Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر مشهد بنا به شرایط توپوگرافی و به دلیل محصور بودن در میان کوه‌های اطرافش، مستعد پدیده وارونگی هواست به طوری ‌که در بیشتر ایام سال، هوای ناسالم را تجربه می‌کند. در کنار منابع ثابت آلودگی هوا مثل نیروگاه‌ها، پایانه‌های حمل‌ و نقل زمینی، هوایی و ریلی و کارخانه‌ها، خودروهای سبک و سنگین از اصلی‌ترین منابع آلودگی این کلانشهر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته معاون پایش و نظارت اداره‌ کل حفاظت محیط‌ زیست خراسان رضوی، نزدیک به یک‌ میلیون و ۴۰۰هزار وسیله نقلیه در مشهد وجود دارد که ۸۰درصد مینی‌بوس‌ها، ۶۰درصد اتوبوس‌ها و موتورسیکلت‌ها و ۴۰درصد کامیون و کامیونت‌ها فرسوده‌اند و نقش مهمی در آلودگی هوا دارند. خودروهایی که بیشتر متعلق به دستگاه‌های دولتی و عمومی به خصوص شهرداری هستند و این آمار نشان‌دهنده ضعف عملکرد و پایبند نبودن این دستگاه‌ها به تعهدات زیست محیطی آنان است.

در پی تصویب قانون هوای پاک، برنامه عملیاتی (کوتاه‌مدت سه‌ساله) کاهش ۵۰درصدی آلودگی هوای مشهد که بخشی از این قانون است از سال ۹۷ تدوین و با تعریف مسئولیت تمام دستگاه‌ها وارد مرحله اجرایی شد و به همین منظور نیز اعتبار ۶هزار میلیارد تومانی اختصاص یافت اما گویا مسائل مالی و کوتاهی‌ دستگاه‌ها مانع تحقق این برنامه شده است.

در اجرای صحیح این برنامه می‌بایست بعضی از خودروها از رده خارج می‌شد که به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، ظاهراً به دلیل تأمین نشدن منابع مالی، دستگاه‌ها این برنامه را اجرا نکرده‌اند و این در حالی است که منابع دستگاه‌ها باید توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی پرداخت می‌شده و نهادهای دیگر همچون شهرداری نیز باید خودشان برای تأمین منابع مالی مورد نیاز اجرای طرح اقدام می‌کرده‌اند.

در نتیجه این تسامح و تساهل، خودروهای معیوب و اتوبوس و کامیون‌های فرسوده و دودزا همچنان در سطح شهر جولان می‌دهند و نقص معابر و گره‌های کور ترافیکی ناشی از آن، هر لحظه به بار آلودگی هوای شهر اضافه می‌کند و نفس شهر را می‌گیرند. در برخورد با سایر عوامل تشدید آلودگی هوا نیز وضع همین گونه است و به جرئت می‌توان گفت تمامی دستگاه‌های مسئول و متولیان کنترل و نظارت، به نوعی تسامح و تساهل دچار شده‌اند و حاصل کار شده است حال و روز این روزهای هوای مشهد که برای خیلی از شهروندان به ویژه کودکان و سالمندان سمی است و بعید نیست در آینده‌ای نه چندان دور همین مسئولان به ناچار اعداد و ارقام سامانه‌های سنجش آلودگی هوای شهر را دستکاری کنند تا مجبور به تعطیلی پی در پی مدارس و ادارات شهر نشوند. اوضاع پس از آن و لطمه‌ای که به سلامت جامعه و به ویژه فرزندانمان وارد می‌شود نیز روشن‌تر از آن است که نیاز به توضیح باشد.

۱۳ ارگان و سازمان در کارگروه مبارزه با آلودگی هوا که به ریاست استانداری خراسان رضوی و دبیری اداره کل حفاظت از محیط زیست تشکیل می‌شود، حاضر هستند که برای هر کدام تکالیفی جهت مبارزه با آلودگی هوا مشخص شده است، هرچند یک کار تیمی و سازمان یافته در راستای کاهش آلودگی هوای مشهد از این گروه انتظار می‌رود اما متأسفانه خروجی مثبت و مؤثری را شاهد نبوده‌ایم و فقط اعتبارات فراوانی به این بهانه و در قالب طرح‌های تحقیقاتی بی‌ثمر به منظور شناسایی عوامل آلودگی و میزان تقصیر بخش‌های مختلف در آن و تعیین سهم و چگونگی عملکرد دستگاه‌ها و امثال آن هزینه شده است.

البته دولت برای سال ۹۹ از همین اعتبارات هم در لایحه بودجه دریغ کرده و ظاهراً اعتبار کاهش آلودگی هوا ۴۰ درصد کاهش داشته است که شاید به خاطر ضعف عملکرد گذشته دستگاه‌های مرتبط بوده است؛ به نوعی پاک کردن صورت مسئله به عنوان آسان‌ترین راه حل، تدبیری که رویه معمول دولتمردان شده است.

امیدواریم این موضوع بهانه تازه‌ای برای شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت دستگاه‌های مرتبط با کاهش آلودگی هوا در مشهد نباشد و مسئولان محلی از استاندار گرفته تا ۱۳ عضو دیگر کارگروه مربوطه، تمام توان و تلاش خود را در این راه به کار بگیرند و کارنامه درخشانی از خود بر جای بگذارند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: معاینه فنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۱۱۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۷۵ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه پاسداران با شاخص ۱۵۴، در وضعیت هوای ناسالم (قرمز) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اسلام‌شهر با شاخص ۱۱۶، باغستان شهریار با شاخص ۱۱۲، تهران پارک شکوفه با شاخص ۱۰۷، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۱۰۲، رباط‌کریم با شاخص ۱۳۲، سلامت با شاخص ۱۲۷، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۱۱۱، شهریار با شاخص ۱۰۳، قرچک با شاخص ۱۳۲، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

در همین راستا، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۵۱، امام خمینی با شاخص ۶۹، پارک رازی با شاخص ۶۴، پاکدشت با شاخص ۶۱، پردیس با شاخص ۸۴، پونک با شاخص ۵۱، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۸۷، پیشوا با شاخص ۸۲، دانشگاه تهران با شاخص ۷۷، دماوند با شاخص ۶۵، ژئوفیزیک با شاخص ۶۳، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۸۸، سرخه‌حصار با شاخص ۵۳، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۸۵، شریف منطقه دو با شاخص ۹۵، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۹۷، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۹۴، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۷۰، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۷، فرمانداری شهرری با شاخص ۹۲، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۶۱، لواسانات با شاخص ۹۹، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۵۷، ملارد با شاخص ۸۹، منطقه ۱۵ با شاخص ۸۰، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۹۵ و ورامین با شاخص ۷۴ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

به این ترتیب ایستگاه آتی‌ساز با شاخص ۴۶، چشمه با شاخص ۴۴، شهرداری منطقه دو با شاخص ۵۰، علم و صنعت با شاخص ۳۲، قدس با شاخص ۴۹ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۴۲ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749281

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا