Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-26@09:54:43 GMT

خواناسازی کشتی تاریخی گیلان آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۳۱۵۷۵

خواناسازی کشتی تاریخی گیلان آغاز شد

تین نیوز

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان اعلام کرد: گمانه سازی کشتی تاریخی ساحل قروق تالش بمنظور خوانا سازی آغاز شده است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایرنا، شهرود امیرانتخابی افزود: این گمانه زنی بمنظور خوانا سازی کشتی‌تاریخی قروق باهدف شناسایی محدوده محوطه باستانی، مطالعات زیر بستر با استفاده از شبکه متراکم ژئورادار، شناسایی مواد فرهنگی یا ساختار مهندسی بر اساس اطلاعات ژئورادار، بررسی مدارک تاریخی در ارتباط با محوطه مورد کاوش در محدوده ساحل قروق در شهرستان تالش در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: این اقدام در راستای تفاهم ‌نامه منعقد شده بین این اداره کل با سازمان بنادر و کشتیرانی گیلان و مرکز اقیانوس شناسی کشور در خصوص پژوهش، مطالعه و بررسی آثار تاریخی محدوده دریای خزر، اولین فصل از پژوهش های باستان شناسی زیرآب  است که بصورت مشترک به سرپرستی دکتر توفیقیان از پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور، دکتر نادری از مرکز اقیانوس شناسی و با نظارت معاونت میراث فرهنگی اداره کل گیلان به ‌مدت یک ‌ماه در منطقه ساحلی قروق تالش آغاز شد.

وی ادامه داد: پرونده ثبتی کشتی ساحل قروق برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور به دبیرخانه شورای ثبت آثار تاریخی وزارتخانه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارسال و مقرر شد پس از مطالعات باستان شناسی و زمین شناسی هیات اعزامی در خصوص انتقال و ثبت این اثر در فهرست آثار ملی کشور تصمیم گیری شود.

امیرانتخابی یادآور شد: چندی پیش مجوز گمانه زنی بمنظور خواناسازی کشتی تاریخی قروق تالش برای دستیابی به ثبت ملی و انتقال صادر شده بود.

بر پایه کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی زیرآب (دریایی) «شناورها در ابعاد مختلف از قایق تا کشتی، هواپیماها، دیگر وسایل نقلیه یا بخشی از آن‌ها، محموله یا محتوای آن‌ها که برای ‌دوره‌ای‌خاص یا همیشه، حداقل صدسال از قدمت آن‌ها گذشته باشد؛ بخشی از میراث‌ فرهنگی‌ دریایی و بشری محسوب می‌شوند» همچنین طبق برآورد یونسکو احتمالا بیش از سه میلیون شناور غرق شده در سراسر اقیانوس‌ها در جهان پراکنده است که تا امروز درصد کمی از آن‌ها مورد پژوهش‌های باستان‌شناختی قرار گرفته است.

شناور تاریخی قروق سال ۹۲ در بررسی‌های باستان‌شناختی در روستای قروق در حدود پنج کیلومتری شرق شهر تالش واقع درغرب گیلان و در کنار دلتای شمالی رودخانه‌ کرگان‌رود شناسایی شد.

تا کنون بیش از سه شناور تاریخی در منظر دریایی استان گیلان کشف شده که برای نخستین بار در سطح کشور پرونده ثبت جزئیات شناور چوبی قروق در شهرستان تالش با فرمتی ویژه به دبیرخانه شورای ثبت ملی کشور ارائه شده است.

بر اساس تارنمای مرکز اقیانوس‌شناسی دریای خزر به عنوان بزرگ‌ترین توده آبی بسته دنیا دارای اهمیت و جایگاه ویژه‌ای در منطقه اوراسیا و جهان است که سبب توجه گسترده کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای به آن شده است.

این دریا و سواحل پیرامون آن دارای اهمیت بسیار زیادی از جنبه‌های راهبردی، زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی (شیلات، گردشگری و حمل و نقل) است که امروزه باید جنبه باستان‌شناسی ‌دریایی را نیز بدان افزود.

شهرستان تاریخی و گردشگرپذیر تالش در۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده و از ۹۳ کیلومتر نوار ساحلی دریای خزر برخوردار است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۳۱۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و ابنیه تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، فاطمه داوری در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین اظهار کرد: شرایط آثار و ابنیه تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده، اما در راستای وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین یکی از برنامه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها برگزار کرده است.

وی افزود: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان، پروژه‌ای است که با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، مؤسسه بین‌المللی ایسکارسا است که آخرین نتایج و دستاوردهای متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فرونشست در ابنیه تاریخی عرضه می‌شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این سمینار نشان داد تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی فرونشست‌ها ما را با موضوعی تخریب‌کننده‌ای مواجه کرده بنابراین عزمی راسخ، جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کنیم.

داوری عنوان کرد: بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان یک نمونه و الگو فرایندی است که استاندارد نحوه مواجه با یک اثر تاریخی را با فرونشست در مطالعه و شناخت شناسایی کرد و اطلاعاتی جدید و به روز را در این حوزه اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا این الگو را کامل کنیم تا بتوانیم از آن به‌عنوان یک الگو اجرایی حفاظت و مرمت اثر به سایر آثار و ابنیه تاریخی تعمیم دهیم.

کد خبر 747823

دیگر خبرها

  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • عملیات حفاری تونل گردنه الماس سرعت می‌گیرد