Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسجد گالاکاتا در باگرهات بنگلادش دارای معروف‌ترین ستون‌های سنگی مستقل است. پایه این ستون‌ها به شکل مربع هستند که البته ساختار ضعیفی را برای طاق نگهدارنده گنبد به وجود می‌آورد.

خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: مسجد «گالاکاتا» در ضلع شمالی جاده اصلی در غربی ترین قسمت شهر قدیمی «باروبازار» واقع در منطقه «جنیده» باگرهات، واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مسجد دارای هیچ کتیبه ای نیست ، اما با توجه به شباهت ظاهری آن با معماری اوایل دوره «ایلیاس شاهی» که شامل اجزایی مانند ستون سنگی ، سالن نماز چند اتاقی ،برجک هشت ضلعی و دیگر مشخصات، می توان گفت گالا که این ساختمان در اوایل قرن 15یا اواخر قرن 14 میلادی قبل از توسعه معماری «خان جهان» در «باگرهات» ساخته شده است.

 

این مسجد ویران شده توسط گروه باستان شناسی بنگلادش بازسازی شد و به نظر می رسد در حال حاضر وضعیت خوبی برای حفظ آن وجود دارد.

 

 

ساخت این مسجد مطابق با مساجد معمول در بنگال است که در اوایل دوره اسلامی ساخته شده اند.

 

فضای داخلی تالار نماز  به اندازه 11.83 متر در 8.22 متر از قسمت بیرونی به دو بخش و سه راهرو تقسیم می شود که توسط یک دیوار آجری ضخیم احاطه شده اند.

 

این مسجد تنها از جانب شرقی از طریق سه طاق ورودی قابل دسترسی است. دیوارهای شمالی و جنوبی هم هر کدام دارای دو دهانه قوسی هستند.

 

از ویژگی های قابل توجه فضای داخلی مساجد، ستون های سنگی مستقل است.

 

 

پایه این ستون ها به شکل مربع هستند که البته ساختار ضعیفی را برای طاق نگهدارنده گنبد به وجود می آورد.

 

این مسجد در حقیقت یکی از مساجد ناشناخته در میان تعداد زیادی از مساجد در شهر باگرهات است.

 

 

مساجد شهر «باگرهات» میراث جهانی یونسکو در این منطقه از بنگلادش هستند.

 

این مسجدها حاوی چندین مسجد ساخته شده در دوره سلاطین بنگال در قرن پانزدهم هستند که مسجد «شصت گنبد» بزرگترین آنها است.

 

از دیگر مساجد باگرهات می توان به مسجد «سینگار»، مسجد «نُه گنبد»، «مقبره خان جهان»، مسجد «بی بی بیگنی» و مسجد «رونویجوی پور» اشاره کرد.

 

این مساجد در زمان فرمانداری «اولوغ خان جهان»، یک افسر نظامی ترک ساخته شدند که توسط سلطان محمود شاه بنگال به عنوان فرماندار در «سونداربانس» منصوب شده بود.

 

پایان پیام/7

منبع: شبستان

کلیدواژه: شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی سردار حاج قاسم سلیمانی حاج قاسم سلیمانی شهادت سردار قاسم سلیمانی کرمان سردار شهید قاسم سلیمانی مسجد ستون های سنگی مساجد جهان بنگلادش مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۷۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مأموریت نهاد‌ها و دستگاه‌ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد پسندیده است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، در اولین گردهمایی ملی قرارگاه های راهبری مساجد استان ها، ضمن تأکید بر اینکه در برابر مسجد، آرم های نهادها و دستگاه ها باید رنگ ببازد و آنچه که باقی می ماند، وحدت و همدلی در جایگاه خادمی مسجد، برای عمران معنوی و مادی مساجد است گفت: مأموریت نهادها و دستگاه ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد، تا پشت در مساجد ممدوح و پسندیده است و لیکن داخل مسجد، باید نظام طبیعی و مردمی، با محوریت امام جماعت جاری و ساری باشد و مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست.

حاج علی اکبری، با تصریح بر اینکه جلسه ای با این کیفیت، با شرکت جمع حاضر و با موضوع مسجد، برای اولین بار است که تشکیل می شود، در تشریح سابقه و مسیر طی شده برای برگزاری این گردهمایی گفت: از مدتی قبل با عزیزان و رؤسای نهادها و دستگاه های مرتبط، طی جلسات متعدد و متوالی دور هم نشستیم و همفکری کردیم، ناظر بر ارتقاء وضعیت مساجد در کشور و هم عهد شدیم که حق مسجد، چنانکه شایسته است در نظام مقدس جمهوری اسلامی ادا شود.

این هم عهدی نهادی و دستگاهی، این نقطه امید را بر می انگیزد که تلاش جمعی و جدیدی را برای خدمتگزاری به مساجد آغاز کنیم و اکنون به همگرایی بیشتری در ارتباط با مسائل اصلی و راهبردی مرتبط با مساجد رسیدیم و در نهایت، جمع بندی نهادها و دستگاه های مرتبط برای همکاری و هم افزایی، به محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی تقدیم و تذکرات و رهنمودهای معظم له دریافت شد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد، نمایندگان ولی فقیه در استان ها مصمم هستند با همراهی ائمه جمعه، نهادها و دستگاه های استانی فصل تازه ای از تمرکز بر حل و فصل نظام مسائل مساجد در استان ها را در ادامه خدمات قبل، آغاز کنند.آنچه که مدنظر است، طراحی سازوکارهای مناسب، معطوف به ظرفیت های موجود، برای پشتیبانی از مساجد است و این مسیر به شکل گیری تشکیلات و ساختار جدید منجر نخواهد شد.

وی گفت: در دولت سیزدهم، اهتمام جدی و قابل تحسینی به امر مسجد وجود دارد و در این زمینه، در جستجوی یافتن راه های جدیدی برای خدمت به مساجد، با مشارکت وزارتخانه ها و ارکان دولت هستیم و تعامل با وزارت راه و شهرسازی و وزارت آموزش و پرورش در حوزه اختیارات و وظایف، در گام اول، در دستور قرارگاه ملی مسجد قرار دارد و این مسیر را ادامه خواهیم داد.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تأکید کرد: مأموریت نهادها و دستگاه ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد، تا پشت در مساجد ممدوح و پسندیده است و لیکن داخل مسجد، باید نظام طبیعی و مردمی، با محوریت و مدیریت امام جماعت و همراهی پایگاه های بسیج و کانون های فرهنگی هنری مساجد جاری و ساری باشد و مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست.

حاج علی اکبری در پایان گفت: در برابر مسجد، آرم های نهادها و دستگاه ها باید رنگ ببازد و آنچه که باقی می ماند، وحدت و همدلی در جایگاه خادمی مسجد، برای عمران معنوی و مادی مساجد است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیر حوزه‌های علمیه کشور: مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • بنیاد هدایت توفیقات مساجد را روایت می‌کند
  • ضرورت تلاش جمعی دستگاه‌ها برای ادای حق مساجد
  • قرارگاه ملی مسجد باید بر تقویت ساختار مردمی اداره مساجد همت گمارد 
  • مسجد کانون تمدن اسلامی است
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • برای ترمیم زخم‌های کهنه وارد شده بر پیکر مساجد، به اراده جمعی نیاز داریم
  • مأموریت نهاد‌ها و دستگاه‌ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد پسندیده است
  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله