Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرخی با بیان اینکه سپهبد شهید سلیمانی یک فرد نبود بلکه یک فرهنگ بود، گفت: با شنیدن خبر شهادت حاج قاسم تصویری از ایشان در ذهنم تداعی شد که آن را در قالب نقاشی روی تابلو پیاده کردم.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: «سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» در حمله پهباد آمریکایی به فرودگاه بغداد در بامداد روز جمعه 13 دی به شهادت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاج قاسم سلیمانی 20 اسفند 1335در روستایی از توابع کرمان متولد شد. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این نهاد پیوست. حاج قاسم به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران فعالیت می کرد و نقش برجسته ای در جنگ افغانستان، شکل دهی به فضای سیاسی عراق بعد از سرنگونی صدام و مقابله با داعش داشت. بعضی از هنرمندان کشور با شنیدن خبر شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی تصمیم به خلق آثار هنری کردند که از آن میان می توان به هنرمندان نقاش از جمله «مهدی فرخی» اشاره کرد .بدین منظور گفتگویی با این هنرمند نقاش و نگارگر که موفق به دریافت نشان درجه یک هنری در رشته نگارگری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است، ترتیب دادیم. اکثر آثار این هنرمند با محوریت مذهبی ، ائمه اطهار (ع) و دفاع مقدس است که تا کنون تعدادی از آنها به موزه های آستان قدس رضوی و حضرت معصومه (ع) اهدا شده است. برگزاری نمایشگاه های انفرادی و گروهی ، دبیری و داوری جشنواره ها، نگارش کتابهای «در چشمه آفتاب» ، «الهی‌نامه عشاق» و «بر بال آسمان» و تدریس در دانشگاه های شاهد و سوره در کارنامه کاری این هنرمند به چشم می خورد. متن گفتگو بدین شرح است:

 

کار جدید خود با محوریت «سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» را چه زمانی آغاز کردید؟

ساعت یازده روز جمعه 13 دی باخبر شدم که سردار حاج قاسم سلیمانی به شهادت رسید. همان روز تصمیم گرفتم که اثری برای ایشان کار کنم.

 

کار جدیدتان در مورد «سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» را از روی یکی از عکس های ایشان کشیدید؟

خیر. در همان لحظه که خبر شهادت «سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» را شنیدم ،تصویری از شهید در ذهنم تداعی شد. سردار را سردار امام زمان(عج) دیدم. لباس سردار سردوشی هایی داشت که آنها را محل رویش گل های نرگس که نماد حضرت زهرا (س) و حضرت مهدی (عج) است،دیدم. تصمیم گرفتم همین تصویر که در ذهنم تداعی شد را کشیدم.

 

ابعاد تابلوی شما چقدر است ؟

 قالب رنگ، فیروزه ای و آسمانی است که چهره سردار را دربر گرفته و متبسم است. تابلو در ابعاد 100 در 150 سانتی متر است.

 

برای خلق این اثر از چه تکنیکی استفاده کردید؟

با تکنیک اکریلیک کارشده است.

 

چه شد که تصمیم گرفتید تابلویی با موضوع سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی بکشید؟

مدت های زیادی بود که دوست داشتم یک تابلو در مورد سردار حاج قاسم سلیمانی خلق کنم اما هر بار می آمدم و دست به کار می شدم، تابلوی جامع و کاملی از آب در می آمد، همچون تابلوی «از مزار عاشق» که در مورد مدافعان حرم است. با شنیدن خبر شهادت حاج قاسم سلیمانی غافلگیر شدم و تصویری از ایشان به ذهنم آمد.در واقع من به دنبال تصویر نبودم، تصویر در ذهن ام تداعی شد. قامت آسمانی و چهره متبسم سردار سلیمانی.

 

این اثر در چه مرحله ای است؟

خوشبختانه تابلو تکمیل و آماده شده ست.

 

آیا قرار است مراسم رونمایی از این تابلو برگزار شود؟

بله در آینده ای نزدیک مراسم رونمایی از این اثر از طرف واحد تجسمی حوزه هنری برگزار می شود.

 

 

آیا در نظر دارید باز هم در مورد «سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» اثری خلق کنید؟

بله.این کار مطمئنا آخرین اثر من در مورد سردار سلیمانی نیست، باز هم تابلوهایی در مورد ایشان می کشم و امیدوارم که این توفیق را داشته باشم.

 

شهادت حاج قاسم سلیمانی چه تاثیری ایران و جان گذاشت؟

 معتقدم که سردار سلیمانی یک فرد نبود، یک فرهنگ بود. سردار سلیمانی تجلی کامل فرهنگ عاشورایی در زمان معاصر است. سردار بعد از قرن ها از عاشورا، تجلی دهنده فرهنگ عاشوراست. ایشان در زمان حیات بسیار تاثیرگذار بود و توانست نه تنها در ایران بلکه در منطقه اسلامی تاثیرگذار باشد.شهادت ایشان هم بیدارکننده ملتهاست و هم اینکه چهره واقعی آمریکا و دشمنان اسلام را آشکار کرد. ایشان قطعا جوانان زیادی تربیت کرده است که راه شان را با قدرت ادامه خواهند داد.

