سال گذشته پیش‌بینی کرده بود که این رقم در سال ۱۴۰۲ به کمتر از ٢٠٠ میلیون قوطی کاهش یابد. این در حالی است که تولید این محصول در سال ۱۳۹۷ حدود۶۵۰ میلیون عدد در سال بود.

در نهایت سال قبل تولیدکنندگان خواستار این شدند که به جای قیمت‌گذاری پیشینی، یعنی لزوم دریافت مجوز برای تغییر قیمت محصولات، مشمول قیمت‌گذاری پسینی باشند. یعنی دستگاه‌های ناظر بر قیمت محصولات جدید آن‌ها نظارت کنند و در صورت تخلف و گران‌فروشی با آن‌ها برخورد کنند، اما مجبور به اخذ مجوز افزایش قیمت نباشند.

از طرف دیگر در سال‌های اخیر با توجه به مشکلات تامین مواد اولیه و همچنین مشکلات معیشتی، تولیدکنندگان صنعت کنسرو با افت تقاضا هم در بازار‌های صادراتی و هم در بازار‌های داخلی نیز مواجه شدند.

کاهش ۵۹ درصدی صادرات

برای مثال از سال ۱۴۰۱ قیمت ماهی تن صید داخل در کشور افزایش پیدا کرد، تا جایی که قیمت هر کیلوگرم ماهی تن صید داخل از قیمت انواع وارداتی این کالا بیشتر شد و این امر قیمت تمام‌شده محصول را به قدری بالا برده که امکان صادرات این کالا را از صادرکنندگان ایرانی گرفته است. صادرات تن ماهی در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱.۶ میلیون دلار رسیده بود، اما در زمستان سال قبل گزارش‌هایی از کاهش ۵۹ درصدی صادرات این محصول منتشر شد.

در بازار داخلی هم با کاهش قدرت خرید مردم، تقاضا برای کنسرو ماهی تن کاهش یافته و در نتیجه این شرایط در سال گذشته شاهد رکود بازار و تولید با حداقل ظرفیت این محصول بودیم. در سال‌های اخیر هم فعالان این صنعت بار‌ها تاکید کرده‌اند که در پی حذف ارز دولتی تن ماهی، این محصول از سفره اقشار متوسط و ضعیف حذف شده است.

هنوز قیمت جدید مشخص نیست

سید محمد میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، در گفتگو با اکونگار، در رابطه با وضعیت تولید و قیمت تن ماهی در سال جاری، اظهار کرد: هنوزسازمان حمایت و سازمان‌های مرتبط دیگر قیمت جدیدی تعیین نکرده‌اند. در سال جاری هنوز دستمزد‌های جدید تثبیت نشده است. دستمزد هم بر قیمت تمام شده بیشتر کالا‌های ساخته شده مثل بسته‌بندی، کارتون، چاپ و ... اثرگذار خواهد بود؛ بنابراین با توجه به اینکه دستمزد دقیق مشخص نیست، قیمت جدید محصولات هم مشخص نشده است.

وی با اشاره به تنوع محصولات صنایع کنسرو، تصریح کرد: واحد‌های تولیدی مسئولیت دارند قیمت‌ها را بر اساس آخرین آنالیز قیمت تعیین کنند. بر اساس اطلاعاتی که از واحد‌ها به دست انجمن رسیده، واحد‌های تولیدی بین ۲۰ تا ۲۵ درخواست افزایش قیمت دارند، اما هنوز کاملاً تایید شده نیست و کماکان قیمت‌های قبلی را بر محصولات خود درج می‌کنند.

برای افزایش قیمت نیازی به تایید سازمان حمایت نداریم

میررضوی درباره قیمت تن ماهی نیز گفت: تا سال گذشته دو محصول رب گوجه و تن ماهی مشمول قیمت گذاری تعزیراتی بود، اما بعد از برگزاری جلسات متعدد با ستاد تنظیم بازار در نهایت این دو کالا از قیمت گذاری دستوری خارج شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه این دو کالا شاه‌بیت محصولات کنسرو هستند، تاکنون قیمت آن‌ها تغییر نکرده و همچنان با قیمت سال گذشته به فروش می‌رسند و این فرآیند تا تصمیم گیری نهایی در رابطه با قیمت‌ها ادامه دارد.

بر این اساس به گفته وی با توجه به تصمیمات سال گذشته، در حال حاضر افزایش قیمت تن ماهی و رب گوجه نیازی به مجوز سازمان حمایت ندارد، اما به هر حال نظارت بر قیمت‌ها در بازار ادامه دارد. همچنین تولید کنندگان بر اساس آنالیزی که ارائه می‌کنند می‌توانند قیمت جدید بر کالا‌های خود درج کنند. البته تاکنون افزایش قیمتی صورت نگرفته است.

میررضوی در ادامه با اشاره به افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، تصریح کرد: البته هنوز دولت تصمیم نهایی در رابطه با نرخ واردات کالا‌های اساسی نگرفته و این موضوع هم بر قیمت‌ها اثر خواهد داشت. البته فعلا همان قیمت‌های سال گذشته مدنظر دولت است.

به طور کلی به گفته دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران با توجه به افزایش نرخ ارز در ابتدای سال، در ادامه شاهد افزایش قیمت در حوزه‌های مختلف خواهیم بود. اما باید دید تصمیم ستاد تنظیم بازار چه خواهد بود. معمولاً بخشنامه‌ها این است که قیمت‌ها نباید افزایش پیدا کند، اما همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد همه چیز متاثر از افزایش نرخ ارز است.

وی افزود:، اما اگر دولت به اندازه نیاز صنعت، ارز در اختیار آن‌ها بگذارد تا حدودی وضعیت کنترل خواهد شد. در مجموع به نظر می‌رسد همه ابهامات تا پایان اردیبهشت رفع خواهد شد.

دیگر خبرها

  • عکس | اعلام قیمت محصولات سبک تجاری زامیاد
  • عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن افزایش می‌دهد
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار