Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال 2019 در قزاقستان مملو از رویدادهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بود که استعفای «نظربایف» و به قدرت رسیدن «تاکایف»، تغییر نام «آستانه»، اعتراضات گسترده و انفجار در یکی از پایگاه‌های نظامی این کشور از آن جمله هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، سال 2019 میلادی در قزاقستان پر از رویدادهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استعفای «نورسلطان نظربایف»

 19 مارس سال جاری میلادی ساعت 19:00 «نورسلطان نظربایف» در پیامی که از طریق شبکه‌های تلویزیونی قزاقستان پخش شد، استعفای خود را اعلام و از سمت ریاست جمهور این کشور کناره گیری کرد.

وی حدود 30 سال زمام قدرت در این کشور را بر عهده داشت و با کناره گیری از این سمت نخستین رئیس جمهور کشوری در آسیای مرکزی شد که به طور داوطلبانه از قدرت کنار رفت.

با این حال، نظربایف وضعیت نخستین رئیس جمهور، یعنی «پیشوای ملت»، رئیس شورای امنیت که بنابر قوانین این کشور از اختیارات جدی تعیین سیاست داخلی و خارجی برخوردار است، رئیس حزب «نور آتن»، رئیس مجمع مردم قزاقستان و عضو شورای قانون اساسی این کشور را حفظ کرد.

«تاکایف» دومین رئیس جمهور قزاقستان

بنابر قانون اساسی قزاقستان بعد از کناره گیری نظربایف پست ریاست جمهور به «قاسم ژامرت تاکایف» رئیس سنای این کشور منتقل شد.

وی یک روز بعد از استعفای نظربایف به عنوان رئیس جمهور موقت این کشور سوگند یاد کرد.

بعدا تاکایف با شرکت در انتخابات ریاست جمهور در ماه ژوئن همین سال با کسب بیش از 70 در صد آراء در دور اول انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروزی را به دست آورد.

«دریغه نظربایوا» رئیس جدید سنای قزاقستان

«دریغه نظربایوا» یک روز بعد از استعفای «نظربایف» از سمت رئیس جمهور قزاقستان به عنوان رئیس سنای این کشور انتخاب و موقعیت شخص دوم این کشور را به دست آورد.

کاندید نظربایوا به این سمت توسط قاسم ژامرت تاکایف رئیس جمهور موقت این کشور پیشنهاد شد.

نظربایوا ضمن سخنانی بعد از انتخاب شدن به این سمت گفت که  نقش پارلمان در زندگی سیاسی و اجتماعی کشور، بویژه در این لحظه مهم برای قزاقستان را به طور عمیق درک می کند.

«آستانه» و «نورسلطان»

نخستین اظهارات قاسم ژامرت تاکایف به عنوان رئیس جمهور موقت قزاقستان در تاریخ 20 مارس مردم این کشور را غافلگیر کرد.

رئیس جمهور جدید قزاقستان در پینهادی خواستار تغییر نام «آستانه» پایتخت این کشور به «نورسلطان» شد.

وی همچنین پیشنهاد کرد که در تمام مناطق مرکزی استان های قزاقستان خیابان ها به افتخار نخستین رئیس جمهور این کشور نام گذاری شوند.

در سومین روز این پیشنهاد، یعنی در تاریخ 23 مارس تاکایف حکمی را در این زمینه به امضا رساند و آستانه از این به پس به نورسلطان تغییر نام کرد.

موج اعتراضات

چندین تظاهرات غیر رسمی در سال جاری میلادی در قزاقستان به وقوع پیوست. همزمان با انتخابات صدها معترض به خیابان‌های آلماتی و نورسلطان ریختند که در پی آن تعداد زیادی از آنها از سوی مقامات ذیربط این کشور بازداشت شدند.

همچنین در ماه اکتبر، 6 ژوئیه، روز پایتخت قزاقستان و همچنین همزمان با روز استقلال این کشور اعتراضات غیر رسمی صورت گرفت.

آزادی زندانیان سیاسی، جلوگیری از گسترش نفوذ چین، آزادی 2 شهروند بازداشت شده قزاق تبار چینی در قزاقستان، استعفای دولت فعلی و قزاقستان بدون نظربایف از جمله شعارهای معترضان تظاهرات در آلماتی، نورسلطان و برخی دیگر از شهرهای قزاقستان بودند.

انفجار در «آریس»

وزارت دفاع قزاقستان صحبت 24 ژوئن از انفجاری در پایگاه نظامی شهر «آریس» خبر داد که در پی آن مقامات استان ترکستان وضعیت فوق العاده اعلام و جمعیت 44 هزار نفری این شهر را تخلیه کردند.

در پی این انفجارها در مجموع 4 نفر کشته و بیش از 400 نفر دیگر کمک پزشکی درخواست کردند که 82 نفر از آنها در بیمارستان بستری و بیش از 7.7 هزار خانه آسیب دیدند که 49 عدد از آن به طور کامل تخریب شدند.

ایجاد شورای ملی اعتماد اجتماعی در قزاقستان

رئیس جمهور قزاقستان 12 ژوئن سال جاری در جریان مراسم تحلیف خود از ایجاد شورای ملی اعتماد اجتماعی این کشور خبر داد و 17 ژوئیه فرمان ایجاد شورای ملی وابسته به ریاست جمهوری این کشور را به امضا رساند.

ریاست این شورا را قاسم ژامرت تاکایف رئیس جمهور قزاقستان بر عهده گرفت و اعضا آن شامل فعالان برجسته اجتماعی، نمایندگان مجلس، اقتصاددان‌ها و سیاست‌مداران است.

معاینه عمومی پیش نویس مفاهیم، برنامه‌های دولتی و حقوقی، بررسی مشکلات مهم استراتژیک با در نظر گرفتن افکار مردم و جامعه مدنی، تضمین گفت‌وگوی سازنده میان نمایندگان مردم، احزاب سیاسی، بخش غیر دولتی و نهادهای دولتی از جمله وظایف اصلی شورای مذکور به شمار می‌روند.

سقوط هواپیمای مسافربری در قزاقستان با 100 سرنشین

صحبت روز جمعه، 27 دسامبر، یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به خطوط هوایی «بک ایر» در قزاقستان با 98 سرنشین دقایقی بعد از برخاستن از فرودگاه آلماتی، دچار سانحه شد.

در پی این سانحه هوایی، حدود 12 نفر جان باخته و تعدادی دیگر مجروح شدند که از این میان حال ۲۲ نفر وخیم گزارش شده است.

این هواپیما که قرار بوده از فرودگاه آلماتی به مقصد نورسلطان پرواز کند، لحظاتی بعد از بلند شدن از زمین، به دلایل نامعلوم دچار افت ارتفاع شده و پس از خارج شدن از باند، به یک ساختمان دو طبقه برخورد می‌کند.

رئیس جمهور قزاقستان در پی این حادثه 28 دسامبر در این کشور را روز عزای عمومی اعلام کرد.

تکمیل ساختمان خط لوله گاز «ساری آرکا»

در سال جاری میلادی ساخت و ساز مرحله نخست خط لوله گاز «ساری آرکا» که در دسامبر سال 2018 میلادی آغاز شده بود به موقع تکمیل و 27 دسامبر مورد بهره برداری قرار گرفت.

انتظار می‌رود که این پروژه در صورت اجرای کامل گاز طبیعی ساکنان شهرهای نورسلطان، «کاراگاندا»، «تمیرتائو»، «ژازکیزین» و حدود 2.7 میلیون ساکن 171 منطقه را تامین می‌کند.

در مجموع این پروژه در 4 مرحله مورد اجرا قرار می‌گیرد که مرحله نخست ساخت خط لوله در مسیر «قزیل اوردا – ژازکازین – کاراگاندا- آستانه» با طول 1081 کیلومتر، مرحله دوم تا «پتراپاولاوسک» و مرحله چهارم ساخت ایستگاه‌های کمپرسور در «جیزکازگان» و «تمیرتائو» این کشور را در بر می‌گیرد.

هزینه اولیه نخستین مرحله این پروژه 267 میلیارد تنگه را در بر گرفته است.

اعلام سال 2019 به عنوان «سال جوانان» در قزاقستان

سال جاری میلادی در قزاقستان از سوی نورسلطان نظربایف نخستین رئیس جمهور این کشور به عنوان سال جوانان اعلام شده بود.

در این سال به 3 هزار جوان این کشور در شهرهای نورسلطان، آلماتی و شیمکن مسکن اجاره داده شد.

بیش از 3 هزار متخصص جوان برای خرید مسکن حدود 35 میلیون دلار وام دریافت کردند و 56 پروژه مختلف به مبلغ 7.2 میلیون دلار با هدف حمایت از جوانان اجرا شد.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: قزاقستان انفجار شورای امنیت قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۹۴۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رئیس جمهور دریافت کرد

این مراسم که که با حضور وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت، وزیر کار، مدیران عامل گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو و جمع کثیری از مسئولان کشوری و لشکری برگزار شد، از کارگران، گروه‌های کاری، مدیران و واحدهای نمونه کشوری با اهدای تندیس و لوح سپاس توسط رییس جمهور تجلیل شد.

تهران-ایسنا- سایپانیوز گزارش کرد،‌ این جشنواره با هدف تجلیل از زحمات کارگران، گروه‌های کار و واحدهای اقتصادی نمونه کشور و ترویج و تقویت فرهنگ کار و تلاش همه ساله در هفته کار و کارگر برگزار می‌شود.
در پایان این مراسم از کامبیز قلی زاده سلطانی، مدیرعامل ایدکوپرس سایپا، ‌به ‌عنوان کارآفرین نمونه و مدیر برتر ایران و تنها نماینده خودروسازان کشور در جمع برترین واحدهای نمونه و از شرکت ایدکوپرس به عنوان یکی از ۵ شرکت برتر کشور توسط سید ابراهیم رییسی،‌ رئیس جمهور کشورمان تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
گفتنی است، ‌شرکت ایدکوپرس سایپا برترین شرکت تولیدکننده مجموعه‌های پرسی بدنه و شاسی خودرو در کشور است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایتالیا: نیرو‌های ما هرگز در اوکراین مستقر نخواهند شد
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان + تصاویر
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • دولت بزرگ‌ترین کنش‌گر رسانه‌ای و ارتباطی در کشور است
  • نشست پیگیری اجرای مهمترین طرح‌های ریلی کشور برگزار شد
  • نشست پیگیری اجرای مهمترین طرح‌ های ریلی کشور برگزار شد
  • برگزاری نشست پیگیری اجرای مهمترین طرح‌های ریلی کشور
  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رئیس جمهور دریافت کرد