Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه حوزه‌های علمیه ــ رئیس جامعةالمصطفی(ص) العالمیة با اشاره به راه‌اندازی رشته‌های تفسیر، کلام و فقه تطبیقی، گفت: در مقابل برخی مراکز علمی که به اختلافات دامن می‌زنند، راهبرد المصطفی(ص) تقریب و وحدت است و دانش‌آموختگان این نهاد، امروز با ویژگی تقریب میان مذاهب اسلامی شناخته می‌شوند و در مثابه حلقه وصل و سفیر گفت‌وگوی فرهنگی و تبلیغی میان ملت‌های اسلامی ایفای نقش خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی(ص) العالمیة در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به برنامه‌های المصطفی در جهت تقریب و وحدت اسلامی گفت: جامعةالمصطفی(ص) اساسا یک نهاد علمی با رویکرد بین‌المللی به ویژه بین‌الملل اسلامی است. طلابی از ملیت‌های مختلف دنیا در المصطفی حضور دارند و رویکرد تقریب و وحدت اسلامی هم به عنوان راهبرد حاکم بر فعالیت‌های المصطفی از ابتدای شکل‌گیری آن تعقیب شده و کماکان در دستور کار قرار دارد.

رئیس جامعةالمصطفی(ص) با بیان اینکه دانش‌آموختگان و تحصیل‌کردگان این مجموعه علمی، امروز با ویژگی تاکید بر تقریب و وحدت میان مذاهب اسلامی شناخته می‌شوند، اظهار کرد: در مقابلِ دیدگاه‌هایی که در برخی مراکز اسلامی مبنی بر دامن زدن به اختلافات، تقابل و تفریق میان مسلمین شاهد هستیم، سیاست اتخاذی المصطفی، راهبرد تقریب و وحدت است و دانش‌آموختگان ما حلقه وصل و سفیر گفت وگوهای فرهنگی و تبلیغی میان ملت‌های اسلامی ایفای نقش خواهند کرد.

عباسی افزود: چشم‌انداز شکل‌گیری یک تمدن اسلامیِ سایه‌گستر بر سر همه ملیت‌ها، تمدن‌ها، قومیت‌ها و مذاهب دنیای اسلام صرفا بر مبنای تقریب و وحدت اسلامی رخ خواهد داد.

رئیس جامعة المصطفی(ص)با بیان اینکه درهای المصطفی(ص) بر روی همه مسلمین باز است و ما امروز در برخی نمایندگی‌ها و مراکز علمی شاهد حضور گسترده همه مذاهب اسلامی هستیم تصریح کرد: برخی مراکز علمی جامعة المصطفی(ص)، مختص و ویژه پیروان مذاهب غیر شیعه است از جمله در گرگان مجموعه اختصاصی مذاهب اسلامی فعالیت دارد و البته رویکرد ما در تمامی آموزش‌ها و مراکز اعم از گرگان و غیر آن رویکرد تقریب و وحدت میان مذاهب و پرهیز از افراط و تفریط است.

رئیس جامعةالمصطفی(ص) العالمیه با اشاره به طراحی صدها رشته و گرایش در المصطفی(ص) اظهار کرد: تلاش کرده‌ایم تا در مباحث و رشته‌های فقهی، تفسیری و کلامی این نگاه تطبیقی و مقارنه میان مذاهب اسلامی وجود داشته باشد لذا حتما در طراحی رشته‌ها، سرفصل‌ها و متون و آموزش و پژوهش ما دیده می‌شود.

وی تصریح کرد: تفسیر، کلام تطبیقی و فقه مقارن از جمله رشته‌هایی است که در این راستا در المصطفی طراحی و در حال اجراست همچنین در واحدهای درسی به فراوانی رویکرد مقارن و تطبیق را شاهد هستیم و همه این امور هم برای آن است که اولا طلاب مذاهب یکدیگر با اشتراکات فراوان مذهبی در مذاهب 5 گانه اسلامی آشنا شوند ثانیا رویکرد تقریبی را فرا بگیرند.

عباسی بیان کرد: واقعا اشتراکات فراوانی میان مذاهب اسلامی وجود دارد که اختلافات ناچیز نباید آن را تحت الشعاع قرار دهد و اگر امروز شاهد دوری مسلمین از یکدیگر هستیم به علت دخالت بیگانگان و برخی گروه‌های افراطی است که درک درستی از اسلام ندارند.

وی تاکید کرد: قرآن کریم امت اسلامی را امت واحده می‌داند و تفرقه را عامل سستی و فشل شدن مسلمین لذا سیاست جمهوری اسلامی وحدت مدنظر قرآن کریم است گرچه دشمنان بشریت و مسلمین نمی‌خواهند مسلمین در سایه اشتراکاتشان به پیشرفت مادی و معنوی برسند زیرا این وحدت و تقریب در تعارض با منافع مادی آنان قرار دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا عباسی المصطفی وحدت تطبیق تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۰۹۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران

به گزارش خبرگزاری صداسیما، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز پیش از عزیمت به باکو و به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها، گفت: به این اجلاس به‌عنوان فرصتی برای بیان مواضع و انتقال نگاه راهبردی جمهوری اسلامی ایران به نخبگان و مقامات شرکت‌کننده نگاه می‌کنیم.

اسماعیلی درباره اهداف سفر به آذربایجان و شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها افزود: از این سخنگاه برای بیان حقایق مختلف در حوزه فرهنگ اقلیت‌ها که محور گفتگو‌های امسال است، استفاده می‌کنیم و با توجه به وضع ناعادلانه در نظامات بین‌المللی، باید از هر فرصتی برای بیان حقایق و تنویر و آگاه‌سازی افکار عمومی استفاده کنیم.

وی همچنین گفت: در این اجلاس به عنوان فرصتی برای ارائه برنامه‌های خودمان و انتقال نگاه انقلاب اسلامی به دیگر کشور‌ها نگاه می‌کنیم و دیپلماسی فرهنگی در دولت مردمی، به‌عنوان یک راهکار جدی برای ایجاد بستر‌های لازم برای گسترش تعاملات دنبال می‌شود. ما در این راهبرد بیشتر معطوف به کشور‌های دوست و جهان اسلام به گفتگو‌های فرهنگی می‌پردازیم..

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در باکو از امروز تا جمعه ۱۴ اردیبهشت میزبان وزرای فرهنگ و شخصیت‌ها و مقامات سیاسی و فرهنگی کشور‌های مختلف جهان است.

در این مجمع که با مشارکت وزارت فرهنگ آذربایجان، آیسسکو و برخی سازمان‌های بین‌المللی مانند ائتلاف تمدن‌های سازمان ملل متحد برگزار می‌شود، چالش‌های جهانی مربوط به گفتمان تمدنی، همکاری برای مقابله با تنفر و تقویت ارزش‌های صلح بررسی می‌شود.

پنجمین دوره مجمع گفت‌وگوی فرهنگ‌ها در اردیبهشت ۱۳۹۸ برگزار شده بود که در آن دوره از این مجمع ۱۴۰ کشور و نهاد بین المللی مشارکت داشتند.

دیگر خبرها

  • مجمع جهانی گفتگوی فرهنگ‌ها فرصتی برای انتقال مواضع فرهنگی ایران
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • دیدار عضو شورای حزب الله لبنان با دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی