Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: ترور سپهبد سلیمانی در رسانه‌های جهان بازتاب بسیار گسترده ای داشته و آن‌ها در مورد این رخداد و نقش آن در آینده منطقه تحلیل‌های پرشماری ارائه داده‌اند.
به گزارش خرداد به نقل از شفقنا از نیویورک‌تایمز؛ شماری از کارشناسان سیاسی بر این باورند که این اقدام تروریستی آمریکا باعث تشدید درگیری آمریکا با ایران خواهد شد که این نیز به نوبه خود می‌تواند تهدیدی باشد علیه نبرد علیه داعش.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ستون‌نویس نیویورک‌تایمز نوشته است:
ترور فرمانده ارشد ایرانی ممکن است استقرار و ابقای نیروهای آمریکایی را در عراق غیرممکن کند. این امر می‌تواند نبرد علیه داعش را غیرممکن کرده و باعث تسهیل در بازگشت داعش شود.
برای شبه نظامیان داعش حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به کاروان ژنرال قاسم سلیمانی یک  پیروزی آشکار بود که با نتیجه دو بر یک حاصل آمد.
اول این‌که ترور ژنرال سلیمانی باعث شد یکی از رهبران مؤثر داعش از میدان مبارزه خارج شده باشد. فرماندهی که مسئولیت سازماندهی و ایجاد اتحاد در میان نیروهای شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران را که بخش عمده‌ای از مبارزات منتج به بیرون راندن شبه نظامیان داعش از دژهای خود در سوریه و عراق را بر عهده داشتند، بر عهده داشت.
این ترور همچنین باعث عصبانیت شبه نظامیان و متحدین پرشمار سیاسی آنها در عراق شده و این امر آن‌ها را به طور جدی بر علیه حضور آمریکایی‌ها در عراق شورانده و باعث شک و تردید در مورد ادامه کارزار آمریکا علیه داعش شده است. موضوعی که می‌تواند موانع موجود علیه احیای داعش در عراق و سوریه را از تضعیف کند.
سام هلر، تحلیلگر گروه بین الملل بحران که درباره مبارزه با داعش مطالعه می‌کند، می‌گوید: «این اتفاق دقیقاً همان چیزی است که داعش نیاز داشت. نوعی روغن‌کاری برای موتور ماشین‌های کارخانه‌ای که می‌خواهد فعالیتش را ادامه دهد و از حاشیه فعلی خود خارج شود». او ادامه می‌دهد که «حتی اگر نیروهای آمریکایی بلافاصله عقب‌نشینی نکنند، تصور اینکه آنها  از این به بعد می‌توانند به طور معنی‌داری مبارزه با داعش را ادامه دهند، حداقل برای من بسیار دشوار است».
مقامات پیشین دفاعی و اطلاعاتی بر این باورند که تشدید تنش و رویارویی آمریکا با شبه نظامیان عراقی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران اکنون به معنای این است که نیروهای آمریکایی، هم در سوریه و هم در عراق، باید بیش از زمانی که با داعش مبارزه می‌کردند نگران محافظت از جان خودشان باشند. این می‌تواند حواس آن‌ها را از کارزار مقابله با داعش پرت کند».
دانا استرو، یکی از مقامات ارشد سابق پنتاگون و رئیس گروه مطالعات سوریه که از سوی کنگره حمایت می‌شود، می‌گوید: «آنها به جای مأموریت نبرد با داعش، تمرکزشان بیش از پیش بر محافظت از خودشان خواهد بود».
در حال حاضر نزدیک به ۵۰۰۰ سرباز آمریکایی در عراق مستقرند که ادعا می‌کنند از نیروهای عراقی که در تلاش برای شکار هزاران شورشی داعش هستند (که هنوز در حال طرح حمله از مخفیگاه‌هایشان در مناطق دور افتاده روستایی و بیابان‌ها و کوهستان هستند) پشتیبانی می‌کنند.
تحلیلگران عقیده دارند که که بدون نظارت، پشتیبانی اطلاعاتی، حمل و نقل و پشتیبانی هوایی آمریکا، داعشی‌ها خواهند توانست از پس نیروهای عراقی برامده- و این بی‌تردید به مبارزان داعش اجازه خواهد داد با مصونیت کامل برای بازسازی سازمان خود اقدام کنند.
از این گذشته، پشتیبانی اطلاعاتی و لجستیکی ارتش آمریکا برای متحدان اروپایی و سایر شرکای نظامی ائتلاف بین‌المللی علیه داعش نیز به همان اندازه نیروهای عراقی ضروری است.
حتی گروه هزار نفره و کوچک  آمریکایی مستقر در سوریه نیز، بدون حمایت و پشتیبانی آمریکایی‌های مستقر در عراق غیرممکن است امکان ادامه حضور داشته باشند. و برخی از تحلیلگران معتقدند که دستور رئیس جمهور ترامپ به خروج نیروهای آمریکا از سوریه که موجب کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در آنجا شده است، علاوه بر کاهش فشارها علیه داعش نیروهای آمریکایی را در معرض حمله نیز قرار داده است.
دولت عراق که پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ تأسیس شده، مدت‌هاست که تلاش می‌کند تعادل و موازنه‌ای میان وابستگی خود به واشنگتن و غرب در برابر روابط نزدیک خود با ایران همسایه برقرار کند. دولت عراق در بغداد به شدت به شبه نظامیان تحت حمایت ایران در نبرد با داعش اعتماد کرد و به نظر می‌رسد هنوز هم بهشان اعتماد دارد.
و بسیاری از سیاستمداران عراقی روابط تنگاتنگی با ایران دارند. در میان آنها بسیاری از رهبران یا نمایندگان آن شبه نظامیان شیعه تحت حمایت ایران وجود دارند که اکنون به نمایندگی پارلمان انتخاب شده‌اند.
از این گذشته، مقامات آمریکایی بارها و بارها به عراقی‌های عصبانی اطمینان داده‌اند که بازگشت نیروهای ایالات متحده در سال ۲۰۱۴ صرفا برای پشتیبانی از آن‌ها در جنگ علیه داعش بوده. دیپلمات‌ها و افسران آمریکایی همواره تأکید کرده‌اند که نیروهای آمریکایی با دعوت رسمی دولت عراق و تنها به خاطر افزایش ظرفیت نیروهای عراقی در مبارزه با داعش در عراق حضور دارند.
اما در هفته گذشته نیروهای ایالات متحده در عراق نه تنها ژنرال سلیمانی را ترور کردند، بلکه در همان حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا یک رهبر ارشد شبه نظامیان عراق را نیز که از مقامات عالی امنیتی دولت و عضو سابق پارلمان بود، به قتل رساندند. رئیس روابط عمومی او نیز در این حمله ترور شد.
و در روزهای گذشته، ایالات متحده بیش از ۲۵ رزمنده عراقی یک سازمان شبه نظامی بزرگ تحت حمایت ایران را کشته بود. آنها در یک حمله موشکی که به تلافی کشته شدن یک پیمانکار غیرنظامی آمریکایی انجام شده بود،  شهید شدند.
آقای هلر از گروه بین‌المللی بحران می‌گوید که «اقداماتی از این نوع نقض آشکاری است در شرایط توافق شده بر سر بازگشت ارتش آمریکا به عراق». او افزود که «حتی اگر پارلمان نیروهای آمریکایی را بلافاصله اخراج نکند، اما تردید دارم که بعد از این قتل‌ها  حضور ایالات متحده چگونه ادامه پیدا خواهد کرد».
مقامات آمریکایی مدت‌های مدیدی بود که ژنرال سلیمانی را دشمن ترسناکی می‌دانستند. بعد از حمله ایالات متحده به عراق در سال ۲۰۰۳، او بارها و بارها به صدور دستور و تحریک شبه نظامیان شیعه برای قتل صدها آمریکایی متهم شده بود.
اما در نبرد با داعش، پس از سال ۲۰۱۴، ایالات متحده ناچار بود ژنرال سلیمانی را به عنوان یکی از مهم‌ترین مبارزان علیه داعش به رسمیت بشناسد. در واقع نقطه مشترکی که بین حکومت  ایران و واشنگتن پیدا شده بود، دشمنی با شبه نظامیان داعش بود و نیروهای تحت حمایت ایران زیر نظر ژنرال سلیمانی جنگ‌های بسیاری را روی زمین انجام دادند، در حالی که جت‌ها، هلیکوپترها و هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی آن‌ها را تأمین می‌کردند. در آن دوره حملات شبه نظامیان به نیروهای آمریکایی نیز متوقف شده بود و این نیروها در داخل پایگاه‌های نظامی عراق مستقر شدند، جایی که علیرغم روابط بسیار زیاد میزبانشان با تهران امنیت و حفاظت از آن‌ها به عهده نیروهای امنیتی عراق بود.
اکنون رئیس جمهور ترامپ رویارویی گسترده‌ای را با جمهوری اسلامی ایران آغاز کرده، و به دنبال استفاده از تحریم‌های اقتصادی گسترده برای تحمیل محدودیت‌های جدید در زمینه فعالیت‌های نظامی و برنامه‌های هسته‌ای به تهران است.
شبه نظامیان تحت حمایت ایران در ماههای اخیر بار دیگر شروع به تهدید یا حمله به آمریکایی‌ها کردند. و هنگامی که هفته گذشته یک گروه از شبه‌نظامیان به محاصره سفارت آمریکا در منطقه به شدت محافظت شده‌ای در بغداد اقدام کردند، ناکام ماندن نیروهای امنیتی عراق در جلوگیری از حمله و واکنش دیرهنگام به آن هر دو یادآوری دقیق محدودیت‌های آنها بودند، که بخشی به این دلیل بود که آن‌ها با دو نیرو و دو قدرت پیمان بیعت بسته بودند.
ایلان گلدنبرگ، رئیس تیم ایران در پنتاگون در زمان ریاست جمهوری اوباما و مدیر برنامه امنیت خاورمیانه در مرکز امنیت جدید آمریکا می‌گوید «اگر تشدید تنش‌ها منجر به نبرد بزرگتری در عراق بین ایالات متحده و ایران شود، هرج و مرج باعث ایجاد همان شرایطی خواهد شد که در گذشته به رونق داعش انجامیده بود».  او تاکید می‌کند که «چنین اتفاقی یک شرایط عالی برای بازسازی داعش است.».
داگلاس لوندون، استاد مرکز مطالعات امنیتی در جورج تاون و یکی از مقامات سابق سیا در منطقه هشدار داده که «تبعات رفتار  آمریکا همچنین باعث افزایش پتانسیل حمله‌های نیروهای عراقی علیه میهمانان آمریکایی‌شان خواهد شد». او می‌گوید: «ما تاکنون مشابه آن حملات را که در افغانستان بارها و بارها دیده‌ایم، در عراق تجربه نکرده‎‌ایم. اما مطمئناً این اتفاق ریسک و خطر آن را بالا می‌برد».
باربارا اسلاوین، محقق امور ایران در شورای آتلانتیک هم می‌گوید: «رهبران داعش اکنون باید خوشحال باشند که می‌بینند دشمنان‌شان در عراق با هم درگیری دارند. این امر قطعا به بازگشت داعش کمک می‌کند». برچسب ها: ترور سپهبد سلیمانی ، داعش

منبع: خرداد

کلیدواژه: ترور سپهبد سلیمانی داعش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۹۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا

بین الملل تابناک: آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن، حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی، برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین،  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا و اعزام نیروهای ارتش ترکیه به سوریه از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

 آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن

منابع نظامی در صنعا گزارش دادند که آمریکا در حال آماده شدن برای تجاوز هوایی گسترده به یمن به منظور پشتیبانی از حمله زمینی گروه‌های وابسته به امارات متحده عربی در چند جبهه است.

بر اساس این گزارش، تحرکات در جبهه‌های میدانی در استان‌هایی مانند تعز و لحج و تحرکات رصد شده آمریکایی‌ها در منطقه در ۴۸ ساعت گذشته، همگی نشان از آمادگی آمریکا برای تجاوز گسترده نظامی به خاک یمن با مشارکت کشورهای عربی دارد.

در همین رابطه جنبش انصارالله یمن هشدار داده است که در صورت وقوع این حمله، بزرگترین حمله نظامی را به اهداف و منافع آمریکا در منطقه انجام خواهد داد چرا که صنعا آمریکا را مسئول کامل هرگونه تشدید تنش هوایی و زمینی به خاک خود می داند.

حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی

 سخنگوی نیروهای مسلح یمن بامداد سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی را در دریای سرخ و آب‌های اقیانوس هند هدف قرار دادند.

 سرتیپ یحیی سریع گفت: علیه کشتی‌های جنگی دشمن در دریای سرخ از جمله ۲ ناوشکن آمریکایی، با تعدادی پهپاد عملیات نظامی انجام دادیم.

وی با بیان اینکه این عملیات موفقیت آمیز بود، افزود: نیروی دریایی، موشکی و نیروی هوایی ما عملیات مشترکی را علیه ناو سیکلادیس (CYCLADES) در دریای سرخ انجام دادند و ضربه دقیق بود.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اضافه کرد: هدف قرار دادن کشتی سیکلادیس پس از آن صورت گرفت که این کشتی در ۲۱ آوریل (۲ اردیبهشت) عازم بندر ام‌الرشراش (ایلات اشغالی) با استفاده از روشی فریبنده و استتار با ادعای اعزام به بندری دیگر، شده بود.

سریع همچنین گفت: ما با تعدادی پهپاد کشتی اسرائیلی اِم‌اس‌سی اوریون (MSC ORION) را در اقیانوس هند هدف قرار دادیم.

وی افزود: ما با حمایت مردم بزرگمان و مردم آزاده امت اسلامی به عملیات نظامی خود در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و دفاع از یمن عزیز ادامه می‌دهیم.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن در پایان تاکید کرد که عملیات این کشور تنها با برداشتن محاصره غزه و توقف تجاوز نظامی به مردم فلسطین در این باریکه، متوقف خواهد شد.

برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین

اداره ایمنی دریانوردی شانگهای در بیانیه‌ای از برگزاری رزمایش ۹ روزه نیروی دریایی چین در آب‌های شرقی این کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، در بیانیه اداره ایمنی دریانوردی شانگهای آمده است: نیروی دریایی چین از روز چهارشنبه اول ماه می (۱۲ اردیبهشت) به مدت ۹ روز متوالی در آب‌های شرقی رزمایش برگزار خواهد کرد.

بر اساس این بیانیه، ورود کشتی‌های غیر مرتبط از ساعت ۷ صبح روز اول ماه می (۱۲ اردیبهشت) تا ساعت ۹ صبح روز ۹ می (۲۰ اردیبهشت) به محل برگزاری این رزمایش در آب‌های شرقی چین ممنوع است.

 اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا

وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که واشنگتن به این نتیجه رسیده که پنج واحد ارتش رژیم صهیونیستی قبل از حمله حماس در ماه اکتبر، علیه فلسطینیان در کرانه باختری مرتکب نقض‌هایی شده بودند.

وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که چهار واحد از پنج واحد با این تخلفات به شیوه‌ای که آن را «موثر» خواند، برخورد کردند. این وزارتخانه افزود که «اسرائیل اطلاعات بیشتری درباره (فعالیت‌های) واحد پنجم ارائه کرده است». وگو با دولت اسرائیل» در این زمینه، .

در سایه وجود گزارش‌هایی مبنی بر عقب‌نشینی کاخ سفید از اعمال تحریم‌ها علیه تیپ «نتسح یهودا» ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: رایزنی‌ها با دولت اسرائیل در مورد واحد پنجم مورد بحث در ارتش اسرائیل ادامه دارد.

گزارش‌های مطبوعاتی از اتهاماتی به طور خاص علیه تیپ «نتسح یهودا» که عمدتاً متشکل از سربازان افراطی است، صحبت می‌کنند.

این تیپ شامل ۱۰۰۰ سرباز تا سال ۲۰۲۲ در کرانه باختری مستقر بوده؛ منطقه‌ای که رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال کرده است.

پاتل گفت: «پس از یک عملیات دقیق، پنج واحد اسرائیلی را مسؤول حوادث فردی که نقض جدی حقوق بشر است، یافتیم.»

وی افزود: همه این حوادث خیلی قبل از هفت اکتبر رخ داده و هیچ یک از آنها در غزه رخ نداده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ادعای اینکه «چهار واحد از این واحدها به طور موثر با این تخلفات برخورد کردند که این همان چیزی است که ما از شرکای خود انتظار داریم»، خاطرنشان کرد: در مورد واحد پنجم، دولت اسرائیل اطلاعات تکمیلی را در اختیار وزارت خارجه آمریکا قرار داده است.

پاتل در اظهاراتی که بیشتر سعی داشت وجهه صهیونیست‌ها را بهبود ببخشد، افزود: ما به رایزنی‌ها و تعهدات خود با دولت اسرائیل ادامه می‌دهیم. اسرائیل اطلاعات تکمیلی در مورد این واحد ارائه کرده است و ما همچنان به این گفت‌وگوها ادامه می‌دهیم.

این مقام از شناسایی این واحدها یا مشخص کردن تحریم‌های اسرائیل علیه آنها خودداری کرد.

قوانین ایالات متحده، دولت را از اعطای کمک مالی یا ارسال سلاح به واحدهای نیروهای امنیتی خارجی در صورت وجود اطلاعات معتبر مبنی بر دخالت آنها در نقض حقوق بشر، منع می‌کند.

اعزام نیروهای ارتش ترکیه به سوریه

درگیری‌ها و حملات بین گروه‌های مخالف و نیروهای نظام سوریه ادامه دارد و فضای پرتنشی در شمال غرب سوریه حاکم است. ارتش ترکیه پس از اینکه هیات «تحریر الشام» از پاسخگویی به درخواست این کشور برای ایجاد نقاط مرزی خودداری کرد، نیروهای کمکی به منطقه اعزام کرد.

منابع سوری گفتند: ارتش ترکیه نیروهای کمکی را به گذرگاه «الغزاویه» اعزام کرد که این گذرگاه، مناطق تحت کنترل هیات «تحریر الشام» در ادلب را از حومه غربی آن جدا می‌کند. همزمان یک کاروان نظامی متعلق به هیات تحریرالشام شامل ده‌ها نیروی مسلح با سلاح‌های سنگین از حومه ادلب به سمت گذرگاه مذکور حرکت کرد.

این منابع سوری توضیح دادند که تقویت‌های متقابل پس از آن صورت گرفت که تحریر الشام درخواست طرف ترکیه را رد کرد؛ این درخواست به ایجاد نقاط مرزی تحت نظارت نیروهای «گارد مرزی» ارتش ملی تحت حمایت ترکیه در کنار نیروهای خود ترکیه با هدف محدود کردن عملیات قاچاق انسان به خاک این کشور ارتباط می یافت.

پیش از این نشستی بین افسران ارتش ترکیه و رهبران تحریر الشام برگزار شد تا راه‌های کنترل مرز سوریه و ترکیه و محدود کردن عملیات قاچاق را بررسی کنند.

هیات تحریرالشام معتقد است که به مسوولیت خود در کنترل امنیتی این مناطق پایبند است و در این مسیر خواهان مشارکت نیروهای «ارتش ملی» تحت حمایت ترکیه نیست.

مناطق تحت کنترل «ارتش ملی» تحت حمایت ترکیه در حومه حلب از طریق دو گذرگاه «دیربلوط» و «الغزاویه» به مناطق تحت کنترل «تحریر الشام» در ادلب مرتبط است که از طریق آن کالا، سوخت و تمامی اشکال مبادلات تجاری بین منطقه و همچنین عملیات قاچاق انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • هشدار یمن نسبت به تشدید تنش نظامی آمریکا
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • «سندرم ویتنام» در غزه تکرار می‌شود؟
  • نیویورک‌تایمز: اسرائیل از موضع قبلی خود درباره توافق با حماس کوتاه آمده است
  • عقب‌نشینی اسرائیل از مطالبه اولیه خود درباره آزادی اسرا
  • فرمانده ارشد سپاه : اسم خلیج فارس را با کسی قسمت نمی کنیم/ اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