Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-01@20:56:15 GMT

شیرجه زدن در خواب، آغاز پارکینسون و آلزایمر

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۸۲۵۱۲

خرداد: فوق‌تخصص خواب با اشاره به اختلالات خواب،‌ از بی‌خوابی به عنوان مهمترین اختلال شایع خواب نام برد که ۳۰ درصد مردم آن را تجربه می‌کنند.
میرفرهاد قلعه‌بندی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: خواب دارای سه ویژگی مدت،‌کیفیت و زمان خواب است.
وی افزود: مدت خواب در افراد مختلف متفاوت است. معمولاً افراد بزرگسال بین 7 تا 8 ساعت در طول روز می‌خوابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیفیت خواب یعنی مراحل مختلف خواب که شامل مرحله رویادیدن و بدون رویا است با توزیع مناسبی همراه باشد. زمان خواب نیز به رابطه خواب با تاریکی و روشنی هوا مربوط می‌شود. خواب طبیعی خوابی است که در تاریکی اتفاق بیفتد و فرد در روشنایی بیدار باشد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: اگر از ارزیابی آزمایشگاهی بگذریم، باید گفت خواب راحت و مناسب، خوابی است که فرد صبح پس از برخاستن بانشاط باشد،‌در طول خواب بیدار نشود و تا صبح نیز بخوابد.
وی افزود: حداقل 85 نوع اختلال خواب در جهان تعریف شده که مهمترین آن بی‌خوابی است. حدود 30 درصد مردم اختلال بی‌خوابی را تجربه می‌کنند که 10 تا 20 درصد آنها مشکل جدی در این زمینه دارند و باید مورد ارزیابی و درمان قرار گیرند.
وی ادامه داد: دسته دیگر از اختلالات خواب مربوط به مشکلات تنفسی مرتبط با خواب است. نفس ما در خواب دچار وقفه می‌شود که با همان وقفه تنفسی است و مهمترین آن وقفه تنفسی انسدادی خواب است.
این روانپزشک گفت: وقتی می‌خوابیم نفس ما قطع می‌شود. در پی آن اکسیژن پایین می‌آید و مغز اجازه نمی‌دهد که ما خواب عمیق‌تری داشته باشیم. در این هنگام مغز بیدار می‌ماند و در نتیجه کیفیت خواب تحت تأثیر قرار می‌گیرد زیرا مراحل خواب سبک افزایش و خواب عمیق کاهش می‌یابد.
وی افزود: این افراد در روز بعد، نشاط کافی را ندارند. این افراد ذهن خسته و خواب‌آلوده دارند و در ارتباط با دیگران دچار مشکل می‌شوند.
وی اظهار داشت: اگر این افراد نیروی کار صنعتی باشند، در محل کار خود با ناتوانی در کار مواجه می‌شوند. متأسفانه اکثر تصادفات رانندگی در کشور به دلیل عدم استراحت کافی رانندگان است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: دسته دیگر از اختلالات خواب که منشاء مغزی دارند، پرخوابی است که با حملات خواب تعریف می‌شود. گر چه این دسته از اختلالات شیوع کمتری دارند، اما از اهمیت بالایی برخوردارند زیرا علامت شاخص آن حمله مقاومت ناپذیر خواب است.
وی ادامه داد: گروهی دیگر از اختلالات خواب «پاراسومنیا» است. مانند راه رفتن، حرف زدن، رانندگی کردن، غذا خوردن و عدم کنترل ادارار حین خواب.
وی افزود: این اختلالات در کودکان شایع‌تر است. کسی که در خواب راه می‌رود دچار مشکلاتی می‌شود یا فردی که در حین خواب غذا می‌خورد، ممکن است چاق شود.
قلعه‌بندی گفت: اخیراً اختلال «رفتاری خواب بارویا» شایع شده است. خواب همراه با دیدن رویا چند ویژگی دارد. 80 درصد رویا در این مرحله اتفاق می‌افتد، از طرفی تمام عضلات بدن در این هنگام فلج می‌شود.
وی افزود: وقتی رویا می‌بینیم، رویایمان تحقق رفتاری پیدا نمی‌کند. مثلاً وقتی رویایی با محتوای پرخاشگرانه می‌بینیم به دلیل فلج بودن عضلات نمی‌توانیم به لحاظ فیزیکی کسی را کتک بزنیم. در اختلال «رفتاری خواب با رویا» فرد به دیگران سیلی می‌زند یا کسی که خواب می‌بیند دروازه‌بان است و به سمت دروازه شیرجه می‌زند،‌ به وسط اتاق پرت می‌شود.
وی ادامه داد: مطالعات نشان داده که این اختلال می‌تواند نشانگر آغاز بیماری‌هایی مانند پارکینسون و آلزایمر باشد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: دسته‌ای دیگر از اختلالات خواب، «حرکتی» است. یک فرد عادی موقع خواب حرکات ساده تکان خوردن دست‌وپا را تجربه می‌کند، اما افرادی که مشکل حرکتی خواب دارند این حرکات را زیادتر و با شدت بیشتری تجربه می‌کنند در نتیجه خواب سبک‌تر می‌شود و فرد در طول روز به دلیل عدم کفایت خواب دچار علائم و نشانه‌هایی مانند تندخویی،‌افسردگی و عدم تمرکز می‌شود.
وی افزود: دسته‌ای دیگر از اختلالات خواب مربوط به ریتم 24 ساعته است. فعالیت زیستی ما به شکل دوره‌ای تکرار می‌شود. مهمترین ریتم این فعالیت‌ها ریتم 24 ساعته است که با تاریکی و روشنایی هوا تعیین می‌شود.
وی ادامه داد: افرادی که در حالت طبیعی قرار دارند فاز خوابشان درست است و بین ساعت 10 تا 12 شب می‌خوابند و 6 تا 8 صبح بیدار می‌شوند. افرادی که در این مورد مشکل دارند حدود 7 و 8 بعدازظهر می‌خوابند و 12 شب بیدار می‌شوند. این اختلال در سالمندان شایع است.
قلعه‌بندی گفت: دنیای مدرن موجب شده تا خواب برای برخی دیرتر شروع شود. این افراد حدود ساعت 10 تا 12 شب تازه سرحال می‌شوند و تا صبح بیدارند. یعنی زمانی که همه از خواب بیدار می‌شوند آنها تازه می‌خوابند.
این فوق تخصص خواب افزود: به این اختلال فاز خواب تأخیری می‌گویند که در جوان‌ها و هنرمندان شایع است.
وی افزود: متأسفانه با ورود به دنیای مجازی و استفاده از رایانه اکثر جوانان شب‌ها بیدار می‌مانند و روزها می‌خوابند.
وی ادامه داد: ساعت زیستی در بالای هیپوتالاموس مغز واقع است. برخی آن را چنان کوک می‌کنند که شب‌ها بیدار بمانند و روز بخوابند. برخی نیز روزها بیدار می‌مانند و شب‌ها می‌خوابند.
این متخصص بهداشت روان گفت: معمولاً پرستاران، پلیس‌ها،‌خلبانان و خبرنگاران جزو این گروه ها هستند. با توجه به اینکه در اکثر نقاط دنیا فرد باید شب بخوابد و روز را به فعالیت‌های اجتماعی اختصاص دهد، در صورتی‌که فردی، روز را به کار اختصاص دهد و شب‌ها درس بخواند یا در 2 نوبت کار کند دچار اختلالات خواب می‌شود که این روند بر سلامت روانی و جسمانی او تاثیر سویی خواهد داشت.



برچسب ها: شیرجه زدن ، پارکینسون ، آلزایمر

منبع: خرداد

کلیدواژه: شیرجه زدن پارکینسون آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۸۲۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است

رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است، گفت: سرمنشأ موج بیداری در میان دانشجویان آمریکایی انقلاب اسلامی است - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی که صبح امروز با حضور قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور برگزار شد، با تبریک فرارسیدن روز معلم اظهار کرد: در آستانه دوازدهم اردیبهشت ماه سالروز شهادت متفکر و اندیشمند و اسلام شناس نامی این عصر مرحوم شهید مطهری هستیم که این روز به حق روز معلم نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: شهید مطهری یکی از ذخایر علمی کشور و از اساتید فلسفه و کلام اسلامی و تفسیر قرآن بود و آثار بسیاریدر موضوعات مختلف نگاشته است و تأمل عمیق در مسائل مختلف اندیشه اسلامی را در بیانات و کلمات زیبایی بیان فرمودند.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری افزود: روز معلم روز بسیار مهمی است، در مکتب آسمانی اسلام شاید موضوعی مهمتر از مسأله علم نداشته باشیم، اولین آیه‌ای که بر پیامبر نازل شد به خوبی جایگاه علم در دین مبین اسلام را مشخص نموده است.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به آیاتی از سوره علق تصریح کرد: خداوند در قرآن می‌فرمایند: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِی خَلَقَ،خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ، اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ، الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ، عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ ... آیات نورانی قرآن مکتب تعلیم و تربیت اسلامی را به زیبائی هرچه تمام ترسیم کرده است و به تناسب اهمیت علم برای سعادت بشر، جایگاه معلم نیز روشن و مشخص است.

حجت الاسلام والمسلمین منتظری ادامه داد:علم هنگامی که در ظرف انسان مومن قرار گیرد مثل یک مشعل نورانی است که راه تاریک زندگی هر انسانی را روشن می کند؛ پیامبر اکرم(ص) فرمود: "إنَّما بُعِثتُ مُعَلِّما" من معلم برانگیخته شده‌ام و ائمه اطهار و بزرگان دین نیز هر یک معلمانی برجسته و راهنمایانی بسیار شایسته بوده‌اند.

رئیس دیوان عالی کشور: نظارت الکترونیکی بر محاکم را محور کار قرار دادیم

وی تصریح کرد: معلم حق فراوانی به گردن همه دارد و ‌‌تاثیر گسترده‌ای در تشکیل ساختار شخصیت انسان دارد به گونه‌ای که یک فرد در طول دوران تحصیل از پیش‌دبستانی تا دانشگاه در ارتباط مستقیم با معلم قرار دارد و این معلم است که می تواند شخصیت وجودی انسان را بسازد.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد:  امیرالمومنین (ع) می‌فرماید: "کسی که یک حرف به من بیاموزد من را بنده خودش کرده است" این سخن به روشنی جایگاه علم و معلم را در اسلام نشان می‌دهد، مقام معلم مقام والایی است  و معلمان وارثان انبیاء شمرده می‌شوند.

رئیس دیوان عالی کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا اظهار کرد: حوادث اخیر در قلب کشورهای غربی توسط دانشجویان دانشگاه‌های دنیای غرب و برخی کشورهای اروپایی در دفاع از مردم مظلوم غزه نشان داد که وجدان مراکز علمی، دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها بیدار شده است و نمی‌توانند در برابر جنایت‌ها، وحشی‌گری، نسل‌کشی وآدم‌کشی علیه مردم مظلوم فلسطین سکوت کنند.

وی ادامه داد: موج بیداری در میان دانشجویان آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم غزه به گونه‌ای است که رژیم غاصب صهیونیستی با صرف هزینه‌های بسیار و ‌آمریکا با اتخاذ سیاست‎های پنهانش نتوانسته‌اند؛ این اعتراضات و موج بیدار باش و آگاهی را سرکوب کنند، موجی که سرمنشأ آن انقلاب اسلامی است؛ روزی که امام راحل (ره) فرمودند انقلاب صادر می‌شود،  معنی و مفهوم آن را در اعتراضات اخیر دانشجویان  آمریکا مشاهده می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: دنیا در ظلم و ستم باقی نخواهد ماند و ان شاءالله با آمدن منجی حقیقی ، عدل و داد به دست منجی صورت خواهد گرفت.

وی همچنین روز کارگر را به کارگران عزیز و زحمت‌کش که یکی از ارکان تاثیرگذار در رشد ‌و پیشرفت کشور هستند تبریک گفت و افزود: اگر قشر کارگر نباشد؛ قطعاً زندگی مختل خواهد شد، روز کارگر را به کارآفرینان و کارگران که با تولیدات خود گام های پیشرفت کشور را در عرصه اقتصادی استوارتر نموده اند؛ تبریک و تهنیت می گویم.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به جایگاه کارگر در اسلام  تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) 1400 سال پیش دست کارگر را بوسید و این نمادی از اهمیت جایگاه کار و‌کارگر در اسلام است که نمونه ای از آن  را در هیچ کجا نمی‌توانید پیدا کنید.

به گزارش تسنیم، گزارش پرونده‎های اصراری حقوقی در جلسه امروز هیأت عمومی با موضوع عسرو حرج زوج و زوجه در خصوص طلاق، مورد بررسی قرار گرفت؛ که رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به تشکیل کارگروه خانواده در دیوان عالی کشور از قضات حاضر در جلسه خواست ضمن آسیب شناسی پرونده‌های طلاق، راهکارهای خود را در این زمینه ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کنعانی: آهِ کودکان و زنان غزه وجدان‌های بیدار را به حرکت درآورده است
  • وجدان بیدار دانشجویان آمریکایی آن‌ها را به صحنه آورده است
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی