Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، در حال حاضر یکی از علل عمده بیکاری در کشور نبود مهارتهای مورد نیاز بازار کار از سوی جویندگان کار عنوان می‌شود. لازمه جذب فارغ التحصیلان به بازار کار داشتن مهارت است و کارشناسان نزدیکترین مسیر به اشتغال و کارآفرینی را در کسب مهارت می‌دانند.

کارورزی طرحی موثر در توسعه اشتغال همراه با مهارت آموزی است که زمینه آشنایی افراد با محیط کار و جذب آنها در بنگاه‌های اقتصادی را فراهم می‌کند و آشنایی کارورز با محیط کار و مهارت‌آموزی مهم‌ترین مزیتی است که دنبال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح یکی از برنامه‌های مهم دولت در راستای تولید و اشتغال برای جوانان جویای کار به ویژه فارغ التحصیلان است و هدف از اجرای آن افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانش‌آموختگان از طریق انتقال مهارت و تجربه در محیط کار برای ورود به بازار کار، ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب‌وکار دانش‌ آموختگان، تسهیل در جذب و بکارگیری جوانان در بنگاهها و فراهم ساختن زمینه انتقال دانش از دانش‌آموختگان به بنگاه اقتصادی است.

ازوجی ـ مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی را الگوی عمومی تامین مالی خرد اشتغال محور با تاکید بر افزایش مهارت و توانمندسازی افراد می‌داند که منجر به اشتغال پذیری بیکاران به ویژه جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی شده است.

وی می‌گوید: وزارت کار در تکمیل این برنامه، طرحهای حمایتی مختلفی را در حمایت از بخشهای کارفرمایی و بنگاههای اقتصادی کشور دنبال کرده که پرداخت یارانه دستمزد و پرداخت سهم حق بیمه کارفرمایان به بنگاههایی که کارورزان یا افراد بیکار را به خدمت بگیرند، از جمله آنها به شمار می‌رود.

به گفته ازوجی، اجرای طرح کارورزی به رونق بازار کار کمک می‌کند و برای اینکه بنگاهها ترغیب شوند نیروی کاری که به عنوان کارورز در اختیار می‌گیرند جذب کنند، مشوق‌های بیمه کارفرمایی به مدت دو سال برای آنها لحاظ می شود.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار معتقد است: بازار کار متاثر از وضعیت اقتصادی کشور، شرایط ویژه ای را دنبال می‌کند و برای برون رفت از این شرایط لازم است سیاستهای مناسبی در حوزه اقتصاد و بازار کار به اجرا درآید.

دوره کارورزی برای دانش‌آموختگان دانشگاهی حداقل ۴ ماه و حداکثر ۶ ماه است که در این مدت هزینه کارورزی از سوی وزارت کار پرداخت می‌شود. هم‌چنین در این مدت کارورز از بیمه مسئولیت مدنی بهره‌مند می‌شود.

بر اساس آخرین آمار عملکرد طرح کارورزی، تا پایان شهریور ماه امسال بیش از ۴۱۱ هزار و ۶۸ نفر به عنوان متقاضی کارورزی ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۱۱۵ هزار و ۴۲ نفر متقاضی واجد شرایط شناخته شده‌اند.

همچنین ۳۲ هزار و ۸۲۰ نفر از ثبت‌نام شدگان متقاضی واحد پذیرنده بوده‌ و تعداد مجوزهای صادره از سوی فنی و حرفه‌ای ۱۴ هزار و ۹۶۰ مجوز بوده است. بر اساس این آمار، در نیمه نخست امسال و تا پایان شهریور ماه ۹۸ جمعا ۲۹ هزار و ۵۳۶ قرارداد با کارورزان منعقد شده است.

کارشناسان و فعالان حوزه کار، طرح کارورزی را موجب تحرک بازار کار دانسته و بر ضرورت فراهم کردن مشوق‌هایی برای کارفرمایان و ارائه دوره‌های عملی برای جویندگان کار در این طرح تاکید دارند.

در حال حاضر بیشترین میزان بیکاران را افراد فاقد مهارت تشکیل می‌دهند که ضرورت دارد برای مهارت افزایی آنها برنامه‌های موثر و جدی‌تری را دنبال شود از این رو وزارت کار با اجرای طرح کارورزی، پیگیر اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است. این طرح بهترین فرصت برای کارورزان به شمار می‌رود تا دوره آموزشی شغل موردنظر خود را آموزش ببینند و کارفرمایان هم نیروی کار موردنیاز خود را از این طریق جذب کنند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اشتغال بنگاه اقتصادی كارفرما دستمزد بيمه دانشجويان کارورزی بيكاري بازار کار كسب و كار فارغ التحصيلان دانشگاهي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۷۲۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: خوشبختانه علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نادر کریمی بیرانوند پیش‌از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران که در آموزش و پرورش کردستان برگزار شد ضمن تبریک هفته معلم، اظهار داشت: یکی از موارد بسیار مهم سند بنیادین وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است به گونه‌ای که دانش‌آموز در پایان دوره تحصیلی خود مهارتی برای ورود به بازار کار را کسب کرده باشد.

وی گفت: بسیاری از دانش‌آموزان در رشته‌های نظری بعد از فارغ‌‌التحصیلی توانایی برقراری ارتباط با بازار کار را ندارند و دلیل آن این است که 6 ساعت آموزشی که در اختیار داریم ساعت اقتصادی برای دانش‌آموز به درستی انجام نشده است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه موضوع مهارت‌آموزی بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: در دوسال اخیر این موضوع با جدیدت پیگیری شده و خوشبختانه روز چهارشنبه هفته گذشته علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه به واسطه برگزاری 2 کار بزرگ در استان کردستان حضور پیداکرده‌ایم، افزود: امسال دوره‌های توانمند‌سازی مدیران مدارس شبانه‌روزی برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در سه قطب غربی، مرکزی و شرقی کشور را در دستور کار قرار داده‌ایم و بر این اساس این دوره در مدارس شبانه‌روز استان کردستان نیز اجرا خواهد شد.

بیرانوند تصریح کرد: به منظور تحقق ترویج روحیه کار‌آفرینی دانش‌آموزان و آشنایی آنان با مهارت‌های بومی محلی، نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌‌روزی در سنندج برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تغییر ساختار آموزشی دوره متوسطه را در دستور کار قرار دادیم، اظهار کرد: با تغییر ساختار آموزشی، حدودا 300 ساعات آموزش مهارت‌آموزی در طول سه سال تحصیلی برای هر دانش‌آموز پیش‌بینی شده است که بعد از این دوره دانش‌‌آموز مهارت کافی برای ورود به بازار کار را کسب خواهد کرد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری با بیان اینکه مدراس شبانه‌روزی استان ظرفیت مناسبی برای کسب مهارت دانش‌آموزان است، عنوان کرد: باید از فضای این مدارس استفاده و تجربیات به دست آمده را به مدارس کل کشور انتقال داد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه هنرستان‌های استان تجهیزات لازم جهت برگزاری دوره‌های مهارت آموزی را دارند و جدا از این مورد، این ماموریت از طریق استاد شاگردی و همچنین سازمان فنی و حرفه‌ای انجام خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود اذعان کرد: یکی از مشکلات عمده آموزش و پرورش کمبود نیرو است که این مشکل حداقل تا چهار سال آینده نیز تداوم خواهد داشت. بازنشستگی همکاران و پذیرش کم نیروی جدید در سالیان اخیر، ما را با کمبود شدید نیرو مواجه کرد.

بیرانوند با ذکر اینکه خوشبختانه امسال با شناسایی نقاط ضغف این روال تغییر خواهد کرد، اضافه کرد: در استان کردستان نیز با کمبود نیرو  مواجه هستیم و برای جبران از نیروهای بازنشسته استفاده کردیم و 9 هزار ساعت آموزش در حوزه نظری به صورت غیر موظف انجام شد.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • احتمال کاهش عرضه لپ تاپ؛ بازار راکد و متقاضی بلاتکلیف است
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | فاز دوم فتح-باغستان تا پایان شهریور افتتاح می شود
  • وجود بیش از ۱۹ هزار واحد کارگری و کارگاه‌های تولیدی در کردستان