Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-09@02:13:59 GMT

قیمت مسکن دیگر به این زودی‌ها بالا نمی‌رود

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۰۷۳۳۷

صراط:

محمد عدالت‌خواه اظهار کرد: وقتی که قیمت بنزین تغییر کرد تصور بر این بود که احیانا قیمت همه چیز تغییر خواهد کرد، ولی به هر حال تغییر قیمت بنزین روی برخی از کالا‌ها و بازار‌ها از جمله بازار ارز و مسکن مطابق اعلام بانک مرکزی تاثیر گذاشت؛ هرچند معتقدم معاملات به شکل مصرفی انجام نمی‌شود و خرید و فروش‌ها توسط سفته‌بازان و سرمایه‌گذاران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مالکانی که فکر می‌کنند ارزش پول آن‌ها پایین آمده قیمت‌های پیشنهادی را بالا بردند و برخی واسطه‌ها هم اقدام به خرید کردند.

به گزارش ایسنا وی افزود: معاملات بازار مسکن یا از نوع مصرفی است یا سرمایه‌گذاری. خرید و فروش‌های اخیر از نوع سرمایه‌گذاری است، اما صرفا برای حفظ ارزش پول انجام می‌شود و جنبه‌ی سودآوری ندارد. مقداری هم مصرف‌کننده است، ولی به دلیل کاهش توان بخش قابل توجهی از متقاضیان مصرفی، قالب کلی بازار در اختیار سفته‌بازان و سرمایه‌گذاران است.

این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه درصد بالایی از قیمت مسکن را ارزش زمین تشکیل می‌دهد گفت: تا زمانی که کنترلی روی قیمت زمین نشود نمی‌توان به رونق واقعی بازار مسکن و خانه‌دار شدن خانوار‌های متوسط و پایین امیدوار بود. زمین، آیتمی است که که می‌شود با برنامه‌ای اصولی از جمله ورود زمین‌های موات و سیاست‌های مالیاتی، قیمت آن را کنترل کرد. ارزش افزوده زمین در شهر‌های بزرگ به شدت بالا رفته و این در واقع امتیاز غیرمستقیمی است که دولت از طریق زیرساخت‌ها به مالکان بزرگ داده است؛ لذا دولت باید ارزش افزوده را از این افراد دریافت و منابع آن را به خانه‌دار کردن دهک‌های ۱ تا ۳ اختصاص دهد.

عدالت‌خواه تصریح کرد: دولت بودجه کافی ندارد که به تامین مسکن اقشار پایین اختصاص دهد. حتی وام‌هایی که پرداخت می‌شود به دلیل اقساط بالا اثرگذاری ندارد. اخیرا اعلام شده که تسهیلات مسکن از طریق اوراق به ۲۴۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده، اما هیچ‌کس توانایی پرداخت اقساط حدود چهار میلیون تومانی این طرح را ندارد و در صورت دریافت نیز در آینده نزدیک به بانک‌ها مقروض می‌شوند. راهکار این است که تسهیلات با سود پایین پرداخت شود که از طریق مالیات بر ارزش افزوده‌ی زمین قابل تحقق است.

وی درباره چشم‌انداز قیمت مسکن گفت: قیمت‌های اسمی ممکن است بالا برود، ولی قیمت‌های واقعی ظرفیت افزایش ندارد. قیمت‌هایی که هم‌اکنون در بازار می‌بینیم به دلیل کاهش ارزش پول است، نه این‌که نرخ‌های واقعی در این سطح باشد. بازار مسکن دچار حباب کاذبی شده که برای دستیابی به یک شرایط واقعی در این بازار باید سال‌ها صبر کرد؛ البته مشروط به آن‌که قیمت افزایش پیدا نکند.

آذرماه ۱۳۹۸ میانگین قیمت مسکن شهر تهران به ۱۳ میلیون و ۴۷۴ هزار تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه آبان ۶.۸ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۹.۹ درصد افزایش یافت. این اولین رشد قابل توجه ماهانه از اردیبهشت ماه امسال تا کنون بوده است. بر اساس اعلام دفتر مسکن هم‌چنین در آذرماه ۱۳۹۸ تعداد ۹۶۶۴ قرارداد خرید و فروش مسکن در تهران به امضا رسیده که نسبت به ماه قبل ۱۳۷ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: قیمت بنزین قیمت مسکن تسهیلات مسکن صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۰۷۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در سال‌های اخیر همواره بازار اجاره و بازار خرید و فروش مسکن تورمی نسبی، در محدوده تورم عمومی کشور را تجربه می‌کردند اما در اثر رکود شدید حاکم بر بازار مسکن، تورم مترتب بر اجاره‌بها بیش از دو برابر تورم خرید و فروش مسکن افزایش یافته است .

بر اساس این گزارش میزان تورمی که مستاجران در این حوزه تجربه کرده‌اند حتی از تورم عمومی کشور نیز بیشتر بوده است. به عبارتی نرخ تورمی عمومی کشور در ماه اسفند برابر با 41 درصد اعلام شده در حالی که تورم اجاره حدود چهار درصد بالاتر از این رقم است .

این نکته را گزارش‌های اعلامی بانک مرکزی در خصوص قیمت خرید و فروش و اجاره مسکن در تهران تایید می‌کند . باید توجه داشت که میزان تورم اجاره در سایر بخش‌ها نیز به شدت بالا بوده است و تورم این حوزه در نقاط شهری کشور به حدود 52.4 ردصد می‌رسد.

این اتفاق سبب شده است هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار با رشدی بسیار بالا روبرو باشد. به عبارت دیگر در شرایطی که به طور متوسط کمتر از سی درصد از سبد هزینه خانوار در کشورهای استاندارد صرف پرداخت هزینه مسکن می‌شود، این رقم در ایران از استانداردهای متعارف فراتر رفته و در تهران حتی بیش از پنجاه درصد از هزینه خانوار صرف پرداخت هزینه مسکن می‌شود .

افزایش شدید قیمت‌ها خرید و فروش را به شدت کاهش داده این زنگ خطری دوباره برای مستاجران است. دولت با اتخاذ تدابیری نظیر دریافت مالیات از خانه‌های خالی و همچنین تلاش برای اجرای قوانین جدید مالیاتی نظیر دریافت مالیات از عایدی سرمایه در صدد مهار این وضعیت است این در حالی است که کارشناسان بر این اعتقادند که نرخ تورم باید در ابتدا کاهش یابد و ماندگاری نرخ تورم در اعداد پایین‌تر اتفاق بیفتد تا سیاست‌های مالیاتی کارایی لازم را دارا باشند .

عمق رکود در بازار مسکن

بررسی‌های آماری بانک مرکزی نشان می‌دهد عمق رکود در بازار مسکن بسیار بالاست به طوری که حجم خرید و فروش مسکن در فروردین ماه سال جرای نسبت به اسفند سال گذشته، یعنی یک ماه قبل از این 75.6 درصد کاهش داشته است. میزان معاملات در ماه فروردین در قیاس با فرودین ماه سال 1402 نیز کاهشی برابر با 14.2 درصد را شاهد است.

تعداد معاملات صورت گرفته در اسفندماه سال گذشته 6179 مورد بوده است. در فروردین امسال اما 1508 معامله در تهران صورت گرفته است.

این رقم در فروردین سال گذشته برابر با 1757 فقره بوده است.

نکاه مهم اینجاست که متوسط قیمت مسکن در فروردین ماه سال گذشته برابر با 66 میلیون و 440 هزار تومان بوده است که در فروردین سال جاری این رقم به 81 میلیون و 630 هزار تومان رسیده است. میزان رشد قیمت مسکن در این یک سال 22.9 درصد برآورد می‌شود .

فصل داغ جابه‌جایی برای مستاجران

این آمار نشان می‌دهد فصل جابه‌جایی در سال جاری بسیار داغ است. به عبارت دیگر افزایش بیش از 45 درصدی قیمت اجاره در فروردین، یعنی ماه پیش از جابه‌جایی مستاجران نشان از آن دارد که این بازار در ماه‌های نقل و انتقال با داغی بالایی روبرو خواهد بود.

نه تنها نشانه‌های آماری این نگرانی را برای مستاجران ایجاد می‌کند که رشد شدید قیمت در راه است بلکه گزارش‌های میدانی نیز موید این نکته است که قیمت اجاره بها در حال افزایشی مداوم است .

شعارهای تحقق نیافته دولت رییسی در بخش مسکن، حالا سبب شده است این حوزه به معضلی بزرگ برای خانوارهای ایرانی بدل شود.

طبق وعده‌های اعلامی سید ابراهیم رییسی، دولت مقرر بود در چهار سال چهار میلیون مسکن بسازد. این رقم بعدها به دو میلیون واحد مسکونی تقلیل یافت اما در آغاز سومین سال فعالیت دولت هنوز دولت نتوانسته است به شعارهای مطروحه در این حوزه جامه عمل بپوشاند.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904406

دیگر خبرها

  • سکته دلاری قیمت مسکن
  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • وعده‌های مالیاتی برای رام کردن اسب سرکش اجاره‌بها
  • ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن تدوین شد
  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • با اجرای قانون «ساماندهی بازار زمین» التهابات در بخش مسکن کاهش می‌یابد
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن