Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@18:25:23 GMT

شینزو آبه در یک خطر بزرگ سیاسی

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۶۴۶۲۷

شینزو آبه در یک خطر بزرگ سیاسی

استقرار کشتی جنگی ژاپن در خاورمیانه می‌تواند این کشور صلح‌طلب را به سمت درگیری سوق بدهد و در آن صورت موج نارضایتی از دولت شینزو آبه افزایش خواهد یافت.

جف کینگزتون، مدیر مطالعات آسیا در دانشگاه تمپل ژاپن در مطلبی برای گاردین نوشت: "از زمان پایان جنگ جهانی دوم و تصویب قانون اساسی صلح‌جویانه، ژاپن نیروهای خود را در خارج از این کشور عمدتاً در عملیات‌های صلحبانی تحت نظارت سازمان ملل مستقر کرده است و تقریباً هرگز استقرار در مناطقی که سربازانش را در معرض آسیب قرار می‌داد، وجود نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما ماه آینده، این کشور یک ناوشکن به خاورمیانه می‌فرستد. در مورد آنچه به عنوان یک مأموریت جمع‌آوری اطلاعات توصیف می‌شود، این کشتی جنگی در خلیج عمان، شمال دریای عرب و بخشی از تنگه باب المندب گشت‌زنی می‌کند که به دنبال حملاتی به نفتکش‌ها از جمله نفتکش ژاپنی در این منطقه خواهد بود.

کابینه شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن ماه گذشته به اعزام یک ناوشکن تصمیم گرفت. این کشتی جنگی ژاپنی در تنگه هرمز گشت‌زنی نخواهد داشت اما همان اطراف خواهد بود و اگر لازم شود، این ماموریت به حمایت مسلحانه از ائتلاف دریایی تحت امر آمریکا تبدیل می‌شود.

احتمال اینکه این ماموریت به فرایند تدریجی و آهسته برای مداخله و حرکت فراتر از اهداف اولیه تبدیل شود، موجب نگرانی جامعه ژاپن شده است. نظرسنجی ماه گذشته حاکی از آن است که ۵۲ درصد مخالف استقرار هستند، در حالی که فقط ۳۴ درصد از آن حمایت می‌کنند. آبه امیدوار دارد مجبور به درگیری نشود، زیرا مایل نیست مخالفت‌ها با برنامه‌هایش برای تجدیدنظر در قانون اساسی صلح‌طلبانه کشورش در سال ۲۰۲۰ را تحریک کند. وارد آمدن هرگونه خسارت و تلفات به ژاپنی‌ها، قطعا فرصت‌های بازنگری را از بین می‌برد.  

آبه در تنگناست. او مقابل فشار آمریکا تسلیم شده است تا تمام بار امنیتی را به دوش آمریکا نیندازد اما همچنین از تبعات اقدامش در خاورمیانه نگران است. ترامپ به نسبت روسای جمهوری سابق آمریکا، از محبوبیت کمتری در ژاپن برخوردار است. رفتارهای قلدرمآبانه او بازخوردهای بدی به همراه دارد. دیپلماسی و درخواست‌های دمدمی‌مزاجانه او مبنی بر اینکه ژاپن باید هزینه بیشتری بابت میزبانی از پایگاه‌های آمریکایی بپردازد، تنها این باور را در دولت توکیو تقویت می‌کند که برای ادامه مشارکت نظامی آمریکا در این منطقه، باید تحرکاتش را افزایش دهد. با این حال چنین تصمیمی تبعات داخلی دارد.

طرح‌هایی شامل خرید گسترده ادوات نظامی از شرکت‌های آمریکایی و عقد یک توافق تجاری که صادرات محصولات کشاورزی آمریکا به ژاپن را رونق خواهد داد، از جمله عناصر کلیدی استراتژی "کنترل آسیب" آبه است. بسیاری از ژاپنی‌ها به شدت نگران تلاش‌های آبه برای تغییر ماده ۹ قانون اساسی کشورشان هستند که محدودیت‌هایی روی نیروهای مسلح آن اعمال می‌کند و با بازنگری مورد نظر آبه، این کشور نقش امنیتی قاطع‌تری به خود می‌گیرد.

در طول تاریخ، حزب محافظه‌کار آبه موسوم به لیبرال دموکراتیک بارها تاکید داشته که ژاپن می‌تواند از ارتش خودش برای دفاع از خودش استفاده کند. اما او در سال ۲۰۱۵ لایحه‌ای جنجالی را به تصویب رساند که اجازه می‌دهد این کشور از حق دفاع از خود بصورت جمعی استفاده کند. این بدین معناست که ژاپن اکنون می‌تواند در حمایت از آمریکا و دیگر متحدان استراتژیک بجنگند و در صورت احساس نیاز به مناطق درگیر فرا مرزی نیرو اعزام کند.   

شینزو آبه خطر سیاسی بزرگی را متقبل می‌شود. دولت او هدف انتقاد است. گرچه ژاپن تاکید دارد هیچ تهدید قریب‌الوقوعی وجود ندارد، اما اگر اوضاع به خوبی پیش نرود، موج نارضایتی در داخل ژاپن افزایش می‌یابد نه موج میهن‌پرستی."/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۴۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها

به گزارش «نماینده»، محمدحسن آصفری با اشاره به حمایت آمریکا از جنایات صهیونیست ها، گفت: بزرگترین حامی مالی انتخابات آمریکا شرکت های صهیونیستی هستند و برای تامین هزینه های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باید آنها را راضی نگه دارند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: تحریم جدید علیه ایران و یا وتو عضویت فلسطین در سازمان ملل برای جلب رضایت اسرائیل است و برای ما اهمیت چندانی ندارد و حتی اقدامات تروریستی که در دنیا توسط آمریکا انجام می شود برای دلخوشی صهیونیست ها انجام می شود تا ضربه ای به رژیم کودک کش صهیونیستی وارد می شود اما صدای آمریکا بلند می شود.

نایب رئیس کمیسیون امورداخلی کشور خاطرنشان کرد: رفتارهای دوگانه آمریکا برای همه دنیا نخ نما شده است و مردم آزاده دنیا به این رفتارها آشناهستند و تحریم های جدید آمریکا علیه ایران بدون شک نگاه مردم نسبت به انقلاب و نظام را تغییر نخواهد داد و تنها تلاشی سیاسی و بی اثر برای جلب توجه و کسب رضایت صهیونیست ها است.

دیگر خبرها

  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟
  • آمریکا به معنای واقعی شیطان بزرگ است
  • انصارالله یمن سرکوب معترضان در دانشگاه‌های آمریکا را محکوم کرد
  • سخنرانی ترومن پس از بمباران هیروشیما / عماد مغنیه که بود و چگونه ترور شد؟ / تراژدی منابع مشترک چیست؟ / لذت رانندگی با شورلت‌های کلاسیک
  • «وعده صادق» از بزرگ‌ترین موفقیت‌های نظامی تاریخ معاصر ایران بود/ ایران چگونه نتانیاهو را کیش‌ومات کرد/ چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد؟
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • EXEED در راس هرم نوآوری چری