Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@02:13:00 GMT

عرضه قرص‌های روان گردان در برخی عطاری‌ها

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۰۸۸۳۷

عرضه قرص‌های روان گردان در برخی عطاری‌ها

امروز محل درآمد برخی از عطاری‌ها فروش دارو‌های گیاهی نیست و تنها در قالب سرپوشی، عرضه غیرقانونی مسکن‌های بسیاری که دست‌ساز هم هستند در قالب قرص ترک اعتیاد توسط مغازه داران تهیه و به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد، دارو‌هایی که بسیار خطرناک و مضر است.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس از زنجان، در زمانی نه چندان دور، یک محله بود و یک عطارباشی که آوازه وی در شهر شهره بود، حتی دورترین نقطه آن شهر برای شفای دردشان به آنجا می‌آمدند تا با گیاهان دارویی عطاری که حکیم باشی هم خطابش می‌کردند دوای درد خود را پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای نسل من عطارباشی نماد، پیرمردانی بود که دارای مو و محاسن سفید بوده و مغازه‎شان آنقدر داروی گیاهی داشت که عطر و بوی آن را از سر بازارچه حس می‌کردیم.

پیرمردانی که پشت ترازوی کوچکشان پودر‌های رنگارنگ را وزن می‌کردند، اما چند سالی است که دیگر از آن عطاری‌ها خبری نیست.

حالا روال عوض شده و حکیم باشی‌ها جای خود را به همه چیزدان‌های و همه چیزدار‌های امروزی سپرده‌اند، گیاهان دارویی هم جای خود را به دارو‌های گیاهی داده است و در یک عطاری شکیل امروزی از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را به راحتی می‌توانید پیدا کنید.

بعضی از این عطاری‌ها قرص‌های چاقی و لاغری، ترامادول و متادون، روانگردان و... را هم به مشتریان ثابت خود عرضه می‌کنند: تازه بعضی از این‌ها پا را فراتر نهاده و دارو تجویز می‌کنند و خلاصه برای خودشان یک پا دکتر شده‌اند.

درمان ناباروری تنها با چند داروی گیاهی ترکیبی، افزایش حافظه، درمان چین و چروک پوست و زیبایی صورت و... همه از تبلیغات و بخشی از فعالیت‌هایی است که عطاری‌ها دارند، موضوعی که به نظر می‌رسد نظارتی بر آن نیست.

فعالیت غیرمجاز و در لوای دارو‌های گیاهی عطاری‌ها تا بدان جا پیش رفته که به اذعان مسؤولان امر در بسیاری از این عطاری‌ها که بعضاً بدون مجوز هم فعالیت می‌کنند قرص‌های مخدر و یا الکل‌هایی با طعم‌های خوراکی توزیع می‌شود که خطرات بسیاری دارد.

امروز محل درآمد برخی از عطاری‌ها فروش دارو‌های گیاهی نیست و تنها در قالب سرپوشی، عرضه غیرقانونی مسکن‌های بسیاری که دست‌ساز هم هستند در قالب قرص ترک اعتیاد توسط مغازه داران تهیه و به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد، دارو‌هایی که بسیار خطرناک و مضر است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان زنجان در همین باره به خبرنگار فارس گفت: در راستای اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و درخواست‌های مردمی مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر طرح ساماندهی عطاری‌ها که اقدام به تهیه و توزیع مواد مخدر و قرص‌های روان گردان می‌کردند در استان زنجان به اجرا درآمد.

سعید بابایی گفت: به منظور ساماندهی واحد‌های عطاری و برخورد با تخلفات این صنوف ماموران پلیس مبارزه با مواد مخدر استان از ۱۶ واحد عطاری در نقاط مختلف بازدید کردند.

وی افزود: در اجرای این طرح با هماهنگی مقام قضایی ۵ واحد عطاری به علت عدم رعایت ضوابط صنفی و تهیه و توزیع قرص‌های روان‌گردان پلمب و دو واحد صنفی دیگر نیز به علت نداشتن ضوابط لازم، اخطار پلمب صادر شد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان زنجان ضمن تأکید بر ادامه طرح‎‌های نظارت بر اماکن و صنوف مختلف و قدردانی از همکاری خوب شهروندان با پلیس در اجرای این طرح‌ها، از مردم خواست در صورت مشاهده و یا برخورد با تخلفات صنفی، موضوع را بلافاصله به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اطلاع دهند.

پلمب ۴ عطاری در زنجان

کیانوش کفشچی رئیس اداره طب سنتی و مکمل معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نیز با تأکید بر این نکته که عطار صرفا مجاز به فروش گیاهان دارویی سالم و بهداشتی است، اظهار کرد: عطاری حق ویزیت، مشاوره و معاینه، داروسازی، ترکیب کردن گیاهان و بسته بندی را ندارد.

کیانوش کفشچی گفت: همچنین فروش هرگونه داروی شیمیایی، ترکیب داروی شیمیایی و گیاهی، داروی دست‌ساز، دارو‌های فاقد برچسب و همچنین عرضه و فروش گیاهان دارویی پودر شده در عطاری‌ها غیر مجاز بوده و در صورت مشاهده برخورد مقتضی قانونی انجام خواهد شد.

مسؤول روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان هم گفت: در راستای نظارت بر عطاری‌ها چهار واحد عطاری توسط تیم بازرسان اداره نظارت بر درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اخذ حکم مستقیم از دادستانی و همچنین کمسیون ماده ۱۱ تعزیرات حکومتی استان پلمپ شد.

بهروز حسینی افزود: مداخله در امر درمان و انجام حجامت، زالو درمانی، مشاوره‌های درمانی، ویزیت بیماران و درمان آن‌ها و فروش دارو‌های غیر مجاز مانند ترامادول، متادون، بوپرنورفین و عدم رعایت موازین بهداشتی مبادرت به ایجاد موسسات غیرقانونی از تخلفات این واحد‌ها بود.

رئیس اتحادیه عطاران زنجان با بیان اینکه عرضه قرص‌های ترک اعتیاد و B۲ و ترامادول در عطاری‌ها ممنوع است، گفت: احتمالا پلمب‌های اخیر نیز به خاطر دارو‌هایی با عنوان ترک اعتیاد بوده است.

عزیزپور با اشاره به اینکه عطاری‌ها مجاز به فروش گیاهان دارویی، عرقیجات هستند، اضافه کرد: این کار نیز باید طبق استاندارد‌های وزارت بهداشت صورت گیرد و عطاری‌ها باید در داروخانه‌ها عرضه شود.

وی درباره عرضه قرص‌های چاقی و لاغری در واحد‌های عطاری نیز گفت: اکثریت این واحد‌ها مجوز ندارند و آن‌ها هم که دارند، قابلیت بحث و بررسی دارند.

عرضه قرص‌های چاقی و لاغری در عطاری‌ها ممنوع

رئیس اتحادیه عطاران زنجان با اشاره به اینکه اتحادیه یک تشکل صنفی است و از همین رو طبق وظیفه‌ای که دارد، اخطار لازم را می‌دهد، تصریح کرد: پس اگر واحدی تخلفی در این رابطه دارد، نهاد‌های ذیربط مجاز به برخورد با آن هستند.

وی همچنین در ارتباط با عرضه قرص‌های WIN UP نیز گفت: بنده روی قرص‌های اعلامی هیچ مجوز تولیدی ندیده‌ام و به همین خاطر واحد‌ها مجاز به فروش آن نیستند.

عزیزپور با اشاره به اینکه فروش هر نوع فرآورده شیمیایی با هر عنوان در عطاری‌ها ممنوع است، اضافه کرد: جرائمی که برای این موضوعات تعیین می‌شود، پلمب و تعطیلی و یا جرائم مالی است و اگر حکم قضایی به آن داده شود، اصناف می‌تواند نسبت به لغو جواز کسب اقدام کند.

رئیس اتحادیه عطاران زنجان در ادامه از تدوین یک شیوه‌نامه برای ارائه به عطاری‌های زنجان خبر داد و تصریح کرد: بر اساس این شیوه‌نامه همه اجناسی که عطاری‌ها مجاز به فروش آن هستند یا مجاز به فروش آن نیستند، مشخص خواهد شد و در صورتی که این رویه رعایت نگیرد و کسی از قانون تخطی کند، مجازات خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اتحادیه و سازمان غذا و دارو به دنبال اجرای این طرح برای جلوگیری از تضییع حقوق عطاران است، افزود: همچنین این کار مرز بین افراد متخلف و افرادی که درست کار می‌کنند را مشخص خواهد کرد.

عزیزپور از فعالیت ۷۷ عطاری با مجوز خبر داد و تصریح کرد: همچنین ۳۰ عطاری نیز در دست اقدام است و مدارک آن‌ها در حال ثبت و بررسی و صدور جواز کسب است.

وی با اشاره به اینکه صنعت گیاهان دارویی در دنیا تراکنش مالی بسیاری دارد، گفت: وقتی تبدیل به فرآورده‌ها و فروش می‌شود؛ این ترنوول تبدیل به ۵۰ میلیارد دلار می‌شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: شهادت سردار سلیمانی ابومهدی مهندس هادی طارمی قاسم سلیمانی حشد الشعبی حسین پورجعفری هادی العامری توئیت های تهدیدآمیز ترامپ عطاری ها گیاهان دارویی داروهای گیاهی قرص های روان گردان ترامادول متادون شهادت سردار سلیمانی ابومهدی مهندس هادی طارمی قاسم سلیمانی حشد الشعبی حسین پورجعفری هادی العامری توئیت های تهدیدآمیز ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۰۸۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت

شهاب‌الدین جنیدی‌جعفری

عضو هیئت مدیره و سخنگوی انجمن داروسازان ایران

توزیع و فروش دارو توسط سکوهای اینترنتی موضوع چالش‌برانگیزی است که طی یک سال گذشته به التهاب نظام‌سلامت و جامعه داروسازان دامن زده است.

با اینکه تولیت نظام‌سلامت با وزارت‌بهداشت می‌باشد و در همه قوانین‌ بالادستی توصیه شده است دیگر  وزارتخانه‌ها، نهادها و سازمان‌ها در کارهای بین‌بخشی به این وزارتخانه مشاوره دهند؛ با این حال به‌نظر می‌رسد در آیین‌نامه اخیری که -با فاصله اندکی از آیین‌نامه‌ ابلاغی وزیر بهداشت در زمینه عرضه اینترنتی خدمات‌دارویی در سیزدهم اسفند سال گذشته- باضرب‌الاجل توسط وزیران ارتباطات و بهداشت، تصویب و به امضا رسید، توجهی به نظرات کارشناسی‌ آیین‌نامه پیشین وزیر بهداشت که حاصل هزار ساعتِ‌کاری با حضور کارشناسان حوزه‌های مختلف در سازمان غذاودارو می‌باشد، نشده و این بی‌توجهی نه تنها مغایر با اسناد بالادستی کشور، محسوب می شود که باید آن را توهینی آشکار به شعور، وقت، دانش‌، خرد و تجربه کاری این همکاران و بدنه دارویی نظام‌سلامت دانست. 

کارنامه علمی موفق جامعه داروسازی در زمینه‌ نوآوری و توسعه ملی طی دوره‌های مختلف نشان می‌دهد؛  دانشمندان داروسازی همواره به مقیاس‌های بین‌المللی اهتمام جدی و توجه داشته‌اند و به علوم و فنون روز دنیا واقف هستند و با توجه به نیازهای کشور، از علوم دیجیتال و هوش مصنوعی در طراحی‌ داروها استفاده می‌کنند. فراموش نکنیم که ما در تولید داروهای هایتِک، بیوتِک و نانوتِک و بسیاری از داروهای دیگر در منطقه مطرح هستیم و می‌توانیم در دنیا حرف‌هایی را برای گفتن داشته‌باشیم. بنابراین اگر استفاده از فناوری دیجیتال در فروش دارو بر اساس مقیاس‌‍‌های بین‌المللی طراحی شود، جامعه داروسازی با آن مخالفتی ندارد، مشکل در شیوه و چگونگی اجرای آیین‌نامه توزیع دارو بر بستر سکوهای اینترنتی است که بدون توجه به مقیاس‌های کارشناسی تدوین شده و پیامدهای منفی متعدد و بسیار پیچیده‌ای همچون عوارض دارویی ناشی از مصرف نادرست دارو، سوگیری پلتفرم‌ها به سمت داروخانه‌ها و برندهای دارویی خاص، غیرمحرمانه تلقی شدن اطلاعات بیماران و احتمال سوء استفاده از حریم خصوصی مردم را به همراه دارد.

اجرای رسمی آیین‌نامه توزیع دارو بر بستر سکوهای اینترنتی را باید تهدیدی جدی برای سلامت دانست.  نکته مهمی که در تدوین این آیین‌نامه مورد غفلت قرار گرفته، تفاوت فروش دارو با انواع کالاهای دیگر است. بویژه آنکه در فروش دارو فرایند نسخه‌پیچی و توضیحات مسئول‌فنی داروخانه در استفاده صحیح بیماران از دارو ، بسیار حایز اهمیت است و نقش موثری در پیشگیری از عوارض خطرناک مصرف اشتباه دارو دارد. به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی مخالف قطع ارتباط رو در روی بیمار با داروساز است.

در آیین‌نامه اخیر، مسئول‌فنی داروخانه به طور غیر مستقیم از سیستم توزیع دارو حذف می‌شود. محروم کردن بیماران از دریافت مشاوره دارویی مسئولان‌فنی داروخانه‌ها علاوه بر افزایش خطر مصرف اشتباه دارو توسط بیماران ، با سند جامع داروسازی، آیین‌نامه داروخانه‌ها و همچنین دستور وزارت بهداشت مبنی بر تشکیل اتاق مشاوره در داروخانه‌ها در تناقض است و ضرورت دارد تولیت‌ نظام‌سلامت کشور در مورد اجرای رسمی این آیین‌نامه با احساس مسئولیت بیشتری تصمیم‌گیری کند. 

در خصوص فروش اینترنتی دارو بعضی از کشورها تجربیات موفقی داشته اند، ما نیز در بسیاری از حوزه‌های علمی قابلیت مقایسه با کشورهای دیگر را داریم. اما باید بررسی شود که آیا مجموعه نظارتی ما در این حوزه،  قابلیت مقایسه با مجموعه نظارتی کشورهای دارای تجربه‌ موفق در فروش داروهای اینترنتی را دارد یا خیر.

 یادمان نرود طی دهه گذشته شاهد ورود طوفانی داروهای‌تقلبی به عرصه نظام‌دارویی کشور از طریق عوامل فروش شبکه‌های ماهواره‌ای و ارسال این داروها بواسطه راکبان موتور سوار بودیم و مدت‌ها طول کشید تا مجموعه‌های نظارتی توانستند فعالیت آن‌ها را کنترل کنند. امروز نیز  با وجود آنکه هنوز سکوهای اینترنتی مجوز توزیع دارو را نگرفته اند و آموزش‌های لازم را برای حمل دارو ندیده‌ اند و داروخانه‌هایی که تمایل ورود به این عرصه را دارند مشخص نشده‌اند، به دلیل ضعف نظارتی؛ انواع مختلف داروها، از داروهایی که در داروخانه‌ها فقط با نسخه پزشک عرضه می‌شود و داروهای نیازمند استعلام و ثبت در سامانه تیتک گرفته، تا داروهای کمیاب، تقلبی و قاچاق توسط سکوهای اینترنتی بدون نسخه به فروش می‌رسد. 

در چشم‌انداز پیش‌رو، توزیع دارو بر بستر سکوهای اینترنتی، دست‌اندازی به

کل زنجیره دارویی کشور است و داروخانه‌ها نخستین خاکریزی هستند که فرو می‌ریزد. به این ترتیب که این سکوها با انتخاب برخی از داروخانه‌ها به تدریج داروخانه‌های دیگر را از گردونه خارج می‌کنند. سپس با همین روش به سمت شرکت‌های توزیع دارو می‌روند و در نهایت صنایع دارویی کشور را مورد هدف قرار می‌دهند و با سوق دادن نسخه‌ها به سوی برندی مشخص، برندهای دیگر را از صنعت دارو خارج می‌کنند. با این تعبیر، پُرواضح است که با اجرای رسمی آیین‌نامه توزیع دارو بر بستر سکوهای اینترنتی، عرصه دلالی بر بازار داروی نظام‌سلامت کلید خواهد خورد.

دیگر خبرها

  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • زمان عرضه خودروهای وارداتی و خودروهای برقی اعلام شد + جزئیات
  • هجوم برای خرید طلا/ چقدر طلا فروش رفت؟
  • بازار فروش گیاهان محلی زنجان در فصل بهار
  • فروش ۳ تن طلا در ۲۲ حراج/امروز چقدر شمش فروش رفت؟+قیمت
  • اما و اگرهای فروش اینترنتی دارو
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • فروش اینترنتی دارو
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی