Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا شانه ساز روز یکشنبه افزود: واقعا معتقد هستیم که تصمیم حذف محدودیت جمعیتی و جغرافیایی و مقررات فاصله مکانی برای تأسیس داروخانه ها باعث ایجاد تخلف و ازدیاد تخلف در داروخانه ها در آینده می شود و بطور قطع بازار دارویی کشور آسیب جدی خواهد دید چون بر اساس قانون، دارو کالایی است که نمی شود آن را تبلیغ کرد و نمی شود رأسا و بدون تجویز پزشک آن را فروخت و خارج از استانداردهای بین المللی در بازار دارو عمل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: استانداردهای تولید و توزیع دارو بین المللی است. با بقیه کالاها فرق می کند، قیمت گذاری آن کاملا حساب شده است. مصرف مشخصی دارد، کالایی است که نمی شود توزیع و ارائه آن را توسط هر فردی آزاد کرد و نباید اجازه داد که با تبلیغ دارو مصارف القایی دارو ایجاد کنند. تبلیغ و ایجاد زمینه برای مصرف القایی دارو، هم از نظر قانونی تخلف است و هم از نظر اخلاقی و انسانی غیر مجاز است و افزایش بی حساب داروخانه ها زمینه را برای این تخلفات فراهم می کند.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اگر بخواهیم با داروخانه مثل بقیه صنوف برخورد کنیم که از نظر قیمت گذاری و عرضه اقتصاد آزاد دارند و فروش و تبلیغ آنها آزاد است، کار غلطی است و بطور قطع از نظر سازمان غذا و دارو که متولی این حوزه است، کار اشتباهی است که سلامت مردم را به خطر می اندازد.

وی افزود: این مطالب را به دوستان در ارگانهایی که دنبال آزادسازی تاسیس داروخانه ها بدون محدودیت هستند، در میان گذاشته ایم. مسائل کارشناسی را به آنها منعکس می کنیم و از آنان خواهش می کنیم عنایت داشته باشند.

شانه ساز گفت: با این وجود به دلیل رأی دیوان عدالت اداری آیین نامه قبلی تأسیس داروخانه ها متوقف شده و آیین نامه جدید در حال تدوین است و بر اساس آیین نامه جدید تقریبا این طور است که هر کس درخواست داروخانه بدهد در هر جایی می تواند مجوز داروخانه بگیرد و فقط باید از نظر سابقه کار باید سقف امتیازی لازم را داشته باشد تا بتواند در یک محل مجوز بگیرد.

وی افزود: برآورد سازمان غذا و دارو این است که این نحوه تأسیس بی قید و شرط داروخانه ها باعث محروم تر شدن مناطق کمتر برخوردار از خدمات داروساز و داروخانه می شود. همه متقاضیان داروخانه به شهرهای بزرگ رو می آورند و در شهرهای بزرگ هم به مناطقی رو می آورند که از نظر اقتصادی مرفه تر هستند و از مناطق کمتر برخوردار به سمت مناطق لوکس بالای شهر اقتصادی می روند.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: این اتفاق که تجمع داروخانه ها به سمت مناطق پولدارنشین سوق پیدا می کند در حال رخ دادن است. وقتی ضابطه به این سمت تغییر پیدا کند در شهری مانند تهران تجمع داروخانه ها در مناطق خاصی بیشتری می شود و متاسفانه در مناطقی است که تجمع مطب ها هم در آنها بیشتر است. الان در تهران مناطقی داریم که یک نفر  نیم ساعت با سه ربع پیاده روی نمی تواند به داروخانه برسد و جاهایی هم داریم که در یک ساختمان چند طبقه در هر طبقه یک داروخانه است.

وی افزود: یکی از اهداف نظام سلامت عدالت در دسترسی این است که بر اساس آن خدمات سلامت از مطب گرفته تا آزمایشگاه و داروخانه در کشور باید به طور متناسب پخش بشود. اینکه کار را بگذاریم به دست افراد که خودشان بر اساس درآمد اقتصادی محل داروخانه را تعیین و تصمیم گیری کند، طبیعی است که به مناطق کمتر برخوردار نمی روند.

شانه ساز گفت: سازمان غذا و دارو این مسائل کارشناسی را بیان می کند اما در نهایت هر آنچه مراجع ذی صلاح قانونی تصمیم بگیرند. همان را اجرا می کنیم.

بر اساس مصوبه سی و سومین نشست هیأت مقررات‌زدایی و تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار که پنجم دی به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی و با حضور نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی برگزار شد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف شد، حداکثر ظرف مدت دو ماه نسبت به اصلاح آیین‌نامه و ضوابط تاسیس و اداره داروخانه‌ها با حذف محدودیت‌های جمعیتی و جغرافیایی (حدود فاصله و سقف تعداد برای صدور مجوزهای جدید یا تمدید) مطابق آرای هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با رعایت مواد ۲ و۳ قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار و ابلاغ آن اقدام کند.

۴۷۲۳۱ کد خبر 1339289

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دارو صنعت دارو قاچاق دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۹۳۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد

‌به گزارش خبرنگار مهر، آیین نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی که چندی پیش به امضای دو وزیر ارتباطات و وزیر بهداشت رسید، سرانجام امروز و پس از چند ماه تاخیر ابلاغ شد. طبق این آیین نامه، پلتفرم‌ها فقط می‌توانند در حوزه نسخه الکترونیکی فعالیت کنند و حمل و تحویل دارو از طریق سکوها برای نسخه کاغذی ممنوع است.

این آیین نامه که در ۱۲ ماده به تصویب رسیده از زمان ابلاغ به مدت ۶ ماه به صورت آزمایشی اجرا می شود.

وظایف سکوها در حمل و نقل دارو

براساس ماده ۲ آیین نامه سکوهایی مجاز هستند خدمات مربوط به سفارش گیری و تحویل دارو را از طریق داروخانه های دارای مجوز بهره برداری ارائه کنند که دارای مجوز از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی و عضویت در سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور بوده و یا دارنده پروانه خدمات حمل و نقل، فناوری اطلاعات، هوشمندسازی از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی باشند.

همچنین درج هر گونه تبلیغات و تشویق مستقیم و غیر مستقیم کاربران به مصرف فراورده های دارویی ممنوع است.

سکو موظف است اطلاعات مکانی برخط حمل کننده دارو را در اختیار کاربر و داروخانه قرار دهد.

این آیین نامه هرگونه دسترسی به واسطه ذخیره یا نگهداری کد رهگیری به محتوای نسخه الکترونیک توسط سکو را ممنوع کرده است.

ماده ۴ این آیین نامه نیز نحوه نسخه پیچی و بسته بندی دارو به منظور ارسال را مشخص کرده است. براین اساس نسخه پیچی دارو پس از دریافت کد رهگیری توسط داروخانه، در سامانه های تخصصی نسخه پیچی در داروخانه انجام می شود و دامنه خدمات حمل و نقل دارو از طریق سکوها صرفا در حوزه نسخه الکترونیکی بوده و پذیرش سفارش حمل و عرضه دارو از طریق سکوها برای نسخ کاغذی ممنوع است.

همچنین سکوها موظف هستند امکان ثبت شکایت و پیگیری برخط کاربران را تحت نظارت سازمان غذا و دارو در خصوص تخلفات داروخانه ها فراهم کنند.

شرایط تعطیلی دائم یا موقت سکوها

در صورتی که سکوی دارای مجوز، تصمیم به تعطیلی موقت یا دائم دارد، باید این موضوع را از یک ماه قبل از تعطیلی به اطلاع همه کاربران و مرجع صادرکننده مجوز خود برساند.

همچنین در این آیین نامه سازمان غذا و دارو موظف است سرویس به روز رسانی شده داروخانه ها، یا تایید به روز مجوز داروخانه های دارای درخواست را در اختیار سکوها قرار دهد.

کد خبر 6091130 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • اشتغال فارغ التحصیلان، افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • داروخانه‌ها هم رتبه‌بندی می‌شوند
  • داروخانه‌های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • رتبه‌بندی داروخانه‌ها بر چه اساسی است؟
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد