Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیته علمی کنفرانس علوم شناختی و رسانه خبرگزاری فارس گفت:درگیری‌های قومی، نژادی و مذهبی،‌ نقش رهبران اجتماعی و سیاسی و شخصیت آنها در رفتارهای سیاسی ـ اجتماعی با بهره‌گیری از علوم شناختی، عمیق‌تر مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

فرانک شیروانی عضو کمیته علمی کنفرانس علوم شناختی و رسانه خبرگزاری فارس در گفت‌وگو با خبرنگار علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، در رابطه با حوزه‌های کاربردی علوم شناختی، اظهار داشت: علوم شناختی با توجه به وابسته بودن حیات انسان و جامعه به کارکردهای مستمر تأثیر بسزایی بر همه ابعاد حیات انسان داشته و خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

*رشته‌هایی که با استفاده از یافته های علوم شناختی از بروز خطا‌های ذهنی انسان جلوگیری می کنند

وی ادامه داد: رشته‌هایی چون آموزش و پرورش شناختی، روان درمانی شناختی، هوش مصنوعی، شناخت اجتماعی، روان‌شناسی، تحلیل اطلاعات و رسانه‌های گروهی، مهندسی شناختی و غیره با استفاده از یافته‌های علوم شناختی درباره مغز و ذهن انسان می‌توانند به بهترین نحو در جهت ارتقاء گام برداشته و از بروز خطاهای ذهنی انسان جلوگیری کنند.

*یافته‌های علوم شناختی تأثیرات عمیقی بر آموزش و پرورش داشته است

شیروانی در تشریح آموزش و پرورش شناختی،‌یادآور شد: یافته‌های علوم شناختی تأثیرات عمیقی را در سال‌های اخیر بر آموزش و پرورش برجای گذاشته است. اینک کشورهای پیشرفته پروژه‌های سنگینی را در زمینه کاربرد علوم شناختی در آموزش و پرورش در درست اجرا دارند و با تأسیس مدارش شناختی در حال تجربه این رویکرد در آموزش و پرورش هستند.

*مؤثر بودن روان درمانی شناختی در معالجه معتادین به مواد مخدر  به خوبی به اثبات رسیده است

این مدرس دانشگاه در ادامه درباره  حوزه روان‌درمانی شناختی به عنوان یکی از حوزه‌های کاربردی علوم شناختی،‌خاطر نشان کرد: رشته روان‌درمانی شناختی به عنوان رویکردی جدید در روان‌شناسی بالینی و روان پزشکی توانسته است، توفیقات قابل توجهی را در درمان اختلالات رفتاری و روانی به ارمغان آورد. در معالجه معتادین به مواد مخدر، مؤثر بودن این رویکرد به خوبی به اثبات رسیده است. در سایر زمینه‌های اختلالات روانی نیز امروزه رویکرد شناختی چه به تنهایی و چه در تلفیق با فنون رفتار درمانی شیوه‌ای مؤثر و ماندگار بوده است و احتمال بازگشت مجدد این بیماری نیز با این رویکرد کاهش می‌یابد.

*تحقیقات حوزه هوش مصنوعی متمرکز بر یادگیری، ادراک و پردازش زبان بوده که زیر مجموعه علوم شناختی هستند

این روانشناس با بیان اینکه  هوش مصنوعی دانش ساخت رایانه‌هایی است که بتواند کارهایی را انجام دهد که انجام آن توسط انسان نیاز به هوشمندی و شعور دارد، تصریح کرد: تحقیقات انجام شده در هوش مصنوعی عمدتاً متمرکز بر یادگیری، حل مسئله،ادارک و پردازش زبان بوده است که همه این موارد زیرمجموعه علوم شناختی هستند.

*تحلیل رویداد‌های اجتماعی و رفتار‌های سیاسی به کمک علوم شناختی

عضو کمیته علمی کنفرانس علوم شناختی و رسانه خبرگزاری فارس اظهار داشت: همچنین علوم شناختی به تحلیل و درک رویدادهای اجتماعی و رفتارهای سیاسی نیز کمک شایان توجهی می‌کند. نحوه شکل‌گیری گروه‌های اجتماعی و نقش شناخت در آن، درگیری‌های قومی، نژادی و مذهبی،‌ نقش رهبران اجتماعی و سیاسی و شخصیت آنها در رفتارهای سیاسی ـ اجتماعی همه و همه با بهره‌گیری از علوم شناختی، عمیق‌تر مورد بررسی قرار خواهند گرفت. 

وی یکی از حوزه‌های کاربردی متأثر از یافته‌های علوم شناختی را روان‌شناسی تحلیل اطلاعات و رسانه‌های گروهی دانست و گفت: روانشناسی شناختی در درک خطاهای شناختی که منجر به تصمیمات نادرست می‌شود و نیز طراحی بهترین شیوه تأثیرگذاری بر افکارعمومی به این حوزه کمک‌های مهمی می‌رساند.

شیروانی با اشاره به اینکه مهندسی شناختی رابطه انسان و فناوری (به ویژه ماشین) موضوعی است که مورد مطالعه قرار می‌گیرد،‌ اضافه کرد: راه‌های بهبود فناوریها و ماشین‌آلات به نحوی که کاربرد آنها برای انسان مطلوب‌تر باشد و نیز بررسی خطاها و اشتباهاتی که در هنگام استفاده از آن، ممکن است رخ دهد در حیطه مهندسی شناختی قرار می‌گیرد. 

وی در پایان گفت: همیشه تصور مبهمی از موضوعات مربوط به علوم شناختی وجود دارد. امید است که با پرداختن تفصیلی به این علم و علوم زیربنایی آن، روحیه علم دوستی و امیدواری به پیشرفت و ارتقاء بالاتر برود.

خبرگزاری فارس در نظر دارد در اوایل اسفند ماه امسال کنفرانس علوم شناختی و رسانه را برگزار کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش علوم شناختی انسان رسانه هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۱۴۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش شاهنامه و امر سیاسی برگزار می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، همایش شاهنامه و امر سیاسی در راستای ضرورت روش شناسی و نتایج نظریه پردازی علمی از شاهنامه فردوسی روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت، توسط انجمن علوم سیاسی ایران، انجمن مطالعات صلح ایران، خردسرای فردوسی و خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

سخنرانان این همایش ژاله آموزگار، اصغر دادبه، میرجلال الدین کزازی، حمید احمدی، مقصود فراستخواه. محمد جعفر یاحقی، علیرضا قیامتی، یامان حکمت تقی آبادی، ماندانا تیشه یار، احمد بستانی، رضا نجف زاده، جواد رنجبر درخشیلر و مهدی فدایی مهربانی هستند.

این‌همایش روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ از ساعت ۱۵ در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی تهران، خیابان نجات اللهی (ویلا)، نبش خیابان ورشو برگزار می‌شود.

کد خبر 6096824 طاهره تهرانی

دیگر خبرها

  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • محمدعلی علومی درگذشت
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان (فیلم)
  • ایجاد اشتغال پایدار از مسیر اتصال دانشگاه و صنعت می‌گذرد
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان + فیلم
  • همایش شاهنامه و امر سیاسی برگزار می‌شود
  • ویدیو/ ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان