Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-02@15:22:26 GMT

11 گام برای کاشت گیاه گوجه فرنگی در منزل

تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۴۴۰۷۸۵

11 گام برای کاشت گیاه گوجه فرنگی در منزل

گوجه فرنگی از سبزی های پر خاصیت و پر مصرف همه خانواده های ایرانی است اگر شما نیز به این سبزی پر خاصیت علاقه دارید می توانید آن را در خانه پرورش دهید و لذت باغبانی را تجربه کنید .

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بسیاری از گوجه های تولید شده تجاری نیز در محیط های بدون خاک با استفاده از یک محلول کود مصنوعی پرورش داده می شود و قبل از این که برسند چیده می شوند؛ پرورش گوجه فرنگی در خانه این ارمغان را برای شما دارد که در تمام طول سال و بخصوص فصل زمستان از گوجه فرنگی تازه استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین آموزش پرورش گوجه فرنگی در خانه برای کسانی مناسب است که در واحدهای آپارتمانی زندگی می کنند و برای پرورش گوجه فرنگی به مکان های خارج از خانه دسترسی ندارند.

در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه کاشت صحیح و اصولی انواع گوجه فرنگی و گوجه گیلاسی در گلدان و خانه یا آپارتمان آشنا کنیم.

برای کاشت گیاه گوجه فرنگی در منزل اولین مرحله انتخاب رقم مناسب برای کاشت در گلدان است. گوجه فرنگی دارای واریته های بسیار زیادی است که از نظر رشد گیاه، کیفیت میوه، شکل میوه و مقاومت به امراض و آفات تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند. استفاده از ارقامی مانند کلاستر، چری (گیلاسی)، کالیبرا، کنزو، باربارا برای کاشت در فضای منزل مناسبتر است. همچین لازم است بدانید کاشت این سبزی هم از طریق بذر و هم از طریق نشاء صورت میگیرد. برای پرورش گوجه در منزل پیشنهاد ما این است که از بذر گوجه گیلاسی یا گوجه چری استفاده کنید. این نژاد گوجه کوچکتر می باشد و شما محصول بیشتری می توانید برداشت کنید. البته گوجه های معمولی درشت هم می توانید پرورش دهید و این کاملا سلیقه ای می باشد.

گلدان مورد نظر خود برای کاشت را انتخاب کنید. بهترین گلدان برای کاشت گیاه گوجه، گلدان های گلی با لعاب شیشه ای است، زیرا خاک این گلدانها به سرعت خشک نمی شوند و در سایزهای مختلفی هم وجود دارند. همچنین استفاده از باکسهای پرورش گل وگیاه که برای فضای بالکن ها تهیه شده نیز انتخاب مناسبی خواهد بود. توصیه میشود خاک باغ را با قطعات خزه، ورمیکولیت و یا پرلیت ترکیب کنید تا زهکشی بهتر صورت گیرد و گلدان را پر کنید. این مواد را میتوانید از یک مرکز باغبانی خوب به صورت فله تهیه کنید تا در هزینه های شما صرفه جویی شود. برای شروع کار اگر از طریق کاشت بذر اقدام به پرورش گوجه نموده اید، ابتدا بذرها را در سینی نشا حاوی خاک غنی با زهکشی خوب به عمق 6 میلی‎متر بکارید و لایه نازکی از خاک را بر روی بذرها بپاشید. سینی نشاء را در یک مکان دارای نور کافی قرار دهید. دمای مناسب برای جوانه‌زنی بذر گوجه،23 تا 26 درجه سانتی‎گراد است. همچنین بلافاصله بعد از کاشت بذر گوجه‌فرنگی، گلدان یا سینی نشا را با پلاستیک بپوشانید تا از خشک شدن خاک جلوگیری شود. بذرهای گوجه‌فرنگی طی مدت 5 تا 10 روز جوانه می‌زنند. بعد از جوانه‌زنی گوجه‌ها، پوشش پلاستیکی را بردارید و برای نهال‌های خود نور کافی و مناسب فراهم کنید. نشاءهای جوانه زده را به گلدان‌های بزرگتر منتقل کنید. برای انتقال نشاء ها توجه داشته باشید، ریشه‌های گوجه‌فرنگی آسیب نبینند. گلدان را با خاک مناسب پر کنید و نشاء را با ملایمت در خاک بکارید. بعد از انتقال نشاء به گلدان بزرگ‌تر، لازم است که به طور مرتب به گیاه آب دهید. انگشت خود را در خاک فرو کنید، اگر خاک گلدان خشک بود به گیاه آب دهید، اگر سطح خاک خشک ولی زیر آن مرطوب بود، کمی دیرتر به گیاه آب دهید. در حدود دو هفته بعد از کاشت گوجه فرنگی، ساقه ها باید با نخ نرم، نوار پارچه و یا رشته ایی به چوب یا میله بسته شوند. بعد از گذشت حدود دو ماه بوته ابتدا گلهای ریز می دهد و بعد از آن گوجه های سبز رنگ ریز شکل می گیرند. تقریبا 40 روز بعداز گل دادن گیاه یا 65 تا 80 روز بعد از انتقال نشاءها، اولین گرجه فرنگی ها نمایان میشوند. برای بدست آوردن بهترین طعم و مزه باید صبر کنید تا گوجه فرنگی‌هایتان به رنگ کامل برای چیدن برسند . برای جدا کردن گوجه فرنگی‌ها، آن را در نزدیکی ساقه خود در نظر بگیرید و تا زمانی که جدا شود آن را بچرخانید. اینکه چقدر طول میکشد تا گوجه های پرورش یافته شما رسیده و آماده برداشت شوند بستگی به اندازه، رقم گوجه، شرایط محیط و دیگر عوامل دارد. مطمئن باشید بعد از کاشت اولین بوته ها تجربه شما در این زمینه بیشتر خواهد شد.

 

نکات

دما: چون گوجه فرنگی جزء سبزی‌های فصل گرم می‌باشد، لذا به سرما حساس است. بهترین دما برای کاشت گوجه فرنگی بین ۱۹ تا ۲۹ درجه سانتی‌گراد می‌باشد. در بالاتر از ۳۵ درجه سانتی‌گراد رشد گیاه متوقف و میوه آن تشکیل نمی‌گردد. در کمتر از ۱۵ درجه سانتی‌گراد نیز گل‌ها تلقیح نمی‌شوند؛ بنابراین میوه به وجود نخواهد آمد

هرس: بهتر است برگ های پایینی گیاه را هرس کنید تا انرژی گیاه صرف رشد ساقه و قوی تر شدن آن شود. از آنجا که گوجه به صورت بوته ای رشد می کند و ساقه بلندی دارد بهتر است آن را با طناب به جایی آویزان کنید یا برای آویزان شدن آن آمادگی داشته باشید.

کود دهی: کمی که گیاه بزرگتر شد (مثلا دو هفته پس از جوانه زنی) تا هنگامی که گل دهد می توانید هفته ای یکبار کود مایع شامل: فسفر، پتاسیم و ازت به آن بدهید. هنگامی که گیاه شما به گل دهی رسید از دادن کود به آن خود داری کنید.

بهترین زمان کاشت: بهترین زمان برای کاشت گوجه معمولا فصل بهار می باشد اما اگر شما گوجه را در گلدان و محیط خانه بکارید فقط کافیست شرایط پرورش گوجه در دمای 20 درجه را تامین کنید.

 

گردآوری شده از:

سایت جامع گل و گیاه ایران، بذرام

نمناک

سایت کوکا

 

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: کاشت گیاه باغبانی کاشت گوجه فرنگی پرورش گوجه فرنگی گوجه گیلاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۴۰۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین روش کاشت موی طبیعی در ایران چیست ؟

زیبایی یکی از اصلی‌ترین معیارهای اعتماد به نفس است و با تاثیرگذاری بر سایر بخش‌های زندگی می‌تواند مسیر فرد را تعیین کند. همه ما تمایل داریم چهره‌ای زیبا و جذاب داشته باشیم اما بدون داشتن موهایی پر پشت و زیبا تقریبا غیر ممکن است.

کاشت مو به عنوان اصلی‌ترین روش درمان ریزش مو شناخته می‌شود که می‌تواند با نتایج طبیعی خود رضایت هر فرد را ایجاد کند. در حال حاضر روش‌های متعددی برای کاشت مو معرفی شده است که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را داشته و برای برخی افراد مناسب هستند. در ادامه با متداول‌ترین روش‌های کاشت مو آشنا می‌شویم و به بررسی بهترین روش کاشت مو می‌پردازیم.

معرفی بهترین روش‌های کاشت مو

بخش مهمی از زیبایی موها هستند و همه ما می‌خواهیم برای جبران ریزش مو به بهترین نحو، از بهترین روش کاشت مو نیز استفاده کنیم. اما روش‌های مختلفی برای کاشت مو معرفی شده‌اند که بسیاری از آنها اثبات شده هستند و نتایج مطلوبی به همراه دارند. در ادامه بهترین روش‌های کاشت مو را که بیشتر زیباجویان از آنها رضایت داشته‌اند معرفی می‌کنیم.

کاشت مو به روش FUE

کاشت مو به روش FUE اولین روش کم تهاجمی و سر پایی کاشت مو است که احتیاجی به ایجاد برش ندارد. در این تکنیک فولیکول‌ها با ابزارهای مخصوص که پوست را سوراخ می‌کنند خارج می‌شوند. بنابراین استخراج فولیکول‌ها به صورت مجزا و پراکنده از بانک مو خواهد بود و هیچگونه اثری از زخم و اسکار باقی نمی‌ماند. این روش در زمان عرضه به عنوان بهترین تکنیک کاشت مو شناخته می‌شد؛ چرا که با کمترین عوارض جانبی آثار مطلوبی ایجاد می‌کرد. از آن زمان تکنیک‌های پیشرفته‌ دیگری بر پایه تکنیک FUE عرضه شده‌اند که هر یک مزایای خاص خود را دارند.

کاشت مو به روش FUE با دقت بالاتر انجام شده و با کمترین میزان درد و خونریزی همراه است. علاوه بر این امکان برنامه ریزی مناسب برای استخراج و کاشت گرافت‌ها وجود دارد و تراکم گرافت‌ها بسیار طبیعی است. با این وجود روش FUE یک عیب دارد که آن هم مدت زمان طولانی‌تر استخراج گرافت‌ها است.

کاشت مو به روش DHI

تکنیک DHI یک روش کاربردی و پیشرفته برای کاشت مو است که با استفاده از تجهیزات و دستگاهی پیشرفته انجام می‌شود. استفاده از تکنولوژی قلم چوی این روش را به یکی از خاص‌ترین روش‌های کاشت مو تبدیل کرده است. در تکنیک DHI از قلم مخصوص چوی به منظور استخراج و کاشت همزمان گرافت‌ها استفاده می‌شود. این قلم با دقت و سرعت بالا گرافت‌ها را از ناحیه اهدا کننده برداشت کرده و به نواحی کم پشت مو پیوند می‌زند. کاهش فاصله زمانی مرحله برداشت و کاشت گرافت باعث شده تا احتمال آسیب به آنها کاهش یافته و تکنیک DJI به یکی از بهترین روش‌های کاشت مو تبدیل شود.

کاشت مو به روش SUT

کاشت مو به روش SUT یکی دیگر از روش‌های مدرن و پیشرفته برای پیوند مو طبیعی است که تا حد زیادی شبیه به تکنیک FUE است؛ با این تفاوت که در این روش به منظور استخراج گرافت‌ها از دستگاه‌های برقی و پیشرفته‌ای استفاده می‌شود که سرعت عملیات را بیشتر می‌کند. به همین دلیل کیفیت فولیکول‌ها افزایش یافته و امکان استخراج تعداد بیشتری از گرافت‌ها وجود دارد. علاوه بر این در این تکنیک می‌توان از بانک موی نواحی مختلف صورت و بدن نیز استفاده کرد.

تجهیزات پیشرفته مورد استفاده در تکنیک SUT باعث دقت بیشتر در برداشت و پیوند گرافت‌ها شده و تراکم موها را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. این تکنیک برای طیف گسترده‌ای از افراد مناسب بوده و می‌تواند نتایج ایده آل را ایجاد کند.

کاشت مو به روش میکروگرافت

کاشت مو به روش میکروگرافت یک تکنیک پیشرفته است که با استفاده از دستگاه‌های هوشمند و اتوماتیک انجام شده و کارایی بالایی در ایجاد تراکم در موها دارد. در این تکنیک میزان تهاجم به حداقل رسیده و اصلا خبری از خونریزی و درد نیست. گرافت‌ها با استفاده از سوراخ‌های بسیار ریز استخراج شده و با دقت بالا در ناحیه گیرنده کاشته می‌شوند. قابلیت پیوند گرافت‌های بیشتر به ایجاد ظاهری طبیعی متناسب با مدل مو کمک می‌کند.

مرحله برداشت و کاشت گرافت‌ها در تکنیک میکروگرافت به کمک دستگاه ایمپلنتر و پانچ اتوماتیک انجام می‌شود و دقت بالایی دارد. همچنین بی حسی در تکنیک میکروگرافت به کمک دستگاه مخصوص بی حسی انجام می‌شود که به سوزن احتیاجی نداشته و احتمال آسیب به گرافت‌ها را به حداقل می‌رساند. از دیگر مزایای این روش می‌توان به دوره نقاهت کوتاه،‌ عوارض جانبی محدود، دقت بالا و تراکم مناسب موها اشاره کرد.

کاشت مو به روش SUPER FUE

کاشت مو به روش SUPER FUE یک تکنیک پیشرفته است که با الگوبرداری از روش FUE عرضه شده است. این تکنیک به منظور رفع نواقص و ایرادات روش FUE عرضه شده است و تفاوت آن با سایر روش‌ها استفاده از دستگاه‌های هوشمند و آنالیز لیزری است. بنابراین این روش نیز با استخراج مجزای فولیکولی انجام می‌شود و در افرادی که نمی‌توانند از سایر روش‌ها استفاده کنند نیز کاربرد دارد. به همین دلیل بسیاری از متخصصان از روش SUPER FUE به عنوان بهترین روش کاشت مو نام می‌برند.

کاشت مو با تکنیک SUPER FUE یکی از بی خطرترین و کم عارضه‌ترین تکنیک‌های درمان کم پشتی مو است و هیچ آسیبی به سلامت شما وارد نمی‌کند. در این روش بی حسی بدون سوزن انجام شده و دستگاه‌های اتوماتیک مراحل استخراج و کاشت را به عهده دارند. اسکن و آنالیز لیزری پوست سر و خط رویش به پزشک کمک می‌کند بهترین مدل مو را متناسب با شرایط شما طراحی کند و نتیجه کاشت مو کاملا طبیعی به نظر برسد.

کاشت مو به روش سوپر ترکیبی

کاشت مو به روش سوپر ترکیبی یک تکنیک فوق العاده برای استخراج حداکثر میزان فولیکول‌هاست که به منظور درمان طاسی گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکنیک ترکیبی از روش‌های FUT و SUT است و ممکن است در چند جلسه انجام شود. در کاشت مو سوپر ترکیبی ابتدا با روش FUT یک نوار گرافتی مناسب استخراج و کاشته می‌شود. سپس فولیکول‌های بانک مو به صورت پراکنده به کمک تکنیک SUT استخراج شده و پس از آماده سازی پیوند داده می‌شوند. همچنین در این روش از بانک مو بدن به منظور ایجاد حداکثر تراکم استفاده می‌شود.

با این روش می‌توان بیش از 5000 گرافت مو را پیوند داد که در نوع خود بی نظیر است. بنابراین روش سوپرترکیبی بهترین روش کاشت مو برای افرادی است که ریزش موی گسترده و طاسی وسیع دارند.

بهترین روش کاشت مو کدام است؟

بهترین روش کاشت مو در افراد مختلف متفاوت است و نمی‌توان یک نتیجه گیری مشابه را برای همه افراد انتظار داشت. برخی افراد ممکن است تنها با یک روش به خصوص نتیجه مطلوب را دریافت کنند و برخی نیز ممکن است از چند روش نتیجه یکسان دریافت کنند. نیازها، انتظارات و شرایط زیباجو در انتخاب بهترین روش کاشت مو نقش دارد. به این منظور لازم است یک جلسه مشاوره با پزشک داشته باشید تا با بررسی و آزمایشات کامل بتوانید مناسب‌ترین روش کاشت مو را انتخاب کنید.

کد خبر 749724

دیگر خبرها

  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • کاشت مو بدون جراحی با خواب طبیعی
  • مواد غذایی که آلرژی بهاری را کاهش می‌دهند
  • بهترین روش کاشت موی طبیعی در ایران چیست ؟
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • یک شام خوشمزه و آسان برای علاقه‌مندان به بادمجان
  • پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان