Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، روزنامه «ایندیپندنت» روز یکشنبه در یادداشتی نوشت، پس از اقدامات تنش‌زای اخیر دولت آمریکا در منطقه، بعید نیست پای متحدان واشنگتن نیز به درگیری‌ها کشیده شود.  

در این مقاله آمده است، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، پیش از صدور دستور ترور سردار «قاسم سلیمانی»، با هیچ کدام از متحدان واشنگتن مشورت نکرد و آن‌ها را در جریان این حمله نیز قرار نداد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروهای انگلیسی حاضر در خاورمیانه، در برخی مناطق همکاری نزدیکی با نیروهای آمریکایی دارند، اما نه این افراد و نه غیرنظامیان حاضر در منطقه از وقوع چنین اقدامی باخبر نبودند و ترامپ که مدعی داشتن «روابط ویژه» میان واشنگتن و لندن است، در این خصوص هیچ اطلاعی به «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس نمی‌دهد.

وزارت امور خارجه انگلیس یک روز پس از این حمله به شهروندان انگلیسی در خصوص سفر به عراق و ایران هشدار داد. پاسخ رسمی دولت انگلیس به تنش‌زا ترین اقدام اخیر در خاورمیانه از سوی نخست‌وزیر اعلام نشد. «دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس نیز به دعوت به حفظ آرامش اکتفا کرد و گفت درگیری بیشتر در راستای هیچ‌کدام از منافع ما نیست.

با این حال در واقعیت، هر اتفاقی که در این زمینه رخ دهد از کنترل انگلیس خارج است. لندن تأثیر اندکی بر اقدام بعدی واشنگتن یا اقدام تلافی‌جویانه از سوی ایران خواهد داشت. اکنون فقط مسئله زمان و مکان گرفتن انتقام مطرح است و مشخص نیست که آیا کشورهای دیگری نیز به درون این درگیری کشیده شود. کشورهایی که همکاری گسترده‌ای با آمریکا دارند می‌توانند اهداف برحق ایران برای تلافی باشند.

انگلیس میراث تاریکی از سرکوب ملی‌گرایی ایرانی‌ها در تاریخ این کشور برجای گذاشته است و مردم ایران خاطرات تلخی از «شیطان کوچک» در کنار «شیطان بزرگ» دارند.

ترور سردار سلیمانی با هر تعریفی، اقدام جنگی محسوب می‌شود و یکی از دلایلی که برای انجام این حمله ارائه شده است کشته شدن یک پیمانکار نظامی آمریکایی در حمله راکتی به پایگاهی در «کرکوک» است. اکنون تصور کنید اگر ایرانی‌ها رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا را می‌کشتند چه اقداماتی توجیه‌پذیر می‌شد.

در ایران لزوم انجام اقدام متقابل امری جدی است؛ نه فقط به این دلیل که عدم پاسخ به این ترور تحقیرآمیز خواهد بود بلکه کشورهای متخاصم منطقه نیز آن را به‌عنوان نشانه‌ای از ضعف خواهد دید و می‌توانند از آن به نفع خود بهره‌برداری نظامی کنند.

به نظر نمی‌رسد ایران از طریق جنگ‌های متداول و کلاسیک وارد عمل شود و جنگ‌های متداول تنها روش موجود نیست و جنگ‌های نامتقارن در کانون توجهات قرار خواهد داشت. در این میان جنگ سایبری از اهمیت خاصی برخوردار است و ایران نه‌تنها از این توانایی برخوردار است بلکه از آن استفاده می‌کند.

توانایی ایران تنها در زمینه فنی نیست. این کشور می‌تواند شبه‌نظامیان متحد خود در لبنان، سوریه، یمن و عراق را فراخوانده و دستور حمله به پایگاه‌های آمریکا و شرکایش را صادر کند. از آنجا که در کنار سردار سلیمانی، «ابومهدی المهندس» یکی از فرماندهان ارشد شبه نظامیان عراقی نیز ترور شده است، انگیزه این گروه‌ها برای انتقام‌جویی، بالا خواهد بود. نیروهای متحدان آمریکا نظیر انگلیس و سایر کشورهای اروپایی به‌راحتی ممکن است مورد حمله این گروه‌ها قرار گیرند.

با فرض این‌که اگر اهدافی آمریکایی در لندن مورد حمله ایران قرار گیرد، آیا بوریس جانسونی که به‌دنبال چنگ زدن به جام مقدس توافق تجاری با آمریکا پس از خروج از اتحادیه اروپا است، می‌تواند در برابر فشار دولت ترامپ برای اقدام تنبیهی علیه ایران مقاومت کند؟ واکنش ایران به چنین اقدامی چه خواهد بود؟ بسیار دشوار است که سایر کشورهای متحد آمریکا را تا انتها، جدا از این زنجیره اتفاقات تصور کرد.

کد خبر 475829 برچسب‌ها ایران و آمریکا قاسم سلیمانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا قاسم سلیمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۸۹۱۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر اسرائیلی: به حمله ایران پاسخ داده‌ایم

وزیر حمل و نقل اسرائیل که همزمان عضو کابینه جنگ این رژیم است، در اظهاراتی حمله روز ۱۹ آوریل اسرائیل به ایران را تایید کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از روزنامه اسرائیلی " جروزالم پست"، "میری رگو" وزیر حمل و نقل و یکی از اعضای کابینه جنگ اسرائیل حمله ۱۹ آوریل به ایران را تایید کرد و گفت:" با فناوری اسرائیل و تصمیماتی که گرفتیم توانستیم پرتاب‌هایی را که از ایران به سمت اسرائیل شلیک شد، رهگیری کنیم. ما پاسخ دادیم و ایران هم پیام را دریافت کرد و جهان هم فهمید که اسرائیل یک بازنده نیست. "

این وزیر اسرائیلی شامگاه شنبه در مصاحبه با کانال ۱۴ تلویزیون رژیم اسرائیل این مطلب را بیان کرده است. اظهارات این وزیر اسرائیلی نخستین موضع رسمی رژیم اسرائیل درباره حملات منتسب به این رژیم علیه ایران است.

پیشتر رسانه‌های غربی در گزارش‌هایی ادعا کرده اند که اسرائیل در بامداد ۱۹ آوریل حمله‌ای را به یک پایگاه نظامی در اصفهان انجام داده و رادار اس ۳۰۰ مستقر در پایگاه شکاری اصفهان را منهدم کرده است.

ایران چنین حمله‌ای را تکذیب کرده و تاکید کرده ۳ کوادکوپتر در آن شب در اطراف اضفهان را با پدافند هوایی سرنگون کرده است. کوادکوپتر‌هایی که به گفته حسین امیر عبداللهیان وزیر خارجه ایران، شبیه اسباب بازی‌های کودکان است.

دیگر خبرها

  • حماس با پیشنهاد آتش بس موافقت کرد/ کابینۀ جنگ اسرائیل حمله به رفح را تصویب کرد!/ آمریکا: در حال بررسی پاسخ حماس هستیم
  • مکان و زمان قرعه کشی جام جهانی 2024 مشخص شد
  • وزیر اسرائیلی: به حمله ایران پاسخ داده‌ایم
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • وزیر کشور: بازگشت ۱.۵ میلیون اتباع خارجی به کشور‌های خود/ اتباع جدید نمی‌پذیریم
  • چرا ایران یکی از دشوارترین کشورها برای حمله است؟ پاسخ رسانه برزیلی
  • مقایسه تاریخی پاسخ‌های ایران به تهدیدات دشمن
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • ارتش ایران حمله به کدام بندر اسرائیل را تمرین کرد؟ پاسخ رسانه عربی
  • ارتش ایران هدف قرار دادن کدام بندر اسرائیل را تمرین کرد؟ پاسخ رسانه عربی