Web Analytics Made Easy - Statcounter

بروکینگز

"مشخص نیست چه میزان فکر پشت تصمیم دولت ترامپ وجود داشته و ارتباط این حمله با سال انتخاباتی ترامپ چیست. وی در سال 2011 مکررا می گفت اوباما با ایران می جنگد تا دوباره پیروز انتخابات شود، اوباما این کار را نکرد. تفاوت بزرگ ترور سلیمانی و تصمیم اوباما برای کشتن بن لادن در سال 2011 این است که بن لادن خطرناک ترین تروریست جهان بود و با مرگ او سازمانش سربریده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سلیمانی نماینده نیروهای نظامی ایران بود، و تهران از این ترور به عنوان اقدام جنگی یاد و قطعا اقدام تلافی جویانه خواهد کرد. ترامپ جان آمریکایی ها را با این حمله به خطر انداخته است. 

"عواقب سیاست جنجالی دولت ترامپ در مقابله پیشگیرانه با گروه های نیابتی ایران در عراق حس خواهد شد. عوامل متحد ایران قدرت و نفوذ بیشتری خواهند گرفت." 

"ترور سلیمانی احتمالا نقطه عطفی در روابط واشنگتن با عراق و ایران بوده و کل موقعیت آمریکا را در خاورمیانه متاثر خواهد کرد. پاسخ ایران احتمالا بسیار گسترده است و تاثیر آن به میزان آمادگی آمریکا بستگی دارد. سوابق دولت ترامپ در منطقه نشان می دهد، باید نگران بود." 

"آمریکا با ترور هدفمند سلیمانی به صورت موثر بال های کاملا موفق ایران را برای گسترش سیاست هایش در منطقه، بسته است." 

"دولت ترامپ با ترور معمار گسترش نفوذ ایران در خاورمیانه، تنش های خود را با تهران از فشارهای اقتصادی به اقدام جنگی تغییر داده است که احتمالا واکنش خطرناک و غیرقابل پیش بینی ایران را درپی خواهد داشت." 

"عربستان سعودی بدون شک از کشته شدن سلیمانی، که بهترین استراتژیست ایران بود، خرسند است. سلیمانی فعالانه از حوثی های یمن علیه عربستان حمایت می کرد و احتمالا در حمله به تاسیسات نفتی عربستان در سپتامبر گذشته نقش مهمی داشت. ولی در دربار سلطنتی نگرانی شدید از تحولات آینده وجود دارد. نگرانی از اینکه ایران چه زمانی، کجا و چگونه واکنش نشان میدهد."

"حتی قبل از ترور سلیمانی، ترامپ با خروج از توافق هسته ای ایران، خود را در آشفته بازاری وارد کرده بود. اعمال تحریم های ضد ایرانی هم به اقتصاد این کشور آسیب زده است. ایران دیگر نمی توانست هزینه ی فشار حداکثری دولت ترامپ را بپردازد و کمر همت بسته بود تا اوضاع کنونی را برای آمریکا دشوار کند." 

 شورای روابط خارجی آمریکا

ایران به احتمال بسیار زیاد به این ترور پاسخ خواهد داد. آنها مستقیما با آمریکا مقابله نخواهند کرد زیرا گزینه های نامتقارن در اختیار دارند. مثلا می توانند فعالیت های هسته ای خود را افزایش دهند، منافع آمریکا را در عراق هدف قرار دهند، و در افغانستان خشونت آفرینی کنند. راه اندازی جنگ سایبری، خشونت های مرزی لبنان-اسرائیل هم از دیگر گزینه ها است. این اقدامات در زمان ها و اشکال مختلف صورت گرفته و ایران با آن ثابت می کند، حتی با ترور سلیمانی، قادر به اجرای چنین عملیاتی است. 

موسسه اینترپرایز 

این حمله، اقدامی بسیار خطرناک از جانب دولتی است که در قبال حملات پیشین ایران در منطقه، خواستار خودداری از تقابل شده بود. عجیب تر آنکه این حمله علیه یکی از ارشدترین فرماندهان نظامی ایران صورت گرفته و به سادگی می تواند پاسخی خشونت بار را برانگیزد. سوال اساسی این است که برای حمله و همچنین مقابله با پاسخ ایران، چه میزان برنامه ریزی قبلی صورت گرفته است. 

 مرکز مطالعات بین المللی و استراتژیک

سلیمانی ویژگی های یک سرباز، مقام امنیتی و دیپلمات را یک جا داشت. وی در ایران بسیار محبوب است عمدتا به دلیل نقش ابزاری اش در شکست داعش در عراق. ایران قطعا به ترور سلیمانی واکنش نشان خواهد داد. در نتیجه آمریکا در خاورمیانه بیش از پیش درگیر مسایل نظامی خواهد شد. آن هم در شرایطی که ترامپ قول داده است منطقه را ترک کند. ایران برای جنگ رو در رو با آمریکا نیروی کافی، سلاح، پول و فناوری ندارد اما برای گروه های نیابتی، و در زمینه عملیات اطلاعاتی و فعالیت هایی نظیر جنگ سایبری، هزینه کرده است. 

موسسه کارنگی

فرصت دیپلماسی برای جلوگیری از جنگی وحشتناک بین آمریکا و ایران، تا چند روز دوام دارد. به نفع آمریکا و ایران است که برای حل مسایل مهم خود شامل دخالت های ایران در امور کشورهای منطقه، برنامه هسته ای ایران و تحریم های آمریکا، تا دیر نشده، به دیپلماسی متوسل شوند. هرگونه محاسبه استراتژیک درخصوص برتری یک طرف نسبت به دیگر بعد از بروز جنگ – مثلا اینکه واشنگتن معتقد است رژیم ایران احتمالا سقوط خواهد کرد – به احتمال بسیار قوی اشتباه است. و در هر حال بیانگر هزینه های احتمالی خواهد بود. 

 موسسه رند

تهران احتمالا با این حمله به عنوان اقدام جنگی برخورد خواهد کرد. احتمال گسترش تنش بین دو کشور تا همین لحظه هم بسیار زیاد است، اما بعد از این حمله، تقریبا قطعی است. "ما در لحظه ای به شدت خطرناک قرار داریم." 

"ماهیت پاسخ ایران نامتقارن خواهد بود، یعنی باید بر گروه های  مرتبط با ایران نظیر حزب الله لبنان و همچنین در سراسر جهان، نظارت کرد. اوضاع با عواقب حاصل از عملیات آمریکا که اسامه بن لادن رهبر القاعده در آن کشته شد، کاملا متفاوت است. ایران در سطح ملی از توانایی بالایی برای مقابله با حملات آمریکا برخوردار است.ایران می تواند به اهداف مختلف آمریکایی حمله کند."

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۳۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی

اتفاق مهمی در آمریکا در حال وقوع است. دانشجویانِ برترین دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی جهان در آمریکا علیه اسرائیل قیام کردند. بالغ بر ۷۹ دانشگاه در آمریکا در این اعترضات شرکت کردند. 

دولت آمریکا نیز سیاست مشت آهنین را انتخاب کرده است. الجزیره روز ۱۰ اردیبهشت گزارش داد که بیش از ۱۶۰۰ دانشجو در سراسر آمریکا دستگیر شد‌ه است. اما این مشت آهنین در دانشگاه UCLA به گونه دیگری رقم خورد.

اعتراضات علیه اسرائیل در دانشگاه «کالیفرنیا در لس آنجلس» (UCLA) با یورش یک گروه لباس شخصی از طرفداران اسرائیل مواجه شد.

مهاجمان، پرچم اسرائیل را حمل می‌کردند و به سلاح سرد و اقلامی نظیر اسپری فلفل، چوب و سنگ مسلح بودند. نیرو‌های پلیس نیز نظارت می‌کردند. اما نکته ماجرا اینجاست؛ بخشی از مهاجمین، «فارسی زبان» و از «ایرانیان مقیم کالیفرنیا» بودند.

«سیاوش اردلان» کارمند شبکه BBC فارسی در ایکس خود نوشت: «فرق اعتراضات دانشجوئی دیشب در کالیفرنیا با دو هفته اخیر در امریکا این بود که اینبار به جای پلیس، این دانشجویان طرفدار اسرائیل بودند که به تحصن دانشجویان حامی فلسطینیان هجوم بردند و با اون‌ها درگیر شدند. در این ویدئو صدای فحش‌های فارسی از جمع گروه حامیان اسرائیل شنیده میشه.»

«تریتا پارسی» بنیانگذار نایاک و نزدیک به حزب حاکم در آمریکا در صفحه ایکس خود پیرامون وقایع دانشگاه کالیفرنیا نوشت: اینجا تعدادی از حامیان اسرائیلی هستند که به تظاهرکنندگان ضد جنگ در UCLA به صورت خشونت‌بار حمله کردند. می‌توانید بشنوید که برخی از آنها به فارسی فحاشی می‌کنند. آنها ممکن است از اعضای جامعه بسیار جنگ طلب یهودیان ایرانی‌تبار لس آنجلس باشند.»

روان شناسی فارسی زبانان معارض جمهوری اسلامی در خارج چندان آسان نیست. چرا مهاجران ایرانی باید به تجمع دانشجویان آمریکا حمله کنند؟ سوال را به نحو دیگری می‌توان طرح کرد: اساساً ربط اعتراض دانشجویان آمریکایی به ضد انقلاب چه بود که به عنوان مهاجر و مهاجر زاده در آمریکا به آمریکایی‌ها حمله‌ور شدند؟ 

این رفتار به همین نقطه ختم نمی‌شود. معارضین جمهوری اسلامی در خارج از ایران، درون خود نیز چند تکه هستند و هر طیف علیه دیگری اقدام می‌کند. 

شبکه سلطنت طلب منوتو با شبکه صهیونیستی اینترنشنال درگیر است. هر دو شبکه علیه BBC فارسی موضع‌گیری می‌کنند. 

ائتلاف شش نفره موسوم به مهسا که خود را سرکردگان انقلاب ادعایی ۱۴۰۱ معرفی می‌کردند نیز ۴۳ روز بیشتر دوام نیاورد و فروپاشید. ر. پهلوی، ح. اسماعیلیون، م. علینژاد، ن. بنیادی، ش. عبادی و ع. مهتدی (تجزیه طلب) اسامی این شش نفر بودند. 

اکنون سمپات‌های افراد مذکور به هتاکانه‌ترین شکل ممکن در حال اقدام علیه دیگری است. به نظر می‌رسد که رفتار ضد انقلاب را نباید در چارچوب منطق تحلیل کرد. طایفه‌ای که منطقی برای ارائه ندارد جز فحاشی و چماق!

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • عجیب ترین فرمانده جنگ ایران و عراق /جانشین سپاه خرمشهر و دوست نزدیک سردار سلیمانی را بیشتر بشناسید
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • سرکوب آمریکایی‌ها توسط چماقداران ایرانی - یهودی
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • مقایسه تاریخی پاسخ‌های ایران به تهدیدات دشمن
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • خانواده‌های سربازانی که در غزه می‌جنگند خواستار حمله نکردن به رفح شدند