Web Analytics Made Easy - Statcounter

نامه منتشر شده از وزارت دفاع آمریکا مبنی بر تصمیم این کشور برای خارج کردن نظامیانش از عراق با تایید و تکذیب‌های مختلفی از سوی مقامات این کشور مواجه شد که نشان از سردرگمی عملی آنها را دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شامگاه دوشنبه بود که نامه‌ای رسمی از وزارت دفاع ایالات متحده به وزارت دفاع عراق به‌وسیله برخی رسانه‌ها منتشر شد که در آن آمریکا از جابجایی نیروهای نظامی خود و خروج از این کشور صحبت کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرستنده این نامه سرتیپ «ویلیام اِچ. سیلی» فرمانده نظامیان تفنگدار آمریکایی در عراق (به عنوان بخشی از نیروهای مرکب ائتلاف بین‌المللی موسوم به ضد داعش) و گیرنده آن «عبدالامیر یارالله» جانشین رئیس ستاد مشترک ارتش و جانشین فرمانده عملیات مشترک بغداد بود.

در این نامه نوشته شده بود: «با احترام به حاکمیت جمهوری عراق و به درخواست پارلمان و نخست‌وزیر عراق، نیروهای ائتلاف در بازه روزها و هفته‌های آتی جابجا خواهند شد و برای حرکت رو به جلو آماده می‌شوند».

بسیاری از تحلیلگران این عبارت «حرکت رو به جلو» (Onward movement)‌ را به معنای خروج نظامیان آمریکایی از عراق توصیف کردند. البته عده‌ای نیز تحلیل کردند که وزارت دفاع آمریکا عامدانه لحن مبهمی را برای این نامه استفاده کرده تا بتواند برای فرایند خارج کردن نظامیان خود از عراق، زمان کافی بخرد.

در ادامه این نامه آمده است: «برای اجرای این ماموریت، نیروهای ائتلاف ملزم هستند اقدامات خاصی را برای مطمئن شدن از اینکه خروج از عراق به شویه‌ای امن و مؤثر انجام شود. در این زمان، حرکت‌های بالگرد داخل و اطراف منطقه بین‌المللی بغداد افزایش می‌یابد. این ترافیک هوایی فزاینده، شامل بالگردهای  اسکورت امنیتی CH-47، UH-60 و AH-64 می‌شود.»

نیروهای ائتلاف اقدامات مناسب برای به حداقل رساندن و کاهش آزار عمومی را انجام می‌دهند. به‌علاوه، ما این عملیات‌ها را در ساعات تاریکی [شب] انجام می‌دهیم تا این تصور را که ما در حال وارد کردن تعداد بیشتری نیروی ائتلاف به منطقه بین‌المللی هستیم، کم کنیم. همزمان که ما اجرای مرحله بعدی عملیات‌ها را آغاز می‌کنیم، بر ارزش دوستی و همکاری خودمان (آمریکا و عراق) تاکید می‌کنم. ما به تصمیم حاکمیتی شما درباره خروج خود احترام می‌گذاریم».

 

این نامه به مشاهده رسانه‌های معتبر بین‌المللی از جمله خبرگزاری‌های رویترز، آسوشیتدپرس و فرانسه رسیده و هر کدام از آنها جداگانه به سراغ مقامات نظامی و دفاعی عراقی و آمریکایی رفته و تاییدیه صحت این نامه را از آنها گرفتند.

تعجیل آمریکایی‌ها برای تکذیب این نامه به حدی شدید و همراه با دستپاچگی بود که «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا بامداد سه‌شنبه مقابل خبرنگاران در پنتاگون حاضر شد و ضمن اشتباه خواندن این نامه، مدعی شد واشنگتن هیچ برنامه‌ای برای خارج کردن نظامیان خود از عراق ندارد.

اسپر با ادعای اینکه آمریکا هنوز هم متعهد به مقابله با داعش در عراق است، درباره نامه مذکور توضیح داد: «فعلا تصمیمی درباره خروج کذایی از عراق گرفته نشده است. نمی‌دانم آن نامه چیست... ما تلاش می‌کنیم که بفهمیم آن [نامه] از کجا آمده و چیست. اما هیچ تصمیمی برای خروج از عراق گرفته نشده، نقطه!»

بعد از اسپر نیز ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با ادعای اینکه نامه مذکور، یک پیش‌نویس بوده، مدعی شد سران نظامی به‌صورت معمول پیش‌نویس‌ها را با همتایان عراقی خود به اشتراک گذاشته  و هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهند تا بازخورد آنها را ببینند.

میلی در این باره ادعا کرد: «این [نامه] یک اشتباه صادقانه بود. این نامه، یک پیش‌نویس بود، اشتباه بود، امضا نشده بود، هیچ وقت نباید منتشر می‌شد. جمله‌بندی آن ضعیف بود و عقب‌نشینی را [به ذهن] متبادر می‌ساخت. این (عقب‌نشینی) اتفاق نمی‌افتد».

