Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابلو سالواتور موندی در سال ۲۰۱۷ در حراجی کریستیز به مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار فروخته شد تا از انظار عمومی محو شود. باتوجه به قیمت عجیب و غریب این تابلو و ناشناخته ماندن مالک اصلی آن، تئوری توطئه پیرامون این اثر مطرح شد.

بیشترین توجه به این مساله معطوف شد که آیا این تابلوی گرانبها، واقعا تابلوی اصلی لئوناردو داوینچی نابغه دوره رنسانس رم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین یکی از بزرگترین پرسش ها در مورد گوی کریستالی، نماد زمین است و عیسی مسیح (ع) در این اثر آن را دردست دارد.  

به عنوان نمونه، مایکل دالی مدیر موسسه  ArtWatch UK یکی از دلایل اصل نبودن این تابلو را این حقیقت دانست که گوی کریستال، نور را به طور واقعی نمی شکند. با این حال، گروهی از متخصصان با استفاده از یک ابزار گرافیکی رایانه ای، نور را شبیه سازی کردند تا دریابند که شکل و شمایل مسیح از گوی هایی با مواد متغیر، چطور دیده می شود.

پایگاه اینترنتی آرت‌نت در گزارشی در این خصوص نوشت: اگر کره زمین یک جرم جامد بود، همچون یک عدسی همگرا عمل میکرد و اجسام پشت آن، بزرگتر از حد واقعی دیده می شد، کیفیتی که در تابلوی سالواتور موندی مشاهده نمی شود.

دانشمندان پس از تحقیق در مورد نحوه شکست نور از بین انواع مختلف گوی ها، ارزیابی کردند شیشه گوی تابلوی سالواتور موندی، کسری از یک اینچ  ضخامت است که کیفیت نوری اثیری آن را تشکیل می دهد.

یافته های این تحقیق جدید، نحوه نگرش مردم به این نقاشی را از همه جهات تغییر می دهد. هرچند برخی می گویند غیرعادی بودن گوی شیشه ای، مدرکی است دال بر اصل نبودن تابلو، مارتین کمپ (Martin Kemp) محقق آثار لئوناردو معتقد است که همین گوی به خودی خود دلیلی بر اصل بودن اثر دارد.

حال اگر نظریه دانشمندان مبنی بر خالی بودن گوی به جای جامد بودن آن، درست باشد، سالواتور موندی به واقع معرف وقایع و رویدادهای واقعی است. امکانی که قبلا از سوی والتر ایزاکسون نویسنده کتاب بیوگرافی داوینچی به آن اشاره شده است. وی در این کتاب نوشته است: لئوناردو این گوی را طوری نقاشی کرده  که گویی، یک حباب شیشه ای توخالی است که نور را نمی شکند یا نور عبور داده شده از آن را تحریف می کند.

سالواتور موندی اثری است که پادشاه لویی دوازدهم از فرانسه بیش از ۵۰۰ سال پیش سفارش آن را داد. در این تابلو، عیسی مسیح (ع) از تاریکی ظهور کرده است و در حالی که گویی شفاف در یک دست دارد، با دست دیگرش برای جهان طلب خیر و برکت می‌کند.

اولین بار روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد تابلو به بدر بن عبدالله شاهزاده سعودی و نماینده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان فروخته شده است. ریاض هرگز این گزارش را تائید یا تکذیب نکرد.

سرویس اصلی اطلاع رسانی بازار هنر موسوم به آرت پرایس اعلام کرد که شیوخ دانشگاه الازهر مصر به بن سلمان گفته اند تابلو به دلایل مذهبی نباید به نمایش عموم درآید. موزه لوور پاریس نیز موفق نشد سالواتور موندی را در نمایشگاه ۲۴ اکتبر ۲۰۱۹ (۲ آبان) به همراه آثار دیگر به نمایش درآورد.

داوینچی از بزرگترین هنرمندان دوره رنسانس بود که دستی در نوآوری، نقاشی، مجسمه سازی، معماری، علم، موسیقی، ریاضیات، مهندسی، ادبیات، آناتومی، زمین شناسی، نجوم، گیاه شناسی، نویسندگی، تاریخ و نقشه نگاری داشت. همچنین طرح ساخت چتر نجات، بالگرد و تانک به وی نسبت داده شده است. داوینچی در سال ۱۴۵۲ در ایتالیا به دنیا آمد و در سن ۶۷ سالگی در فرانسه درگذشت. معروفترین آثار قابل تشخیص وی، مونا لیزا، شام آخر و مرد ویترووین است.

برچسب‌ها لئوناردو داوینچی سالواتور موندی محمد بن سلمان نقاشی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لئوناردو داوینچی سالواتور موندی محمد بن سلمان نقاشی لئوناردو داوینچی سالواتور موندی محمد بن سلمان نقاشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۸۳۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم پدر، جان همسر و فرزندش را گرفت

  به گزارش خبرنگار جام‌جم، روزهای پایانی فروردین امسال آتش‌سوزی در یکی از محله‌های مرکزی پایتخت به آتش‌نشانی گزارش شد. نیروهای امدادی به آنجا اعزام شده و توانستند شعله‌های آتش را خاموش کنند. آنها زنی میانسال، شوهر او و پسرشان را که دچار سوختگی شده بودند، به بیمارستان منتقل کردند اما مادر خانواده همان روز فوت شد ولی پسر ۱۱ساله و پدر خانواده تحت درمان بودند تا این‌که دو روز بعد پسر نوجوان هم به‌دلیل شدت سوختگی در بیمارستان فوت کرد اما پدر خانواده که نجات یافته بود، در تحقیقات پلیسی مدعی شد که نفهمیده چطور خانه آتش گرفته و وقتی به خود آمده، همسر و پسرش در میان شعله‌های آتش گرفتار شده و خودش هم می‌خواسته آنها را نجات دهد که دچار حادثه شده است.بنابراین ماموران به تحقیق از همسایه‌ها پرداختند که آنها اعلام کردند زن فوت‌شده با شوهرش اختلاف و درگیری داشته، بارها صدای مشاجره‌شان را بلند شده و آن روز هم صدای مشاجره مادر و پسر با پدر خانواده را شنیدند، سپس صدای کمک‌خواهی از خانه‌شان بیرون آمد که متوجه شدند آتش‌سوزی شده و از آتش‌نشانی کمک خواستند. با جمع‌بندی این اطلاعات مرگ این دو نفر به بازپرس کشیک قتل دادسرای جنایی تهران گزارش شد. در حالی که پدر خانواده منکر آتش‌سوزی مرگبار بود اما شواهد حکایت از آن داشت که او در ماجرا نقش دارد؛ تا این‌که چند روز پیش کارشناسان آتش‌نشانی اعلام کردند آتش‌سوزی عمدی بوده که او با دستور قضایی بازداشت شد و سرانجام دو روز پیش با اعتراف به قتل دو عضو خانواده‌اش گفت: کارم نقاشی ساختمان است. با همسر و پسرم بر سر مسائل مختلف اختلاف داشتم. حتی از پسرم می‌خواستم وقتی برای انجام کار نقاشی ساختمان می‌روم، او نیز با من بیاید اما کار نقاشی ساختمان را دوست نداشت و با من همراهی نمی‌کرد. روز حادثه قرار بود برای نقاشی خانه‌ای در یکی از محله‌های تهران بروم. از پسرم خواستم با من همراه شود اما قبول نکرد و دعوای‌مان شد. ظرف بنزینی را که می‌خواستم برای کار نقاشی ببرم، برداشتم و مقداری از آن را روی خودم پاشیدم و به پسرم گفتم اگر از این رفتارت دست برنداری، خودم را به آتش می‌کشم که توجهی به این تهدیدهایم نکرد. حتی جواب سربالا به من داد که مرا با حرف‌هایش عصبانی‌تر کرد. همین موضوع باعث شد یکدفعه تصمیم بگیرم او را به جای خودم بسوزانم. بخشی از بنزین را روی او پاشیدم و فندک زدم که او آتش گرفت.متهم به قتل ادامه داد: زنم آمد جلو تا شعله‌های آتش را خاموش کند و پسرمان را نجات دهد که چون بنزین روی زمین پخش شده بود، لباس‌هایش آغشته به آن شد و همگی سوختیم. پشیمان شدم و خواستم نجات‌شان دهم که نشد و شعله‌های آتش بخشی از خانه را هم سوزاند. همسایه‌ها خبردار شده و به کمک آتش‌نشانی به خانه‌مان آمدند و آتش را خاموش کردند که من زنده ماندم اما همسر و فرزندم فوت شدند. سرهنگ کارآگاه مرتضی نثاری، معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ با تایید این خبر به جام‌جم گفت: متهم به قتل همسر و فرزندش در بازداشت به سر می‌برد و تحقیقات از او ادامه دارد. 

دیگر خبرها

  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی/ شایعه ناخالصی سکه از کجا آغاز شد؟
  • معمای کف و سقف مجاز حجاب
  • معمای «مثلث برمودا»
  • معروفترین نقاشی جهان اتاق دار می‌شود
  • علم چگونه معمای «مثلث برمودا» را حل کرد؟
  • نمایشگاه نقاشی گروهی دانش آموزان ابتدایی شاهرود
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • خشم پدر، جان همسر و فرزندش را گرفت
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام
  • ایمن‌سازی ۲۱۲ نقطه حادثه‌خیز در معابر پایتخت/ نصب ۲۰۰ تابلوی جدید هدایت مسیر