Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@11:17:25 GMT

شکارچیان غیرمجاز بلای جان کل و بز خرمنه‌سر طارم

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۹۷۷۴۵

شکارچیان غیرمجاز بلای جان کل و بز خرمنه‌سر طارم

ایسنا/زنجان علی‌رغم اینکه خرمنه‌سر طارم یکی از مناطق شکارممنوع استان به‌شمار می‌رود، با این وجود به لحاظ داشتن گونه‌های حیوانی نادر، همواره چشم طمع شکارچیان به دنبال این منطقه است.

شهرستان طارم به لحاظ برخورداری از تنوع آب و هوایی، زیستگاه اصلی حیوانات بسیاری است که گاهی این حیوانات از گونه‌های کمیاب و نادر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تنوع آب و هوایی و جذابیت این منطقه از استان زنجان سبب شده است شهرستان طارم دارای دو منطقه شکارممنوع شامل خرمنه‌سر و بخشی از سرخ‌آباد باشد. تنوع حیوانات در طارم، گاهی چشم طمع شکارچیان را به سوی حیوانات بی‌گناه برای کسب سود بیشتر برانگیخته و انگشت شکارچیان را به ماشه تفنگ‌شان رهنمون می‌سازد. خرمنه‌سر طارم‌ پناهگاه حیوانات نادر منطقه شکارممنوع خرمنه‌سر که از آبان سال ۸۱ جزو مناطق شکارممنوع اعلام شد، در شمال استان زنجان و دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده و وسعت آن حدود ۷۷ هزار و ۸۸۵ هکتار بوده و دامنه تغییرات ارتفاعی آن نیز از ۳۰۰ تا ۲۸۰۰ متر است.

حیات‌وحش این منطقه شامل کل و بز، خرس قهوه‌ای، پلنگ، سیاه‌گوش، گرگ، کفتار، گراز، کبک دری، کبک چیل، طرلان، دلیجه، شاه‌بوف، عقاب طلایی و انواع پاسری فرم‌ها و نیز دارای گونه‌های گیاهی نظیر ارس، بلوط، گردو، بنه، ازگیل، زالزالک، سیاه تلو، افرا، داغداغان، ولیک، آلبالو تلخه، بادام کوهی، راش و انواع گون است. زیستگاه اصلی کل و بز در منطقه شکارممنوع خرمنه‌سر طارم و قسمت‌هایی از منطقه حفاظت شده و پناهگاه حیات‌وحش انگوران در شهرستان ماه‌نشان، قوچ و میش ارمنی در منطقه حفاظت شده انگوران است و آهوان نیز در بخش‌های دشتی منطقه حفاظت شده سرخ‌آباد و شکارممنوع فیله‌خاصه زیست می‌کنند. هر چند خرمنه‌سر جزو مناطق شکارممنوع اعلام شده است اما علی‌رغم همه محدودیت‌ها حیوانات این منطقه به ویژه کل و بز از تیر تفنگ شکارچیان در امان نمی‌ماند که همین امر سبب کاهش جمعیت کل و بزها شده است.

در همین رابطه رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طارم، با اشاره به سرشماری انجام شده پستانداران در منطقه شکارممنوع خرمنه‌سر طارم به خبرنگار ایسنا، می‌گوید: این سرشماری با حضور ۳۰ نفر از کارشناسان، محیط‌بانان اعزامی از اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان زنجان و شهرستان‌های تابعه، از جمله خدابنده، دندی، ابهر، سرمحیط‌بانی سهرین، همکاران حفاظت محیط زیست شهرستان، نمایندگان اعزامی از فرمانداری، خبرنگاران و سمن‌های شهرستان برگزار شد.

غلام‌رضا عباسی با بیان این‌که تعداد ۶۳۴ راس کل و بز در منطقه شکارممنوع خرمنه‌سر شهرستان طارم، مشاهده و سرشماری شد، ادامه می‌دهد: این تعداد کل و بز مورد سرشماری قرار گرفته در مقایسه با پارسال که ۶۷۵ راس بود، تعداد ۴۱ راس کاهش دارد که این امر می‌تواند دلایل مختلفی را داشته باشد.

وی شکار غیرمجاز از سوی شکارچیان متخلف، چرای بی‌رویه دام، جاده‌کشی و تخریب زیست‌گاه را ازجمله دلایل کاهش جمعیت کل و بز این منطقه ذکر کرد و از عموم مردم خواست این اداره‌کل را در حفظ و حراست از این گونه جانوری شاخص، یاری دهند.

وی کمبود نیرو را یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی حفاظت از محیط زیست در طارم عنوان کرده و می‌افزاید: علی‌رغم مساحت وسیع این منطقه تنها با چهار محیط‌بان اداره می‌شود که همین امر می‌تواند زمینه سوءاستفاده شکارچیان را فراهم کند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طارم تاکید می‌کند: همکاری مردم رکن اصلی در حفاظت از محیط زیست شهرستان به‌شمار می‌رود، لذا از شهروندان درخواست می‌شود هرگونه شکار غیرمجاز را به نزدیک‌ترین محیط‌بانی یا اداره محیط زیست گزارش دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: كل و بز شکارچیان غیرمجاز زنجان طارم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۹۷۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد

خدامراد جهانتیغ  اظهار کرد: در گشت و کنترل روزانه محیط بانان و تماس تلفنی همیار محیط زیست با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مبنی بر گرفتار شدن یک عدد بزمجه در مناطق مسکونی یگان حفاظت به سرعت به محل اعزام شد.

وی تصریح کرد: این گونه زیستی پس از بررسی کارشناسی و اطمینان از سالم بودن آن، در زیستگاه طبیعی خود رهاسازی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • دستگیری صیاد غیر مجاز ماهی توسط یگان حفاظت محیط‌ زیست مسجدسلیمان
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو