Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@05:39:22 GMT

فرار از زنگ انگلیــــــــسی

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۷۵۵۵۸

فرار از زنگ انگلیــــــــسی

خمیازه‌ پشت خمیازه، کلافگی، از دست دادن تمرکز و در نهایت فرار. درست مثل وادار کردن یک 18 ساله پر انرژی برای بازی در زمین گلف؛ یاد گرفتن زبان خارجی در سیستم آموزش دولتی امروزایران دقیقاً به همین شدت فقط اتلاف انرژی است که در نهایت تعداد زیادی جوان و نوجوان انگلیسی زده را به جامعه تحویل می‌دهد.

البته لازم است در همینجا یک پرانتز ویژه بازکنیم و مدارس غیرانتفاعی و پر زرق و برق شمال شهر و مرفه نشین را از این توصیفات مجزا بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه آنها با دریافت اسکناس‌های لازم خیلی بجا و مؤثر می‌دانند برای فهم درست زبان انگلیسی چه بکنند. برای اثبات این مدعا به یاد بیاورید گزارشی از مدارس لاکچری شمال شهر تهران را که با دریافت شهریه چند ده میلیونی تور سفرهای اروپایی برای تقویت زبان دانش‌آموزان خود فراهم می‌کنند.

قارچ‌های شاداب
اما فقط کافی است کمی از محل جغرافیایی همین مدارس راهنمایی و دبیرستان دور شوید تا ساختمان‌های لوکس کوچک و بزرگ مؤسسات آموزش زبان را ببینید که اتفاقاً برخلاف مدارس دولتی، روش‌های متحول شده تدریس زبان خارجی در سراسر دنیا را رصد و اجرا می‌کنند تا از ناکارآمدی سیستم آموزش دولتی برای خود درآمدی میلیونی و میلیاردی بسازند.
درواقع از هم گسستگی برنامه‌های آموزش زبان خارجی در سیستم آموزش دولتی کشور است که زمینه ساز رشد قارچ‌گونه آموزشگاه‌های خصوصی زبان شده است.
سرگردان برای تافل و آیلتس
اگر سیستم آموزشی زبان در مدارس و دانشگاه‌ها به‌گونه‌ای تأثیرگذار و مثبت بود تا مسلط بودن به زبان دوم اینقدر سخت نمی‌شد، شاید با کمی تمرین همین فارغ‌التحصیلان نظام آموزشی می‌توانستند با استرس کمتر در آزمون‌های آیلتس و تافل شرکت کنند و تعداد مردود شده‌ها حالا کمتر از این بود. اگرچه مادرها و پدرهایی که صاحب فرزندان دهه 70 و 80 هستند بعد از اینکه خود در یادگرفتن زبان انگلیسی در نظام آموزشی ناکام شدند، بشدت سعی کردند فرزندانشان را در فضای آموزشی همین کلاس‌های خصوصی حتی با صرف هزینه‌های گزاف بنشانند تا شکاف بین زبان انگلیسی و زبان مادری کمتر شود.
فرآیند جذب
در مقابل کم تحرکی مدرسه و دانشگاه که همچنان قائل به روش‌های سنتی هستند اما معلمان خلاق بیرون از مدرسه از به کار گرفتن روش‌های جذاب تدریس هیچ کوتاهی نمی‌کنند. تدریس زبان حالا محدود به یادگرفتن کامل آن نیست بلکه هر زبان آموز با توجه به نیاز خود به تقویت آن بخشی می‌پردازد که نیاز دارد. امروزه می‌توانید کلاس‌هایی پید ا کنید که برپایه آموزش زبان از طریق فیلم و سریال است که مؤسسات آموزشی بزرگ نیز بخش قابل توجهی از روند آموزشی خود را بر اساس همین روش بنا کرده‌اند. پخش موزیک‌های جدید امریکایی و انگلیسی و بحث و مکالمه درباره موضع آنها یا لغاتی که در آن ترانه‌ها استفاده شده هم به این متد اضافه شده است. بحث و تبادل نظر درباره اصطلاحات رایج، جمله‌های کوتاه، ضرب المثل‌ها و نکته‌های جذاب بخش دیگری از برنامه‌های آموزشی است که علاقه به‌دنبال کردن مبحث را در افراد ایجاد می‌کند.
در اینستاگرام تافل بگیرید
اپلیکیشن اینستاگرام که دیگر برای هیچ‌کس غریبه نیست، این روزها پر شده از صفحاتی متعلق به کاربرهایی که فالوورهای میلیونی دارند و به انواع و اقسام مختلف مشغول آموزش زبان هستند. آنها برای شما بسته‌های مختلف آموزشی تدارک دیده‌اند. مثلاً به شرح کوتاهی از این بسته‌ها توجه کنید: «اگر کارت گیر آیلتس هست و نمی‌دونی از کجا شروع کنی، یا دنبال یه راه مهیج‌تر برای یادگیری زبان می‌گردی، یا می‌خوای لیستنینگت عالی بشه.» در هر شرایطی این معلم‌ها برای شما راهی دارند که از مسیر یادگرفتن زبان خارج نشوید.
درواقع به‌نظر می‌رسد شبکه‌های اجتماعی بستر خوبی برای امتحان کردن روش‌های شیرین و جذاب یادگیری زبانی شده که همیشه پشت نیمکت‌های مدرسه برایمان تلخ بود.
از آموزش در کافه‌های مختلف تا برگزاری تورهای آموزشی طبیعت گردی و تمرین مکالمه زنده با موضوعات جذاب. از پخش تیزرهایی از سریال friends تا تالک شوهای معروف. باید گفت یکی از جذاب‌ترین روش‌ها دیدن فیلم با زیرنویس انگلیسی است که حتی سختگیرترین معلم‌ها هم آن را توصیه می‌کنند.
راز و رمزی که در جذابیت این روش‌ها پنهان است درواقع خلق همان چیزی است که ما هیچگاه در مدرسه و دانشگاه رنگی از آن ندیدیم. در روش‌های جدید معلم‌ها سعی می‌کنند با ایجاد تحرک و سروصدا و زنده کردن فضا به جای یک کلاس خشک و ملال‌آور که تنها جواب و سؤال کردن و نوشتن و امتحان کتبی دادن در آن مجاز است، ذهنیت افراد را به فراگیری زبان عوض کنند و آنها با اینکار بخش زیادی از مسیر سخت آموزش را هموار می‌کنند.
به‌همه این روش‌ها اپلیکیشن‌های تخصصی زبان را هم اضافه کنید که راهشان به‌گوشی‌ها باز شده تا خاطرتان جمع باشد که معلم‌تان همیشه در جیب شماست.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۷۵۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: با کسب مهارت ها و دانش جدید از طریق آموزش، کارگران می توانند صلاحیت های خود را افزایش دهند و شانس پیشرفت شغلی خود را در سازمان خود یا در بازار کار افزایش دهند. - اخبار اقتصادی -

علی حسین شهریور، معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: آموزش مهارت ها به طور کلی هم برای موفقیت فردی و هم برای موفقیت واحدهای تولیدی و خدماتی ضروری است، چراکه کارگران را قادر می سازد تا رقابتی باقی بمانند، بهترین عملکرد خود را داشته باشند و به موفقیت کلی کسب و کار کمک کنند

وی افزود: مهارت افزایی کارگران دلایل مهمتری هم دارد که از جمله آن می‌توان به بهبود عملکرد شغلی اشاره کرد؛ آموزش مهارت ها به کارگران کمک می‌کند تا دانش و توانایی های لازم را برای انجام کارشان به طور موثرتر و کارآمدتر توسعه دهند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور پیشرفت شغلی را از دیگر دلایل ضرورت مهارت‌‌افزایی دانست و گفت: با کسب مهارت ها و دانش جدید از طریق آموزش، کارگران می توانند صلاحیت های خود را افزایش دهند و شانس پیشرفت شغلی خود را در سازمان خود یا در بازار کار افزایش دهند.

شهریور با بیان اینکه "مهارت افزایی کارگران به افزایش بهره‌وری می‌انجامد"، اذعان داشت: آموزش می‌تواند منجر به افزایش بهره‌وری شود، زیرا کارگران در نقش‌های خود مهارت بیشتری پیدا می‌کنند و برای مقابله با چالش‌هایی که در کار روزمره با آن‌ها مواجه هستند، مجهزتر می‌شوند.

وی ادامه داد: انطباق پذیری نیز به‌دنبال افزایش مهارت حاصل می‌شود؛ آموزش مهارت ها به کارگران کمک می کند تا با آخرین روندهای صنعت، فناوری ها و بهترین شیوه ها به روز بمانند و به آنها اجازه می دهد با محیط های کاری در حال تغییر و الزامات شغلی در حال تحول سازگار شوند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، روحیه و مشارکت کارکنان را از نتایج مهارت افزایی دانست و گفت: سرمایه گذاری در آموزش مهارت ها به کارکنان نشان می دهد که سازمان آنها برای توسعه و رشد آنها ارزش قائل است، که می تواند روحیه، مشارکت و رضایت شغلی کلی را افزایش دهد.

وی افزود: از دیگر دلایل مهم مهارت افزایی حفظ استعدادها در نیروی کار است؛ ارائه آموزش مهارت ها می تواند با نشان دادن تعهد به توسعه کارکنان و ایجاد فرصت هایی برای پیشرفت در سازمان، به حفظ استعدادهای برتر کمک کند.

 شهریور در پاسخ به اینکه "آموزش مهارت به کارگران با چه چالش های روبروست؟"، اظهار داشت: کمبود زمان و منابع، مقاومت در برابر تغییر،  شکاف های مهارتی و دسترسی به فرصت های آموزشی از مهمترین موانع مهارت آموزی و آموزش کارگران است.

وی افزود: کارفرمایان ممکن است برای تخصیص زمان و منابع کافی برای برنامه های آموزشی، به ویژه در صنایعی که سرعت بالایی دارند، که زمان در آنها اهمیت دارد، با مشکل مواجه شوند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در تشریح  فاکتور مقاومت در برابر تغییر گفت: برخی از کارگران ممکن است در برابر یادگیری مهارت ها یا فناوری های جدید مقاومت نشان دهند، به خصوص اگر با وظایف شغلی فعلی خود احساس راحتی کنند.

وی ادامه داد: همچنین شناسایی مهارت های خاصی که کارگران باید توسعه دهند می تواند یک چالش باشد، به خصوص اگر ارتباط بین کارفرمایان و کارگران وجود نداشته باشد.

شهریور با اشاره اینکه  دسترسی به فرصت های آموزشی می‌تواند یک چالش در مسیر مهارت افزایی کارگران باشد، گفت: برخی از کارگران ممکن است به دلیل محدودیت های جغرافیایی، محدودیت های مالی یا سایر موانع به برنامه های آموزشی دسترسی نداشته باشند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در پاسخ به‌اینکه  "راهبردهای ارائه آموزش مهارت‌های مؤثر به کارگران کدامند؟"، گفت: توسعه آموزش و توانمندسازی کارگران نیازمند داشتن برنامه و راهبرد از سوی کارفرمایان است که برخی از آنها شامل انجام نیازسنجی آموزشی، برنامه های آموزشی، ارائه حمایت مستمر، استفاده از فناوری و تشویق فرهنگ یادگیری مستمر است.

شهریور با بیان اینکه "شکاف‌های مهارتی خاص و نیازهای آموزشی نیروی کار از طریق نظرسنجی، مصاحبه و ارزیابی عملکرد شناسایی شود"، گفت: باید برنامه های آموزشی سفارشی تدوین شود که نیازهای خاص نیروی کار را با در نظر گرفتن سبک ها و ترجیحات مختلف یادگیری برآورده کند.

وی افزود: برای حمایت از کارگران در حین آموزش مهارت‌های جدید و به کارگیری آن‌ها در نقش‌های خود، راهنمایی، مربیگری و منابع ارائه شود.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در توضیح استفاده از فناوری به‌عنوان یک راهبرد ارائه آموزش مهارت‌های مؤثر به کارگران گفت: از پلتفرم‌های آنلاین، جلسات آموزشی مجازی و سایر ابزارهای دیجیتال برای ارائه فرصت‌های آموزشی انعطاف‌پذیر و در دسترس برای کارگران استفاده گردد.

شهریور خاطرنشان کرد: باید فرهنگی را پرورش داد که برای یادگیری ارزش قائل است و کارکنان را تشویق می کند تا به طور مستمر مهارت ها و دانش خود را بهبود بخشند.

وی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به عنوان تنها متولی مهارت افزایی و سنجش مهارت و صلاحیت شغلی و حرفه‌ای کارگران، ابتکارات و برنامه های متنوعی برای ارائه آموزش و سنجش مهارت کارگران و شاغلین بنگاههای اقتصادی دارد‌؛ در این سازمان، بیش از 11500 استاندارد شایستگی حرف و مشاغل مختلف تدوین شده که آموزش و سنجش آنها در 657 مرکز دولتی و بیش از 22 هزار آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد ارائه‌ می شود.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه "با راه اندازی بیش از 4040 مرکز آموزش جوار کارگاهی و بین کارگاهی فرصت های ارزشمندی برای مهارت افزایی کارگران فراهم شده است"، گفت: کارفرمایان در تعامل و ارتباط با سازمان می توانند از از ظرفیت‌های گسترده آن استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بودجه مناسب برای بروزرسانی تجهیزات فنی‌و‌حرفه‌ای مهاباد در نظر گرفته می‌شود
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • «مقرأة الحرمین»؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • گاف تاریخی محمدجواد کریمی قدوسی چه بود؟
  • هوش مصنوعی گوگل معلم زبان انگلیسی می‌شود
  • دوره آموزشی استانی طرح ملی طوبی برگزار می‌شود
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا