Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورج، فناوری واقعی انتقال بی سیم برق بدون سیم یا پد شارژ  یک چالش بزرگ در صنعت فناوری به حساب می آمد. اما اکنون استارت آپی کالیفرنیایی با استفاده از فناوری که محققان ایرانی ابداع کرده اند، شیوه ای ارزان و ساده برای این چالش یافته است.

استارت آپ مذکور Guruنام دارد و یک سیستم شارژ بی سیم ساخته که الکتریسیته را با کمک امواج رادیویی با فرکانس بالا منتقل می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت الکتریسیته به شکل موج میلیمتری منتقل می شود.

قرار است استارت آپ گورو در نمایشگاه CES امسال ۳ نمونه اولیه از محصولات شارژ خود را به نمایش بگذارد. قرار است این محصولات با همکاری تولید کنندگان دستگاه های الکترونیکی توسعه یابند.

این ۳ نمونه اولیه شامل یک سیستم شارژ رومیزی است که می تواند به طور بی سیم هر گجتی را از فاصله چند فوتی شارژ کند. نمونه دیگر یک کاشی سقفی است که  قابلیت شارژ وسیعی را دارد و در نهایت نمونه سوم  یک ربات متحرک است که می تواند در یک فضای بزرگ حرکت کند و گجت های کوچک و هوشمند خانگی مانند حسگرهای اینترنت اشیا و دوربین ها را شارژ کند.

همچنین این شرکت ۱۵ میلیون دلار سرمایه جمع آوری کرده است.

گروهی از مهندسان الکترونیک، فیزیک کاربردی و کارشناسان مدارهای یکپارچه در سال ۲۰۱۷ گورو را تاسیس کرده اند. ریشه این فناوری نیز از آزمایشگاه  علی حاجی میری آغاز شد. طی دهه گذشته حاجی میری همراه بهروز عبیری و فلوریان بون سیستم های فرکانس رادیویی ساختند که قابلیت ارسال انرژی در فواصل دور  را دارد. آنها با توسعه این فناوری و دریافت سرمایه فناوری خود را بهبود دادند.

آنها با همکاری کایروس ونچرز و دریافت سرمایه از دانشگاه کل تک و منابع دیگر چند نسل نوآورانه از سیستم های فرکانس رادیویی نوین خود را ساختند .

تیمور بروتوس قالی یکی از  همکاران استارت آپ گورو می گوید: مردم باید با آسودگی خاطر بتوانند از دستگاه های خود استفاده کنند و نگران شارژ آن نباشند. گورو می تواند زیرساخت های لازم برای تبدیل این تکنولوژی به استاندارد جهانی را فراهم کند.

کد خبر 4816999

منبع: مهر

کلیدواژه: شارژ نوآوری استارت آپ تحقیقات علمی محقق ایرانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآوری شرکت دانش بنیان فناوری نانو قاسم سلیمانی امنیت اطلاعات فناوری فضایی شرکت هواوی سامسونگ ربات هوش مصنوعی آلودگی هوا تحقیقات علمی فناوری اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۸۰۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این باتری چینی با آب کار می‌کند

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، پژوهشگران چینی باتری جدیدی مبتنی بر آب ساخته‌اند که ادعا می‌شود نسبت به باتری‌های اشتعال‌پذیر لیتیومی بسیار ایمن‌تر و کم‌مصرف‌تر است. جالب‌تر این‌که به ادعای سازندگان، باتری‌های جدید دو برابر بیشتر از باتری‌های سنتی لیتیوم یونی چگالی انرژی خواهند داشت که پتانسیل ایجاد تحول در صنعت خودروهای الکتریکی را دارد. استفاده از آب به‌عنوان حلال الکترولیت، ایمنی آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد.

باتری‌های لیتیوم یونی غیرآبی سنتی، چگالی انرژی بالایی دارند اما ایمنی آن‌ها به دلیل وجود الکترولیت‌های آلی اشتعال‌پذیری که به باتری اجازه شارژ و تخلیه شارژ را می‌دهد، پایین است. درمقابل، باتری‌های آبی هرچند ایمن‌ترند، اما به دلیل حلالیت محدود الکترولیت و ولتاژ پایین باتری، عموماً چگالی انرژی کمتری دارند.

