Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه؛ او ادامه داد: «همچنین نکته دوم که باعث تفاوت میان این انتخابات با ۱۰ دوره قبلی می‌شود این است که جریان‌های سیاسی همچون سابق نمی‌توانند تاثیرگذار باشند. به خصوص در برخی شهر‌ها مشخص نیست که اصولگرایان برنده انتخابات باشند یا اصلاح‌طلبان. گمان می‌کنم مردم به سمت چهره‌های مستقلی می‌روند که شعار‌های مردم را پررنگ‌تر مطرح کنند و پیشینه منفی هم از آن‌ها در ذهن ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرض کنید اگر از حزب اعتدال و توسعه کسی کاندیدا شود برای مردم این سوال به وجود می‌آید که دولت نزدیک به شما چه کرد که حالا ما با نمایندگان نزدیک به این حزب رای بدهیم. در مورد جریان‌های دیگر نیز همین‌گونه است.»
غلامعلی رجایی افزود: «نکته سوم هم این است که اگر شورای نگهبان با تسامح برخورد نکند و همین تعداد افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند هم احراز صلاحیت نشوند، با وضعیت این دوره که اساسا چهره‌های مطرح کاندیدا نشده‌اند، بسیار انتخابات کم‌رنگی پیش رو خواهیم داشت. اگر چنین شرایطی حادث شود و چهره‌هایی با وزن قابل توجه به مجلس راه پیدا نکنند، قطعا مجلس نمی‌تواند عصاره فضایل ملت باشد و تنها حسن آن این است که منتخبان مردم هستند اگرچه حتی برخی با رای حداقلی در مجلس حضور پیدا کنند.»
او همچنین در تحلیل کیفیت و کمیت مشارکت جریان‌های سیاسی نیز توضیح داد: «از آنجایی که نوع رویکرد اصولگرایان به انتخابات تکلیفی است علی‌القاعده ان‌قلت‌ها و چالش‌های آن‌ها با اصل حضور حل شده‌است. در اصولگرایی با این تحلیل مواجه نخواهید شد که «رای نمی‌دهیم یا حضور پیدا نمی‌کنیم» در صورتی که در جریان اصلاح‌طلب دیده می‌شود که برخی افراد این پرسش را مطرح می‌کنند که برای چه رای بدهیم یا اساسا امسال به دنبال کاندیدا شدن یا رای دادن و رای‌آوردن نیستند. بنابراین، چون اصولگرایان با مساله رای دادن و حضور در انتخابات تکلیفی برخورد می‌کنند، پیش‌بینی می‌کنم که در برخی حوزه‌های انتخابیه رای‌شان غلبه پیدا کند، اما نمی‌توان پیش‌بینی کرد که غلبه اصلی با اصولگرایان باشد. با این حال تعداد قابل توجهی خواهند بود چرا که هم در حوزه احراز صلاحیت با مشکلات کم‌تری مواجه خواهند شد و هم برخورد تکلیفی باعث رای‌آوری آن‌ها می‌شود.»
مشاور اسبق رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که مستقلین در این انتخابات شانس بیشتری خواهند داشت، توضیح داد: «با البته نباید فراموش کرد که در این انتخابات مستقلین شرایط بهتری خواهند داشت البته نه در شهر‌هایی مثل تهران که لیست‌های انتخاباتی تعیین کننده است، اما در شهر‌های دیگر که راحت‌تر می‌توانند خودشان را به مردم معرفی کنند، چون از پیشینه منفی برخوردار نیستند علی‌القاعده می‌توانند موفق باشند.»
رجایی همچنین در پاسخ به این سوال که دولت یا حاکمیت می‌تواند چه اقدام فوری و عاجلی برای افزایش مشارکت مردم طی دو ماه آینده انجام دهد نیز تشریح کرد: «اقدام عاجل و فوری برای جلب نظر مردم و افزایش مشارکت سخت است چرا که فرصت زیادی تا انتخابات باقی نمانده، اما دولت می‌توانست بعد از اتفاقات رخ داده که متاثر از اصلاح قیمت بنزین بود از مردم عذرخواهی کند. این موضوع می‌توانست در تغییر رویکرد مردم تاثیرگذار باشد. ضمن این که باید مردم معترض به شرایط اقتصادی و معیشتی به رسمیت شناخته می‌شد و تنها به گفتن این که تعدادی اغتشاشگر دست به اعتراض زدند، اکتفا نمی‌شد.»
او ادامه داد: «دولت در دو ماه نمی‌تواند کار ویژه‌ای انجام دهد، چون لازم است که رویکردی انفجاری داشته‌باشد. این موضوع هم به تامین منابع نیاز دارد تا مثلا بتواند قیمت‌ها را کنترل کند. کاهش قیمت خودرو یا ارز یا سکه و ... شاید در نگاه مردم به مسائل معیشتی تغییری ایجاد کند. الان مثل ۳ دهه قبل مساله اصلی مردم سیاست خارجی نیست. در حال حاضر مساله مردم معیشت و زندگی‌شان، بهداشت و درمان، آموزش، حمل و نقل و ... است. وقتی این موضوعات با مشکلاتی مواجه می‌شود در امید به زندگی نیز

تاثیر گذار است. بحث بسته‌های معیشتی نیز چندان کارآمد نخواهد بود و تنها یارانه جدیدی اضافه کرد که با شاید با توجه به وضعیت تحریم‌ها در سال آینده دولت در پرداختی‌ها با مشکلاتی مواجه می‌شود.»
دولت زمان اندکی دارد و علی‌القاعده در سیاست خارجی از سوی آمریکا و اروپا نیز اتفاق ویژه و مثبتی نخواهد افتاد. آن‌ها می‌خواهند دولت در ضعیف‌ترین حالت ممکن باشد. به هر روی دولت باید با نخبگان اقتصادی وارد تعامل شود و با راهکار‌های اقتصادی بتواند به صورت پلکانی امید مردم را بازگرداند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: غلامعلی رجایی انتخابات اسفند 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۱۵۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات

روحانی رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند.

 

به گزارش سایت رسمی رئیس جمهور سابق ایران، حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

دیگر خبرها

  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • رئیسی: آنچه دولت را در دل مردم جای می‌دهد، صداقت است
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخابات باشکوه را رقم بزنند
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • بی خانمانی ایرانی‌ها را تهدید می‌کند/ هر سال تعداد بیشتری از مردم توان اجاره مسکن را از دست می‌دهند (فیلم)
  • پیکر شهید تازه تفحص شده با حضور پرشور مردم همدان تشییع شد