Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@11:55:53 GMT

علائم کمبود ویتامین C. در کودکان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۸۲۹۹۳

علائم کمبود ویتامین C. در کودکان چیست؟

ویتامین C. که به اسید اسکوربیک هم معروف است ویتامینی است که در منابع غذایی خاص مانند مرکبات، انواع توت، سیب زمینی و فلفل یافت می‌شود. ضمن آنکه می‌توان آن را به عنوان یک مکمل رژیم غذایی دریافت کرد. ویتامین C. در شکل گیری موارد زیر در کودکان مهم است:
کلاژن، رگ‌های خونی، غضروف و ماهیچه‌ها. همچنین به حفظ یکپارچگی بسیاری از بافت‌های بدن از جمله پوست کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



انتقال دهنده‌های عصبی، مواد شیمیایی که برای سیگنال دهی در سیستم عصبی مهم هستند.
کارنتین: یک ماده شیمیایی است که از انتقال و تجزیه اسید چرب برای تولید انرژی حمایت می‌کند.
علاوه بر این ویتامین C. برای حفظ سلامت کلی بدن بسیار حیاتی است و بر سلول‌های ایمنی بدن تاثیر زیادی ایجاد میکند. این احتمال وجود دارد که ویتامین C. یک ماده تقویت کننده سیستم ایمنی باشد اگرچه ساز و کار آن مشخص نیست.
بدن انسان نمی‌تواند ویتامین C. را تشکیل داده و تولید کند بنابراین برای تامین آن به منابع خارجی نیاز است. منابع گیاهی از جمله گوجه فرنگی، فلفل، کلم بروکی و کیوی بهترین منابع ویتامین C. هستند.
ویتامین C، احتمال ابتلای کودکان به سرطان را کاهش می‌دهد.
ویتامین C. به عنوان یک مکمل خوراکی نیز موجود است، اما بهتر است پزشک برای شما آن را تجویز کند.
علائم کمبود ویتامین C. در کودکان چیست؟
کمبود ویتامین C. در کودکان در کشور‌های توسعه یافته نادر است مگر اینکه دچار سو جذب شدید روده یا شیوه‌های رژیم غذایی ضعیف که از دریافت این ویتامین جلوگیری می‌کند، باشد.
سیستم ایمنی بدن کودکانی که از دریافت دوز مناسب روزانه ویتامین C. محروم باشند، بسیار ضعیف خواهد بود. حتی ممکن است آن‌ها از سرماخوردگی و سرفه‌های مکرر رنج ببرند. اگر کودک شما دچار کمبود ویتامین C. باشد، ممکن است احساس خستگی کند، به ویژه زمانی که بدن او فاقد ویتامین C. یا با کمبود شدید آن مواجه است.
اما تشخیص کمبود ویتامین C. به آزمایش خون نیاز دارد هرچند این روز‌ها یکی از موارد نادر به حساب می‌آید. از آنجا که ویتامین C. برای تشکیل کلاژن مهم است علائم کمبود ویتامین به رسوب نامناسب کلاژن، پروتئین اصلی ساختاری موجود در پوست و سایر بافت‌های همبند مربوط است.
مبتلایان به کمبود ویتامین C. دارای لکه‌های قهوه‌ای روی پوست، سفت شدن پوست، ضخیم شدن لثه‌ها و خونریزی از غشا‌های مخاطی باشند. همچنین ممکن است احساس ضعف یا ناراحتی، تغییرات عاطفی، ضعیف ترمیم زخم، درد استخوان و در مراحل آخر زردی، درگیری عصبی و تشنج ایجاد می‌شود.
ویتامین سی موجود در پرتقال
مقدار ویتامین C. مورد نیاز کودک
نیاز روزانه کودکان به ویتامین C. به شرح زیر است:
در کودکان در سنین بین ۲ و ۳ سالگی، مصرف روزانه ۱۵ میلی گرم ویتامین C. نیاز آن‌ها را برآورده خواهد کرد.
اگر کودک در گروه سنی ۴ تا ۸ سالگی قرار دارد، نیاز ویتامین C. او ۲۵ میلی گرم در روز خواهد بود.
اگر سن کودک بین ۹ تا ۱۳ باشد، نیاز ویتامین C. روزانه او ۴۵ میلی گرم خواهد بود.
آیا مصرف ویتامین C. میتواند از سرماخوردگی جلوگیری کند؟
فواید بارزی برای ویتامین C. برشمرده می‌شود به ویژه برای کودکان در معرض خطر مانند آن‌هایی که سو تغذیه دارند. در مورد فواید ویتامین C. در جلوگیری از سرماخوردگی بسیار صبحت شده است. تمام شواهد نشان میدهد که ویتامین C. مانع از سرماخوردگی شده یا کمک به درمان آن می‌کند. گفته می‌شود این ویتامین مدت زمان بیماری را کاهش می‌دهد. با این حال مکمل ویتامین c. به طور روزمره باعث کاهش بروز یا کاهش شدت سرماخوردگی نمی‌شود.
اگر والدین می‌خواهند برای کاهش مدت زمان سرماخوردگی تصمیم به دادن ویتامین C. به فرزند خود کنند بهتر است با پزشک اطفال مشورت کنند.
در نهایت اینکه لازم نیست و توصیه هم نمی‌شود که ویتامین C. را به صورت روزانه در ماه‌های زمستان به عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای کودک خود مصرف کنید.       منبع:نی نی سایت

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سلامت کودک ویتامین c سرماخوردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۸۲۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • «نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • «نمک دریا» حاوی ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی است/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری می‌کند
  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند