Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@22:46:36 GMT

بقاع تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی ثبت می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۷۸۹۲۴

بقاع تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی ثبت می‌شود

فرآیند بررسی و شناسایی بقاع تاریخی گیلان انجام شده و قرار است تعدادی از این بناها در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برسد. ۱۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۷ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، از ابتدای امسال تاکنون شاهد ثبت بسیاری از آثار تاریخی، فرهنگی و میراث ناملموس گیلان در جمع آثار ملی و حتی جهانی بودیم از سوی دیگر در ادامه همین برنامه قرار شده پس از اتمام شناسایی و بررسی بقاع تاریخی موجود در استان، تعدادی از این بناها در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیلان علاوه بر مظاهر طبیعی و زیبایی‌های چشم‌نوازش با قدمت و پیشینه تاریخی بسیار بالایی که از آن بهره می‌برد به گواه مستندات و شواهد به‌دست آمده از دوره‌های مختلف، از دیرباز تاکنون خواستگاه رویش تمدن‌ها، آداب و رسوم مختلفی بوده که این موضوع به خوبی در آثار تاریخی آن ملموس و قابل مشاهده است.

معاون میراث‌فرهنگی اداره کل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت از شناسایی 20 بقعه تاریخی واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی در این استان خبر داد و گفت: پرونده 18 بقعه تاریخی استان گیلان که واجد ارزش ثبت در جمع فهرست آثار ملی کشور هستند تهیه شده است.

پرچم عزا بر فراز گنبد بقاع متبرکه استان کرمانشاه به اهتزاز در خواهد آمد«طرح جامع عمرانی» بقاع متبرکه استان سمنان تدوین شدسمنان| عملیات عمرانی بقاع متبرکه بر اساس طرح جامع انجام می‌شود

ولی جهانی با تأکید بر اینکه به‌زودی پرونده بقاع تاریخی استان گیلان با هدف ثبت به دبیرخانه شورای ثبت ارسال می‌شود خاطرنشان کرد: اکثر این بناها توسط دانشجویان رشته معماری، اساتید آنان و با همکاری معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان گیلان تهیه و مستندسازی شده است.

وی فرهنگ‌سازی در جامعه برای نگهداری و محافظت از آثار تاریخی ارشمند و مشارکت بالای مردم در این زمینه را لازم و ضروری خواند و تصریح کرد: حفاظت و صیانت از آثار ارزشمند ثبت شده در فهرست آثار ملی از وظایف ذاتی همه دستگاه‌ها و مردم است بنابراین ضرورت دارد همه در حفاظت و صیانت از آثار تلاش و کوشش کنند.

معاون میراث‌ فرهنگی اداره کل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان از اتمام فاز نخست مرمت خانه تاریخی ابریشمی رشت نیز خبر داد و ابراز داشت: خانه تاریخی ابریشمی رشت از آن دسته از بناهای تاریخی استان گیلان محسوب می‌شود که در سال 1379 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

جهانی با بیان اینکه خانه ابریشمی رشت، در ضلع جنوب شرقی میدان صیقلان رشت واقع شده و یکی از خانه‌هایی است که از دوران قاجار در رشت به‌جا مانده گفت: فاز نخست مرمت این بنا که شامل برچیدن بخشی از سقف و تالار آتیه است از سال 1397 آغاز و در حال حاضر بخش عمده‌ای از مرمت لازم روی این بنا انجام شد.

وی مالکیت خانه تاریخی ابریشمی رشت را مربوط به دانشگاه گیلان اعلام کرد و اظهار داشت: تاکنون برای اجرای فاز نخست مرمت این بنا از محل اعتبارات استانی به‌صورت اوراق هزینه‌هایی انجام شده علاوه بر این جهت مرمت تکمیلی 10 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است که امیدواریم تأمین اعتبار آن توسط دانشگاه گیلان انجام شود.

انتهای پیام/614/ح

R7877/P/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۷۸۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!

بوی تعفنی که از زنجانرود و به ویژه اطراف پل میربهاالدین متصاعد می‌شود، نه تنها هر بازدید کننده و گردشگر بلکه کسانی که در اطراف این بنا به کار روزمره مشغولند را نیز فراری می‌دهد، این را علی راننده‌ای که در اول جاده بیجار برای روستا‌های اطراف این مسیر مسافرکشی می‌کند، می‌گوید و ادامه می‌دهد: دلمان می‌گیرد برای اینکه بنای به این زیبایی رها شده تا از بین برود!
 

سه پل (میربهاءالدین و سید محمد و سردار) در ورودی شهر زنجان قرار گرفته است، پل‌هایی که روزگاری معبر اصلی عبور و مرور مردم و وسایط نقلیه بودند، اما این روز‌ها به ساخت مسیر‌های جایگزین برای عبور و مرور و حفظ این آثا، این پل‌ها و محوطه آنها بازنشسته شده‌اند و مکانی برای تفریح بازدید و مردم تبدیل شده‌اند، اما این روز‌ها اطراف این پل‌ها به زباله‌دانی تبدیل شده است!

وضعیت نابسامان پل‌های زنجان پای دادستان را هم به ماجرا کشاند وقتی دید هیچ کس عین خیالش هم نیست که این آثار تاریخی کم کم زیر زباله‌ها در حال دفن شدن هستند، بهروز عباسی، در بازیدی که از این پل‌ها داشت ضرب‌الاجل تعیین کرد تا وضعیت این بنا‌های تاریخی که بخشی از هویت این شهر هستند، به سرعت ساماندهی و پاکسازی شود.

دادستان فروردین‌ماه در چند نوبت از پل‌های تاریخی زنجان (میربهاءالدین و سید محمد و سردار) البته مسؤولان بازدید و از متولیان این اثر تاریخی خواست به فوریت برای ساماندهی این پل‌ها اقدام کنند.

پس از آن به دستور استاندار، که در بازدید ۲۹ فروردین از این بنای تاریخی حضور داشت، لایروبی زنجانرود و ساماندهی وضعیت پل میربهاءالدین و دو پل تاریخی دیگر آغاز شد، اقدامی که امیدواریم پس از فروکش حساسیت دادستان و رسانه‌ها به فراموشی سپرده نشود.

شهریور سال ۱۳۹۰ بود که مدیر دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی زنجان که بعد‌ها مدیر کل همین اداره هم شد، خبر از اتمام نورپردازی این بنا با لامپ‌های نوین «ال‌ای دی» با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیون ریال خبر داد، اما این روز‌ها نورپردازی که هیچ وضعیت پل به گونه‌ای پیش رفته است که مسؤولان برای اینکه چهره زشت پل دیده نشود، چراغ‌های اطراف را خاموش می‌کنند تا پل اصلا دیده نشود.

مردم و علاقمندان به آثار تاریخی اعتقاد دارند؛ شاید اگر این آثار تاریخی که نگهداری آنها هزینه‌بر است، درآمدی داشتند وضعیت این طور نبود و هر دستگاهی برای تملک و تصاحب آن سر و دست می‌شکست.

پل میر بهاء‌الدین را در زمان ناصرالدین شاه قاجار، حاج‌میرزا بهاء‌الدین زنجانی که از تجار بنام ناحیه خمسه زنجان در سال ۱۳۱۲ هجری قمری و با آجر بر روی رودخانه زنجان‌رود و در مسیر ارتباطی زنجان به کردستان ساخت. 

پل حاج میربهاء‌الدین به طول ۱۰۶ متر و ارتفاع ۱۰.۹ متر احداث شد و در تاریخ ۱۸ مهر ۱۳۵۶ به شماره ۱۴۸۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • تمدید مهلت تکمیل و ارسال اظهار نامه مالیاتی ارزش افزوده
  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان + عکس
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!
  • به جای واکنش احساسی، چهره واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است