Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس دبیر اجرایی خانه کارگر فارس به وضعیت قرارداد میان کارفرمایان و کارگران اشاره کرد و گفت: اگرچه قرار داد سفید امضاء هیچ کاربردی در شورای حل اختلاف ندارد و مقرر شده که کارفرمایان قرار داد سفید امضا با کارگران منعقد نکنند.

علی راستگو در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: شورای حل اختلاف تنها به پرینت بانک و رسیدهایی که کارفرما به حساب کارگران واریز کرده است، استناد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: اگرچه در گذشته بسیاری از کارفرمایان برای تسویه حساب به زور از کارگران امضا می‌گرفتند اما در حال حاضر این اتفاق مطرح نیست.

رئیس کانون بازنشستگان فارس با بیان اینکه وضعیت کارگران نیازمند یک ساماندهی جدی است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ساماندهی قرار داد موقت کارگران سال‌هاست که در مجلس شورای اسلامی مطرح می‌شود اما متاسفانه هنوز مجلس  به صورت جدی و دقیق بر روی این موضوع کار نکرده است.

راستگو با بیان اینکه پافشاری بر روی میزان افزایش بیش از ۳۶ و نیم درصد حقوق برای امسال در صنعت سبب مشکلاتی مانند تعدیل نیرو در کارخانه ها و صنایع می‌شود، گفت: در چنین شرایطی نیاز است تا کارخانه داران و مدیران واحدهای تولیدی تمام تلاش و ذهن خود را بر روی بهره وری کالاها معطوف کنند، چرا که اخراج نیروها و کارگران در هیچ زمان موفق نبوده است.

او همچنین با تاکید بر اینکه ورود کالای قاچاق نباید تاثیری بر روی تولید کارخانه‌های داخل کشور داشته باشد، افزود: بدون برنامه ریزی و انحصاری فعالیت کردن کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی سبب شده که صنعت با مشکل مواجه شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر فارس با بیان اینکه فشار مضاعف بر روی موضوع افزایش حقوق سبب تعطیلی صنایع و کارخانه‌ها در استان می‌شود، گفت: نبود یک تعریف مناسب برای ساختار صنعت و کارخانه‌های استان از عواملی است که این بخش را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.

راستگو با بیان اینکه حدود ۷۳ هزار کارگاه کوچک، بزرگ و متوسط در استان فارس فعالیت می‌کنند، گفت: این در حالیست که بسیاری از کارگاه‌ها بیمه کارگران‌شان را پرداخت نمی کنند که این امر سبب بروز مشکلاتی برای کارفرما و کارگران می شود.

او یادآور شد: اگرچه بسیاری از کارفرمایان بر این باورند که با نپرداختن هزینه بیمه‌کارگران می توانند مبلغ آن را برای خود بردارند اما وقوع یک اتفاق باعث می‌شود که کارفرما با پرداخت خسارت ۱۰۰ میلیونی مواجه شوند.

این مقام مسئول با بیان اینکه بیمه نکردن کارگران توسط کارفرما سبب یک سردرگمی برای کارگران می‌شود، ادامه داد: طی بازدیدی که از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی داشتیم در حال حاضر بسیاری از کارگاه‌های فارس کارگران را بیمه نمی‌کنند.

راستگو گفت: بیمه نکردن کارگران باعث می‌شود که موضوعات مهمی مانند بازنشستگی، درمان و ... به حالت معلق بماند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی خانه کارگر قرارداد کار شوراي حل اختلاف استان فارس ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۸۶۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد

به گزارش قدس آنلاین سمیه گلپور فعال کارگری درباره بیانات روز گذشته رهبر انقلاب در جمع کارگران و ضرورت توجه به این قشر اظهار داشت: مواردی که رهبر انقلاب درباره مردمی‌سازی اقتصاد، رکن جهش تولید، توجه به معیشت کارگران و ضرورت تداوم روند احیای واحدهای تولیدی بیان کردند بارها در نشست های مختلف از سوی ایشان مطالبه شده است.

وی با اشاره به اینکه با نگاه هوشمندانه‌ای که معظم‌له دارند حق مطلب را ادا کردند، افزود: نکات مهمی که رهبر انقلاب درباره مطالبات کارگری به ویژه مساله تامین امنیت شغلی کارگران عنوان کردند، بسیار مهم بود و ایشان را مطالبه گر و فعال کارگری دیدیم.

عضو شورای عالی اشتغال‌ به ضرورت تداوم روند احیای واحدی تولیدی که رهبر انقلاب بر آن تاکید داشتند هم اشاره کرد و به اقدامات دولت در این زمینه پرداخت و گفت: دولت سیزدهم به سهم خود توانست چراغ بسیاری از کارخانه‌هایی که بنا به هر دلیلی نیمه تعطیل یا تعطیل بود را با تدبیر و درایت، روشن کند که هم کارگران توانستند به محیط کار بازگردند و هم کارفرماها دلگرم شدند و در حقیقت با احیای این واحدها، تولیداتی که به نفع مردم بود و بخشی از نیازهای جامعه با تولید محصولات داخلی تامین می‌شد با این اقدام زنده شد.

گلپور افزود: اتفاق خوب دیگر این بود که کشورمان با وجود تحریم ها و مشکلات دشمنان، توانست شماری از محصولات را در داخل تولید کند و به عبارتی با این اقدام خیال خام کشورهای غربی را نقش بر آب کند، اما این اقدامات موثر کافی نیست و باید با همکاری سایر دستگاه ها واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل دیگری احیا شوند تا شاهد امید و نشاط در میان جامعه کارگران باشیم. بر این اساس می طلبد که حوزه نظارت از طریق وزارت تعاون و سایر دستگاه های نظارتی فعال تر شود.

نامزد انتخابات مجلس دوازدهم به راهکارهای مجلس و دولت برای انجام مطالبات رهبر انقلاب در بهبود معیشت کارگران اشاره کرد و گفت: افزایش دستمزد متناسب با تورم مطابق با قانون کار، معافیت مالیات مستقیم بر اساس سبد معیشت، تسهیل فراهم سازی مسکن از طریق اعطای زمین، تخصیص یارانه به اشخاص به جای کالاها و فراهم سازی جهش تولید از طریق تسهیل مشاغل خانگی به خصوص برای بانوان می تواند در بهبود این وضعیت نقش آفرینی کند.

وی درباره تسهیل فراهم سازی مسکن توضیح داد: دولت مطابق با اصل ۳۱ قانون اساسی مکلف به تامین مسکن برای همه اقشار به ویژه کارگران است و ارزانترین نهاده ای که دولت می تواند به این کار تخصیص دهد زمین است که دولت سیزدهم و مجلس فعلی مصوبات خوبی را در این راستا داشته اند.

استادیار و مدرس دانشگاه در رابطه با فراهم سازی جهش تولید از طریق تسهیل مشاغل خانگی به خصوص برای بانوان تصریح کرد: دولت می تواند با سازماندهی سکویی و حمایت از شکل گیری زنجیره ارزش از طریق سکوهای مجازی امکان اشتغال زنان خانه دار به مشاغلی از صنایع دستی، خیاطی، آشپزی تا برنامه نویسی رایانه ای را با سرمایه گذاری اندک فراهم سازد. این کار هم برای بانوان امنیت اقتصادی و اجتماعی بیشتری فراهم می کند، هم سبب جهش تولید از طریق مشارکتت مردمی می شود و در نهایت منجر به رشد اقتصادی کشور خواهد شد.

گلپور معتقد است: مشارکت اقتصادی زنان می‌تواند به صورت اشتغال در قالب کارمندی و کارگری و بنگاه داری یا در قالب اشتغال خانگی باشد. البته خانه داری که طبق برآوردها ارزشی معادل ۷ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) دارد، در آمار اشتغال لحاظ نمی شود. موضوع بسیار مهم، توانایی زنان در تولید اشتغال خانگی است که طبق آمار وزارت کار ۸۰ درصد اشتغال خانگی را به خود اختصاص داده و در ماده ششم برنامه هفتم توسعه نیز حکمی قوی برای حمایت از آن مصوب شده است.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم در سال جهش تولید با مشارکت مردم گامی اساسی برداریم، یکی از بهترین نقاط اثر زودبازده توسعه اشتغال خانگی بانوان در حدی است که بتوان طی چند سال از نرخ ۱۵ درصد کنونی به ۳۰ درصد رسید. این امر هم باعث جهش تولید می‌شود و هم برای بانوان امنیت اجتماعی و اقتصادی فراهم می سازد و هم معیشت خانوار را رونق می‌بخشد، به ویژه در شهری مثل تهران که دارای یک بازار مصرف بزرگ است، تولیدات خانگی می تواند بسیار جذاب باشد.

این فعال کارگری راهبرد مشارکت اقتصادی زنان برای جهش تولید و ارتقای امنیت اجتماعی را با تمرکز بر فراهم سازی مهارت های شغلی نظیر صنایع دستی و تولید کالاهای مصرفی، ایجاد و توسعه سکوهای تجمیع، عرضه و بازاریابی محصولات خانگی، فراهم سازی اعتبارات و امکانات مورد نیاز اشتغال خانگی و نیز ارایه معافیت ها و تسهیلات مرتبط با این موضوع دانست و گفت: اکنون در این حوزه اغلب قوانین لازم وجود دارد و آنچه مورد نیاز است ارتقای سازماندهی و حمایت موثر از این حوزه با حمایت بیشتر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و با بهره گیری از ظرفیت سکوهای آموزشی و بازارسازی مجازی است.

گلپور در تعبیر خود از جهش تولید گفت: جنس جهش از جنس پرواز است و برای رسیدن به این جهش، دولت با فراهم کردن فضای سرمایه گذاری می تواند نقش تسهیل گیری را افزایش دهد و از مردم مشارکت بخواهد.

وی درباره راهکار هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید نیز توضیح داد: باید شرایط آن را برای فردی که قصد اشتغالزایی دارد تبیین کرد و آموزش داد و دولت به سهم خود در حوزه تسهیل گری می‌تواند نقش‌آفرینی کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته به مناسبت هفته کار و کارگر در دیدار هزاران نفر از کارگران سراسر کشور در حسینیه امام خمینی(ره) به نکات مهمی از جمله مساله کارگران، امنیت شغلی، تولید و موانع بر سر راه آن اشاره کردند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد
  • کارخانه سیمان سفید در شهرستان دیرابجاد می شود
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • آینده ژائو کانسلو در منچسترسیتی از زبان پپ گواردیولا
  • عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: حال کارگران در دولت سیزدهم خوب شد
  • فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی (فیلم)
  • سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری سنندج با وعده حل نخواهد شد
  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 
  • مصالحه ۳۴ هزار پرونده در شورای حل اختلاف قزوین