اکنون پژوهشگران در چین، باتری آبی با چگالی بالا بر اساس انتقال چند الکترونی هالوژن ساخته‌اند. آن‌ها به سرپرستی پروفسور «لی چیانفنگ» (LI Xianfeng) از مؤسسه فیزیک شیمی دالیان (DICP) که تحت نظر آکادمی علوم چین (CAS) فعالیت می‌کند، کاتد انتقال چندالکترونی را بر پایه برم و ید ساخته‌اند.

بر اساس نتایج این مطالعه که جزئیات آن در مجله Nature Energy منتشر شده، این کاتد در آزمایش‌ها به ظرفیت ویژه بیش از ۸۴۰ آمپرساعت بر لیتر و چگالی انرژی تا ۱۲۰۰ وات‌ساعت بر لیتر دست یافته است.

الکترولیتی با مخلوط هالوژن

پژوهشگران برای بهبود چگالی انرژی باتری‌های آبی، از مخلوط هالوژن‌های محلول یعنی یون‌های یدید (I-) و برمید (Br-) به‌عنوان الکترولیت استفاده کردند. آن‌ها توانستند واکنش انتقال چندالکترونی را توسعه دهند و یون‌های یدید را به عنصر ید (I2) و سپس به یون یدات (IO3- ) تبدیل کنند.

محققان می‌گویند که یون منفی ید (I-) در طول فرآیند شارژ در سمت مثبت بهIO3- اکسید شد و H+ تولیدشده به شکل الکترولیت پشتیبان به سمت منفی هدایت شد. در طی فرآیند تخلیه، H+ از سمت مثبت جریان پیدا کرد و IO3- به I- کاهش یافت.

به گفته محققان، Br- اضافه‌شده به الکترولیت می‌تواند برمید ید قطبی (IBr) را در طول فرآیند شارژ تولید کند که واکنش با آب (H2O) را برای تشکیل IO3- تسهیل می‌کند.

در طول تخلیه شارژ نیز IO3- نه‌تنها Br- را به Br2اکسید کرد که در واکنش الکتروشیمیایی برای تحقق تخلیه برگشت‌پذیر و سریع IO3- نیز شرکت کرد؛ بنابراین واسطه برمید تشکیل‌شده در طول فرآیند شارژ و تخلیه، فرآیند واکنش را بهینه کرد و به‌طور مؤثر جنبش و برگشت‌پذیری واکنش الکتروشیمیایی را بهبود بخشید.

باتری با پتانسیل ۱۰۰۰ چرخه

کاتد انتقال چند الکترونی توسعه‌یافته دارای ظرفیت مشخص Ah/L ۸۴۰ بود. محققان با افزودن صفحه‌ای فلزی به کاتد توانستند باتری کاملی با چگالی انرژی تا Wh/L ۱۲۰۰ بر اساس کاتولیت توسعه‌یافته دست یابند.

زمانی که پژوهشگران الکترولیت خود را با آند وانادیوم آزمایش کردند، دریافتند که چرخه عمر این باتر را می‌توان تا ۱۰۰۰ چرخه افزایش داد که پایداری قابل‌توجهی را نشان می‌دهد.

دانشمندان همچنین اشاره کرده‌اند که چگالی انرژی باتری آبی حتی از برخی الکترودهای جامد فراتر رفته و می‌تواند ازنظر هزینه با باتری‌های لیتیومی سنتی قابل‌مقایسه باشد.

آن‌ها ادعا کردند که کارشان نشان می‌دهد که باتری‌های آبی با چگالی انرژی بالا قابل توسعه هستند و این یک گزینه توسعه‌پذیر برای ذخیره‌سازی انرژی در مقیاس شبکه و حتی وسایل نقلیه الکتریکی است.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903114 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • زلفی گل: در فرهنگ ایرانی به علم توجه شده است
  • L90 ایرانی؛ رونمایی از رقیب جدید تارا و دنا
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • این باتری چینی با آب کار می‌کند
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • پوست الکترونیک کشسانی که حس لامسه به روبات‌ها می‌دهد
  • اطلاعات جدید از آیفون ۱۶ و چیدمان جدید دوربین‌ها
  • تصاویر ماکت آیفون ۱۶، آرایه جدید لنز‌ها را نشان می‌دهد