Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@03:09:53 GMT

افزایش ۷۰ درصدی آمار پرونده‌های جرائم سایبری

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۹۳۵۶۶

افزایش ۷۰ درصدی آمار پرونده‌های جرائم سایبری

ایسنا/اصفهان رئیس اداره مبارزه با جرائم سایبری پلیس فتا استان اصفهان گفت: آمار پروندهای جرائم فضای مجازی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقریبا ۷۰ درصد افزایش داشته است.

سرهنگ علی شکرالهی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: اپلیکیشن‌های رمزساز توسط بانک‌ها ارائه می‌شود و به صورت تحت وب کار می‌کنند و به شهروندان رمز یکبار مصرف می‌دهند که به عنوان رمز پویا یا یکبار مصرف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که شهروندان این اپلیکیشن‌ها را از سایت‌های اصلی و معتبر بانک‌ها دریافت کنند و یا توسط کارمندان بانک‌ها نصب و  استفاده شود.

رئیس اداره مبارزه با جرائم سایبری پلیس فتا استان اصفهان، با بیان اینکه امکان فیشینگ رمز پویا هم وجود دارد، افزود: هک شدن حساب‌ها با استفاده از رمز پویا کمتر از سابق (رمزهای ایستا) اتفاق می‌افتد، چرا که رمزهای پویا دارای مدت زمان محدود و یکبار مصرف هستند.

سرهنگ شکرالهی تصریح کرد: در هر صورت اگر رمز پویا در درگاه جعلی وارد شود و هکر در آن مدت زمان محدود به اطلاعات دسترسی پیدا کند، می‌تواند تراکنش اینترنتی انجام دهد.

وی با بیان اینکه رمزپویا تعداد پرونده‌های فیشینگ را به شدت کاهش می‌دهد، اظهار کرد: شهروندان باید توجه داشته باشند که در سایت‌های جعلی اطلاعات خود را وارد نکنند و از سایت‌های معتبر به درگاه بانکی متصل شوند.

رئیس اداره مبارزه با جرائم سایبری پلیس فتا استان اصفهان، گفت: در فضای مجازی و نرم افزارهای متعدد مانند تلگرام و اینستاگرام با تبلیغ شارژ و اینترنت رایگان و ... به درگاه های بانکی وصل می‌شوند که این درگاه ها قابل اعتماد نیستند و ممکن است درگاه های فیشینگ باشند.

سرهنگ شکرالهی ادامه داد: در مجموع سایت‌های که به عنوان درگاه بانکی و مالی استفاده می‌شوند پروتکل https در سطح بین‌المللی و در سطح وب را باید رعایت کنند و نشانه آن وجود https و با رنگ سبز است که با کلیک کردن روی آن، اطلاعات پروتکل ظاهر می‌شود.

وی افزود: منشأ بیشترین فیشنگ‌ها در شبکه های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام است و براین اساس توصیه می شود شهروندان در شبکه‌های اجتماعی به دنبال خرید نیازهایشان نباشند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی فتا فيشينگ رمز پویا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۹۳۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور

تین نیوز

جمعیت بدمسکن کشور که براساس آمار های رسمی میانه دهه ۹۰، معادل ۱۹.۵میلیون نفر اعلام شده بود، در یک برآورد جدید به ۲۳میلیون نفر افزایش یافت.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصاد ۲۴، معاون وزیر راه وشهرسازی اعلام کرد: هم اکنون ۲۳ میلیون نفر از جمعیت شهری کشور به دلیل سکونت در بافت های فرسوده و ناکارآمد و همچنین سکونتگاه های غیررسمی، بدمسکن هستند و جان آن ها در معرض خطر قرار دارد. این برآورد جدید یک سوال مهم را در خود جای داده است؛ اینکه چرا طی یک دهه اخیر به رغم همه اقدامات انجام شده در حوزه نوسازی بافت های فرسوده وسکونتگاه های غیررسمی، جمعیت بدمسکن افزایش داشته است؟ آیا این اقدامات بی اثر بوده است؟

محمد آیینی، معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در پاسخ به این سوال به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: برآورد فعلی از جمعیت بدمسکن، با توجه به متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت صورت گرفته است. به گفته محمد آیینی، بررسی ها نشان می دهد، جمعیت ۱۱ و نیم میلیون نفری ساکن در بافت های فرسوده شهری ایران از سال ۹۵ تاکنون در هر سال به طور متوسط، رشد ۱.۳ درصدی، یعنی معادل نرخ رشد جمعیت ایران، داشته است.

 

اما، جمعیت بدمسکن ساکن در سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه ای، به دلیل گسترش فقر مسکن، رشدی به مراتب بیشتر از حد طبیعی داشته و برآورد ها حاکی از آن است در هر سال به طور متوسط ۲.۳ درصد به جمعیت ساکن در این سکونتگاه های غیررسمی افزوده شده است. جمعیت حدود یک میلیون نفری ساکن در بافت های تاریخی نیز تقریبا در یک دهه اخیر بدون تغییر بوده است.

به گفته آیینی، همچنین، بخشی از این رشد جمعیت بدمسکن ناشی از گسترش محدوده بافت های فرسوده وناکارآمد و سکونتگاه های غیررسمی در سال های اخیر است. در حالی که ابتدای دهه ۹۰، مساحت پهنه های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی ۷۴ هزار هکتار اعلام می شد در تازه ترین برآورد ها این میزان به ۱۶۷ هزار هکتار افزایش یافته است. آیینی گفت: تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده ساخته شده است که حاصل نوسازی بیش از ۳۵۰ هزار پلاک فرسوده است.

هنوز ۲میلیون و۷۰۰هزار پلاک فرسوده با قابلیت ساخت دست کم ۴.۵میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد. آیینی همچنین از صعود آمار نوسازی مسکن در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در سال گذشته سهم پروانه های ساختمانی بافت فرسوده از کل پروانه ها به ۲۱.۵ درصد رسید؛ این سهم در ۱۴۰۱ معادل ۱۸.۵ درصد بود و در صورتی که بسته مشوق های شهرسازانه در همه شهر ها اجرایی شود، این سهم به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

معاون وزیر راه وشهرسازی، همچنین آماری از وضعیت ساخت وساز در بافت های فرسوده در قالب طرح نهضت ملی مسکن ارائه کرد. به گفته آیینی سهم بافت های فرسوده از ساخت سالانه یک میلیون مسکن در کشور، ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در هر سال است. طی دو سال اخیر تاکنون ۲۶۶ هزار واحد مسکونی در قالب این طرح در پروسه ساخت قرار گرفته که از این میزان سهم تهران حدود ۵۵ هزار واحد است؛ همچنین بیش از ۸۲ هزار واحد نیز تاکنون افتتاح شده که حدود ۱۶ هزار واحد از این تعداد مربوط به تهران بوده است. آیینی اعلام کرد: بنا داریم تا پایان امسال آمار واحد های شروع شده نهضت ملی را به ۴۰۰ هزار واحد مسکونی رسانده و۱۰۰هزار واحد دیگر را نیز به بهره برداری برسانیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • خسارت ۹.۵ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴
  • هشدار درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد
  • آمار شهدای غزه به ۳۴۵۹۶ هزار نفر افزایش یافت
  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات