Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-04@21:25:13 GMT

با فواید و عوارض قرص ناپروکسن آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۰۷۸۱۸

با فواید و عوارض قرص ناپروکسن آشنا شوید

ناپروکسن یک داروی ضدالتهابی فاقد کورتون است که با کاهش هورمون‌هایی که باعث ایجاد التهاب و درد در بدن می‌شوند درد را تسکین می‌دهد ولی مصرف بی‌رویه آن می‌تواند عوارض خطرناکی را برای افراد در پی داشته باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از drugs، ناپروکسن یک داروی ضدالتهابی استروئیدی (فاقد کورتون) است که با کاهش هورمون‌هایی که باعث ایجاد التهاب و درد در بدن می‌شوند درد را تسکین می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دارو بعضاً به‌عنوان قرص شناخته می‌شود و برای درمان التهاباتی همچون آرتروز، روماتیسم ستون فقرات، التهاب مفاصل، رگ به رگ شدن عضلات یا ضرب‌دیدگی استخوان، تب و دردهای قاعدگی کاربرد دارد.

ناپروکسن با توجه به این‌که به‌خوبی در دستگاه گوارش جذب شده و در بازه زمانی 12 تا 15 ساعت توسط ادرار دفع می‌شود بسیار از سوی پزشکان تجویز می‌شود ولی باید به این نکته توجه داشت زیاده‌روی در مصرف آن بدون دستور پزشک می‌تواند عوارض خطرناکی را برای سلامتی به‌همراه داشته باشد. بنابراین توصیه می‌شود مصرف این دارو و هر داروی دیگر با دستور پزشک انجام گیرد.

عوارض ناپروکسن چیست؟

برخی از عوارض ناپروکسن عبارتند از: تورم صورت یا گلو، درد در قفسه سینه، ضعف، تنگی نفس ، مشکلات بینایی یا عدم تعادل.

با توجه به این‌که مصرف زیاد این دارو ممکن است منجر به خونریزی معده یا روده شود، پزشکان توصیه می‌کنند این دارو پس از یک وعده غذایی مصرف شود.

مصرف این دارو در سه ماهه منتهی به زایمان می‌تواند باعث آسیب به جنین شود.

چه کسانی نباید از ناپروکسن استفاده کنند؟

افرادی که مبتلا به نفس تنگی، خونریزی معده، دارای سابقه بیماری قلبی، مشکلات کلیوی یا کبدی، افزایش یا کاهش شدید وزن هستند حتماً پیش از مصرف، پزشک معالج خود را از این موضوع مطلع کنند.

ناپروکسن در چه موارد نباید استفاده شود؟

در موارد زیر مصرف این دارو توصیه نمی‌شود:

- در صورت داشتن سابقه واکنش آلرژیک به آسپیرین

- در صورت داشتن سابقه بیماری قلبی این دارو می‌تواند به افزایش خطر حمله قلبی بینجامد

مصرف طولانی‌مدت این دارو می‌تواند منجر به سکته مغزی و یا قلبی در افراد سالم شود.

منبع اصلی

انتهای پیام/4105/
 

منبع: آنا

کلیدواژه: دانستنی های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۰۷۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد

به گزارش خبرآنلاین ،روابط عمومی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: طی دو ماه و نیم گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده است و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تأمین داروی خود نداشته باشند.

بنابراین گزارش،در روزهای اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده است؛ بنابراین موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد و با پلن معاونت‌های غذا داروی سراسر کشور در داروخانه‌های منتخب دپوی مناسبی از این دارو موجود است.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو با تأکید بر اینکه وارفارین در داروخانه‌های مشخصی عرضه می‌شود، اضافه کرد: مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه mobile.ttac.ir با وارد کردن نام دارو، وارفارین را از نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902747

دیگر خبرها

  • پرِگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • هشدار! این دارو معتادتان می‌کند
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • پرگابالین چیست و چرا می‌تواند خطرناک باشد؟
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی