Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@16:32:22 GMT

افزایش تورم بزرگ ترین اقتصاد اروپا

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۷۹۱۱۴

ساعت24-نرخ تورم آلمان به ۱.۵ درصد افزایش پیدا کرد.

به نقل از رویترز، به نظر می‌رسد پس از ماه ها اجرای سیاست محرک، نرخ تورم در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا به مسیر صعودی بازگشته است به گونه‌ای که در دوازده ماه منتهی به دسامبر، نرخ تورم آلمان با ۰.۳ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه منتهی به ماه دسامبر به ۱.۵ درصد رسید تا بیش از پیش به سطح هدف‌گذاری شده نزدیک شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نرخ تورم که بالاترین تورم ثبت شده چهار ماه اخیر آلمان محسوب می شود، بیش از همه تحت تاثیر کاهش قیمت مواد غذایی قرار گرفته است. نرخ تورم در این بخش از ۲.۹ درصد در ماه اوت به ۱.۳ درصد رسیده است. تورم در بخش انرژی منفی شده و به منفی ۱.۱ درصد رسیده است. بالاترین تورم های ثبت شده مربوط به مراقبت های درمانی با ۳.۲ درصد و رستوران و هتلداری با ۲.۱ درصد بوده است. با این حال هنوز این نرخ فاصله زیادی تا نرخ دو درصدی هدف گذاری شده توسط بانک مرکزی آلمان و اروپا دارد و برخی کارشناسان معتقدند احتمالا کاهش بیش از پیش تورم نیز وجود دارد.

سباستین وانکه، کارشناس اقتصادی در موسسه " کا اف و" گفت: نرخ تورم به مانند یک نفتکش بزرگ در محدوده یک درصدی لنگر انداخته است و توان حرکت رو به جلو را ندارد، شاید حتی با توجه به تضعیف فعالیت های اقتصادی، در ماه های آینده تورم به زیر یک درصد نیز سقوط کند.

نرخ تورم و نرخ رشد اقتصادی در سطح منطقه یورو، قربانی جنگ تجاری آمریکا و چین و هم‌چنین مساله چگونگی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا شده اند. ماریو دراگی، رئیس سابق بانک مرکزی اروپا از دولت های اروپایی خواسته است تا برای تقویت رشد اقتصادی و کمک به افزایش نرخ تورم، میزان مخارج خود را افزایش دهند.

بر مبنای ماهانه نرخ تورم آلمان در ماه سپتامبر به ۰.۶ درصد رسیده است تا اقتصاد این کشور بتواند کاملا از تورم ماهانه منفی که در ماه اوت به ثبت رسید، خارج شود.

متوسط نرخ تورم آلمان در بازه زمانی ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۹ معادل ۲.۳۷ درصد بوده است که بالاترین تورم ثبت شده مربوط به اکتبر ۱۹۵۱ با ۱۱.۵۴ درصد و کمترین تورم نیز مربوط به ژوئن ۱۹۵۰ با منفی ۷.۶۲ درصد بوده است.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۷۹۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم

به گزارش صدای ایران از ایرنا، آمار‌های بانک مرکزی از شاخص‌های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیار‌های سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالا‌های سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازار‌های دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

دیگر خبرها

  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • فایننشال تایمز: اروپا نگران تشدید اقدامات «خرابکارانه و خشن» روسیه است
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • ابرتورم در ترکیه چگونه مردم را بدهکار می‌کند؟
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • تورم ترکیه چقدر است؟