Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@12:15:00 GMT

راهکارهایی برای داشتن دوستی پایدار

تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۹۰۷۴۶

راهکارهایی برای داشتن دوستی پایدار

 ناهید خانبابایی دکترای رواشناسی سلامت درباره ارتباط مؤثر با دوستان اظهار کرد: ارتباط مؤثر با دوستان یکی از موضوعات مهم زندگی هر فردی است به طوری که کیفیت زندگی هر شخص بستگی به نحوه ارتباطات او با دیگران دارد.

او بیان کرد: در کنار دوستان بودن تنها روشی برای پر کردن اوقات فراغت و خوش‌گذرانی نیست، بلکه دوستان می‌توانند سلامت جسمانی و روانی ما را هم تقویت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ما باید برای حفظ دوستی‌هایمان تلاش کنیم و این تلاش نه تنها برای‌ ما خوشایند و لذت‌بخش است، بلکه برای رشد دو نفره هم موقعیت‌هایی را ایجاد می‌کند.

راهکار‌های برقراری ارتباطی مؤثر با دوستان

این دکترای رواشناسی سلامت افزود: وقتی ما در کنار یک دوست صمیمی یا همکار صمیمی هستیم، فرصت زیادی داریم تا خود واقعی‌مان بدون هرگونه مصلحت اندیشی و ظاهرسازی باشیم. صمیمیت وقتی اتفاق می‌افتد که صادق و منعطف باشیم، ما وقتی می‌توانیم همدیگر را به خوبی بشناسیم که احساسات، ترس‌ها، شکست‌ها و آسیب‌های خود را با هم در میان بگذاریم؛ اگر این کار را نکنیم، صمیمیتی بین ما ایجاد نمی‌شود و حتی در لحظه ارتباط با دیگران هم احساس تنهایی می‌کنیم.

او تأکید کرد: درک و همدلی در یک رابطه نشان دهنده عمیق بودن آن است، اگر شما احساس می‌کنید که دوستتان می‌تواند احساسات شما را درک کند و شما هم به راحتی می‌توانید آن‌ها را با او در میان بگذارید این نشان دهنده کیفیت بالای رابطه است. صداقت نکته مهمی در یک دوستی صمیمانه است، بنابراین اگر شما نمی‌توانید با یکدیگر صادق باشید و پیوسته در حال مخفی کاری هستید، درباره صمیمت و عمق رابطه مؤثر خود بیشتر تأمل کنید.

خانبابایی تصریح کرد: دوستان خوب در جهت تغییر دادن یکدیگر تلاش نمی‌کنند بلکه آن‌ها یکدیگر را با همه عیوب خود می‌پذیرند و در عین حال نسبت به هم به شکل سازنده انتقاد می‌کنند. یکی از احساس‌های بسیار مهم انسان، احساس مهم بودن است؛ برای افراد بسیار مهم است که احساس کنند که مهم و قابل احترام هستند. هیچکس دوست ندارد با اشخاصی ارتباط برقرار کند که به او بی‌احترامی می‌کنند و ارزشی برای او قائل نیستند؛ بنابراین افراد باید تلاش کنند که برای دوستان خود بیشتر احترام قائل باشند، در این صورت آنها تمایل پیدا کرده تا با شما ارتباط مؤثرتری برقرار کنند.

این دکترای رواشناسی سلامت گفت: بسیاری اوقات ما با دیگران سر افکار خود بحث می‌کنیم یا قصد داریم طرز فکر خود را به دیگران تحمیل کنیم. شما باید نسبت به دوستان خود انعطاف داشته باشید. اگر با دوست خود درباره یک موضوع به اختلاف نظر رسیدید باید خیلی منطقی و خوب با او صحبت کنید و اگر دوستتان صحبت منطقی را به شما گفت، آن را به طور کامل بپذیرید و تنها روی صحبت خود پافشاری نکنید.

او اظهار کرد: بیشتر افراد از انسان‌هایی که بیش از اندازه خشک و متعصب هستند و صحبت دیگران را نمی‌پذیرند، خوششان نمی‌آید. گوش یکی از سخت‌ترین کار‌هایی است که باید برای داشتن یک ارتباط دوستانه مؤثر انجام دهیم. گوش دادن به دوستانتان احساس مهم و ارزشمند بودن را در آن‌ها بیدار می‌کند. اگر شما این احساس مهم بودن را به آن‌ها بدهید، شخص مهمی در زندگی آنها می‌شوید و این موضوع بر رابطه شما اثر مثبت می‌گذارد.

خانبابایی بیان کرد: دوست برای انسان اهمیت زیادی دارد. اگرچه دوست در سراسر زندگی فرد نقش مهمی دارد، اما در دوران نوجوانی این نقش پررنگ‌تر می‌شود، زیرا نوجوان دوست دارد در اوقات فراغت خود مدتی بیشتری را دور از خانواده و در کنار دوستان خود سپری کند، همچنین نوجوان به حمایت اجتماعی در این سنین بیشتر نیاز دارد.

این دکترای رواشناسی سلامت افزود: انسان بدون یک دوست خوب نمی‌تواند از گردنه‌ها، راه‌های دشوار زندگی بگذرد و موفق شود، یک دوست خوب فرد را از احساس تنهایی و انزوای اجتماعی که منشأ بسیاری از بیماری‌های جسمی و روانی است، رهایی می‌دهد، دوست خوب به زندگی انسان طراوت و شادابی می‌بخشد. دوستی همچنین اعتماد به نفس را در نوجوانان و جوانان تقویت می‌کند.

خانبابایی یادآوری کرد: دوستی موجب می‌شود تا فرد زندگانی خود را هدف‌دار بداند و از احساس پوچی و ناامیدی دور شود. نوجوان و جوانی که با انسانی با ایمان و موفق دوست می‌شود همواره سعی می‌کند که خود را همانند او کرده و راه او را در پیش بگیرد و این یکی از راه‌های رسیدن به کمال و موفقیت است.

    منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دوستی ارتباط با دوستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۹۰۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید

 اگر از زندگی خسته شده‌اید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که سرعت خود را کم کنید. این کار می‌تواند به شما کمک کند آرامش خود را دوباره به دست آورید. این در مورد تنبلی یا بی تفاوتی نیست ، فقط به خود فرصتی برای نفس کشیدن و تمرکز مجدد بدهید.

در این مطلب قصد داریم ۹ کار ساده را با شما به اشتراک بگذاریم که می‌تواند دنیایی از تفاوت را در زندگی شما ایجاد کند؛ بنابراین اگر احساس می‌کنید همه چیز خیلی کلافه‌کننده شده است، ممکن است زمان آن رسیده که سرعت خود را کم کنید.

۱) با تنفس عمیق شروع کنید
ما اغلب قدرت نفس عمیق را دست کم می‌گیریم. این یک چیز بسیار ساده است، اما می‌تواند تأثیر عمیقی بر وضعیت روانی ما داشته باشد.

گاهی انقدر در ریتم تند زندگی غرق می‌شوید که بدون اینکه بفهمید ضربان قلبتان افزایش می‌یابد، افکارتان مغشوش می‌شود و ممکن است احساس کنید که کنترل خود را از دست می‌دهید.

با این حال، با تمرکز آگاهانه بر نفس خود و کاهش سرعت آن، می‌توانید سیگنالی به مغز خود ارسال کنید که زمان استراحت فرا رسیده است.

تمرین تنفس عمیق در طول روز می‌تواند به شما کمک کند حتی در میان هرج و مرج متمرکز و آرام بمانید. این یک مکث کوچک است که می‌تواند موجی از آرامش را در زمانی که به آن نیاز دارید به ارمغان بیاورد؛ ؛ بنابراین دفعه بعد که احساس خستگی کردید، یک نفس عمیق بکشید. شاید تعجب کنید که چقدر کمک می‌کند.

۲) قدرت طبیعت را در آغوش بگیرید
گویی چیزی در طبیعت وجود دارد که روح را آرام می‌کند و استرس را از بین می‌برد.

بنابراین، مهم نیست که چقدر مشغله دارید یا گرفتار هستید، کمی وقت بگذارید و به طبیعت بروید. حتی اگر فقط برای چند دقیقه باشد، می‌تواند دنیای متفاوتی ایجاد کند.

۳) ذهن‌آگاهی را تمرین کنید
ذهن آگاهی به معنای حضور و تمرکز بر اینجا و اکنون است. این یک پادزهر برای زندگی اغلب شلوغ و چندوظیفه‌ای ما است که در آن ذهن ما دائماً از یک فکر به فکر دیگر می‌پرد.

تمرین منظم ذهن آگاهی در واقع می‌تواند ساختار مغز شما را تغییر دهد. مطالعه هاروارد نشان داد که ذهن آگاهی می‌تواند تراکم ماده خاکستری را در نواحی مغز مرتبط با یادگیری، حافظه، تنظیم احساسات و همدلی افزایش دهد.

بنابراین، زمانی که احساس خستگی می‌کنید، چند لحظه را به تمرین ذهن آگاهی اختصاص دهید. این می‌تواند به سادگی توجه به نفس خود، یا تمرکز واقعی بر طعم و بافت غذای خود در حین خوردن باشد.

این مکث در روال شما می‌تواند به شما کمک کند تا کنترل افکار و احساسات خود را دوباره به دست آورید و احساس آرامش درونی کنید.

۴) زمان استراحت را برنامه‌ریزی کنید
گاهی اوقات، بهترین راه برای مقابله با استرس این است که از همه چیز دور شوید.

هر روز زمانی را برای استراحت به خود اختصاص دهید. می‌تواند ۱۰ دقیقه یا یک ساعت باشد ، از این زمان برای قطع ارتباط با دنیای بیرون و ارتباط مجدد با خودتان استفاده کنید.

شما می‌توانید مجله یا کتاب بخوانید  یا به سادگی در سکوت بنشینید. هدف «دستیابی» به چیزی در این مدت نیست، بلکه صرفاً بودن است.

۵) شکرگزاری را تمرین کنید
هنگامی که ما غرق در شلوغی‌های زندگی می‌شویم، اغلب بر روی آنچه اشتباه است یا آنچه باید انجام شود تمرکز می‌کنیم. اما تغییر تمرکز بر روی آنچه که خوب پیش می‌رود می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.

تمرین قدردانی یک راه قدرتمند برای تغییر طرز فکر شما و کاهش احساس غرق شدن است. این در مورد تصدیق چیز‌های خوب در زندگی شما است، مهم نیست که چقدر کوچک به نظر می‌رسند.

هر روز، لحظه‌ای را به یادداشت کردن سه موردی که بابت آنها سپاسگزار هستید اختصاص دهید. آنها نباید بزرگ باشند- حتی چیزی به سادگی یک فنجان قهوه گرم یا لبخند یک غریبه می‌تواند به این لیست راه پیدا کند.

شناخت جنبه‌های مثبت زندگی‌تان می‌تواند به متعادل کردن استرس کمک کند و حس آرامش را به شما بدهد.

۶) با عزیزانتان تماس بگیرید
گاهی اوقات، به راحتی می‌توان فراموش کرد که در این سفر تنها نیستیم. زمانی که به نظر می‌رسد سنگینی دنیا بر دوش شماست، در به اشتراک گذاشتن احساسات خود با کسی که به او اعتماد دارید، تردید نکنید.

گفتگوی صمیمانه با یکی از عزیزانتان می‌تواند حمایت عاطفی مورد نیازتان را فراهم کند. این کار برای گرفتن راه حل یا مشاوره نیست. بلکه در مورد احساس شنیده شدن، دیده شدن و تأیید است.

بنابراین، زمانی که احساس ناراحتی می‌کنید، لحظه‌ای با عزیزان خود ارتباط برقرار کنید. این کار می‌تواند احساس راحتی و آرامش را به همراه داشته باشد و بار شما را سبک‌تر کند.

۷) به موسیقی آرام‌بخش گوش دهید
موسیقی روش قابل توجهی برای تأثیرگذاری بر خلق و خو و احساسات ما دارد. آهنگ درست می‌تواند ذهن شما را آرام کند و روح شما را تسکین دهد تا در میان هرج و مرج احساس آرامش کند.

می‌توانید یک لیست پخش از آهنگ‌های آرامش‌بخش بسازید که در مواقعی که احساس خستگی می‌کنید، به آن مراجعه کنید. آن را امتحان کنید. شاید تعجب کنید که چقدر کمک می‌کند.

۸) به فعالیت بدنی بپردازید
هنگامی که غرق در زندگی می‌شویم، بدنمان اغلب مملو از هورمون‌های استرس مانند کورتیزول می‌شود. فعالیت بدنی یک راه عالی برای مقابله با این است.

خواه یک پیاده روی سریع، یک جلسه یوگا یا فقط حرکت دادن بدنتان باشد، این کار می‌تواند به کاهش سطح استرس و پاکسازی ذهن شما کمک کند. مانند فشار دادن یک دکمه تنظیم مجدد روی خلق و خوی شماست.

لازم نیست ماراتن بدوید یا تمرین شدید انجام دهید. حتی تنها چند دقیقه کشش یا پیاده روی می‌تواند تفاوت ایجاد کند؛ بنابراین وقتی احساس خستگی می‌کنید، لحظه‌ای را به حرکت اختصاص دهید. این مکث برای فعالیت بدنی می‌تواند حس تعادل و آرامش را به روز شما بیاورد.

۹) پذیرش کلید رهایی است
پذیرش نقش مهمی در مقابله بیش از حد با مسائل ناخوشایند زندگی است. این در مورد پذیرش احساسات خود بدون قضاوت یا مقاومت است.

گاهی اوقات آنقدر انرژی صرف مبارزه با احساس خستگی و کلافگی می‌کنیم که فقط استرس را تشدید می‌کند. پذیرفتن این موضوع که گهگاه این احساسات مشکلی ندارد، می‌تواند فوق العاده رهاکننده باشد.

به یاد داشته باشید، این نشانه ضعف یا شکست نیست. این فقط به این معنی است که شما انسان هستید؛ و مانند همه انسان‌ها، شما این توانایی را دارید که از آن عبور کنید و در طرف مقابل قوی‌تر ظاهر شوید. این پذیرش می‌تواند آرامش و انعطاف‌پذیری بی‌نظیری به ارمغان بیاورد.

منبع: همشهری آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • پرسپولیس جای خالی گوهری را احساس کرد!(عکس)
  • (ویدئو) تنها فیلم با صدای رضا شاه پهلوی بعد از ۹۰ سال؛ صدای واقعی رضاخان را بشنوید!
  • آب شرب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد
  • امروز با حافظ : کس ندارد ذوقِ مستی میگساران را چه شد؟
  • پاکسازی پارک جنگلی النگدره و ناهار خوران گرگان به همت طبیعت دوستان