یک مقام آمریکایی نیز به نشریه «فارین پالیسی» گفت پیش‌نویس نامه، نشانه‌ای از آن است که ارتش آمریکا به دلیل محیط امنیتی متغیر و نه از سر تدارکات برای عقب‌نشینی، در حال حرکت نیروهایش داخل، خارج و اطراف این کشور است.

اظهارات ضد و نقیض مسئولان آمریکایی درباره این نامه، که یک روز بعد از تصویب طرح لزوم خروج نظامیان خارجی از عراق در پارلمان این کشور منتشر شده، نشان‌دهنده دستپاچگی آنها از یک طرف برای تبعیت کردن از این دستور حاکمیتی عراق و از طرف دیگر از دست ندادن وجهه خود در منطقه است.

سناتور «برنی سندرز» عضو دموکرات مجلس سنای آمریکا نیز در مصاحبه با شبکه «سی‌ان‌ان» گفت انتشار علنی و اشتباهی این نامه نشان می‌دهد که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده هیچ تصوری از اینکه در حال انجام چه اقداماتی است، ندارد.

انتهای پیام/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق آمریکا وزارت دفاع نامه پنتاگون بغداد پارلمان دونالد ترامپ رویترز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۰۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه ۸۶ قانونگذار دموکرات به بایدن: اسراییل قوانین ما را نقض می‌کند

قانونگذاران دموکرات آمریکا در نامه‌ای به رئیس‌جمهور این کشور اعلام کردند شواهد نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی با ممانعت از ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه، قوانین ایالات متحده را نقض کرده است.

 به گزارش ایسنا، ۸۶ عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای به «جو بایدن» رئیس‌جمهور این کشور اعلام کردند مانع‌تراشی‌های رژیم صهیونیستی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تضمین‌هایی که این رژیم برای تبعیت از قانون حمایت خارجی آمریکا داده را نقض می‌کند.

بر اساس این قانون، دریافت‌کنندگان حمایت‌های تسلیحاتی آمریکا باید از حقوق بشردوستانه بین‌المللی تبعیت کرده و اجازه دهند کمک‌های بشردوستانه بدون هیچ مشکلی به مقصد موردنظر تحویل داده شود.

قانونگذاران آمریکایی در نامه خود تصریح کردند کابینه رژیم صهیونیستی در برابر درخواست‌های متعدد واشنگتن برای باز کردن گذرگاه‌های مرزی زمینی و دریایی با هدف ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه مقاومت کرده است.

این اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در این نامه به گزارش‌هایی استناد کردند که نشان می‌دهد رژیم صهیونیستی نمی‌گذارد حمایت‌ها به میزانی به غزه ارسال شود که از قحطی جلوگیری شود.

در این نامه آمده است: ما از دولت آمریکا انتظار داریم تبعیت اسرائیل از قوانین موجود را تضمین کرده و برای پیشگیری از بحران انسانی مضاعف در غزه گام‌هایی ملموس بردارد.

بایدن از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا خواسته تا روز چهارشنبه به کنگره این کشور گزارش دهد که آیا تضمین‌های رژیم صهیونیستی مبنی بر رعایت قوانین بین‌المللی در استفاده از تسلیحات آمریکایی معتبر هستند یا نه.

در ماه میلادی گذشته دست‌کم چهار نهاد وزارت خارجه به بلینکن هشدار دادند که بر اساس ارزیابی‌های انجام شده، رژیم صهیونیستی به تعهدات خود در این زمینه پایبند نبوده است.

قانونگذاران آمریکایی در این نامه با اشاره به ممانعت عامدانه از تحویل کمک‌های بشردوستانه به ساکنان غزه، نسبت به شیوه‌های جنگی رژیم صهیونیستی ابراز نگرانی شدید کردند.

آنها از بایدن خواستند نتانیاهو را توجیه کند که تا وقتی کمک‌های بشردوستانه آن‌طور که باید به مردم غزه تحویل داده نشوند، ممکن است رژیم صهیونیستی دیگر صلاحیت دریافت کمک‌های تسلیحاتی آمریکا را نداشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال؛ پای معاون سابق در میان است!
  • پشت پرده خروج ضمانت‌نامه ۸۰ میلیاردی از باشگاه استقلال
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • امروز با سعدی: چه جرم رفت که با ما سخن نمی‌گویی
  • اعتراضات دانشجویی آمریکا و ماجرای ۲ نامه
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • عزاداری مردم آذربایجان غربی در سوگ شهادت امام صادق(ع)
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • نامه ۸۶ قانونگذار دموکرات به بایدن: اسراییل قوانین ما را نقض می‌کند
  • ◄ ناچار به خروج کامل از صنعت حمل و نقل ریلی خواهیم بود