Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتقال عجولانه جانوران مرکز حیات وحش پارک پردیسان به بدنام‌ترین باغ وحش‌های کشور می‌تواند مقدمه‌ای برای اجرای یک طرح چند ده میلیارد تومانی باشد؛ طرح تکثیر یوزپلنگ در اسارت که سه یوزپلنگ موجود در پارک پردیسان تهران بخشی از ابزارهای اجرای آن هستند. ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۵ اجتماعی محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ از همان نخستین روزهایی که عیسی کلانتری ریاست سازمان حفاظت محیط زیست را بر عهده گرفت، اظهارنظرها، سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های این سازمان به ویژه در حوزه مدیریت حیات وحش مایه غافلگیری جامعه محیط زیست و البته رسانه‌ها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسی که به گفته خودش از هیچگونه اطلاعاتی در حوزه حیات وحش برخوردار نبوده و مدیریت حیات وحش یکی از آخرین اولویت‌هایش محسوب می‌شود با استفاده از مشورت شکارچیان و به مسئولیت گماردن معاونان و مدیران بدسابقه، امتیازات منفی بسیاری در کارنامه خود به ثبت رساند که صدور مجوزهای شکار، صدور مجوز پرورش تیلاپیا و کلید زدن طرح سودجویانه تکثیر در اسارت یوزپلنگ دو مورد از حاشیه‌برانگیزترین آنهاست.

حالا هم  زمزمه تعطیلی تنها مرکز بازپروری حیات وحش کشور، واقع در پارک پردیسان تهران که چند ماهی است نگرانی دوستداران و فعالان محیط زیست را به همراه داشته این روزها در آستانه تحقق است؛ بر اساس صورتجلسه‌هایی که در اختیار تسنیم قرار گرفته بسیاری از گونه‌های ارزشمند و بومی کشور که در مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان نگهداری می‌شدند به زودی تحویل باغ وحش‌ دزفول و باغ وحش ارومیه خواهند شد. باغ وحش‌هایی که جایگاه‌های غیراستاندارد و شرایط نامناسب نگهداری از جانوران در آنها بارها به روایت تصویر مورد انتقاد واقع شده است.
 

اینکه چرا سازمان حفاظت محیط زیست مجوز انتقال این جانوران ارزشمند را از یک مرکز بازپروری به یک باغ وحش صادر کرده است پرسشی است که تسنیم موفق نشد پاسخ آن را از مسئولان ذی‌ربط در سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کند؛مسئولانی که گویا به تفاوت‌های میان یک مرکز بازپروری حیات وحش که هدف از نگهداری حیوانات در آن، درمان و بازپروری و رهاسازی در طبیعت است و یک باغ وحش که هدف آن کسب درآمد از به نمایش گذاشتن حیوانات است اشرافی ندارند.

بر اساس این مجوزهای انتقال علاوه بر خرس‌های قهوه‌ای ساکن در پارک پردیسان، گونه‌هایی چون گوزن زرد، گرگ، گربه جنگلی، سنجاب ایرانی، بالابان، دلیجه، لیل، زاغ گردن‌بور، زاغ نوک‌سرخ، یک جفت مینا، قرقاول، کبک، لاک‌پشت اروپایی تالابی، لاک‌پشت مهمیزدار، مار قیطانی، ایگوانا، شترمار سبزواری، سوسن مار، پله مار، مارپلنگی، گکو پلنگی، خارپشت اروپایی، خارپشت گوش‌پلنگی و قو، برخی ساکنان مرکز بازپروری حیات وحش پردیسان هستند که به زودی سر از باغ وحش دزفول یا باغ وحش ارومیه در خواهند آورد.

بیشتر بخوانید:
از فرار حیوانات باغ وحش ارومیه تا تعطیلی باغ وحش خرم‌آباد
گرگ‌های فراری باغ‌وحش ارومیه عصر امروز به قفس‌ها بازگردانده می‌شوند

 فعالان محیط زیست انتقال عجولانه گونه‌های بومی ارزشمند مرکز حیات وحش پارک پردیسان به بدنام‌ترین باغ وحش‌های کشور را می‌توان مقدمه‌ای برای اجرای یک طرح چند ده‌میلیاردی دانست؛ طرح تکثیر یوزپلنگ در اسارت که3 یوزپلنگ موجود در پارک پردیسان تهران، بخشی از ابزارهای اجرای آن هستند. طرحی که فاز اول آن در پارک پردیسان با شکست صد در صدی مواجه شد و حالا فاز دوم آن بناست در دو استان یزد و سمنان با صرف هزینه‌هایی هنگفت و زنده‌گیری یوزپلنگ‌هایی جدید از طبیعت اجرایی شود.

فاز اول طرح تکثیر در اسارت یوزپلنگ با زنده‌گیری و انتقال یک جفت یوزپلنگ به سایتی که با هزینه 200 میلیون تومان در پارک پردیسان راه‌اندازی شده بود آغاز شد و پس از سال‌ها انتظار برای تولید مثل طبیعی آنها و حتی پس از انجام عملیات تلقیح مصنوعی با شکست مواجه شد.

حالا برخی محققان و دست‌اندرکاران سازمان حفاظت محیط زیست بنا دارند این دو یوزپلنگ و یوزپلنگ جوان دیگری که به طرز مشکوکی سر از پارک پردیسان تهران درآورده را به استان‌های یزد و سمنان منتقل کرده و طرح تکثیر در اسارت را از نو روی آنها آزمایش کنند. اقدامی که لازمه آن ایجاد دو مرکز جدید نگهداری در دو استان یزد و سمنان است و البته بی‌استفاده ماندن سایت کنونی که یوزپلنگ‌ها در آن ساکن هستند. با توجه به اینکه کارشناسان بارها تاکید کرده‌اند که طرح تکثیر در اسارت یوزپلنگ به معرفی مجدد یوزپلنگ‌های جدید به طبیعت منجر نشده و در خوشبینانه‌ترین حالت به تولد یوزپلنگ‌های منتج خواهد شد که باید تا پایان عمر در اسارت زندگی کنند، اصرار سازمان حفاظت محیط زیست بر صرف هزینه‌هایی هنگفت برای اجرای طرح تکثیر در اسارت یوز شبهه‌برانگیز است. طرحی که لازمه اجرای آن نه تنها صرف هزینه بلکه زنده‌گیری یوزپلنگ‌هایی جدید است که  احتمال دارد با عملکرد نادرست دست‌اندرکاران این طرح حین زنده‌گیری، قابلیت بازگشت به طبیعت را برای همیشه از دست بدهند.

بیشتر بخوانید:
زنده‌گیری یوزپلنگ‌های یزد برای طرحی با 2 درصد احتمال موفقیت!
زنده‌گیری و اسارت، هدیه سازمان محیط زیست به یوزپلنگ‌
قربانیان و ذی‌نفعان "طرح تکثیر یوز" در اسارت کدامند؟

به گزارش تسنیم؛ مرکز بازوپروری حیات وحش پردیسان، سال 1390 با هدف درمان، بازپروری و رهاسازی گونه‌های آسیب‌دیده حیات وحش تاسیس شد. طی سال‌های گذشته هزاران پستاندار، پرنده و خزنده آسیب‌دیده یا توقیف‌شده به این مرکز واقع در پارک پردیسان تهران منتقل شده، تحت درمان قرار گرفته‌ و در بسیاری از موارد پس از طی دوران درمان، قابلیت بازگشت به طبیعت را به دست آورده و با نظر کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست در زیستگاهشان رهاسازی شده‌اند. مرکز بازپروری حیات وحش پارک پردیسان تهران، تنها مرکز بازپروری تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست در سراسر کشور است.

انتهای پیام/

R7856/Psaadati/S2,23/CT6 واژه های کاربردی مرتبط سازمان محیط زیست

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۷۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از مشاهدۀ پلنگ ایرانی در این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، علی سالاروند، امشب، با اشاره به ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شدۀ سفیدکوه، گفت: مشاهدۀ این گونه ارزشمند در لرستان تأیید شده‌است.

او با بیان اینکه حضور پلنگ برای سایر گونه‌ها جنبۀ حمایتی دارد، اضافه کرد: مشاهدۀ پلنگ در یک زیست‌بوم نشان‌دهندۀ پویایی و تکمیل زنجیرۀ غذایی زیستگاه‌ است.

افزایش جمعیت حیات‌وحش لرستان ‌طبق سرشماری اخیر

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان با تقدیر از خدمات محیط‌بانان، بیان کرد: هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین ارتقای امنیت، افزایش مشاهدۀ تعداد گونه‌های حیات‌وحش طی دو سال اخیر را به‌دنبال دارد.

او با اعلام اینکه تعداد گربه‌سانان ایران به هشت گونه کاهش یافته‌است، تأکید کرد: پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه‌گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده‌است.

سالاروند خاطرنشان کرد: سه مورد پلنگ ایرانی سال گذشته در زیستگاه‌های لرستان مشاهده و ثبت شده‌است.

انتهای پیام/644/.

دیگر خبرها

  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • طرح نور، طرحی برای حفظ حجاب و عفاف
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • راه‌اندازی تیمارگاه حیات وحش در خراسان رضوی