Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-30@05:06:41 GMT

جراحی بینی یا رینوپلاستی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۳۲۷۵۲

جراحی بینی یا رینوپلاستی چیست؟

جراحی بینی یا رینوپلاستی یکی از پرطرفدارترین عمل های زیبایی در سراسر جهان است که با اهداف مختلفی انجام می شود. در این مطلب هر آنچه که باید درباره عمل بینی بدانید را برایتان آورده ایم جهت کسب اطلاعات لازم و ضروری همراه ما باشید.

 

بینی گوشتی :

مهمترین ویژگی های بینی گوشتی پوست ضخیم ، غضروف ضعیف و پهن بودن نوک بینی می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولا عمل بینی گوشتی به دلیل ضخامت پوست بینی کمی زمان بر بوده و به همین دلیل دوران نقاهت نیز طولانی می شود.

 

بینی استخوانی :

از ویژگی های بینی استخوانی می توان به پوست نازک و غضروف محکم و وجود قوز روی بینی اشاره کرد. ضخامت پوست تاثیر زیادی در نتیجه جراحی دارد و به همین دلیل میزان رضایت در این مدل بینی بیشتر از عمل بینی گوشتی است.

متقاضیان اصلی عمل بینی چه کسانی هستند؟

افرادی که از ظاهر بینی خود رضایت نداشته و می خواهند با رفع عیوب بینی مانند : قوز بینی، انحراف تیغه بینی ، عدم تقارن سوراخ های بینی ، بزرگ بودن بینی ، افتادگی نوک بینی و غیره اعتماد به نفسشان افزایش یابد در این موارد عمل بینی جنبه زیبایی دارد.

برخی از افراد نیز به دلایل مختلفی مانند ضربه ، تصادف و غیره بینی شان شکسته است و یا مشکلات تنفسی مانند پولیپ دارند که باید برای انجام عمل بینی اقدام کنند.

 

و اما دسته سوم افرادی هستند که یکبار عمل بینی انجام داده اند اما از ظاهر جدید بینی خود رضایت نداشته و یا مشکلات جدیدی برایشان پیش آمده است که باید مجدد بینی خود را به تیغ جراحی بسپارند.

 

انواع مدل جراحی بینی شامل موارد زیر می باشد :

جراحی بینی طبیعی :

در این مدل تنها نواقص بینی مانند قوز بینی ، انحراف تیغه بینی و غیره برطرف شده و هیچ قوسی روی بینی ایجاد نمی شود. عمل بینی طبیعی برای آن دسته از آقایانی که می خواهند پس از عمل چهره مردانه شان حفظ شود بسیار مناسب است.

 

جراحی بینی فانتزی ( عروسکی ) :

در عمل بینی فانتزی علاوه بر رفع نواقص بینی ، فاصله بین لب و بینی را کمی بیشتر می کنند تا بینی قوس دار و سر بالا شود. اگر می خواهید تغییرات زیادی در چهره تان ایجاد شود بهترین انتخاب برای شما عمل بینی عروسکی است.

 

جراحی بینی نیمه فانتزی :

همانطور که اشاره کردیم ، بینی کوچک ، سربالا و قوس دار از ویژگی های بینی فانتزی می باشد اما ممکن است برخی از افراد نخواهند همه این ویژگی ها را با هم داشته باشند ، در این شرایط عمل بینی نیمه فانتزی انجام می شود که چیزی میان بینی فانتزی و طبیعی است.

جراحی بینی

تکنیک های عمل بینی عبارت اند از :

به صورت کلی جراحی بینی با دو تکنیک باز و بسته انجام می شود که هر کدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. پزشک با در نظر گرفتن عواملی مانند شرایط بیمار و هدف از جراحی یکی از این تکنیک ها را انتخاب می کند.

 

جراحی بینی باز :

در این روش برای پزشک برای دسترسی کامل به ساختمان بینی از برش هایی استفاده می کند که امکان بلند کردن پوست بینی را فراهم کند.

 

مزایا :

پزشک می تواند با اندازه گیری دقیق تغییرات میلی متری را ایجاد کند.

امکان دسترسی به تمامی غضروف ها و بافت های بینی وجود دارد.

پیوند غضرف به راحتی انجام می شود.

جراحی بینی بسته :

از این روش در مواقعی که تنها به تغییرات جزئی نیاز است استفاده شده و برخلاف روش باز تمامی برش ها در داخل بینی ایجاد می شود.

مدت زمان عمل کاهش می یابد.

از بیحسی کمتری استفاده می شود.

خبری از جای زخم و بخیه بر روی بینی نخواهد بود.

عوارض جانبی کاهش یافته و دوران نقاهت نیز کوتاه تر می شود.

آیا عمل بینی عوارض دارد؟

عمل بینی نیز مانند تمامی جراحی های زیبایی دارای عوارض جانبی مانند تورم ، کبودی ، درد و غیره می باشد که پس از گذراندن دوران نقاهت به صورت کامل از بین می رود البته تکنیک جراحی و مهارت پزشک در کاهش و یا افزایش این عوارض موثر است.

 

سن مناسب برای عمل بینی :

به گفته پزشکان سن مناسب برای عمل بینی نوجوانان پس از پایان دوران بلوغ است که در دختران بالای 16 سال و در پسران بالای 18 سال می باشد. همچنین بسیاری از متقاضیان جراحی بینی بالای 40 سال هستند که در صورت داشتن شرایط لازم و سلامت کامل هیچ مانعی برای آنها وجود نخواهد داشت.

 

نکات مهم قبل از جراحی عبارت اند از :

استفاده از داروهایی مانند ایبوپروفن ، مفنامیک اسید و غیره تا تا 10 روز قبل از عمل ممنوع می باشد.

برای جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند انقباض عروقی به مدت 4 هفته قبل از عمل از استعمال دخانیات بپرهیزید.

تا 8 ساعت قبل از عمل از خوردن و نوشیدن اجتناب نمایید.

هنگام مراجعه به بیمارستان لباس دکمه دار بپوشید تا مجبور نباشید از سر به تن کنید.

مراقبت های لازم بعد از عمل عبارت اند از :

برای جلوگیری از بروز عفونت برایتان آنتی بیوتیک و آنتی هیستامین تجویز می شود آنها را به صورت مرتب و تا آخر مصرف کنید.

در هفته های اول سعی کنید غذاهای نرم و آبکی بخورید تا مجبور نباشید لب هایتان را زیاد تکان دهید.

هنگام استراحت برای بالا نگه داشتن سرتان از دو عدد بالش استفاده کنید.

جهت کاهش تورم می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.

از خیس شدن گچ  یا اسپیلنت بینی جلوگیری کنید. پس از 7 الی 10 روز باید برای برداشتن گچ نزد پزشک بروید.

نتایج جراحی پس از برداشتن گچ تا حدودی مشخص خواهد شد اما برای دیدن نتیجه نهایی باید صبور باشید.

برای تمیز کردن داخل بینی از گوش پاک کن استفاده کنید.

تا 3 هفته پس از جراحی بینی از انجام ورزش و فعالیت های سنگین خودداری کنید.

کشیدن بخیه بینی پس از 5 روز انجام می شود اما بخیه های داخلی جذبی و خود به خود از بین می روند.

از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید بپرهیزید.

 

نحوه انتخاب بهترین جراح بینی

ابتدا با سرچ در موتورهای جست و جو و یا پرس و جو از اطرافیان خود یک لیست از جراحان بینی در نزدیکی مکان زندگی خود تهیه کنید.

پس از آماده کردن لیست به سایت آن پزشک مراجعه کرده و سابقه و رزومه کاری وی را مورد بررسی قرار دهید.

معمولا هر پزشکی نمونه کارهای خود را در گالری سایت و یا صفحه اینستاگرام قرار می دهد ، مشاهده این عکس ها کمک زیادی به شما خواهد کرد.

یکی دیگر از بهترین روش ها برای کسب اطلاعات درباره پزشک مورد نظر مراجعه به مطب وی و سنجیدن میزان رضایت بیمارانی است که  پس از عمل برای معاینه به آنجا مراجعه کرده اند

فیلم معرفی دکتر حامد عباسی

https://www.aparat.com/v/KV4JR

لینک کوتاه: asriran.com/002y8K

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: جراحی بینی رینوپلاستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۳۲۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین فردی که همزمان پمپ قلب و کلیه خوک دریافت کرد

قرار دادن اولین پمپ قلب ترکیبی و پیوند کلیه خوک در یک بیمار موفقیت آمیز بود که نشان می‌دهد پیوند عضو خوک ویرایش ژنتیکی شده در حال تبدیل شدن به یک واقعیت برای موارد پیچیده است.

به گزارش ایسنا، جراحان یک بیمارستان در آمریکا با جشن گرفتن یک پیشرفت در پیوند عضو از حیوان به انسان برای دومین بار موفق شدند یک کلیه خوک اصلاح شده ژنتیکی را به یک فرد زنده پیوند بزنند و نخستین جراحی همزمان پیوند کلیه و پمپ قلب را رقم بزنند.

این جراحی در بیمارستان NYU Langone Health در نیویورک بر روی یک زن ۵۴ ساله به نام لیزا پیزانو که از نارسایی قلبی و بیماری کلیوی پیشرفته رنج می‌برد، انجام شد. این جراحی در حالی انجام شد که در صورت عدم انجام آن لیزا تنها چند هفته زنده می‌ماند.

پیزانو با نارسایی قلبی و مرحله پیشرفته بیماری کلیوی مواجه بود، اما پزشکان توانستند او را برای این جراحی پیشگامانه تایید کنند.

جراحان چند روز قبل از پیوند یک پمپ مکانیکی قلب را در پیزانو کاشتند که به گفته پزشکان اولین جراحی ترکیبی در جهان بود.

پزشکان علاوه بر کلیه اصلاح ژنتیکی شده همچنین در عملی که به گفته بیمارستان برتی اولین بار بر روی یک بیمار زنده بود، غده تیموس خوک را به بدن بیمار پیوند زدند که به آموزش سیستم ایمنی و کاهش احتمال رد عضو کمک می‌کند.

پزشکان توانستند ژنی را که قندی به نام آلفا گال(alpha-gal) تولید می‌کند، حذف کنند که رد فوری کلیه خوک اصلاح شده را متوقف کرد. مطالعات قبلی نشان داده‌اند که حذف آلفا گال به جلوگیری از دفع فوری اندام‌ها از دیگر گونه‌ها مانند خوک توسط بدن انسان کمک می‌کند.

دکتر مونتگومری که رهبری این جراحی را بر عهده داشت، گفت: ما با استفاده از اصلاح ژنتیکی خوک‌ها می‌توانیم نقشی که یک تغییر در ژنوم می‌تواند بیگانه‌پیوندی را به یک جایگزین مناسب تبدیل کند، بهتر درک کنیم. از آنجایی که این خوک‌ها را می‌توان پرورش داد و نیازی به شبیه‌سازی مانند ویرایش‌های پیچیده ژنی ندارند، این یک راه حل پایدار و مقیاس‌پذیر برای حل معضل کمبود اندام پیوندی است. اگر بخواهیم به سرعت زندگی‌های بیشتری را نجات دهیم، استفاده از این اصلاحات ژنتیکی و داروهای کمتر پاسخگو خواهد بود.

دکتر رابرت مونتگومری جراح اصلی این جراحی به خبرنگاران گفت که این عمل نقطه عطفی در سفر ما برای در دسترس قرار دادن اندام‌های نجات دهنده برای هر کسی است که به آنها نیاز دارد.

مونتگومری که اولین پیوند کلیه اصلاح ژنتیکی شده از خوک به انسان را روی یک فرد مرگ مغزی در سال ۲۰۲۱ انجام داده است، گفت: این جراحی تازه این احتمال را نزدیک‌تر می‌کند که دیگر هیچ کس بر اثر کمبود عضو نمیرد و حتما منتظر مهیا شدن عضو از شخص دیگری نباشد.

گفتنی است که اولین پیوند کلیه خوک به یک بیمار زنده در ماه مارس در بیمارستان عمومی ماساچوست بر روی یک مرد ۶۲ ساله انجام شد.

بیگانه‌پیوندی(Xenotransplants) که به پیوند یک عضو بین گونه‌های مختلف گفته می‌شود، به عنوان یک راه حل بالقوه برای بیماران نیازمند پیوند عضو در میان کمبود مزمن اهداکنندگان عضو مورد استقبال قرار گرفته است.

با این حال، بدن انسان می‌تواند اندام‌های حیوانی را رد کند، به این معنی که آنها باید از نظر ژنتیکی اصلاح شوند تا اطمینان حاصل شود که سازگار هستند و خطر را برای بیمار کاهش می‌دهد.

قلب اصلاح شده ژنتیکی خوک در سال ۲۰۲۳ به دو بیمار در دانشگاه مریلند پیوند زده شد، اما هر دو کمتر از دو ماه زنده ماندند.

پیزانو دارای سطوح بالایی از آنتی‌بادی‌های مضر برای بافت انسان بود، اما نه برای اندام‌ ویرایش شده خوک. بنابراین یک کلیه خوک اصلاح شده ژنتیکی برای او مناسب بود. وی می‌گوید قبل از تن دادن به این جراحی، تمام راه‌های دیگر را امتحان کرده بود.

طبق بیانیه بیمارستان، پزشکان می‌گویند که سال‌ها طول می‌کشید تا برای او یک کلیه همسان انسانی برای پیوند پیدا شود تا بدن او عضو اهدایی را رد نکند.

پیزانو گفت: من پیش خودم گفتم در بدترین سناریو، اگر این کار جواب ندهد، ممکن است برای نفر بعدی کار کند. می‌دانید، بالاخره حداقل یک نفر از آن سود خواهد برد.

مونتگومری می‌گوید حالا که تقریباً دو هفته از این عمل گذشته است، پیزانو هنوز هیچ نشانه‌ای از رد عضو را نشان نداده است و عملکرد کلیه او عالی است.

دکتر معظمی از اعضای تیم جراحی نیز گفت: این رویکرد منحصر به فرد اولین بار در جهان است که بکار گرفته می‌شود. این جراحی فرصتی برای کیفیت بهتر زندگی و دادن زمان بیشتری به لیزا برای گذراندن زمان با خانواده‌اش است. به نظر می‌رسد جراحان در حال یادگیری هستند که چگونه می‌توانند پیوند اندام‌های خوک ویرایش شده ژنتیکی را به واقعیت و امری رایج تبدیل کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بنی گانتز مجروح شد/عمل جراحی در بیمارستانی در تل آویو
  • بنی گانتز تحت عمل جراحی قرار گرفت
  • عیادت مدیرعامل باشگاه استقلال از مهدی مهدی پور
  • تیغ جراحی بر طرح ترافیک تهران/ پلیس و شهرداری به توافق می‌رسند؟
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی خارج شد
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • اولین فردی که همزمان پمپ قلب و کلیه خوک دریافت کرد
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!