Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین-مریم علیزاده؛ یکی از دغدغه های این روزهای بخش خصوصی فعال در صنعت نفت، تغییرات سریع و ناگهانی در قوانین و مقررات است که البته این تغییرات در خصوص نرخ خوراک نیز مصداق می یابد. این درحالی است که سیاستگذار در زمان تدوین اصل 44 قانون اساسی، به موضوع رگولاتوری نیز توجه داشته و آن را در ذیل بند 59 این قانون آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی تاکنون بهای چندانی به حضور این نهاد در میان مثلث دولت، تولیدکننده و مصرف کننده داده نشده است. از سویی دیگر یکی از مزایای حضور رگولاتور در صنایع کشور، بهبود روابط بین الملل خواهد بود، چراکه با وجود نهاد رگولاتور است که قوانین به روز و جامع تدوین خواهد شد که جلب نظر طرف های خارجی را نیز می نماید.

در این رابطه آرش نجفی، نائب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ضمن اشاره به نقش رگولاتوری در روابط بین‌الملل، گفت: تجربه موفق ایجاد یک نهاد تنظیم‌گر را 25 سال پیش و با راه اندازی سازمان تنظیم مقررات رادیویی دیدیم. اما باید در نظر گرفت که در ان زمان نه به دلیل ضرورت وجود این نهاد بلکه به واسطه فشار بین المللی، این نهاد رگولاتوری در عرصه مخابرات نهادینه شد. شاید آن زمان درک درستی از یک نهاد تنظیم گر در میان دستگاه های اجرایی وجود نداشت ولی باید پیش از فکر کردن به رگولاتوری، ذینفعان و طرفین درگیر در نهاد تنظیم گر مشخص شود و خواسته های آن ها از ایجاد رگولاتوری به دقت مورد بررسی قرار گیرد. پس از آن است که می توان ادعا کرد، رگولاتوری در امور بین الملل نیز سبب تقیت روابط خواهد شد. با این تفاسیر، ادعای شورای رقابت مبنی بر اینکه  «رفع انحصار کفایت، انگیزه ایجاد رگولاتوری است» رد می شود. به گفته نجفی، مهم ترین انگیزه از تشکیل رگولاتوری باید ایجاد و تقویت روابط بین ایران و سایر کشورها باشد.

رگولاتوری ضامن خصوصی‌سازی اصولی

اما درکل باید گفت نهاد رگولاتوری متضمن ایجاد بستری مناسب برای خصوصی سازی صحیح در کشور است چرا که همواره شرکت های دولتی به دنبال تداوم انحصارشان هستند ولی این نهاد تنظیم گر قوی است که می تواند خط مشی صحیح خصوصی سازی و در نهایت حمایت از منمافع آن را تدوین کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خصوصی سازی صنعت نفت نفت تجارت جهانی رگولاتوری کمیسیون انرژی اتاق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۸۲۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) این تصاویر از حسن یزدانی جهانی شد

صفحه رسمی اتحادیه جهانی کشتی با انتشار تصاویری از نحوه ورود خاص حسن یزدانی به تشک در مسابقات جهانی و المپیک، این طرز ورود را شناخته‌شده‌ترین دانست.

دیگر خبرها

  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز
  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • (عکس) این تصاویر از حسن یزدانی جهانی شد
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • این کولر را می‌توانید بپوشید!
  • آخرین نهاد مسئول استیفای حقوق مردم دیوان عدالت اداری است
  • نیازمند شبکه تنظیم‌گری کشوری هستیم
  • به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم
  • اردبیل در رتبه اول رده‌بندی مولدسازی کشور قرار گرفت