Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@12:29:22 GMT

سی ان ان: انتقام ایران جدی و مدت دار است 

تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۷۳۶۸۴

سی ان ان: انتقام ایران جدی و مدت دار است 

"استفان کالینسون" در مقاله ای در وب سایت سی ان ان نوشت: "اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ترور هدفمند فرمانده ارشد نظامی ایران، برگی جدید به قمارهای بسیار خطرناکش اضافه خواهد کرد که تاکنون وی با جان مردم دیگر کشورها و همچنین سرنوشت سیاسی خود بازی کرده است. با ترور قاسم سلیمانی، ترامپ آمریکا را به سوی مناقشه خطرناکی کشانده است که در بهترین حالت شاهد رخ ندادن جنگ تمام عیار با ایران است، جنگی که می تواند امنیت ملی و اقتصادی آمریکا و سراسر جهان را در شوک فروبرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به نوشته سی ان ان، گرچه دولت می گوید یکی از خطرناک ترین تروریست های جهان را کشته است اما با توجه به دسترسی ساده ایران به اهداف نرم، خاورمیانه و حتی اروپا به یک باره برای آمریکایی ها بسیار ناامن به نظر می رسد. 
"ترامپ که همواره علیه بحران های خاورمیانه موضع گیری می کند، آمریکا را وارد بحرانی دیگر کرده که عواقب آن گسترده و نامشخص است. ریاست جمهوری ترامپ که تا همین جا هم به خاطر رفتارهای غیرقابل کنترل او، نیمی از کشور را از خود رانده، در معرض چالش قرار گرفته است. و احتمالا وی نخواهد توانست برای سربلندی از این بحران، مردم را پشت سر خود حفظ کند. وی با دستور ترور فرمانده ارشد نظامی از کشوری که رسما با آمریکا در جنگ نیست، انتظارات استراتژیک و اخلاقی را برانگیخته است. عواقب این اقدام، سال ها ماندگار خواهد بود." 
این گزارش می افزاید هنوز بسیار زود است که بگوییم ترور سلیمانی ایران را تضعیف کرده و موقعیت استراتژیک آمریکا را بهبود خواهد داد، اینکه آیا باعث جنگ خواهد شد و اینکه چگونه دورنمای سیاسی ترامپ را متاثر خواهد کرد. اما ایران قطعا از این ترور به عنوان اقدامی جنگی یاد خواهد کرد، لذا انتقام تهران، احتمالا جدی و مدت دار است. 
"کریستوفر هیل" سفیر سابق آمریکا در عراق به سی ان ان گفت: "قطعا عواقب غیرقابل پیش بینی رخ خواهد داد، و برای آغاز کار، بهتر است از سفارتخانه هایمان به خوبی محافظت  کنیم. ایران قطعا در قبال این اقدام، بیکار نخواهد نشست. و فکر میکنم واکنشی نشان خواهد داد که متاسفانه می تواند خونین باشد." 
سی ان ان با اشاره به خوشحالی طرفداران ترامپ از این ترور می افزاید تاریخ اخیر آمریکا پُر شده است از مناقشات شگفت آور و شوکه کننده در عراق و افغانستان که به فجایع دراز مدت سیاسی و نظامی منجر شده است. جنگ تمام عیار با ایران، بسیار پیچیده تر از این دو جنگ خواهد بود. این دستور ترامپ شاید مهم ترین اقدام سنجیده آمریکا در 40 سال جنگ سرد با ایران انقلابی باشد. بزرگ ترین شرط بندی در سیاست خارجی آمریکا از زمان حمله به عراق. ایجاد هرگونه امید برای حل اختلافات دو کشور از طریق مذاکره، احتمالا یک نسل طول خواهد کشید. 
"بعد از حضور ترامپ در کاخ سفید، هیچ بحران قریب الوقع با ایران وجود نداشت. جمهوری اسلامی پایبند توافق هسته ای اش بود و برنامه های موشکی خود را گسترش نمی داد. اما ترامپ با خروج از برجام و اعمال تحریم های اقتصادی و اکنون ترور سلیمانی، مسئول هرگونه تقابلی است که رخ خواهد داد. این قماری بزرگ است زیرا تاریخ می گوید روسای جمهوری که سرنوشت خود را به پیچیدگی های خاورمیانه گره بزنند، همواره بازنده خواهند بود.  سوال این است که آیا اکنون ترامپ – رهبری بی تجربه و چارچوب ناپذیر که از نصیحت متنفر بوده و به ندرت جلوتر از نوک بینی خود را می بیند - آنقدر مجهز است که چنین بحران خطرناک و درازمدتی را مدیریت کند؟ آیا دولتش که ظاهرا کمر همت بسته تا رژیم ایران را سرنگون کند اما نمی تواند برای مقابله با عواقب آن طرح ریزی کند، آماده است واکنش منفی ایران را در منطقه و فراتر از آن مدیریت کند؟" 
"ایران با برخورداری از شبکه ای از گروه های نیابتی از حزب الله تا حماس، قادر است به متحدان آمریکا نظیر اسرائیل و عربستان سعودی، و همچنین دارایی ها و نیروهای آمریکایی در منطقه، سریعا ضربه بزند. می تواند با حمله به نفت کش ها در تنگه هرمز، به اقتصاد جهانی ضربه بزند. مقامات و فرماندهان ارشد نظامی آمریکایی در سفرهای خارجی در معرض خطرات بیشتر خواهند بود. ایران قادر است نظام بی ثبات سیاسی لبنان را به مرحله انفجار برساند و در منطقه شوک وارد کند. نظامیان آمریکایی در عراق، سوریه و افغانستان به ویژه دربرابر نیروهای متحد ایران آسیب پذیرند. از منظر سیاسی، دولت بغداد احتمالا هیچ گزینه ای جز درخواست از آمریکا برای خروج از عراق نخواهد داشت؛ یعنی شکل گیری سناریویی که عملا مفهوم آن واگذاری عراق به نفوذ ایران و یا ایجاد دوباره جنگ های داخلی. 
سی ان ان با اشاره به ادعای وزیر خارجه آمریکا که گفته بود عراقی ها از ترور سلیمانی استقبال کرده و از نظر ایرانی ها نیز ضربه ای به سمت آزادی و نشانه حمایت آمریکا از آنها است، افزود تحولات سیاسی خاورمیانه به ندرت با ادعای خوش بینی مقامات آمریکایی همراه است. 
"اقدم ترامپ علیه ایران می تواند عوامل تاثیرگذار در انتخابات ریاست جمهوری را دوباره ترسیم کند آن هم با ایجاد مسیری برای دمکرات ها تا به عنوان نامزدهای ضد جنگ با او رقابت کنند – مساله ای که به ترامپ و رئیس جمهور قبل از او – باراک اوباما - کمک کرد به کاخ سفید راه یابند."

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۷۳۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا

سرکوب اعتراضات دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین، محاکمه دونالد ترامپ، و منازعات سیاسی بر سر کمک‌های خارجی و مهاجرت، در هفته‌های اخیر تیتر روزنامه‌های آمریکا بوده است ولی ظاهراً در ماه‌های آینده بیشترین موضوع این روزنامه‌ها رقابت بایدن و ترامپ برای رسیدن به کاخ سفید خواهد بود که از همین حالا این بحث در بین تحلیلگران سیاسی آغاز شده است.

به گزارش الجزیره، «اریک نیسبت»، استاد علوم سیاسی دانشگاه نورث وسترن اعتقاد دارد موضوع انتخابات هنوز در بین مردم داغ نشده است و معمولاً آنها از اواخر تابستان وارد این بحث می‌شوند ولی اتفاقاً همین مرحله برای نامزد‌ها مهم است تا بتوانند پایگاه محکم‌تری در بین مردم کسب کنند.

اکثر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که با نزدیک شدن به انتخابات، رقابت تنگاتنگی بین بایدن و ترامپ شکل خواهد گرفت. کارشناسان می‌گویند این رقابت احتمالاً به نحوه عملکرد نامزد‌ها در ایالت‌هایی مثل میشیگان، جورجیا و نوادا بستگی دارد.

نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات پیو نشان داده است که تقریباً نیمی از رای دهندگان ثبت نام شده گفته‌اند که اگر بتوانند هم بایدن و هم ترامپ را در برگه رای کنار گذاشته و جایگزینی برای آنها پیدا کنند. بر اساس این نظرسنجی، حدود دو سوم از رای دهندگان گفتند که اعتماد چندانی به اینکه بایدن از نظر جسمی به اندازه کافی برای رئیس جمهور شدن مناسب است، ندارند، در حالی که تعداد مشابهی گفتند که معتقد نیستند ترامپ در مقام ریاست جمهوری اخلاقی عمل کند.

در مورد نقش رای‌دهندگان جوان‌تر برای اردوی بایدن، پیام تاکنون این بوده است که رای به رئیس فعلی حزب دموکرات تحت تاثیر جنگ غزه و حمایت کاخ سفید از اسرائیل قرار گرفته است. موج اخیر اعتراضات دانشجویان و البته جوانان در حمایت از فلسطین شکاف نسلی را بیشتر ظاهر کرده و این موضوع می‌تواند مشکلی جدی برای بایدن ایجاد کند، چون حساب ویژه‌ای روی رای جوانان باز کرده است. در سال ۲۰۲۰، بایدن حدود ۶۰ درصد از رای اقشار بین ۱۸ تا ۲۹ ساله را به دست آورد.

این امیدواری پایگاه بایدن و دموکرات‌ها در حالی است که نظرسنجی اخیر شبکه سی ان ان نشان داده است که بایدن در میان رای دهندگان زیر ۳۵ سال حدود ۴۰ تا ۵۱ درصد از ترامپ عقب‌تر است و کارشناسان می‌گویند فقدان اشتیاق در میان رای دهندگان جوان می‌تواند برای کاخ سفید نشین‌های فعلی دردسر شود.

حسن پیارالی، رئیس انجمن مسلمانان کالج دموکرات‌های آمریکا، شاخه دانشگاهی حزب دموکرات، گفت: ما می‌دانیم که دانشجویان چه احساسی دارند. من با اطمینان می‌گویم که اگر بایدن سیاست خاورمیانه‌ای خود را تغییر ندهد، در پنجم نوامبر (۱۵ آبان امسال روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) بسیاری از آنها در خانه خواهند ماند. من شک دارم که مردم به ترامپ روی بیاورند، اما مطمئناً به بایدن نیز رای نخواهند داد.

به گفته نیسبت استاد دانشگاه نورث وسترن، کمپین بایدن باید در ماه‌های آینده روی به نظم بخشیدن به خانه دموکرات‌ها تمرکز کند ولی در سمت جمهوری خواه، کمپین ترامپ آشفتگی‌های حقوقی بی سابقه گزارش داده است.

رئیس جمهور سابق با چهار پرونده حقوقی، از جمله دادگاه فعلی نیویورک در رسیدگی به اتهام جعل سوابق تجاری روبروست و هرچند این دادگاه‌ها در میان طرفدارانش اهمیتی ندارند ولی برخی از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اگر او در هر یک از پرونده‌ها محکوم شود، مردم زیادی از آمریکا به او رای نمی‌دهند.

جان لیلی، استاد علوم سیاسی در دانشگاه آمریکایی در واشنگتن دی سی اعتقاد دارد که رقابت امسال با توجه به جلسات دادگاه ترامپ و فشار بر بایدن در موضوع جنگ غزه، ممکن است متفاوت باشد.

به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی اقتصاد ایالات متحده همیشه یک موضوع مهم انتخاباتی در تمام ادوار بوده و هست و امسال نیز موضوع بحث بسیاری از جنجال‌های سیاسی قرار خواهد گرفت.

نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که علیرغم شاخص‌های مثبت اقتصادی، بسیاری از آمریکایی‌ها بر این باورند که اکنون وضعیتشان بدتر از زمانی است که ترامپ در کاخ سفید بود.

ترامپ مایل است در مورد وضعیت بد اقتصادی صحبت کند، در حالی که تیم بایدن در عوض سعی خواهد کرد گفتگو را تغییر دهد و به موضوعات دیگر بپردازد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • ماجرای ترور رییس سابق فدراسیون کشتی ایران! / فیلم
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...