Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@19:18:20 GMT

پیامد‌های روانیِ نادیده گرفتن کودکان

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۳۰۶۰۴

پیامد‌های روانیِ نادیده گرفتن کودکان

 متخصصان کالج کینگ لندن در این مطالعه به بررسی شرایط فرزندخواندگانی پرداختند که کودکی خود را در یتیم‌خانه‌های رومانیایی با وضعیت بسیار بدی گذرانده‌اند. این متخصصان دریافته‌اند که مغز این کودکان نسبت به هم‌سن و سالان خود ۸.۶ درصد رشد کمتری داشته است.


مراقبت‌های هولناک در یتیم‌خانه‌ها پس از سقوط دیکتاتور کمونیست رومانی، نیکلای چائوشسکو در سال ۱۹۸۹ میلادی آشکار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
تصاویر تکان دهنده‌ی پخش شده از آن یتیم‌خانه‌ها کودکان لاغری را نشان می‌داد که در وضعیتی اسفناک به تخت‌خواب‌هایی کثیف زنجیر شده‌اند.
این کودکان از نظر جسمی و روانشناختی از تماس اجتماعی اندکی برخوردار بودند و هیچ گونه وسیله‌ای برای بازی نداشته و اغلب به بیماری‌های روانی مبتلا می‌شدند.


کودکان مورد بررسی در این مطالعه بین دو هفته تا تقریباً چهار سال در چنین یتیم‌خانه‌هایی زندگی کرده‌اند.
مطالعات قبلی نیز روی کودکانی که در انگلیس توسط خانواده‌های خوبی به فرزندی قبول شده‌اند، نشان داد که این کودکان هم در بزرگسالی درگیر برخی مشکلات روانی می‌شوند. سطح بالاتری از برخی اختلالات از جمله اوتیسم، اختلال بیش فعالی-کمبود توجه (ADHD) و عدم ترس از غریبه‌ها (اختلال درگیری اجتماعی مهارنشده) در این افراد مشاهده شده است.


۶۷ نفر از فرزندخواندگانی که در یتیم‌خانه‌های رومانی زندگی کرده‌اند، در این مطالعه حضور داشتند و مغز آن‌ها با ۲۱ فرزندخوانده مقایسه شد که از محرومیت‌های مختلف در زندگی کودکی خود رنج نمی‌بردند. با این حال اثرات این شرایط غیرمعمولِ زندگی بر مغزِ هر دو گروه مشاهده شد که البته یکسان نبوده است.
بررسی‌ها در سه ناحیه از مغز اختلافات ساختاری بین دو گروه را نشان داد. این مناطق با کارکرد‌هایی مانند سازماندهی، انگیزه، ادغام اطلاعات و حافظه مرتبط هستند.


متخصصان می‌گویند که این یافته‌ها می‌تواند به توضیح علت کاهش ضریب هوشی و افزایش نرخ اختلال کم‌توجهی - بیش‌فعالی در این افراد در دوران بزرگسالی‌شان کمک کند. آن‌چه این مطالعه نمی‌تواند توضیح دهد این است که دقیقاً بی‌توجهی و محرومیت اولیه زندگی چه تاثیری بر مغز دارد.


بنا بر گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، این بدان معناست که تأثیر سایر آسیب‌ها در زندگی کودکی افراد مانند مورد سوءاستفاده قرار گرفتن یا پناهندگی در بزرگسالی بسیار شدید است. این مطالعه در واقع نشان داد مسائلی بیشتر از تنها تغذیه بر رشد مغزی افراد تاثیر می‌گذارد.





منبع: پارسینه

کلیدواژه: کودک والدین اختلالات روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۳۰۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دختر‌ی که باعث مرگ مادر معتادش شد

فروردین سال ۹۸ دختر جوانی به نام نرگس در تماس با مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مدعی شد که پس از درگیری با مادرش، او به طور ناخواسته فوت کرده است.

پس از آن مأموران به محل حادثه که خانه‌ای در جنوب تهران بود، رفتند و با جسد زن ۶۵ ساله‌ای به نام مریم که آثار خونریزی روی سرش پیدا بود، مواجه شدند.

نرگس در توضیح ماجرا به مأموران گفت: مادرم به لحاظ روانی مشکلات زیادی داشت و مجبور بود هر روز تعداد زیادی قرص مصرف کند به همین خاطر تعادل روانی نداشت و مدام با هم دعوا می‌کردیم. چند ساعت قبل دوباره با هم بحث‌مان شد و کارمان به درگیری کشید و مادرم با سرعت به آشپزخانه رفت و چاقویی برداشت و به سمتم حمله کرد و من هم برای دفاع از خودم او را هل دادم که سرش به دیوار خورد و از حال رفت. بعد برای اینکه خودم را آرام کنم، قلیان درست کردم و به تراس رفتم تا بکشم، اما مادرم دوباره به تراس آمد و لگدی به قلیان زد و با چاقو چند ضربه سطحی به پا و شکمم زد.

