Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، محمد حسین کاویانی مدیر عامل صندوق پنبه کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران، از افزایش سطح زیر کشت پنبه نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: بنابر آمار امسال سطح زیر کشت پنبه در کشور به حد ۹۰ هزار هکتار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد چشمگیری داشته است.

وی افزود: با توجه به شرایط مساعد بارندگی انتظار داریم که از مجموع ۹۰ هزار هکتار سطح زیر کشت رقمی بالغ بر ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزار تن وش و حدود ۶۵ هزار تن پنبه تصفیه شده تولید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاویانی با اشاره به اینکه تا ۲۵ آذر حدود ۹۴ هزار تن وش وارد کارخانه‌های پنبه پاک کنی شد، بیان کرد: این در حالی است که سال قبل میزان وش که وارد کارخانه‌های پنبه پاک کنی شد تنها رقمی حدود ۶۳ هزار تن بود.

مدیر عامل صندوق پنبه ادامه داد: از مجموع ۹۴ هزار تن وش که وارد کارخانه‌های پنبه پاک کنی شد، رقمی حدود ۶۷ هزار تن تفصیه شد که از این میزان ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن پنبه تصفیه شده استحصال شد که با احتساب ۲ هزار تن موجودی پنبه مانده در انبار، در تاریخ ۲۵ آذر رقمی حدود ۱۵ هزار و ۶۰۰ تن از این میزان توسط صنایع نساجی خریداری و حمل و رقمی بالغ بر ۷ هزار تن در کارخانه‌های پنبه پاک کنی باقی ماند.

وی میزان پنبه حمل شده در تاریخ ۲۵ آذر سال گذشته توسط صنعت نساجی را ۸ هزار و ۶۰۰ تن اعلام کرد و گفت: امسال ۱۵ هزار و ۶۰۰ تن خرید پنبه از سوی صنعت نساجی بیانگر افزایش تولید و استقبال بالای این صنعت است.

به گفته کاویانی، بنابر میزان سطح زیر کشت و شرایط مساعد بارندگی پیش بینی می‌شود که امسال حداقل ۶۰ هزار تن پنبه تصفیه شده تولید شود که این میزان ۴۵ تا ۵۰ درصد نیاز کشور را تامین می‌کند و همواره با توجه به احداث ۳۰ هزار تن ظرفیت کارخانه‌های جدید برآورد می‌شود که امسال رقمی بالغ بر ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تن پنبه مورد نیاز است که مابقی نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود.

واردات ۵۵ هزار تن پنبه در هشت ماهه امسال

 

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت واردات پنبه گفت: بنابر آمار هشت ماهه گمرک ۵۵ هزار تن پنبه وارد کشور شد که همچنان واردات ادامه دارد.

وی ادامه داد: عملکرد بالای مزارع ناشی از شرایط مساعد اقلیمی، استقبال کشاورزان از واردات بذور جدید کشور‌های یونان و ترکیه و قیمت مناسب وش رضایمتندی نسبی کشاورزان را به همراه داشته است که بدین ترتیب انتظار می‌رود سطح زیر کشت پنبه در سال زراعی آینده افزایش یابد یا حداقل از میزان ۹۰ هزار هکتار کمتر نشود.

مدیر عامل صندوق پنبه با اشاره به عوامل موثر در افزایش سطح کشت پنبه بیان کرد: وجود بذور پرمحصول و زودرس و ماشین‌های برداشت پنبه در افزایش سطح کشت تاثیر بسزایی دارد که متاسفانه به سبب شرایط تحریم نتوانستیم ماشین‌های برداشت پنبه را وارد کنیم.

این مقام مسئول درباره اینکه آیا امکان خوداتکایی تولید پنبه در داخل وجود دارد، اظهار کرد: طی سال‌های ۴۸ تا ۵۰، سابقه تولید ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن پنبه در کشور را داشتیم به طوریکه طی این مدت رقمی حدود ۱۰۰ هزار تن پنبه تنها از استان گلستان به ۲۱ کشور دنیا صادر می‌شد.

به گفته وی، علی رغم آنکه سطح فعلی زیرکشت گلستان ۱۸۱ هزار هکتار است، اما طی سال‌های ۴۸ تا ۵۰ سطح زیر کشت در این استان ۱۸۰ هزار هکتار بود.

کاویانی با اشاره به اینکه امکان خوداتکایی تولید پنبه در کشور دست یافتنی است، بیان کرد: با توجه به توزیع بذور پنبه با عملکرد پنبه به سهولت می‌توان نیاز داخل را تامین کرد.

وی با اشاره به اینکه ایران در زمره تولید کننده پنبه در جهان به شمار می‌رود، افزود:این درحالی است که واردات و قاچاق بی رویه پوشاک، تعطیلی و نیمه تعطیلی بسیاری از صنایع نساجی را به همراه داشته است.

مدیرعامل صندوق پنبه ادامه داد: علی رغم مازاد تولید، مجوز واردات پنبه در سال ۸۲ صادر شد که درنهایت این امر موجب شد تا کشاورزان رغبتی به کشت پنبه نداشته باشند.

این مقام مسئول با اشاره به دیگر عوامل موثر در کاهش تولید طلای سفید بیان کرد: سخت بودن زراعت پنبه، نبود همخوانی قیمت پنبه با سایر محصولات کشاورزی، طولانی بودن زمان زراعت پنبه و کاهش عملکرد در هکتار موجب شده کشاورزان به سمت و سوی کشت دیگر محصولات سوق داده شوند.

به گفته مدیرعامل صندوق پنبه، با توجه به کاهش نرخ جهانی پنبه در سال ۸۲ به کمتر از یک دلار، صنایع نساجی و پوشاک به کمتر از یک دلار، صنایع نساجی و پوشاک اقدام به واردات کردند که این امر در شرایطی که با مازاد تولید پنبه روبرو بودیم، زمینه را برای کاهش سطح زیر کشت پنبه و تمایل افراد به کشت دیگر محصولات فراهم کرد.

کاویانی سخت بودن زراعت پنبه، نبود همخوانی قیمت پنبه با سایر محصولات کشاورزی، طولانی بودن زمان زراعت و کاهش عملکرد در واحد سطح را از دیگر عوامل موثر در کاهش تولید پنبه اعلام کرد.

مدیر عامل صندوق پنبه در پایان تصریح کرد: اگر قیمت تضمینی پنبه همانند سایر محصولات کشاورزی مناسب باشد، به سهولت امکان تامین صد درصدی نیاز کشور از تولید داخل وجود دارد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۷۵۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند

ایسنا/قم مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم بیان کرد: متأسفانه طی سه دهه گذشته فرهنگ مصرف نان مردم تغییر کرده است؛ به این معنا که طبع مردم را به سمت مصرف نان‌های سفید رنگ سوق دادند.

سعید محمدی در گفت‌وگو با ایسنا، عنوان کرد: طرح استفاده از نان کامل از قم آغاز شد و امروز در برخی استان‌ها این طرح به خوبی در حال اجرا است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم با بیان اینکه از نظر عامه مردم یکی از مهم‌ترین آیتم‌های نان باکیفیت، رنگ سفید نان است، ادامه داد: متأسفانه طی سه دهه گذشته فرهنگ مصرف نان مردم تغییر کرده است؛ به این معنا که طبع مردم را به سمت مصرف نان‌های سفید رنگ سوق دادند.

وی اضافه کرد: طبق گزارشات دانشگاه علوم پزشکی یکی از دلایل اصلی بیماری‌هایی همچون کم خونی، کبد چرب، یبوست، سکته‌های قلبی و مغزی ناشی از عدم تأمین فیبر و املاح مورد نیاز بدن است که این مواد در نان سبوس دار، میوه و کلم بروکلی وجود دارد.

محمدی اظهار کرد: نان از جمله مواد غذایی در دسترس است لذا سبوس دار بودن نان در تأمین فیبر مورد نیاز برای بدن موثر خواهد بود؛ به همین جهت در ابتدا باید فرهنگ مصرف نان مردم را تغییر دهیم، البته طی دو سال اخیر به واسطه فعالیت رسانه‌ها در حوزه نان سبوس‌دار مردم با این نان آشنا شدند.

وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل را در استان ترویج کنیم، تاکید کرد: در حال حاضر بیش از ۳ واحد نانوایی در استان در حوزه پخت نان کامل فعالیت می‌کنند و زیرساخت تأمین آرد کامل را با همان نرخ دولتی مهیا کردیم، بنابراین قرار نیست هنگام خرید یک نان با آرد کامل مبلغ بیشتری را پرداخت کنید.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان قم، با اشاره به سه هدف نان کامل، یادآور شد: هر چه درصد سبوس آرد بیشتر باشد مطمئنا انگیزه عرضه خارج از شبکه آرد کمتر می‌شود چرا که اکثر آردهای قاچاق شده از نانوایی‌ها به واحدهای صنعتی است که نیاز به آرد سفید دارند، لذا با سبوس دار کردن در وهله اول سلامت مردم را تأمین کردیم و بعد از آن منجر به جلوگیری از قاچاق کالا و صرفه جویی می‌شود.

محمدی افزود: با توجه به اهداف نان کامل این طرح با استقبال در سطح کشور مواجه شد و با ورود کمیسون اصل ۹۰ مجلس اتفاقات خوبی رقم خورد و منجر به این شد که استاندارد ۱۰۳ آرد در سطح کشور بازبینی شود و درصد سبوس‌گیری‌ها کمتر شود.

وی با بیان اینکه افتخار می‌کنیم که طرح نان کامل از قم آغاز شد و اکنون در برخی از استان‌ها بسیار موفق بوده است، اظهار کرد: در استان قم به لحاظ تعداد نانوایی‌ها وضعیت مطلوبی داریم اما جانمایی نانوایی‌ها اصولی نبوده و لازم است که یک بازنگری در چینش نانوایی‌ها انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرهنگ مصرف نان مردم باید تغییر کند
  • شماره هجدهم کتاب هدهد سفید در نمایشگاه کتاب رونمایی می‌شود
  • تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به ۸ گروه کالایی در سال ۱۴۰۳+ جزییات
  • ادعای کاخ سفید مبنی بر اعطای پناهندگی به برخی آوارگان فلسطینی
  • شیرآلات سفید بهتر است یا شیرآلات طلایی؟
  • نوجوان دشتستانی مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات ترکیه را کسب کرد
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • (ویدئو) راننده خوش‌شانس یک گوزن سفید کمیاب را دید
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • عرضه شمش طلای تولید داخل از هفته آینده در مرکز مبادله/ آغاز حراج سکه از ۱۷ اردیبهشت