 

با شنیدن خبر شهادت چه حس و حالی پیدا کردید؟

این خبر برایم باورنکردنی بود. وقتی خبر شهادت سردار سلیمانی را شنیدم، باورم نمی شد تا اینکه تلویزیون را روشن کردم و متوجه شدم خبر صحت دارد. بسیار متاثر شدم. از یک طرف شهادت حق ایشان بود، از طرفی رفتن ایشان درد بزرگی برای ماست. سال های زیادی بود که ایشان دوست داشتند به درجه شهادت نایل شوند. معتقدم وقتی خداوند بنده ای را دوست دارد، آرزویش را دیر برآورده می کند. سردار جزو آن دسته از بندگان محبوب خداست. خداوند خواسته و آرزوی این بندگان را با ناز و عشق به آنها تقدیم می کند. شهادت ایشان نشان از ترس دشمنان دارد. با شهادت ایشان بار دیگر برکات مدافعان حرم بر کشور و جامعه اسلامی نمایان شد. بار دیگر چنگال های دشمن نمایان شد. این تلنگری برای امت های اسلامی بود که ببینند دشمنان چه شقاوتی دارند.شهادت سردار سلیمانی هشداری برای همه دولت ها ، کشورها و اقشار مردم از جمله فرهنگیان و هنرمندان است که ببینند کینه و دشمنی دشمنان ایران اسلامی تا چه اندازه است و آنها هیچ تعارفی با ما ندارند و ما هم نباید با آنها تعارف داشته باشیم.

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی سردار حاج قاسم سلیمانی حاج قاسم سلیمانی شهادت سردار قاسم سلیمانی مسجد سردار شهید قاسم سلیمانی شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی شهادت سردار سلیمانی شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی مریم داوری هنرمند نقاش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۶۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» ویژه بیان خاطرات همسران، فرزندان و نوادگان پیشکسوتان دوران دفاع مقدس از ایثارگری و حماسه‌آفرینی‌های آن دوران در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

این اختتامیه با حضور امیر سرتیپ نبی سهرابی جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار نادر ادیبی مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار مهدی امیریان رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس کشور، سردار علی‌اصغر محسن‌شیخی جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید جعفر طباطبایی رییس عقیدتی سیاسی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همراه بود.

در ابتدای اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» سردار ادیبی گفت: یکی از وظایف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس معرفی حماسه‌های جاودان دوران دفاع مقدس برای نسل حاضر و بعدی است. رسالت بزرگی که بر دوش ما نهاده شده این است که تلاش کنیم آنچه به دفاع مقدس تعلق دارد، به نسل جوان منتقل شود. دورانی را پشت سر گذاشته‌ایم که همه دنیا برابر ما قد علم کرده بودند و مجاهدان خدا سد راهشان شدند و موفقیت‌های پی در پی را در دفاع مقدس برای کشور به یادگار گذاشتند. ملت ایران در دفاع مقدس ثابت کرد توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد و این اقتدار نشات گرفته از تربیت دینی و اسلامی است.

وی افزود: جهاد در دفاع مقدس مظهر توانایی ملت ایران بود و شخصیت‌هایی در آن بُرهه خلق شدند که سزاوار معرفی شدن به نسل فعلی و آینده هستند. شناخت زحمت‌های جانبازان و کسانی که بر عهد خود وفادار ماندند و در حال تداوم این راه هستند و همچنین حوادث آن دوران، مساله مهمی است که باید به فکر آن باشیم تا عمق اعتقادات جوانان ما نسبت به آن دوران افزایش یابد.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه سخنان خود گفت: یکی از برنامه‌ها در سازمان پیشکسوتان جهاد و مقاومت، موضوع ایجاد ارتباط عمیق‌تر خانواده‌ها با ایثارگری ایثارگران است. این موضوع کمک می‌کند در جهاد تبیین موفقیت‌های بیشتری کسب کنیم و این جشنواره با همین هدف توسط ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حال انجام است. قرار است امسال نیز فراخوان دیگری از این جشنواره منتشر شود که پیشبرد کارهای آن، همت همه ما را می‌طلبد تا فعالیتی گسترده‌تر صورت گرفته و ملت ایران ارتباطشان با دفاع مقدس بیشتر شود.

سردار ادیبی با اشاره به آثار رسیده به این جشنواره افزود: در پی انتشار فراخوان جشنواره، تولیدات خوبی دریافت کردیم، ولی انتظار ما از استان‌ها بیشتر است. امیدواریم در جشنواره چهارم، شاهد افزایش ارسال آثار باشیم. در مجموع شش هزار اثر شامل فیلم، دستنوشته و داستان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که در این مراسم آثار برگزیده معرفی و از خالقان آثار به صورت ویدئوکنفرانس توسط ادارت کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌ها تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 6092937 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار رونمایی شد
  • فیلم| واکنش شهید سردار سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت
  • رونمایی از پوستر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • واکنش حاج قاسم سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت : مگر ما مرده باشیم که خانواده ایرانی سالم به ایران برنگردد (فیلم)
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • ماجرای علاقه زیاد سردار سلیمانی به نوه اش، عسل /زینب گفت ببین یه ذره بچه داره من رو تهدید می‌کنه!
  • ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