با اینکه مجروح شده بودم، اما وقتی دیدم از سرش خون می‌آید دست‌هایش را گرفتم تا آرام بگیرد، اما او عصبانی‌تر شد و گفت باید از خانه بروم. من هم با ناراحتی از خانه بیرون رفتم. می‌خواستم قرص‌هایش را بخرم، اما بعد از دو ساعت که برگشتم در را باز نکرد. نگران شدم و با آتش‌نشانی تماس گرفتم. وقتی در را باز کردند با جسد مادرم رو به رو شدیم. پس از آن جسد با دستور قضایی به پزشکی قانونی منتقل شد.در تحقیقات بعدی مشخص شد که مادر و دختر هر دو به مواد مخدر شیشه اعتیاد داشته‌اند.

در این میان پزشکی قانونی در گزارشی اعلام کرد: «علت فوت ضربه مغزی و خونریزی بوده است.» با اعلام این گزارش، پدر و مادر مریم و پسرش (دایی متهم) علیه نرگس شکایتی را ثبت کردند و خواستار قصاص او شدند.
با تکمیل تحقیقات، پرونده برای رسیدگی به شعبه ۱۲ دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد.
 
در دادگاه چه گذشت

در ابتدای جلسه، اولیای دم درخواست قصاص کردند. سپس متهم به جایگاه رفت و ضمن رد اتهام قتل عمد گفت: ۷ سال قبل پدرم، من و مادرم را تنها گذاشت و رفت و من و مادرم با هم زندگی می‌کردیم تا اینکه چندی قبل با پسر همسایه‌مان دوست شدم و او با فریب، من را مورد آزار و اذیت قرار داد که شکایت کردم و او را به تبعید و شلاق محکوم کردند.

 یکی از روز‌هایی که با مادرم برای پیگیری پرونده رفته بودیم، مادرم زمین خورد و سرش با جدول کنار خیابان برخورد کرد و بعد از مدتی فراموشی گرفت و مشکل روانی پیدا کرد تا جایی که دست به خودکشی زد و یک بار هم نزدیک بود خانه را به آتش بکشد. او سر هر موضوعی با من درگیر می‌شد. آنقدر به من فشار روانی وارد شد که به خانه دایی‌ام در شهرستان رفتم. نمی‌خواستم به خانه برگردم، اما مادرم بار‌ها با من تماس گرفت و التماسم کرد تا برگردم و من هم دلم سوخت و دوباره به خانه برگشتم، با این حال دوباره درگیری‌های ما شروع شد.

من در این سال‌ها خیلی سختی کشیدم، اما من قاتل مادرم نیستم.در پایان جلسه، قضات برای صدور رأی وارد شور شدند و با توجه به مدرک‌های موجود در پرونده، متهم را به قصاص محکوم کردند. وقتی حکم در شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور مهر تأیید خورد و قطعی شد، دختر جوان در یک قدمی چوبه دار قرار گرفت.
 
رضایت اولیای دم و محاکمه از جنبه عمومی جرم

در حالی که زمان زیادی تا اجرای حکم نمانده بود او توانست پیش از اجرای حکم رضایت اولیای دم مقتول را جلب کند.بدین ترتیب وی از جنبه عمومی جرم پای میز محاکمه رفت. در جلسه رسیدگی که در شعبه ۱۲ دادگاه کیفری یک استان تهران برگزار شد، متهم به با تکرار اظهاراتش گفت: در مدت ۵ سالی که در زندان بودم یک شب آرام نخوابیدم و عذاب وجدان نابودم کرد. حالا از قضات درخواست می‌کنم در حد امکان در مجازاتم تخفیف قائل شوند تا بتوانم دوباره آزاد شوم.

در پایان جلسه، قضات برای صدور رأی وارد شور شدند و طبق ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی، وی را به ۱۰ سال حبس با احتساب روز‌های بازداشتی محکوم کردند.

منبع: روزنامه ایران

tags # اخبار حوادث سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • غرق شدن چادرهای آوارگان فلسطینی در آب باران
  • پسر روانی مادر پیرش را کشت و در خانه آتش زد
  • بیمار روانی مادرش را در خانه آتش زد
  • آنروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • آونروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • حکم نماز و استفاده از غذا در خانه کسی که خمس نمی‌دهد
  • مجازات دختر‌ی که باعث مرگ مادر معتادش شد
  • اعلام حکم دختری که باعث مرگ مادرش شد
  • جنتی: نادیده گرفتن تخلفات امام جمعه تهران، دهن کجی به مردم است
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