Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-26@17:00:35 GMT

مواد غذایی چگونه باعث بی‌خوابی ما می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۲۸۶۷۶

خرداد:  آیا می‌دانید كه تقریبا نیمی از جمعیت جهان از بی‌خوابی رنج می‌برند؟ با توجه به این‌كه بی‌خوابی خطر ابتلا به سایر بیماری‌ها مانند مشكلات قلبی - عروقی، دیابت و افسردگی و بسیاری از مشكلات سلامت دیگر را نیز افزایش می‌دهد، این آمار می‌تواند نگران‌كننده باشد.
به گزارش خرداد به نقل از روزنامه جام جم ،اضطراب، استرس و افسردگی برخی از عوامل بی‌خوابی است، اما دانشمندان می‌گویند بی‌خوابی ممكن است عوامل زیاد دیگری نیز داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال، مصرف برخی مواد غذایی خطر ابتلا به بی‌خوابی را افزایش می‌دهد. چنین چیزی دست‌كم می‌تواند درمورد زنان بالای 50 سال درست باشد.
رژیم غذایی چگونه با بی‌خوابی مرتبط است؟
ارتباط بین رژیم غذایی و بی‌خوابی موضوع تقریبا تازه‌ای است. مطالعات قبلی نشان داده بودند كه برخی از عادات غذایی ممكن است بر كیفیت خواب ما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، رژیم‌های غذایی پركربوهیدرات، با الگوهای خواب تداخل ایجاد می‌كند، این در حالی است كه مصرف محصولات لبنی، ماهی، میوه و سبزیجات، برای كیفیت خواب مفید است.
با این حال، مطالعه‌ای كه به‌تازگی و در مقیاسی گسترده در دانشكده پزشكان و جراحان دانشگاه كلمبیا انجام شد، نتایج خاص‌تری را نشان داد. براساس این مطالعه، بین بی‌خوابی و مواد غذایی‌ای كه حاوی كربوهیدرات‌های تصفیه شده زیادی هستند ارتباط وجود دارد.
محققان می‌گویند ساز‌و‌كاری كه در این رابطه وجود دارد این است كه جهش قند خون ناشی از مصرف این مواد غذایی باعث می‌شود بدن هورمون انسولین آزاد كند. تولید این هورمون افت قند خون را به دنبال دارد و به آزاد شدن هورمون‌های استرس یعنی كورتیزول و آدرنالین و در نتیجه به بی‌خوابی منجر می‌شود.
آیا مصرف میوه‌ها و سبزیجات حاوی قند هم بی‌خوابی ایجاد می‌كند؟
برخلاف كربوهیدرات‌های فرآوری شده، مصرف میوه‌های طبیعی هنگام شب خطر بی‌خوابی را به همراه ندارد، زیرا میوه‌ها و سبزیجات هرچند به طور طبیعی حاوی قند بوده، اما به دلیل دارا بودن فیبر زیاد كه جذب قندها را كند می‌سازد، افزایش ناگهانی قند خون ایجاد نمی‌كند.
گرچه این مطالعه درمورد زنان بالای 50 سال انجام شده است، اما محققان می‌گویند ارتباط میان كربوهیدرات‌های تصفیه شده و بی‌خوابی، ارتباطی قوی است و همه افراد، صرف نظر از سن و جنسیت، بهتر است برای جلوگیری از بی‌خوابی، هنگام شب، از مصرف كربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند نوشیدنی‌های شیرین، نوشابه، برنج سفید، شیرینی‌ها و نان سفید خودداری كرده و میوه و سبزیجات طبیعی بیشتری مصرف كنند.


برچسب ها: مواد غذایی ، رژیم غذایی ، بی خوابی

منبع: خرداد

کلیدواژه: مواد غذایی رژیم غذایی بی خوابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۲۸۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواد غذایی ضد التهاب

آفتاب‌‌نیوز :

مواد غذایی ضد التهاب ممکن است به عنوان یک درمان مکمل برای بسیاری از بیماری‌های التهابی مانند بیماری‌های آرتریت روماتوئید، پسوریازیس، آسم، بیماری التهابی روده، لوپوس، تیروئیدیت هاشیموتو و سندرم متابولیک عمل کند. سندرم متابولیک به مجموعه‌ای از بیماری‌ها نظیر دیابت نوع دو، چاقی، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی اتلاق می‌شود.

دانشمندان معتقدند التهاب در همه این بیماری‌ها نقش دارد. بنابراین، پیروی از یک رژیم غذایی ضد التهاب ممکن است به بهبود سلامت فرد مبتلا به سندرم متابولیک کمک کند.

مصرف یک رژیم غذایی غنی از آنتی اکسیدان همچنین می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها بینجامد. مواد غذایی ضد التهاب باید ترکیبی از مواد مغذی، آنتی اکسیدان‌ها و چربی‌های مفید باشد. مواد غذایی که ممکن است به مدیریت التهاب کمک کنند شامل ماهی‌های چرب مانند ماهی تن و سالمون، میوه‌هایی مانند بلوبری، شاه توت، توت فرنگی و گیلاس، سبزیجات خام و یا نیم پز نظیر کلم پیچ، اسفناج و کلم بروکلی، آجیل و دانه ها، زیتون و روغن زیتون، فیبر، حبوبات مانند عدس و لوبیا، ادویه جات مانند زنجبیل و زردچوبه، پروبیوتیک‌ها و پری بیوتیک ها، چای و برخی از گیاهان هستند. به علاوه شایان ذکر است که انواع مواد غذایی سالم باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم؟
  • اگر سرماخوردگی دارید این 2 میوه را بخورید
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • معدوم سازی ۲۸ تن مواد غذایی فاسد در کبودراهنگ
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه