Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: دستگاه‌های استان از هم اکنون برای تدوین سند جامع کاهش خطرپذیری بلایا و بحران‌ها آماده می‌شوند.

جلیل بالایی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران کشور شهریور ماه امسال قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن طرح جامع کاهش خطرپذیری کشور برای مقابله با بحران‌ها و بلایا تدوین شود، افزود: فرصتی که برای تدوین این سند در نظر گرفته شده حدود شش ماه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بعد از تدوین این سند ملی، استان‌ها نیز باید بر اساس این سند بالادستی، سند استانی کاهش خطرپذیری در برابر بلایا و بحران‌ها را تدوین کنند و در کنار آن سندی نیز برای آمادگی و مقابله در برابر این بلایا ارائه دهند.

بالایی با اشاره به اینکه این سند جامع صرفا به یک بلای خاص مانند سیل یا زلزله محدود نیست، خاطرنشان کرد: در قالب این سند باید تمام بیش از 35 بلایای طبیعی که کشور ما احتمال مواجه با آن را دارد، لحاظ شود و هر استانی نیز خطرات اول خود را در اولویت قرار دهد.

وی با بیان اینکه طرح جامع کاهش خطرپذیری یک نقشه روشن از وظایف بخش‌های مختلف برای مقابله با بحران را ارائه می‌دهد، افزود: یکی از اهداف دیگر این طرح جا انداختن ادبیات مدیریت بحران در کشور و استان‌ها است.

بالایی خاطرنشان کرد: مدیریت بحران در ایران جوان است و حدود یازده سال سابقه دارد و تدوین این سند می‌تواند به رفع نقاط ضعف و اشکالاتی که در این مدت با آن مواجه بودیم، بپردازد.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه یادآور شد: در این سند به برخی مباحث مانند توانمندسازی مردم، افزایش مشارکت بخش خصوصی، نقش بیمه‌ها، بازتوانی، تقویت تاب آوری و ... به عنوان واژگان جدیدی در ادبیات مدیریت بحران توجه شده است.

وی تاکید کرد: در قالب این طرح وظیفه هر دستگاه مشخص است و برای همه دستگاه‌های دولتی، حاکمیتی، نهادها و ... وظایف عمومی و اختصاصی در نظر گرفته شده است. برای مثال وظیفه هلال احمر امدادرسانی، نجات و اسکان اضطراری است و یا مشکلات حوزه سیلاب به وزارت نیرو سپرده شده است.

بالایی خاطرنشان کرد: ما هم جلسات اختصاصی را با دستگاه‌های متناظر استانی آغاز کردیم و همچنین جلسات هماهنگی با فرمانداری‌ها، دهیاری‌ها و ... نیز برگزار شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه اظهار کرد: اگرچه سند ملی هنوز تصویب نشده، اما دستگاه‌های استان از هم اکنون برای تدوین این سند آماده می‌شوند و باید برنامه‌های خود را گردآوری کنند، زیرا ممکن است زمانی که برای تدوین سندهای استانی در نظر گرفته می‌شود محدود باشد، لذا باید از هم اکنون کارهای کارشناسی دقیق انجام شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سیل زلزله استانی اجتماعی كرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۱۱۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: سال گذشته ۱۳۵ چاه غیرمجاز در شهر کرمانشاه مسدود شد که میزان آب‌های زیرزمینی را به میزان ۰.۰۵ درصد افزایش داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، افشین یگانه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی  عملیات پاسخ به بحران استان که امروز در استانداری برگزار شد با اشاره به وجود چاه‌های غیرمجاز در استان اظهار داشت: در استان کرمانشاه دشت‌های ممنوعه‌ای وجود دارد و میزان آب‌های زیرزمینی به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.

وی عنوان کرد: در همین راستا مصوب شد شرکت آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، نیرو انتظامی، دادستانی و سایر دستگاه‌ها توانستند سال گذشته 135 چاه غیرمجاز در شهر کرمانشاه را مسدود کنند و بر این اساس حدود پنج صدم درصد میزان آب زیرزمینی رشد داشت.

یگانه با بیان اینکه جایگزین کردن پساب فاضلاب در مصارف صنعتی از دیگر مصوبات ستاد در استان بود گفت: دستگاه‌های مرتبط از جمله آب منطقه‌ای، شرکت آب و فاضلاب و سازمان صمت با برگزاری جلسات متعدد به نتایجی رسیدند و به طور نمونه پساب فاضلاب اسلام‌آباد غرب به عنوان خوراک پتروشیمی این شهرستان مصرف می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: برای مجموعه صنایع بزرگ استان که در شرق شهرستان کرمانشاه قرار گرفته‌اند از جمله پتروشیمی‌ها، نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها و شرکت فولاد مقرر شد یک کنسرسیوم با محوریت شرکت پتروشیمی اوره و آمونیاک شکل بگیرد و فاضلاب تصفیه خانه شهر کرمانشاه توسط یک خط لوله به این صنایع انتقال یابد و از همین امسال اقدامات در حال انجام است.

وی با اشاره به افزایش ضریب نفوذ بیمه‌ای عنوان کرد: ضریب نفوذ بیمه در سال 1401 حدود 20.97 بود که بعد از آن به 23.76 درصد در سال 1403 افزایش یافته است و امسال نیز به عنوان محور اصلی در نظر گرفته شده است.

یگانه با بیان اینکه در آخرین سیل رخ داده در سال 98 بخش قابل توجهی از شهر کرمانشاه درگیر شده بود و این در حالی بود که میزان بارش 1401 و 1402 بیشتر از سال 98 بود گفت: با مصوبه ستاد استان با محوریت آب منطقه‌ای حدود 30 کیلومتر از نقاط بحرانی رودخانه‌های استان لایروبی شد و این اقدام بعد از 13 سال انجام شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: براساس گزارش هواشناسی بارندگی استان بیشتر از میانگین بلندمدت بود و همین لایروبی مانع از بروز سیل شد.

وی عنوان کرد: شرکت‌هایی که بیش از 100 نفر کارکنان داشتند به مقیاس بزرگ سازماندهی شدند و در مراحل بعدی تحت آموزش قرار می‌گیرند و در مواقع بحران تحت عنوان تیم‌های واکنش سریع در کنار سایر دستگاه‌ها قرار بگیرند.

یگانه گفت: سال 98 که بیشترین بارندگی رخ داد در منطقه بوزین و مره خیل حدود 12 روز برای اطفای حریق طول کشید اما با اقدامات انجام شده و همکاری سایر دستگاه‌ها و تشکل‌های مردمی، حریق سال گذشته در همین منطقه در کمتر از 24 ساعت اطفا شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: انتظار می‌رود برای خرید و تجهیزات اطفای حریق توجه ویژه‌ای به این استان شود زیرا جنگل‌های زاگرس برای کشور اهمیت خاصی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان شرقی
  • لزوم آماده‌باش همه دستگاه‌ها به دنبال صدور هشدار نارنجی هواشناسی
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • ۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات