Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل اجتماعی استان مرکزی می‌گوید: بهبود شرایط اقتصادی، ایجاد اشتغال برای قشر جوان و تسهیل و فراهم کردن بستر ازدواج آسان و ایجاد حمایت‌های مالی از ازدواج‌های سفید می‌کاهد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، در سال‌های اخیر با پدیده‌ای به نام ازدواج سفید روبرو شده‌ایم، ازدواج سفید امری غیراخلاقی و نامطمئن تلقی می‌شود و باید آن را هجمه فرهنگی و ناشی از ورود فرهنگ غربی به ایران دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندگی مشترک دختر و پسر بدون ازدواج رسمی و قانونی در ایران با عنوان ازدواج سفید شناخته می‌شود، با این که این نوع ازدواج از نظر قانونی، شرعی و عرفی اشکال دارد، ولی متاسفانه در شهرهای بزرگ در حال وقوع است.

آمار دقیقی از ازدواج سفید نیست

کارشناس مسائل اجتماعی استان مرکزی در این رابطه به خبرنگار فارس در اراک می‌گوید: به دلیل اینکه این نوع ازدواج به صورت پنهانی صورت می‌گیرد، بنابراین آمار دقیقی این درباره وجود ندارد، این نوع ازدواج در هیچ دفتری ثبت نمی‌شود و مطابق با آداب و رسوم مراسم ازدواج در جامعه نیست.

فریبا ولاشجردی می‌افزاید: در ازدواج سفید زن و مرد زیر یک سقف زندگی مشترک خود را شروع می‌کنند اما هیچ گونه مراسمی را انجام نمی‌دهند، کاملا مشخص است که چنین ازدواجی تعهد شرعی و یا قانونی برای هیچ یک از طرفین در پی ندارد و در این صورت زن و مرد نمی‌توانند مدعی حق و حقوقی نسبت به یکدیگر باشند. 

وی بیان می‌کند: یکی از مشکلات اصلی و معایب عمده‌ای که در زمینه ازدواج سفید مطرح می‌شود تعهد نداشتن زن و مرد نسبت به یکدیگر است، طبیعی است وقتی تعهدی در روابط طرفین وجود نداشته باشد، نباید انتظار وفاداری از فرد مقابل را داشت و طبیعتا عمر چنین ازدواجی بسیار کوتاه خواهد بود.

ازدواج سفید باعث بی‌اخلاقی می‌شود

کارشناس ارشد مسائل جامعه شناسی استان مرکزی می‌افزاید: به دلیل این که ازدواج سفید از نظر قانونی، شرعی و عرفی پذیرفته نیست و انجام آن برابر با زیر پا گذاشتن قانون و مسائل شرعی در کشورمان است، این مسئله بحث و جدال‌های زیادی را بین کارشناسان مسائل اجتماعی و روان شناسان به راه انداخته است، تلاش آن‌ها بر این بوده است که بتوانند ریشه این معضل اجتماعی را پیدا کنند.

ولاشجردی با بیان اینکه ازدواج سفید باعث به وجود آمدن ناهنجاری‌های اجتماعی و بی‌اخلاقی‌هایی در جامعه شده است، بیان می‌کند: کارشناسان علوم اجتماعی همواره در پی کشف علت این پدیده نابهنجار و بی اخلاق و یافتن راه حل‌های مناسب و کارآمد برای کاهش آن هستند.

وی ادامه می‌دهد: همه ما می‌دانیم که خانواده به عنوان اولین و مهم‌ترین واحد اجتماعی در کشورهای مختلف تا چه اندازه اهمیت دارد، خانواده محل آرامش زن و مرد و مکانی برای اجتماعی شدن و تربیت فرزندان است، در کشور ما نیز کانون خانواده از احترام و حرمت زیادی برخوردار است.

ازدواج سفید را یک معضل اجتماعی است

کارشناس ارشد مسائل جامعه شناسی استان مرکزی می‌گوید: کارشناسان و مسئولان اجتماعی، ازدواج سفید را یک معضل اجتماعی می‌دانند که به دلایل مختلفی در جامعه رواج یافته است، بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد بسیاری از زنان ازدواج سفید را پلی برای ازدواج دائم می‌دانند و تصور می‌کنند ازدواج سفید را می‌توانند به ازدواج دائم تبدیل کنند، این در حالی است که مردانی که با این زنان زندگی می‌کنند، تمایل کمتری به ازدواج دائم دارند.

ولاشجردی با اشاره به اینکه نا به سامانی شرایط اقتصادی و فشارهای اقتصادی مردم و به خصوص جوانان را درگیر خود کرده است، ادامه می‌دهد: عد‌ه‌ای از جوانان به خاطر وجود شرایط اقتصادی نامطلوب تن به ازدواج دائم نمی‌دهند، آمار طلاق نیز روز به روز در حال افزایش است این آمار نگران کننده منجر به این می‌شود که جوانان تمایل کمتری به ازدواج نشان بدهند.

تمایل فرزندان طلاق و خانواده‌های از هم گسیخته به این نوع ازدواج 

وی با بیان اینکه عدم وجود شرایط مالی، نداشتن شغل مناسب و داشتن آزادی از جمله دلایل افرادی است که ازدواج سفید را انتخاب کرده‌اند، می‌گوید: فرار از سنت‌های دست و پاگیر مثل مهریه، شیربها و ... نیز دلیل اصلی مردم برای ازدواج سفید بوده است و براساس تحقیقاتی که کارشناسان جامعه شناس انجام دادند فرزندان طلاق و خانواده‌های از هم گسیخته یا بد سرپرست بیشتر به این نوع ازدواج تمایل پیدا می‌کنند. 

کارشناس ارشد مسائل جامعه شناسی استان مرکزی می‌گوید: برخی از افرادی که ازدواج سفید انجام می‌دهند در خانواده‌هایی با آسیب‌های اجتماعی بزرگ شده‌اند، در این بین، افرادی وجود داشتند که سابقه زندگی خانوادگی پرتلاطمی داشته‌اند و ازدواج سفید گزینه‌ای بود برای آنها که از خانواده خارج شوند.

به گفته وی بهبود شرایط اقتصادی، ایجاد اشتغال برای قشر جوان و تسهیل و فراهم کردن بستر ازدواج آسان و ایجاد حمایت‌های مالی مانند افزایش وام ازدواج و وام مسکن از راهکارهایی است که می‌توان از ازدواج سفید کاست.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: ازدواج اشتغال جوانان استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۳۵۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند

وحید شمسایی سرمربی کنونی تیم فوتسال ایران و بازیگر سابق فوتسال با تأکید بر تهدیدات میانسالی جمعیت در کشور گفت: این تهدید از خیلی سال‌های پیش شروع شده منتها ما آن را جدی نگرفتیم.

 وی با اشاره به اینکه بیش ازبیست سال پیش این صحبت‌ها را می‌شنیده، اما کسی جدی نمی‌گرفته است، گفت: حال این امر تبدیل به یک خطر شده که باید برایش خیلی فکر شود که البته عوامل زیادی هم باعث و بانی آن هستند.

شمسایی با ابراز تأسف نسبت به کسانی که الان در دور و اطراف هر کداممان می‌بینیم که علاقه به تشکیل خانواده و فرزندآوری ندارند، گفت: یک بعد قضیه مالی و اقتصادی است که باید برای زوج‌های جوان و جوانان در شرف ازدواج حل شود تا آن‌ها مسیر درست زندگی خود را پیدا کنند. من همیشه یک مثال فوتبالی می‌زنم آن هم این است که شما ۵۰ سال نمی‌توانید یک تیم ملی را با همان اعضا نگه دارید.بنابراین ما نیاز به تیم نوجوانان، امید، جوان و بزرگسال داریم و اینها مدام باید در این چرخه تغییر کنند.

 وی با اشاره به اینکه با حرف نمی‌توان کاری از پیش برد نیاز به عمل در جامعه داریم، گفت: بچه که بودم خاطرم است که مرا به ورزشگاه می‌بردند و میگفتند یک وقت حرف بدی نزنی، بچه‌ها بشنوند و یاد بگیرند هنوز این حرف در گوشم است، ما نیاز به قشر کودک و نوجوان همه جا داریم.

شمسایی با اشاره به اینکه خیلی افراد متولی هم هستند که سمت تشکیل خانواده و فرزندآوری نمی‌روند، گفت: درست است که این قاعده همه جا وجود ندارد که به خاطر شرایط مالی فرزندآوری کم شده است، من خیلی دوستانم هم هستند که تمایل به ازدواج و فرزند با وجود عدم مشکل مالی ندارند، اما برای آن قشری که نیاز مالی دارند دولت می‌بایست کاری بکند و موانع را از سر راه بردارد. با این حال من هر حرفی بزنم کارشناس نیستم و مسئولین در این زمینه اشراف دارند و باید شرایط را بررسی کنند ما تنها از کنار گود می‌توانیم حرفی بزنیم.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • ایلام از استان‌های برتر کشور در پرداخت وام ازدواج است
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست
  • علی مطهری: نوه‌ها، نتیجه‌ها و نبیره‌های آیت الله مطهری دچار بن بست فکری یا پوچی در زندگی نشده‌اند
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است
  • مهارت آفرینی در بستر دستگاه تعلیم و تربیت باید فراهم شود