Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@16:53:33 GMT

تدوین نقشه‌راه توسعه صادرات در مراحل پایانی

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۱۵۲۶۸

تدوین نقشه‌راه توسعه صادرات در مراحل پایانی

مرجان فقیه نصیری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نقشه راه توسعه صادرات از سمت مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی با همکاری سازمان توسعه تجارت ایران در مراحل پایانی تدوین و بازنگری قرار گرفته است، گفت: پیش نویس نقشه راه توسعه صادرات غیرنفتی به تمامی دستگاه‌های ذیربط جهت دریافت نظرات به منظور کارآمد شدن هر چه بیشتر ارسال شده تا اگر نقطه نظری در این رابطه وجود دارد، آن را مورد بازبینی قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: همچنین این نقشه راه در اختیار تمامی معاونان وزارت صنعت، معدن و تجارت و نهادهای ذیربط قرار گرفته تا اظهارنظرهای تکمیلی را در مورد آن انجام دهند.

وی تصریح کرد: بخش عمده ای از استعلام‌های صورت گرفته به مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی پاسخ داده شده است که امیدواریم بتوانیم کار را هر چه سریع‌تر نهایی کنیم.

به گفته فقیه نصیری، حداکثر تا انتهای هفته آینده جمع بندی نقشه راه توسعه صادرات صورت خواهد گرفت، ضمن اینکه به صورت موردی با معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت هماهنگی‌هایی به عمل آمده تا نقشه راه توسعه صادرات همراستا با نقشه راه تنظیم بازار کشور باشد.

این مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی اقتصاد ایران، کشور نیاز به افزایش صادرات غیرنفتی به عنوان یک برنامه مشخص دارد تا بتوان نیازهای ارزی کشور را به خوبی پاسخ داد اما لازمه این موضوع حرکت بر اساس یک نقشه راه واحد و مشخص است تا بتوان به رشد مناسبی در حوزه صادرات غیرنفتی دست یافت.

فقیه نصیری گفت: تأکیدِ نقشه راه توسعه صادرات بر ۱۵ کشور همسایه به علاوه هند، چین و اورآسیا بوده و نقشه‌های مشخصی تدوین شده تا افزایش صادرات، ماندگاری آن و کیفیت صدور کالاهای ایرانی را ارتقا داد.

وی با بیان اینکه بخش لجستیک صادرات نیز باید تجهیز شود، خاطرنشان کرد: بخش‌هایی همچون حمل و نقل، پایانه‌های صادراتی و انبارهای موردنیاز از جمله نیازهای بخش لجستیک در حوزه صادرات هستند و این نقشه راه مبنای برنامه سال ۹۹ کشور در حوزه صادرات خواهد بود.

کد خبر 4818423 محبوبه فکوری

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت صنعت معدن و تجارت سازمان توسعه تجارت ایران توسعه صادرات قاسم سلیمانی قیمت دلار بانک مرکزی ایران قیمت یورو بورس محمد اسلامی قیمت نفت قیمت سکه بهار آزادی لایحه بودجه سال 99 کل کشور وزارت جهاد کشاورزی بورس تهران تولید نفت سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۱۵۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین

تین نیوز

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • تراز تجاری کشور بدون نفت مثبت شد
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • ترکیه رسماً توقف تجارت با اسرائیل را تأیید کرد
  • پیش‌نویس نقشه راه فرهنگی شاهرود تدوین شود
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین
  • رشد ۴۸ درصدی تجارت خارجی کشور در فروردین ۱۴۰۳
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • نقشه راه سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری تدوین شده است
  • احداث مسیرهای پل ولایت و پل ششم در مراحل پایانی