Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به راهکارهای ایجاد ایمنی بر ارتقای فرهنگ ایمنی در محیط کار تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، کامران اصغری پیش از ظهر امروز در  کارگاه آموزشی اصول و فرایند ارزیابی ریسک بر اساس ISO 31000 که با هدف افزایش آگاهی بازرسان کار در زمینه ایمنی کار در محل سالن همایش‌های بیمارستان شمال در شهرستان آمل برگزار شد، با تقدیر از برگزارکنندگان این دوره آموزشی اظهار کرد: بازرسان برای رسیدن به تحقق اهداف تلاش زیادی انجام می‌دهند و عملکرد خوبی در استان داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در کل کشور باید تعداد بازرسان نسبت به کارگاه‌های موجود افزایش یابد، تصریح کرد: بازرسان کار در استان باوجود تعداد کم با تلاش‌های بی‌وقفه جوابگوی نیازهای ایمنی و بازرسی از واحدهای تولیدی هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران خاطرنشان کرد: همیشه در اعلام حوادث ناشی از کار در کشور مناقشه‌ای آماری بین اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پزشکی قانونی وجود دارد.

این مسؤول ادامه داد: در برخی از آمارهایی که پزشکی قانونی اعلام می‌کند شاید با آمار این اداره کل تفاوت داشته باشد اما آمار حوادث ناشی از کار و حوادث غیر از ناشی از کار با هم متفاوت است.

اصغری افزود: بارها در رسانه‌های ملی و استانی اعلام کردیم، کسی که حادثه ناشی از کار با رابطه بین کارگری و کارفرمایی باشد با کسی که خودش مشغول کاری می‌شود و دچار حادثه می‌شود، متفاوت است.

وی ادامه داد: فردی که در کار شخصی خودش حادثه می‌بیند مشمول قانون کار نیست و موضوع نظارت عالیه این اداره کل در آن مورد مصداق ندارد و جزء حوادث ناشی از کار با تعاریف ما نیست.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران اظهار کرد: هرچه سطح آگاهی و اطلاعات بازرسان بیشتر شود و از آن طرف  آموزش کارگر و کارفرما افزایش یابد شاهد کاهش حوادث ناشی از کار خواهیم بود.

اصغری با اشاره به راهکارهای افزایش ضریب ایمنی بر ارتقای فرهنگ ایمنی در محیط کار تاکید کرد و گفت: ارتقای فرهنگ و رعایت اصول ایمنی راهکاری برای پایین آوردن حجم خسارات جانی و مالی در محیط‎ های کارگاهی است.

*استقرار ۳۵۰ مسئول ایمنی در کارگاه‌ها

رئیس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز در این جلسه اظهار کرد: هدف از برگزاری این جلسه، آموزش اصول و فرایند ارزیابی ریسک بر اساس استانداردهای جهانی است.

سمانه نوری افزود: یکی از ماموریت‌های سازمانی بازرسی کار، صیانت از نیروی انسانی و ارتقاء سطح ایمنی در کارگاه‌هاست که قطعاً با شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک می‌توانیم بهتر به این مهم دست پیدا کنیم.

نوری با اشاره به عملکرد ۹ ماهه اداره بازرسی کار در سال 98 بیان کرد: تا پایان آذر ماه سال جاری جهت نظارت بر حسن اجرای قانون کار ۱۳ هزار فقره بازدید ادواری و موردی توسط بازرسان کار انجام شده است که نسبت به سال گذشته پیشرفت داشته است.

وی ادامه داد: در راستای اجرای آیین نامه ایمنی امور پیمانکاری نیز تا کنون ۵۰۰ مورد گواهینامه برای شرکت‌های ذی‌صلاح صادر شده است.

رئیس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با تأکید بر ضرورت ارائه آموزش های تخصصی به جامعه هدف خاطرنشان کرد: بیش از ۶۰ هزار نفر ساعت آموزش توسط مجریان آموزشی و مشاورین مرکز تحقیقات برای کارگران کارفرمایان و پیمانکاران و مسئولین ایمنی برگزار شده است.

وی افزود: یکی دیگر از اهداف مهمی که در حال پیگیری است استقرار مسؤولان ایمنی در کارگاه‌ها است که در استان مازندران توانسته‌ایم تا کنون بیش از ۳۵۰ مسئول ایمنی را در کارگاه ها مستقر کنیم.

نوری تصریح کرد: در مهرماه سال جاری همایشی در تهران با عنوان راهکارهای ارتقاء آیین نامه استقرار مسئولین ایمنی برگزار شد که از استان مازندران به عنوان استان برتر در این زمینه قدردانی شد.

رئیس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به راهیابی سه نفر از مسؤولان ایمنی کارگاه‌های استان مازندران به مرحله نهایی دومین المپیاد ایمنی کشور، گفت: مطابق اعلام کمیته اجرایی سه نفر از مازندران به نام رضا مدد زاد مسئول ایمنی شرکت سیمان مازندران، جعفر پاشا زانوسی مسئول ایمنی شرکت آتی ساز بتن نمک‌آبرود و کامران مسلمی مسئول ایمنی شرکت نگین برج قائم توانستند به مرحله نهایی المپیاد راه پیدا کنند و امیدواریم برای استان مازندران افتخارآفرین باشند.

رئیس بیمارستان شمال شهرستان آمل نیز خاطرنشان کرد: برگزاری آموزش‌های تخصصی با این عناوین باعث می‌شود که نگاهمان از نگاه واکنشی به نگاه پیشگیرانه تغییر دهیم.

ابراهیم قاسمی هفت‌تنان ادامه داد: در علم پزشکی می‌گوییم پیشگیری بهتر از درمان است و این آموزش ها در این راستا کمک شایانی به ما خواهد کرد.

رئیس بیمارستان شمال خاطرنشان کرد: ما بیمارستان را یک سیستم می‌بینیم و شاید مراقبت و درمان از محورهای هفتگانه مدیریت یک قسمت است ولی حوزه ایمنی و بهداشت کار و سلامت شغلی کارکنان و ایمنی محیط از ارکان اصلی مدیریتی در این بیمارستان است و دغدغه ما و محور مدیریتی ما این است که در این حوزه هم تراز با بحث درمان اهمیت ویژه‌ای قائل شویم.

مجید علیزاده عضو انجمن ایمنی کشورهای آمریکا، کانادا و انگلستان و مدیر دفتر سازمان ایمنی جهانی در اتریش به‌عنوان مدرس در این کارگاه آموزشی حضور داشتند.

در پایان از بازرسان کار شهرستان های نور و بهشهر به دلیل اجرای شایسته طرح استقرار مسئولین ایمنی در کارگاه های استان با اهداء لوح تقدیر و هدیه تجلیل شد.

انتهای پیام/86018/ع

منبع: فارس

کلیدواژه: ایمنی مازندران محیط کار ارزیابی ریسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۶۴۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان

کارشناس مسؤول اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه همچنان موضوع هدایت آب رودخانه شور به عنوان تامین‌کننده مهم آب تالاب بندعلیخان به مسیر اصلی در حال پیگیری است، گفت: این پرونده از طریق اداره محیط زیست ورامین، استانداری و فرمانداری در حال پیگیری است. مطالبه سازمان محیط زیست تامین حداقل آب مورد نیاز برای تالاب بندعلیخان از سرشاخه‌های رود شور است.

علی یعقوبی نژاد در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه در زمینه موضوع حقآبه‌ تالاب‌ها و رودخانه‌ها دو مبحث مطرح است، اظهارکرد: یکی تعیین میزان حقآبه‌های اختصاصی و دیگری تخصیص و تامین حقآبه است. تعیین میزان حقآبه‌ها طی مطالعاتی از سوی سازمان محیط زیست صورت می‌گیرد.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران اضافه کرد: قانون تالاب‌ها، یک قانون نوپا است که از سال ۹۶ ابلاغ شده و دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های اجرایی آن نوشته شده است البته طی برنامه‌های ۵ ساله چهارم و پنجم و در قانون‌های موازی مانند قانون اراضی مستحدثات و ساحلی  به مدیریت زیست بومی تالاب‌ها و منابع آبی توجه می‌شد ولی با ابلاغ قانون تالاب‌ها از سال ۹۶ این موضوع سریع‌تر و روشن‌تر پیگیری شده و با پیگیری اعتبارات و اعلام برنامه‌ها شرایط بهتری برای تحقق برنامه‌های زیست‌بومی برای مدیریت منابع آبی فراهم شده است.

وی با بیان اینکه علاوه بر خدمات اکوسیستمی منابع آبی، موضوع تعدد بهره‌برداران و ذینفعان و تعارض منافع آن‌ها نیز مطرح است، گفت: اولویت اول وزارت نیرو تامین آب شرب است، این درحالیست که کارکردهای موازی دیگر مانند تامین آب واحدهای خدماتی، آب کشاورزی و تخصیص حقآبه‌ زیست محیطی مطرح است که موجب تعارض منافع می‌شود.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره تشدید خشکسالی در کشور طی سال‌های اخیر اظهار کرد:  بارندگی نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است و میزان آب‌های سطحی را خیلی تحت تاثیر قرار داده است، به‌طوری که ممکن است بخشی از رودخانه‌ها و تالاب‌ها در برخی فصول خشک باشند.

یعقوبی نژاد اضافه کرد: هر سه ماه یا شش ماه ادارات محیط زیست استان تهران با انجام پایش‌هایی از منابع آبی استان، گزارش‌های مصوری  از میزان آب تالاب‌ها یا رودخانه‌ها تهیه می‌کنند. به عنوان نمونه تالاب بندعلیخان در پایاب حوزه آبخیز استان تهران قرار دارد و بیشتر طول سال بسیار کم‌آب است. بر اساس جدیدترین گزارش واحد تابعه در حال حاضر بخش عمده‌ای از این تالاب خشک است.

وی در ادامه گفت:  نیاز آبی این تالاب بر اساس اعلام شرکت آب منطقه‌ای  استان تهران حدود ۶.۴ میلیون متر مکعب است اما اواخر بهمن و اوایل اسفند ماه سال گذشته تنها بخش محدودی از آن آبگیری شد بنابراین شرایط زیست‌محیطی این تالاب بسیار شکننده‌ است.

 کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به اهمیت تالاب بندعلیخان اظهارکرد: این تالاب محل زمستان گذرانی پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است علاوه بر آن می‌تواند در زمینه تغذیه سفره‌های زیرزمینی، تقویت آبخوان‌ها، کنترل سیلاب‌ها و فرسایش خاک، کاهش آلاینده‌ها و مهمتر از آن کاهش گرد و غبار نقش داشته باشد.

یعقوبی‌نژاد ادامه داد: وقتی منبع آبی تالاب تامین شود، می‌تواند میزان انتشار گرد و غبار در مناطق را کنترل کند اما وقتی آب مورد نیاز تالاب‌ها و حتی رودخانه‌ها تامین نشود، به‌طور قطع با پدیده گرد و غبار و در نهایت انتشار آلاینده‌ها مواجه خواهیم شد.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران با بیان اینکه تالابی از این استان در کنوانسیون رامسر ثبت نشده است، گفت: با این وجود بر اساس قانون تالاب‌ها و آیین‌نامه اجرایی آن، دو تالاب تعریف شده داریم که یکی تالاب بندعلیخان و دیگری دریاچه‌های تار و هویر است. تار و هویر خوشبختانه دائمی و طبیعی هستند که آب آن‌ها از نزولات آسمانی مانند بارش برف و بعضاً از آب چشمه‌ها تامین می‌شود و در بالادست حوزه آبخیز قرار دارند بنابراین حقآبه آن‌ها تامین می‌شود و به منبعی برای آلایندگی تبدیل نمی‌شوند.

یعقوبی نژاد ادامه داد: در حال حاضر تالاب‌ بندعلیخان شرایط آبی مناسبی ندارد اما تار و هویر شرایط خوبی دارند و به عنوان یک اثر طبیعی ملی جزو مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست محسوب و به‌طور مستمر توسط نیروهای اجرایی و کارشناس‌های ما پایش می‌شوند.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران با اشاره به احداث یک شرکت در مسیر رودخانه‌ شور که منبع تامین آب تالاب بندعلیخان است، گفت: این کار باعث انحراف مسیر رودخانه شد بنابراین از سوی ادارات تابعه اداره کل محیط زیست استان تهران در حال پیگیری است چرا بخشی از حقآبه‌ تالاب بندعلیخان در سال‌های گذشته از رودخانه شور تامین می‌شد.

وی اضافه کرد: ظاهرا بر اثر  فعالیت‌های عمرانی بخشی از رودخانه شور بر اساس مستنداتی که توسط مسئولان ذی‌ربط هم پیگیری می‌شد به سمت مرّه استان قم منحرف شد که احتمالاً این کاربرای تامین آب فعالیت‌های عمرانی احداث اتوبان قم  - گرمسار انجام شد ولی بعد از اتمام فعالیت، متاسفانه آب به مسیر اصلی رودخانه هدایت نشد این‌ درحالیست که این رودخانه آب مورد نیاز تالاب بندعلیخان و مراتع منطقه را تامین می‌کرد. پیگیری‌هایی هم از سنوات گذشته تا به حال برای  بازگشت رودخانه شور به مسیر اصلی توسط امور عشایری، جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای صورت گرفته است.

یعقوبی نژاد در ادامه گفت: موضوع مرتبط با سازمان حفاظت محیط زیست، بحث هدایت سرشاخه‌ها به سمت تالاب بندعلیخان است. مذاکراتی هم در سطح شهرستان و هم با استانداری‌های تهران و قم با حضور شرکت آب منطقه‌ای، امور عشایری، جهاد کشاورزی و محیط زیست در دفتر تخصصی تالاب‌ها و معاونت محیط دریایی تالاب‌ها صورت گرفت.

وی اضافه کرد: قرار شد پیگیری‌های لازم در این زمینه صورت بگیرد و تصمیمات نهایی در سطح استانداری و شرکت آب منطقه‌ای برای هدایت مسیر رودخانه به مسیر اصلی آن اتخاذ شود. در سال‌های اخیر اقدامات قانونی و قضایی هم از طریق محیط زیست و هم سایر ارگان‌های مسوول صورت گرفته است.

**یعقوبی‌نژاد با بیان اینکه هنوز پرونده مفتوح است، گفت: این پرونده از طریق اداره محیط زیست ورامین، استانداری و فرمانداری در حال پیگیری است. مطالبه سازمان محیط زیست تامین حداقل آب مورد نیاز برای تالاب بندعلیخان از سرشاخه‌های رود شور است.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران به عواقب عدم تامین آب تالاب بندعلیخان پرداخت و اظهارکرد: اگر حقآبه بندعلیخان تامین  نشود، این تالاب تبدیل به یکی از کانون‌های تولید و انتشار ریزگرد می‌شود . با افزایش آلایندگی سلامت و بهداشت عمومی مردم مورد تهدید قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: تعیین نیاز آبی تالاب بندعلیخان نیازمند انجام مطالعات کارشناسی و دانشگاهی دارد. لازمه این کار تامین اعتبار است که از نظر محیط زیست هنوز انجام نشده است، با این حال با شرکت آب منطقه‌ای تهران برای تخصیص حدود ۶.۴ میلیون متر مکعب در سال‌های گذشته تفاهم شده بود.

کارشناس مسئول اداره کل محیط زیست استان تهران تاکید کرد: ما حداقل آبی را که برای تالاب بندعلیخان از طریق رودخانه شور و سایر رودخانه‌ها که باید تامین بشود را مرتب و مستمر از شرکت آب منطقه‌ای مطالبه می‌کنیم البته اولویت اول شرکت آب منطقه‌ای وزارت نیرو تامین آب شرب است.

یعقوبی نژاد اضافه کرد: اگر حداقل میزان آب رودخانه‌ها و تالاب‌ها تامین  شود در نهایت سود آن را خود مردم خواهند برد.

کارشناس مسئول اداره کل محیط  زیست استان تهران ادامه داد: محیط زیست چه در سطح سازمان، چه در سطح استانی، حقآبه‌ تالاب‌ها و رودخانه‌ها را به‌طور مستمر پیگیری می‌کند. از لحاظ قانونی، ماده ۲ قانون حفاظت و احیای مدیریت تالاب‌های کشور به صراحت اعلام می‌کند که سازمان محیط زیست صرفاً تعیین نیاز آبی تالاب‌ها را  بر عهده دارد اما بخش تدوین و اجرای برنامه مدون برای تخصیص و تامین حقآبه‌ برعهده وزارت نیرو است بنابراین ادارات محیط زیست با شرکت‌های آب منطقه‌ای در جهت تحقق حداقل حقآبه‌ با توجه به میزان بارش‌ها و ذخیره نزولات آسمانی تعامل دارند.

یعقوبی نژاد درپایان با بیان اینکه تشدید خشکسالی، تامین حداقل نیاز آبی تالاب‌ها و رودخانه‌ها را به چالش کشیده است، گفت: خوشبختانه با توجه به بارش باران در اواخر سال گذشته وضعیت رودخانه‌های استان تهران مناسب است ولی وضعیت تالاب بندعلیخان با توجه به خشکسالی های پی در پی سال‌های اخیر مناسب نیست.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است
  • مشارکت «شناسایی خطر» در حوزه شهری ارتقا پیدا کند
  • تجلیل از منتخبین رویداد‌های فرهنگی استان یزد
  • ارتقای شاخص‌های ایمنیِ صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است/ ضرورت کاهش زباله سوزی